|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Modlitwa o dobrą śmierć / pytanie.
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Modlitwa o dobrą śmierć / pytanie.
Witam!
Znalazłem taką o to modlitwe:
" MODLITWA Z ODPUSTEM ZUPEŁNYM NA GODZINĘ ŚMIERCI
Panie i Boże mój! Już teraz przyjmuję z Twojej ręki, z poddaniem i ochotą, każdy rodzaj śmierci, jaki podoba się Tobie zesłać na mnie, wraz z wszystkimi lękami, karami i cierpieniami, które będą jej towarzyszyły, jako wynagrodzenie za moje grzechy. Amen. "
1. Czy ktoś ją zna i może powiedzieć coś na temat jej związku z odpustem zupelnym?, bo nie mogłem znaleść żadnych "papierów" na jej temat.
2. Modlitwa ta była "podpisana" jako modlitwa o dobrą śmierć, a jak widać jest zupełną analogią tego o co prosimy w taki modlitwach, więc czy nie jest jakąś sprzecznością odmawiać jednocześnie tą i jakąś "klasyczną" modlitwe gdzie prosimy o litość? Odpowiedź niby jest banalna, ale podobno to modlitwa o dobrą śmierć, więc nurtuje mnie to pytanie.
Co o tym myślicie?
|
Śr sty 19, 2011 21:48 |
|
|
|
 |
Aiveena
Dołączył(a): So cze 05, 2010 9:27 Posty: 234 Lokalizacja: Opole, Opolskie
|
 Re: Modlitwa o dobrą śmierć / pytanie.
Myślę, że nie jest ważne jaką modlitwą się modlimy, ale by była ona szczera.
_________________ когда кто - то показывает палъцем на небо, толъко дурак смотрит на палец.
|
Śr sty 19, 2011 22:23 |
|
 |
meny
|
Tak to jest takie troche odbicie pilki na pole Boga ze co zrobisz to ty to robisz. Smierc to dziwny temat bo karzdy ma tylko jedna. Nigdy nie wybaczylem zbrodni w II wojnie swiatowej. Doroslych ok ale dzieci nigdy. Nie wybaczam rzezi niewiniatek, nie wybaczam plag egipskich, nie wybaczam wszelkiej odpowiedzialnosci zbiorowej. Plulem Bogu to prosto w twarz. Nie boje sie Boga on jest moim ojcem i jest moim idolem a nie strachem. Modle sie o bojazn Boza ale On mowi ze ja jestem rzezia ja jestem niesprawiedliwoscia. Smierc i cierpienie to pokarm pana zla. Jest mi wstyd bo sam sie tego dopuszczalem. Balem sie demonow ale gdy ich poznalem to gdy chcialem spasc na ziemie z powodziami i trzesieniami ziemi i innymi nieszczesciami to zaden demon nie chcial stanac przy mnie.Dobra smierc to we snie? Cierpienie jest do bani? Znam niestety pana zla. On lubi cierpienie i zwontpienie. Leczenie oczywiscie tak ale jak ktos chce waszej smierci to ona przyjdzie.
|
Cz sty 20, 2011 2:23 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
viewtopic.php?f=46&t=25188 (Czy grzechem jest modlić się o śmierć?)
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Cz sty 20, 2011 12:21 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
|