Modlitwa ktora zmieni twoje zycie....
Autor |
Wiadomość |
amadeus35
|
Wydaje ci sie ze juz masz wszytko jednak gdzies w sercu zaistniala pustka ktora najczesciej probuje sie wypelnic zabawami , alkoholem , sexem, jak czujesz sie kiedy po takich imprezach
budzisz sie rano czy twoje szczescie wypelnilo ci serce?? czy dalej odczuwasz pustke Jesli w twoim zyciu nie widzisz zadnych perspektyw nie siegaj po alkohol lub narkotyki tylko wez
i otworz swoje serce dla Jezusa Chrystusa ktory stoi przed Twoimi drzwiami i czeka na Twoje zaproszenie kiedy puka otworz Mu drzwi a poczujesz jak twoje serce wypelnine zostanie cieplem i miloscia ktorego do tej pory nie odczuwales lub odczuwalas , zaufaj Bogu oddaj mu swoje zycie i plany w Jego rece a poczujesz Boze Blogoslawienstwo , nie musisz niczym sie martwic Bog bedzie zawsze przy tobie. przeczytaj ta modlitwe zapros Jezusa do swojego zycia a ono zmieni sie dla ciebie w sposob niepojety. Modlitwa o wybawienie,oddanie zycia Jezusowi Chrystusowi.Panie Jezu staje przed toba w pokorze serca mego prosze Ciebie z calego serca i calej duszy przebacz mi moje grzechy wierze ze umarles dla mnie na krzyzu i tylko Twoja krew moze oczyscic mnie z grzechow moich.
Boze Ojcze poniewaz przebaczasz mi wszystkie zle rzeczy ktore uczynilam w moim zyciu decyduje sie przebaczyc tym ktorzy mnie wykorzystali tym ktorzy mnie zranili decyduje sie oddac moje serce swiatlosci swiata, Jezusowi Chrystusowi. Wierze ze tylko Jezus umarl za moje grzechy ale ze naprawde zmartwychwstal i przychodze do niego z pokornym i szczerym sercem moim i mowie ......
Jezu badz moim Panem moim Zbawicielem moim Krolem i niech twoja moc zmartwychwstania moc Twojego Swietego Ducha splynie do wnetrza mego do mojego serca do mojej i Twojej Swiatyni aby w niej pozostac decyduje sie kroczyc w swiatlosci Twojej Swietosci swiatlosci Twojej prawdy od dzisiaj i przez dni mojego zycia ....
w Imie Jezusa Chrystusa AMEN 
_________________ Bog jest Miloscia :)
|
Wt sty 04, 2011 12:36 |
|
|
|
 |
master1
|
 Re: Modlitwa ktora zmieni twoje zycie....
Czy Bog ratuje finansowo tych ktorzy umieraja z glodu? Czy moze trzeba stac po stronie tej przyslowiowej "mamony" : o
|
Śr sty 05, 2011 15:04 |
|
 |
Kamila_alimaK
|
Ufać Bogu to nie tylko być przy nim gdy się powodzi, jest fajnie i dookoła nas same radości. Sztuką jest zostać przy jego sercu ,gdy spotykają nas cierpienia, nieszczęścia...wtedy pokazujemy jak bardzo go kochamy, bo przecież Miłość jest na dobre i złe a przede wszystkim na złe . Ja zaufałam 
|
Śr sty 05, 2011 22:14 |
|
|
|
 |
zephyr7
|
Tak, od głodu też ratuje.
W Północnej Korei działa sieć ludzi, katolików, którzy pomagają mieszkańcom tego ogarniętego głodem kraju w ucieczce do Chin, potem do Wietnamu, a wreszcie do Południowej Korei.
Był o tym program w telewizji, wielu uratowanych twierdziło otwarcie, że to Bóg pomógł im wydostać się z tego piekła.
Jeśli wiara w Boga skłania ludzi do takich czynów, to ja będę ją promować.
|
Śr sty 05, 2011 22:26 |
|
 |
amadeus35
|
Tajemnica wiary polega na tym jezeli w ciezkich sytuacjach kryzysowych nasza wiara nie podupadnie a jeszcze bardziej sie wzmocni czlowiek dostapi Blogoslawienstwa Bozego ..... 
|
Cz sty 06, 2011 9:41 |
|
|
|
 |
amadeus35
|
Kamila_alimaK napisał(a): Ufać Bogu to nie tylko być przy nim gdy się powodzi, jest fajnie i dookoła nas same radości. Sztuką jest zostać przy jego sercu ,gdy spotykają nas cierpienia, nieszczęścia...wtedy pokazujemy jak bardzo go kochamy, bo przecież Miłość jest na dobre i złe a przede wszystkim na złe . Ja zaufałam  ....................................... tak zgadzam sie w pelni z twoja wypowiedzia, tylko tak silna wiara pomoze przezwyciezyc wszystkie trudnosci 
|
Cz sty 06, 2011 9:45 |
|
 |
amadeus35
|
zephyr7 napisał(a): Tak, od głodu też ratuje.
W Północnej Korei działa sieć ludzi, katolików, którzy pomagają mieszkańcom tego ogarniętego głodem kraju w ucieczce do Chin, potem do Wietnamu, a wreszcie do Południowej Korei.
