Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 05, 2025 8:37

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 326 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 22  Następna strona
 ateizm czyli fanatyczna forma wiary 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Post Re: ateizm czyli fanatyczna forma wiary
fretensis, nie istnieje nic takiego jak nieskonczonosc w czasie. Czas kosmiczny powstal sie ok. 13.7 miliardow lat temu jako wynik powstania materii. Nie istnieje materia to nieistnieje czas. Dlatego czas kosmiczy skonczy sie za okolo trylion lat gdy rozkladowi ulegnie ostatnia czasteczka elementarna materii.
Elamentarna wiedza.

N gru 26, 2010 12:28
norman43 napisał(a):
Rutus, ja nie musze nic publikowac. Na temat kosmologii sa tysiace publikacji oparte o naukowa empirie.
Co jest poza BB? Nothingness.
Co to jest Nothingness? Jest to nieistnienie wszystkich elementow kosmosu

Empirycznie stwierdzono niebyt wszystkich elementów kosmosu i opublikowano to w tysiącach publikacji :brawo:
Tak trzymaj norman43 :mrgreen:
Nie mam więcej pytań :-D

N gru 26, 2010 12:29

Prawdziwy geniusz. Potrafi napisać o niczym i jeszcze opisać tego czegoś właściwości. I wie o tym wszystko pomimo tego, że nigdy nie da się tego zbadać. Jestem pod wrażeniem.

N gru 26, 2010 12:30

Rutus napisał(a):
Nie widzę żadnego postępu we wskazanym punkcie...

Czyli widzi Pan to co chce Pan widzieć . Na wykresie wyraźnie widać znaczący wzrost w punkcie 1CE
w stosunku do poprzedniego okresu. Jeśli Pan tego nie widzi, to Pana problem nie mój. Jako ciekawostkę dodam, że wykres przygotowany był przez wydawnictwo antyreligijne.

N gru 26, 2010 12:32

Seweryn napisał(a):
Nie ja wciskam lecz Pan. Poniżej wykres z którego jasno wynika że w 1 wieku naszej ery nastąpiła znacząca fala postępu, a do dnia dzisiejszego wykres przybrał wartości których nie miał w żadnym momencie historii .

Zupełnie przypadkiem wykres ten jest antychrześcijańskim paszkwilem, ale tobie nie przyjdzie do głowy nawet przeczytać legendy. Gratuluję doboru źródeł. Zwłaszcza tobie :)

N gru 26, 2010 12:36

Seweryn napisał(a):
Na wykresie wyraźnie widać znaczący wzrost w punkcie 1CE
Błąd interpretacji. W punkcie 1CE istnieje jedyne połączenie dwóch prostych stycznych. Punkt został wybrany specjalnie w tym miejscu. Można dokonać przeliczenia prostych na najbardziej dopasowaną krzywą wykładniczą a później ponownie wyliczyć proste styczne, ale ustawione inaczej tak, aby np. ich połączenie wypadło na 300CE i to by był dowód na co? Na to, że obliczający potrafi wyliczyć styczną funkcji w punkcie i nic poza tym.
Proszę mi ten wykres odnaleźć bez aproksymacji do dwóch prostych i wykazać załamanie funkcji wykładniczej w tym akurat miejscu. Ja twierdzę, że nie ma tam żadnego załamania.

N gru 26, 2010 12:40
zbanowany na stałe

Przeciez to elementarna wiedza kosmologii, fretens. BB ma tysiace empirycznych dowodow z sonty WMAP,
teleskopu Hubble i tysiecy pomiarow astrofizyki i astronomii. Osobliwosc BB to nieistnienie wszystkich elementow kosmosu.

N gru 26, 2010 12:43
zbanowany na stałe

Oj rutus , rutus ta limitacja twojego intelektu, musi byc dla ciebie frustrujaca.
Nothingness mozna opisac jedynie tym czym nie jest. Kosmologia twierdzi , ze Nothingness nie jest materia, energia, czasem i przestrzenia.

