Zamach na chrześcijan. 21 osób nie żyje
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Re:
liam napisał(a): osiris napisał(a): Odpowiedź masz powyżej bo edytowałem ją. Nie mam. A to już Twój problem nie mój.
|
So sty 01, 2011 16:05 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mój problem? Że linkujesz zdjęcie a potem chcesz rozmawiać o czyjejś wypowiedzi? I masz pretensje do uczestników o brak dyskusji? Tak... To mój ogromny problem. Na pewno nie będę przez to dziś spał. A może tak coś na kaca? 
|
So sty 01, 2011 16:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Zamach na chrześcijan. 21 osób nie żyje
Pytałeś o instrumentalną wypowiedź a ja odpowiedziałem co przez to rozumiem. Czy mam jeszcze zatańczyć żeby Ciebie zadowolić? A kaca nie mam bo na Sylwestra pracowałem a w pracy się nie pije, więc nie mam mieć po czym kaca.
|
So sty 01, 2011 16:09 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie pytałem o definicję tylko konkretną wypowiedź, której nigdzie nie przytoczyłeś. Z fotoreportażu trudno wywnioskować, co osiris miał na myśli...
|
So sty 01, 2011 16:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
O wypowiedzi Nycza była rozmowa w innym wątku gdzie tez brałeś udział więc nie udawaj że nie wiesz o jakiej wypowiedzi jest mowa. Nycz wypowiedział się w ten deseń (z pamięci) że duchowni nie powinni narzekać na prześladowania w Polsce bo prawdziwe prześladowania chrześcijan to są w innych krajach na świecie (wymienił tam parę)
|
So sty 01, 2011 16:13 |
|
|
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Cytuj: Misjonarz baptysta Graham Stewart Staines wiele lat pracował w Indiach w stanie Orisa, ofiarnie służąc tamtejszym ubogim, a zwłaszcza trędowatym. Pewnego dnia zaatakowali go hinduscy ekstremiści i spalili żywcem w samochodzie wraz z dwoma małymi synami. Jego żona Gladys przebaczyła mordercom, wyrażając jednak pragnienie i nadzieję, aby żałowali za swój czyn i zmienili się.
W Arabii Saudyjskiej pewien ojciec, gdy dowiedział się, że jego córka przyjęła chrześcijaństwo, zamordował ją własnymi rękami. Najpierw odciął jej język, a następnie spalił żywcem. Za ten postępek nie trafił do więzienia, bo według saudyjskiego prawa, opartego na radykalnych interpretacjach Koranu, to jego córka zasłużyła na śmierć za zmianę wiary.
Wydawnictwo "Zirve" drukowało Biblię. W biały dzień do mieszczącego się w tureckiej miejscowości Malatya wydawnictwa wtargnęło sześciu zamaskowanych mężczyzn. Atak był niezwykle brutalny. Trzy osoby zamordowano podcinając im gardła. http://www.wpolityce.pl/blog/post/3838/ ... olska.htmlCo zrobił Kościół? Biskup Skworc zaapelował do posłów do Sejmu i Parlamentu Europejskiego by zajęli się tymi sprawami. App Michalik milczał, Konferencja Episkopatu Polski milczała. Kardynał Senior Glemp milczał. Polscy katolicy nic o tym nie wiedzieli i nic nie wiedza. Jedyne medium, które podawało tę informację, to było ze znanych mi - Radio Maryja. Dziś zginęło w zamachu 21 chrześcijan w Egipcie. Co robi Kościół? Watykan potępił zamach, jednak nie widzę by ktoś wezwał do modlitwy za zmarlych, ich bliskich i zamachowców, co w Kościele wydaje się być naturalne. Co robi polski Kościół? Abp Michalik milczy. Portal wiara.pl napisał o tym wydarzeniu. Forumowicze na forum wiara.pl kłócą się o pietruszkę i walczą o prymat swojego Ego nad Ego zwalczanych współdyskutantów.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
So sty 01, 2011 16:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie wiem. Nie mam zaprogramowanego indeksu wszystkich wypowiedzi na forum w głowie cały czas. Sądziłem, że netykieta nakazuje linkować to, o czym się chce rozmawiać w danym wątku. A wiesz, ja się dziwię, jak możesz nie być zbulwersowany dzisiejszą poranną notką papieża do jego kucharki. Dla mnie to skandal. A Ty, jak uważasz? 
|
So sty 01, 2011 16:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Re:
osiris napisał(a): Alus napisał(a): liam napisał(a): Osiris... a co według Ciebie powinien zrobić Kościół w Polsce? Spalić kilka mecztów.....i aby nie było wątpliwości zostawić znak krzyża...zło niech się złem wyciska.....nie jakaś "nieprzydatna" modlitwa, pomoc materialna... Głupia wypowiedź i tyle. Skoro modlitwy i pomoc materialną oceniasz Cytuj: Trzeba głośno domagac sie i apelowac do całego świata, a nie leczyć skutki modlitwą i pomoca materialną Najgłośniejsze jest zawsze zło...... osiris napisał(a): O wypowiedzi Nycza była rozmowa w innym wątku gdzie tez brałeś udział więc nie udawaj że nie wiesz o jakiej wypowiedzi jest mowa. Nycz wypowiedział się w ten deseń (z pamięci) że duchowni nie powinni narzekać na prześladowania w Polsce bo prawdziwe prześladowania chrześcijan to są w innych krajach na świecie (wymienił tam parę) Minał się z prawdą??.
