Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 06, 2025 13:14

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Poprzyj orgnizację w Polsce Światowych Dni Młodzieży 2014 ! 
Autor Wiadomość

Post Poprzyj orgnizację w Polsce Światowych Dni Młodzieży 2014 !
Zapraszam do poparcia idei organizacji w Polsce Światowych Dni Młodzieży w 2014 roku!
Więcej: http://www.facebook.com/?ref=home#!/pag ... 1218382169

So sty 01, 2011 13:50
Post Re: Poprzyj orgnizację w Polsce Światowych Dni Młodzieży 201
Rwiemy się do tych wszystkich imprez a pieniądze to niby skąd, chyba że jestem nie zorientowany i na ten okres kryzysu jakaś manna z nieba ma spaść.

N sty 02, 2011 17:49
osiris napisał(a):
Rwiemy się do tych wszystkich imprez a pieniądze to niby skąd, chyba że jestem nie zorientowany i na ten okres kryzysu jakaś manna z nieba ma spaść.

Nie bój się, siłą Ci nie wydrą kasy :D
Uboższe kraje organizowały i nie zbankrutowały.
Tylko w PRLu przed każdą wizytą JPII w kraju, dyżurne płaczki w mediach opłakiwały "zbędne koszta, marnotrastwo".

N sty 02, 2011 18:20
Cytuj:
Nie bój się, siłą Ci nie wydrą kasy :D

Tego akurat nie wiesz bo dotacja idąca w miliardy jest i to z naszych podatków a nie z datków.

N sty 02, 2011 19:19
Cytuj:
Tego akurat nie wiesz bo dotacja idąca w miliardy jest i to z naszych podatków a nie z datków.

Które płacisz niezależnie od wydatków.
Komunistów JPII nie zubożył, to i współcześnie tez katastrofa finansowa nie nastąpi.

N sty 02, 2011 19:26
Cytuj:
Komunistów JPII nie zubożył,..........

Tego tym bardziej nie możesz wiedzieć a podatki płaciliśmy od zawsze tylko że ukryte, więc nie pisz jakby to dotykało tylko rządzących.
Po półkach można było zobaczyć czy jesteśmy zubożeni czy nie a na ile miały wpływ te wizyty to nie wiem ale miały.
Rzucanie się na organizacje różnych imprez (vide Euro 2012) przez biedne kraje (bo takim jesteśmy) to brak rozsądku i nieodpowiedzialność.
Organizacja takich imprez służy - przede wszystkim - zaspokojeniu aspiracji pewnej grupy ludzi a dopiero (jeżeli w ogóle) dobru wspólnemu, czyli na pożytek naszego kraju.
W dobie kryzysu powinniśmy sobie odpuszczać organizacje tego typu światowych czy tez europejskich imprez lub takich które nas przerastają organizacyjnie , finansowo i strukturalnie.

N sty 02, 2011 19:45
Cytuj:
a na ile miały wpływ te wizyty to nie wiem ale miały.

Bez wątpienia miały :-D .......Niech przyjdzie Duch Twój i odnowi oblicze ziemi! Tej ziemi!!
I przeszedł......dlatego masz pełne półki, możesz w necie kontestowac rzeczywistość, dywagowac nad sensem łożenia na organizowanie spotkań katolickiej młodzieży.
Przeżyliśmy już takie spotkanie - jakbyś zapomniał: Jasna Góra, 1991r....nie zbankrutowaliśmy, żyjemy :-D :jupi:

N sty 02, 2011 20:05
Cytuj:
I przeszedł......dlatego masz pełne półki,.................

Jasne i nie mogę prawie nic kupić bo koszty utrzymania i opłaty pożerają prawie wszystko tak że mogę sobie lody polizać przez szybę.
Ale to i tak nie ma nic do tematu, bo trzeba by oddzielny wątek otworzyć.
Czyli plusy i minusy przemian.
Co do reszty, czyli meritum sprawy jest tak jak piszę.
Ale chętni mogą popierać tą imprezę bo ja tylko swoją opinię tu piszę na temat tego entuzjazmu.

N sty 02, 2011 20:10
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 8 ]