Autor |
Wiadomość |
amadeus35
|
 Re: śmierć kliniczna
Jest pewna roznica kiedy czlowiek jest nieprzytomny lub w spiace slyszy tylko nie moze reagowac, Smierc kliniczna moze trwac kilka sekund i w tym czasie jedynie co pamietam to ``podroz`` w tzw. tunelu ...
Moja znajoma kiedy lezala w szpitalu nieprzytomna jak doszla do siebie opowiadala nam co lekarze mowili kiedy robili obchod.... o czym rozmawialy pielegniarki ktore zastanawialy sie stojac nad nia dlaczego tak mloda osoba jest nieprzytomna .... to co opowiadala bylo niesamowite... a opowiadala kiedy doszla do przytomnosci i jeszcze z nikim o niczym nie rozmawiala....wiec nie mogla sie czegokolwiek dowiedziec od osob postronnych...
_________________ Bog jest Miloscia :)
|
Śr sty 26, 2011 9:56 |
|
|
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Ja zawsze bede namawial na Derrena Browna. Ten geniusz jest w stanie "przeniesc" czlowieka w swiat gry komputerowej, zmusic porzadnych, przecietnych ludzi do napadu na konwojenta gotowki i do wielu, wielu innych niezamierzonych postepowan. Takie figle plata nasz umysl! Ale mnie nie warto sluchac, po co starac sie dociec prawdy kiedy mozna pobujac w oblokach!
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Śr sty 26, 2011 12:06 |
|
 |
user
|
katarzyna11 - o naiwności ludzka!!!!!!!!! amadeus35 - to co na końcu tunelu jest piękne 
|
Cz sty 27, 2011 21:13 |
|
|
|
 |
renata155
|
nastąpi wtedy kiedy będziesz gotowa-Jego zdaniem,według Jego woli...i tyle 
|
Cz sty 27, 2011 21:27 |
|
 |
xeloreu
|
Mogła to po prostu, po ludzku usłyszeć! Może była nieprzytomna ale mózg cały czas pracował więc w tym czasie mogła coś usłyszeć i zapamiętać. Po co na siłę wszystkiemu nadawać nadprzyrodzone znaczenie? To samo jest z "cudami". Nie da się wyjaśnić? Cud!
_________________ ...
|
Pn sty 31, 2011 0:22 |
|
|
|
 |
amadeus35
|
xeloreu napisał(a): Mogła to po prostu, po ludzku usłyszeć! Może była nieprzytomna ale mózg cały czas pracował więc w tym czasie mogła coś usłyszeć i zapamiętać. Po co na siłę wszystkiemu nadawać nadprzyrodzone znaczenie? To samo jest z "cudami". Nie da się wyjaśnić? Cud! ....................................... sa rzeczy ktore nigdy nie da sie po ludzku wytlumaczyc.... i one pozostana na zawsze tajemnica dla tych ktorzy nie wierza....
|
Pn sty 31, 2011 17:33 |
|
 |
alaani
|
jeśli chodzi o śmierć kliniczną, to możecie przeczytać książkę Moodyego "Życie po życiu" pozdrawiam:)
_________________ wołam do Ciebie z krańców ziemi gdy słabnie moje serce: na skałę zbyt dla mnie wysoką wprowadź mnie
|
Pn sty 31, 2011 18:13 |
|
 |
Acro
|
Pewno, że możemy przeczytać. Ja nawet przeczytałem. Ale możemy tez nie przeczytać. Ja już nie mogę.
_________________ Religia to para kul potrzebnych jedynie tym, którzy mają słabe nogi (Denis Diderot)
|
Pn sty 31, 2011 21:04 |
|
 |
Acro
|
amadeus35 napisał(a): xeloreu napisał(a): Mogła to po prostu, po ludzku usłyszeć! Może była nieprzytomna ale mózg cały czas pracował więc w tym czasie mogła coś usłyszeć i zapamiętać. Po co na siłę wszystkiemu nadawać nadprzyrodzone znaczenie? To samo jest z "cudami". Nie da się wyjaśnić? Cud! ....................................... sa rzeczy ktore nigdy nie da sie po ludzku wytlumaczyc.... i one pozostana na zawsze tajemnica dla tych ktorzy nie wierza....
Jedni nazywają to tajemnicą, inni chorobą psychiczną...
_________________ Religia to para kul potrzebnych jedynie tym, którzy mają słabe nogi (Denis Diderot)
|
Pn sty 31, 2011 21:05 |
|
 |
xeloreu
|
Jeżeli jedna osoba ma urojenia jest to choroba psychiczna. Jeżeli wiele osób ma urodzenia jest to religia.
_________________ ...
|
Pn sty 31, 2011 23:01 |
|
 |
amadeus35
|
Acro napisał(a): amadeus35 napisał(a): xeloreu napisał(a): Mogła to po prostu, po ludzku usłyszeć! Może była nieprzytomna ale mózg cały czas pracował więc w tym czasie mogła coś usłyszeć i zapamiętać. Po co na siłę wszystkiemu nadawać nadprzyrodzone znaczenie? To samo jest z "cudami". Nie da się wyjaśnić? Cud! ....................................... sa rzeczy ktore nigdy nie da sie po ludzku wytlumaczyc.... i one pozostana na zawsze tajemnica dla tych ktorzy nie wierza....
Jedni nazywają to tajemnicą, inni chorobą psychiczną... ...................................................................... tylko ciekwe kto jest tym zdrowym a kto tym chorym 
|
Pn sty 31, 2011 23:23 |
|
 |
amadeus35
|
xeloreu napisał(a): Jeżeli jedna osoba ma urojenia jest to choroba psychiczna. Jeżeli wiele osób ma urodzenia jest to religia. ..................................... napisz jeszcze raz bo cos sie potykasz 
|
Pn sty 31, 2011 23:24 |
|
 |
Elbrus
|
alaani napisał(a): jeśli chodzi o śmierć kliniczną, to możecie przeczytać książkę Moodyego "Życie po życiu" O. Posacki wypowiadał się krytycznie na temat tej książki (podobnie jak o twórczości Elisabeth Kübler-Ross).
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Pn lut 07, 2011 17:37 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
podaj link do tej krytyki, proszę
|
Pn lut 07, 2011 19:26 |
|
 |
Elbrus
|
Słowa jezuity (chyba z jakieś jego książki) cytowała słuchaczka w Rozmowach Niedokończonych w RM. Nie wiem dokładnie w którym dokładnie odcinku, ale na pewno dotykało to tematyki okultyzmu, sekt albo new age. Korzystałem z tego zestawienia: http://7meniebo.blogspot.com/
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Pn lut 07, 2011 19:37 |
|
|