N gru 26, 2010 12:54

Witold napisał(a):
Seweryn napisał(a):
Nie ja wciskam lecz Pan. Poniżej wykres z którego jasno wynika że w 1 wieku naszej ery nastąpiła znacząca fala postępu, a do dnia dzisiejszego wykres przybrał wartości których nie miał w żadnym momencie historii .

Zupełnie przypadkiem wykres ten jest antychrześcijańskim paszkwilem, ale tobie nie przyjdzie do głowy nawet przeczytać legendy. Gratuluję doboru źródeł. Zwłaszcza tobie :)

Tak jak pisałem wcześniej wykres jest ze źródeł antyreligijnych . Przedstawiłem taki wykres abym nie został posądzony o stronniczość. Pan Witold przeczytał legendę i wynika z niej że na początku naszej ery nastąpił znaczący wzrost postępu , a przez cały okres naszej ery postęp wzrósł więcej niż przez poprzednie 180 000 lat istnienia człowieka. Okres nazwany przez przeciwnika religii Christian dark ages , czyli Ciemne wieki Chrześcijaństwa to właśnie ten paszkwil . Ale przecież nawet Pan Witold wie że nie było takiego okresu w historii ,był za to okres średniowiecza.

N gru 26, 2010 13:00

Ja też nie mam więcej pytań. Pan norman43 zaprzeczył ideologii, którą bronił, temat umarł śmiercią naturalną. ateizm jako "wiara" jednak nie istnieje.

N gru 26, 2010 13:02

Rutus napisał(a):
Ja też nie mam więcej pytań. Pan norman43 zaprzeczył ideologii, którą bronił, temat umarł śmiercią naturalną. ateizm jako "wiara" jednak nie istnieje.

Ja bym postawił śmielsze stwierdzenie. Ateiści nie istnieją .Nie ma ludzi niewierzących . Każdy wierzy w rzeczy mniej lub bardziej prawdopodobne. Jedni wierzą w inteligencję we wszechświecie na co człowiek poniekąd jest dowodem. Inni wierzą w nieskończenie małe i gorące punkty, w nieprawdopodobne przypadki i zbiegi okoliczności, nie mając żadnych dowodów . Wszyscy wierzymy w cud z tym, że jedni wierzą że cuda ktoś czyni, a inni że czynią się same . W sumie nie wiem co jest większym cudem.

N gru 26, 2010 13:23

No to zaczynamy ten młyn od początku. Znowu jakiś nawiedzony pakuje naukę do wora z wiarą. A już podałem różnice - nawet je wypunktowałem. I nic, jak grochem o ścianę. Zagłoba mawiał "boćwina".

N gru 26, 2010 13:31

Rutus napisał(a):
No to zaczynamy ten młyn od początku. Znowu jakiś nawiedzony pakuje naukę do wora z wiarą. A już podałem różnice - nawet je wypunktowałem. I nic, jak grochem o ścianę. Zagłoba mawiał "boćwina".

Nauka nie jest zarezerwowana dla Ateistów. Nie należy pakować nauki do wora z ateistami. Czytając Pana posty można powiedzieć że nie widzi Pan niektórych faktów naukowych, a wielu Pan nie rozumie. Zamiast stosować metodę kopiuj-wklej, lub obrażać oponenta, lepiej jest czytać ze zrozumieniem.

N gru 26, 2010 13:44

A których to "faktów naukowych" nie widzę, niech mnie Pan tu i teraz oświeci. I nic nie kopiuję.

N gru 26, 2010 13:46
zbanowany na stałe

Ateizm to fanatyczna wiara w bozkow irracjonalnych i nieweryfikowalnych:
Bozek SAMO - kosmos SAMOpowstal
Bozek FLUKTU - kosmos powstal jako FLUKTUacja kwantowa
Bozek MULTIP - kosmos powstal jako MULTIPLle kosmos
Ateizm to fananatyczna, irracjonalna forma wiary

N gru 26, 2010 13:50
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 326 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 22  Następna strona