Był o tym program w telewizji, wielu uratowanych twierdziło otwarcie, że to Bóg pomógł im wydostać się z tego piekła.
Jeśli wiara w Boga skłania ludzi do takich czynów, to ja będę ją promować. .............................................. zephyr  Tylko bardzo silna i czysta wiara czyni cuda dlatego wlasnie warto jest promowac milosc do Boga ..
|
Cz sty 06, 2011 9:47 |
|
 |
Metanoia/Freedom
Dołączył(a): Wt sie 11, 2009 12:34 Posty: 837 Lokalizacja: mazowsze
|
ja mysle że naszą wiare trzeba oprzeć na Bogu i jego miłości do nas a nie naszej miłości do Boga i wierze jako wierze trzeba byc ubogim w duch i polegac tylko na Bogu i jego łasce a nie na sobie
_________________ 1 KOR 13
|
Cz sty 06, 2011 14:25 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Ja bym sie z tym nie zgodzil. Wydaje sie, ze Bog polega wlasnie na rozumie czlowieka. Wolna wola itd. . Problem powstaje gdy czlowiek zaczyna twierdzic, ze wie lepiej od Boga o co Mu chodzi, co jest podstawa Biblii. Buduje rozne drzwi, posagi, swiatynie na Jego chwale, a zapomina o uczuciach, o nalezytym postepowaniu. Chwaly u Boga chyba i tak nadmiar, po co "dochwalac" Go nieprzerwanie? Chyba, ze Jezusa metrow 50 budujecie ze wstydu za postepowanie, wtedy przepraszam. 
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Cz sty 06, 2011 15:41 |
|
 |
amadeus35
|
Z pewnoscia czlowiek robi wiecej niz Jezus oczekuje a to wg.Pisma Swietego i tak ani nie polepszy ani nie pogorszy... Jezusowi chodzi przedewszystkim o szczerosc naszych serc, jesli nasze serce jest na Jezusa otwarte wstapi do niego cieplo i dobro oraz chec przebaczania bliznim ..naprawde warto jest zaprosic Jezusa do siebie...
|
Pt sty 07, 2011 9:10 |
|
 |
zephyr7
|
Właśnie tego nie rozumiem: pomijając zniechęcający czysto formalny aspekt naszej religii (oprawę mszy, organizację kościoła, itp.) nie wiem, dlaczego ludzie boją się chociaż trochę uwierzyć Chrystusowi!?
W ewangeliach można przeczytać, że praktycznie przez cały czas swojej misyjnej działalności nie robił nic innego, jak tylko pomagał . W tekstach wielu objawień powtarzał, że chce zbawienia dla wszystkich, obiecał nieśmiertelność (ściślej: wieczne życie po śmierci), w ciągu dwóch tysięcy lat miliony ludzi, w różnych okolicznościach dobrowolnie przypłaciły wiarę w Niego własnym życiem!
Po tym wszystkim, jak można mu dalej nie wierzyć?
Szkoda, że kościół tego nie uczy, bo wielu by chciało. Chcieliby wiedzieć, jak Jezusowi można zacząć wierzyć, jak się z Nim "oswoić", jak zacząć do Niego mówić, a może kiedyś modlić.
W każdym razie, warto spróbować - naprawdę, naprawdę, serio-serio.
|
N sty 09, 2011 1:31 |
|
 |
merkaba
|
każdy patrzy nie na Jezusa ale na księży , na zadane pytanie dlaczego nie wierzysz boga tak piszą na forum bo księża to czy tamto zrobili
|
N sty 09, 2011 21:45 |
|
 |
amadeus35
|
Biblijny fundament wiary opiera sie na zaufaniu do Jezusa Chrystusa oraz modlitw kierowanych do Niego lub Jego Ojca poprzez posrednika jakim jest Jezus Chrystus tak mowi Biblia, wszystkie inne znieksztalcenia tego fundamentu wiary powoduje religia wymyslajac `´swietych`` do ktorych nalezy kierowac swoje modlitwy co calkowicie jest w sprzecznosci z przekazem Pisma Swietego, dlatego zachecam do jego czytania i wyrobienia sobie wlasnego zdania na ten temat ...Jezus Chrystus czeka na was, puka do drzwi waszych serc.... nie zastanawiajcie sie i otworzcie wrota waszych serc napewno sie oplaca 
|
Pn sty 10, 2011 0:09 |
|
 |
greg(R)
|
@zephyr7
dlaczego ludzie boją się chociaż trochę uwierzyć Chrystusowi!?
Zapewniam Cię, że to nie jest kwestia strachu.
Gdybym zaczął gadać do ściany, to uznałbym, że zwariowałem. Serio - serio.
_________________ Radio Italia, solo musica italiana
|
Pn sty 10, 2011 0:21 |
|
 |
amadeus35
|
greg(R) napisał(a): @zephyr7
dlaczego ludzie boją się chociaż trochę uwierzyć Chrystusowi!?
Zapewniam Cię, że to nie jest kwestia strachu.
Gdybym zaczął gadać do ściany, to uznałbym, że zwariowałem. Serio - serio. ..................................... Nie musisz mowic do sciany...... otworz okno ...wznies rece do gory w niebiosa i tam skieruj swoj wzrok... pomodl sie a Pan Bog napewno cie wyslucha 
|
Pn sty 10, 2011 11:52 |
|
|
|