Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 18:14

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Poznaj Słowo Boże! 
Autor Wiadomość

Post Re: Poznaj Słowo Boże!
Jednak nie o takie sprawy chodzi. Czytaj:
"Przez jednego człowieka grzech wszedł na świat, a przez grzech — śmierć, i w taki sposób śmierć rozprzestrzeniła się na wszystkich ludzi, ponieważ wszyscy zgrzeszyli" (Rzym. 5:12).
Zachorowalność na symboliczną chorobę, jaką jest grzech, wynosi 100 procent.
Czytasz:
(Rzymian 3:23) Bo wszyscy zgrzeszyli i brakuje im chwały Bożej,
A jaka jest śmiertelność?
Apostoł Paweł napisał, że grzech sprowadza śmierć „na wszystkich ludzi”.
Obecnie wielu ludzi nie myśli o grzechu i śmierci w takich kategoriach. Boją się oni tak zwanej przedwczesnej śmierci, natomiast tę, która jest skutkiem starości, uznają za „naturalną”.
Ludzkość zapomniała, jak na tę sprawę patrzy Stwórca.
Nasze życie jest nieporównanie krótsze niż to, którym mieliśmy się cieszyć zgodnie z Jego zamierzeniem. W zasadzie według Bożej rachuby czasu żaden człowiek nie przeżył nawet „jednego dnia”.Czytasz:
(2 Piotra 3:8) Ale niech ten jeden fakt nie uchodzi waszej uwagi, umiłowani, że u Jehowy jeden dzień jest jak tysiąc lat, a tysiąc lat — jak jeden dzień.
Dlatego Pismo Święte wskazuje, że życie ludzkie jest tak przemijające jak trawa albo jak tchnienie.
(Psalm 39:5) Oto sprawiłeś, że dni moich jest zaledwie kilka; a trwanie mego życia jest przed tobą jak nicość. Doprawdy, każdy ziemski człowiek, choćby stał niewzruszenie, jest tylko tchnieniem..
(1 Piotra 1:24) Bo „wszelkie ciało jest jak trawa, a wszelka jego chwała jest jak kwiecie trawy; trawa usycha i kwiat opada,
Musimy uwzględniać ten punkt widzenia. Dlaczego?
Gdy uzmysławiamy sobie, jak ciężka „choroba” nas wyniszcza, bardziej docenimy wartość „kuracji” — wartość naszego wyzwolenia.
Co znaczy mercedes wobec możliwości życia wiecznego w Raju na ziemi po czas niezmierzony.
To warto przemyśleć i stać się mądrym.
Pozdrawiam

Wt sty 18, 2011 5:06

Post Re: Poznaj Słowo Boże!
Z ty mercedesem to naprawde napisałeś.To jest nabijanie sie z wiary.Ja mam juz 84lata pisze z pomoca wnuczki.Ale wiem ,ze do zbawienia potrzebna jest znajomosc Pisma Świetego i czynienie tego co nakazła nam Bóg.Byłam Świadkiem Jehowy za młodu,byłam również katoloczka i to praktykujaca.Teraz nie potrzebuję żadnej religii,mam Pismo Świete i ono proadzi mnie przez życie juz ponad 40lat.

Pn sty 24, 2011 13:39
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2