|
So sty 01, 2011 16:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Forumowicze na forum wiara.pl kłócą się o pietruszkę i walczą o prymat swojego Ego nad Ego zwalczanych współdyskutantów. Czy piszesz też o mnie w ten sposób, bo dajesz Moderatorom powód a raczej pretekst do zamknięcia tego wątku. Tego chcesz? Cytuj: Minał się z prawdą??. Potraktował tamte tragedie instrumentalnie a nie minął się z prawda bo przecież tego mu nie zarzucałem a TY chcesz na sile mi to imputować.
Ostatnio edytowano So sty 01, 2011 16:22 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 2 razy
|
So sty 01, 2011 16:19 |
|
 |
WIST
|
osiris napisał(a): Co ma stricte polityczny konflikt katolika z katolikiem lub pseudokatolikiem w Polsce do mordowania i prześladowań na świecie?
Najlepsze jest to że zamiast katolicy tu na forum dyskutować jak najlepiej podejść do tego tematu atakują osobę która wytyka marazm Kościoła polskiego w tej kwestii i szukają na siłę usprawiedliwienia dla tej strusiej polityki. Naprawdę świat wedlug Ciebie jest taki prosty, tam to jest szczyt wiary dwoch grup, a tu tylko polityczny spór? Nie dostrzegasz co nienawiść i zło robi z ludzmi? Żadnego związku - dla Ciebie nie musi być, ale nie Tój umysł ksztaltuje rzeczywistość. To jest Twój sposób na dyskusje - myślę inaczej to wszystko inne jest żartem?
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
So sty 01, 2011 16:21 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
osiris napisał(a): Cytuj: Forumowicze na forum wiara.pl kłócą się o pietruszkę i walczą o prymat swojego Ego nad Ego zwalczanych współdyskutantów. Czy piszesz też o mnie w ten sposób, bo dajesz Moderatorom powód a raczej pretekst do zamknięcia tego wątku. Tego chcesz? Nie, osiris. Ty jesteś ten, którego wydarzenia wstrząsnęły na tyle by o tym rozpocząć dyskusję na forum. Jestem Ci za to wdzięczny. Napisałem o forumowiczach, którzy wykorzystali śmierć chrześcijan do tego, by zacząć tłuc swoją starą pianę na forum.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
So sty 01, 2011 16:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
WIST napisał: Cytuj: a tu tylko polityczny spór? A nie? Uważasz że mamy tutaj konflikt religijny (mowa o spór o krzyż) Taras to niby jaki kościół czy inne wyznanie reprezentował? Podpita młodzież podszczuta przez GW to jaki kościół i jakie wyznanie reprezentowała?
Ostatnio edytowano So sty 01, 2011 16:26 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 2 razy
|
So sty 01, 2011 16:23 |
|
 |
martinh
|
W taki sposöb islamisci okazujä swojä milosc do innch religi , powinien KK stanowczo i bez pardonu protestowac , a papiez napisac noty protestacyjne i potepic slownie zachowanie islamskich zwyrodnialcöw
_________________ [b]"BÖG CZSTO PUKA DO NASZYCH DRZWI , LECZ MY NIE CHCEMY OTWORZYC"[/b]
|
So sty 01, 2011 16:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
martinh napisał(a): ........................., powinien KK stanowczo i bez pardonu protestowac , a papiez napisac noty protestacyjne i potepic slownie zachowanie islamskich zwyrodnialcöw I o tym ten wątek ale inni uważają że walkę o krzyż można zrównać do tamtych tragedii co uważam za wręcz niestosowne porównanie a paczki i modlitwa załatwia wszystko więc nie ma co rozdzierać szat..
Ostatnio edytowano So sty 01, 2011 16:30 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
So sty 01, 2011 16:29 |
|
 |
WIST
|
osiris napisał(a): A nie? Uważasz że mamy tutaj konflikt religijny (mowa o spór o krzyż) Taras to niby jaki kościół czy inne wyznanie reprezentował? I to jest dowód na to że nie zrozumiałeś tego co napisałem. Jak napisałem że przypomina mi to sytuacje z naszego podworca, zaznaczając że wcale nie chce o tym gadać, to oczywiście z całej mojej wypowiedzi wycisnąłeś coś aby pisać offtpy. Gratuluje. Inna sprawa że kwestie religijne i polityczne mieszają się i tam w Egipcie i tu w Polsce. Moja wizja świata jest bardziej skomplikowana, Twoja jest uproszczona. Z takim podejściem i tonem wypowiedzi zapewne daleko zajdziesz w każdej dyskusji. Cytuj: I o tym ten wątek ale inni uważają że walka o krzyż można zrównać wręcz do tamtych tragedii co uważam za wręcz niestosowne porównanie. Jak rozumiem to do mnie. Więc proszę udowodnić że ja tak napisałem.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
So sty 01, 2011 16:30 |
|
|
|