Najpiękniejsze wyznanie miłości
Autor |
Wiadomość |
pomyłka
|
 Najpiękniejsze wyznanie miłości
Kochani!
Jakie jest waszym zdaniem najpiękniejsze wyznanie miłości? Bo wg. mnie to "Chciałbym umrzeć przy Tobie" (Myslovitz, Korova Milky Bar)
cyt. "Nie na krześle nie we śnie nie w spokoju i nie w dzień nie chcę łatwo i za sto lat chciałbym umrzeć z miłości nie bez bólu i nie w domu nie chcę szybko i nie chcę młodo nie szczęśliwie i wśród bliskich chciałbym umrzeć PRZY TOBIE" ))))
powyższy tekst dedykuję wszystkim zakochanym
pomyłka
_________________ Jakże wielu jeszcze trzeba nam pokochać....
|
So sie 28, 2004 21:09 |
|
|
|
 |
mimoza
|
"miłości wystarczy że jest" ks. Jan Twardowski
|
So sie 28, 2004 21:16 |
|
 |
Spoonman
|
eeeeeeeee
KOCHAM CIĘ

_________________ http://www.odnowa.jezuici.pl/
|
Pn sie 30, 2004 7:47 |
|
|
|
 |
mimoza
|
tak, prosto i pięknie...
choć tyle razy za szybko
choć tyle razy niedbale
z nieświadomością tego co to oznacza
jak łatwo to wyznać gdy wszystko jest "super"
sztuką to powiedzieć już na krawędzi rozpaczy i nienawiści...
ale pocieszmy się, miłość jest nawet wtedy gdy jej nie szukamy
i mówi sama za siebie gdy o niej milczymy 
|
Pn sie 30, 2004 9:23 |
|
 |
pomyłka
|
Tak, zgadza się, jak dotąd nikt niczego piękniejszego nie wymyślił  , ale
wiesz spoon, wszystko super z tym kocham, tylko fajnie byłoby usłyszeć to od tej drugiej osoby kiedy będziesz tak wiesz, u progu życia, lub kiedy coś tragicznego na ciebie ześle Bóg. Wtedy pewnie wolałabym zamiast słownych deklaracji, żeby ktoś przy mnie był, a szczególnie w momencie kiedy trza sie bedzie z tego świata zabrać. To wtedy słowa "chciałbym umrzeć przy Tobie" nabierają zupełnie innego sensu....
pozdrawiam
_________________ Jakże wielu jeszcze trzeba nam pokochać....
|
Pn sie 30, 2004 10:31 |
|
|
|
 |
Spoonman
|
Nawet najpiękniejsze wyznanie miłości to tylko puste słowa i deklaracje jeśli nie idą za nim czyny... niezależnie od sytuacji
pzdr 
_________________ http://www.odnowa.jezuici.pl/
|
Pn sie 30, 2004 11:45 |
|
 |
Julia
|
najpiekniejszym wyznaniem... "kocham cie za malo, ale.. ciesze sie, bo kazdego dnia moge cie kochac jeszcze bardziej..."
_________________ Niebo gwiaździste nade mną, prawo moralne we mnie...
|
So wrz 04, 2004 23:03 |
|
 |
tasiek
|
"Zbyt jesteś, pani, szlachetna, by igrać ze mną. Jeśli uczucia twe pozostały nie zmienione od kwietnia, powiedz mi to od razu. Moje pragnienia i afekty są takie same, lecz jedno twoje słowo każe mi zamilczeć o nich na zawsze."
To pan Darcy do Elizabeth Bennet ("Duma i uprzedzenie").
Urocze, prawda?
Przyznam, że kiedyś, będąc w księgarni, otworzyłam książkę na tym właśnie cytacie, wysupłałam resztkę pieniędzy z kieszeni, by ją kupić i od tej pory jest to jedna z moich książek "na pochmurne dni".
_________________ Bogu zaś i Ojcu naszemu chwała na wieki wieków. Amen. Flp.4,20.
|
N wrz 05, 2004 7:25 |
|
 |
ania
|
Niedawno TVP przypomniała I część trylogii Tolkiena " Władca Pierścienia".
Są takie filmy, które można oglądać po kilka razy a nie nużą nas. Jeśli idzie o mnie ten jest właśnie jednym z nich.
Nie bedę tutaj opisywać moich odczuć, poruszeń serca, pojawiającej się w duszy tęsknoty za " wyspami pływającymi", kiedy go oglądam.
Chciałabym natomiast podzielić się z Wami pięknem sceny, która w miom odczuciu, idealnie pasuje do tematu tego topicu. Chodzi naturalnie o scenę miłosną, scenę, w której księżniczka elfów Arwena wyznaje miłość Aragornowi.
Jest tutaj widoczne wszystko co stanowi niejako istotę miłości dwojga osób: tęsknota, pragnienia, czułość, żądza, namiętność, ofiara, dar z siebie, " szaleństwo", wieczność, piękno, które nas uświęca.
A wyrazistość tego przekazu potęguje jeszcze poetyckość tej sceny.
Pamiętacie słowa, które wypowiada Arwena do Aragorna wyznając, że go kocha: " Wolę jedno życie z Tobą niż samotność przez wszystkie ery tego świata. Wybieram życie śmiertelniczki."
Czyż można dobitniej wyrazić kim jest dla nas kochana osoba i co pragniemy ofiarować temu kogo kochamy.
Słowa te idealnie współgrają z pewnym cytatem, który kiedyś przeczytałam, a który w jednym zdaniu charakteryzował miłość kobiety do mężczyzny. Nie znam niestety autora cytatu, ani skąd ten cytat pochodzi, pamiętam jedynie jego treść. A brzmi ona tak: " Ciało to jest to najmniejsze co kobieta może dać mężczyźnie".
|
Wt mar 15, 2005 22:21 |
|
 |
Osjan
|
A ja stawiam na Non Iron - "Aksamitny Sen".
|
Wt mar 15, 2005 22:59 |
|
 |
Mieszek
|
" Wolę jedno życie z Tobą niż samotność przez wszystkie ery tego świata. Wybieram życie śmiertelniczki."
hehe, a potem dała jabłko do przegryzienia...
samolubne podejście bardzo od strony takiej kobiety"jest mi dobrze z tobą dlatego wolę być z tobą"...a jak będzie źle to żegnaj, nikt mi niebędzie usługiwał przez tysiąc lat to wole być z tobą byś mi usługiwał te sto
doprawdy z takim podejściem to " my rządzim światem a nami kobiety" - Krasicki 1775 r .
moim zdaniem wyznanie miłości najpiękniejsze jest takie które jest spełnione tzn "Ojcze w Twe ręce składam Ducha Mego"
albo pomiędzy ludźmi łączące się z pragnieniem"mniejsza o to jak mi w związku jest , ale byleby jemu(jej) było lepiej"
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
Cz mar 24, 2005 0:24 |
|
 |
sad234
|
 sexmisja
_________________ .. and still we laught / and still we run, and still we throw ourselves upon love's boats ..
|
Cz mar 24, 2005 8:25 |
|
 |
-=TenebrosuS=-
|
wg mnie najpiekniejsze wyznania milosci padaja w IV czesci "Dziadow" A.Mickiewicza podczas "Godziny Milosci"
|
Cz mar 24, 2005 9:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Film : Milion Dollar Hotel:
Milla Jovovich do kolesia: muszę iść do kliniki się zbadać- zebyś niczego nie załapał.
Jakie to piękne i niebanalne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
So cze 18, 2005 12:50 |
|
 |
kawa
|
mąż do żony "`spij kochanie, ja go uspokoje" [o płaczącym dziecku]
to z wyznań mojej mamy...
|
N cze 19, 2005 1:29 |
|
|