Katastrofa smoleńska - przyczyny, skutki, refleksje
Autor |
Wiadomość |
gunnar
|
 Re: Katastrofa smoleńska - przyczyny, skutki, refleksje
o katastrofie smoleńskiej mogę wzorem już chyba ponad 100tys internautów - mam jej dosyć serdecznie! Temat zastępczy zamiast walącej się gospodarki. Owszem zgineło sporo wartościowych ludzi, cześć ich pamięci i współczucie rodzinom, ale nie dajmy sie zwariować nawoływaniem do wojny z Rosją i mnożenia bzdurnych historyjek spiskowych. Podskakujemy im na każdym kroku a oni mogą nas śmiechem unicestwić. Majaczenie Jarosława K. i ciągłe obrażanie się na cały świat i innych nie zmieni bardzo prostego faktu, potwierdzonego przez każdego pilota na świecie. Tak się składa że urodziłem się w rodzinie wojskowych i mieszkam 20km od wojskowego lotniska. Pokazy, ćwiczenia, samoloty, piloci są mi bardzo dobrze znane. Pierwsze pytanie do pilota z 20-letnim stażem: Co się tam mogło stać? Odpowiedz wszystkich DALI D..Y Załoga dała popis TAK LĄDUJĄ DEBEŚCIAKI. Nie maszyny, sztucznej mgły czy specjalnie sadzonych drzew na trasie lotu Tupolewa. I na pewno nie jest to drugi Katyń jak już mamy się dalej ośmieszać. Raport został opublikowany, odszkodowania wypłacone (no z wyjatkiem Gosiewskiej bo tej ciągle mało), pomniki postawione, żałobę czas zakończyć i może zajmiemy się OFE, inflacją i cenami chleba? Bo mnie to akurat bardziej interesuje.
|
Pn sty 31, 2011 22:21 |
|
|
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Gunnar, "nowy" jestes, to nic nie rozumiesz. No powiedz, co to za post, w tym dziale, oparty wylacznie na faktach? A gdzie o Tusku i jego winie? Gdzie Komorowski?! Widze, ze jestes pierwsza ofiara likwidacji Teatru TV, nic w Tobie fantazji!  Popatrz na innych, jak pisza! Popatrz i ucz sie! Chleba u nas dosyc, igrzysk potrzeba! 
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Wt lut 01, 2011 5:21 |
|
 |
gunnar
|
Przepraszam bardzo, poprawię się. Więc: To wina Komorowskiego i Tuska. Jedyna słuszna racja po stronie Jarosława Kaczyńskiego. On tylko może nas obronić przed drugim Katyniem, gdzie nad nowymi dołami czeka na nas NKWD. To nic, że nam zakręca gaz, to nic, że przez Polskę nie będzie przebiegał tranzyt ciężarowy na Wschód. Po co nam te miliardy...Ważne, że mamy szabelkę i siedzimy na osiołku. Mocne nasze mięśnie...żuchwy. Przywiążemy się do każdego krzyża w Polsce, nie ruszą nas ani harcerze ani biskupi. Kto nie z Nami, to My na Nich z kosami! No dobra starczy już tego jadu. Dla pojednania mam dla wszystkich "prawdziwych wielbicieli Polski" fraszkę Gałczyńskiego: “Spójrz Kościuszko na nas z nieba, Raz Polak skandował. Kościuszko nań spojrzał i się zwymiotował”
|
Wt lut 01, 2011 10:08 |
|
|
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
gunnar napisał(a): To nic, że nam zakręcą gaz Jaki gaz? Przecież jeszcze dobrze nie wystygły trupy w lesie smoleńskim, kilka dni po katastrofie, a polskie żyjące władze leciały na Wschód podpisywać z Rosją umowę na dostarczanie do Polski gazu, do roku 2037. Umknęło Ci, gunnar?
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
Wt lut 01, 2011 11:49 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Cytuj: Przecież jeszcze dobrze nie wystygły trupy w lesie smoleńskim, Temperature ciala trupa mierzy sie termometrem umieszczonym w odbytnicy, bez wzgledu na stopien wojskowy, posiadana dawke honoru i przynaleznosc partyjna. Spada ona o okolo 1 stopien na godzine. Trupy nie mogly ostygnac w lesie, zostaly przewiezione przez Rosjan. Kolejna nieprawdziwa "teoria".
|
Wt lut 01, 2011 13:53 |
|
|
|
 |
naturalwoman
|
ufff ... odlatuję... na drugi krąg...
_________________ To, co wiem jest kroplą. Czego nie wiem - oceanem.
|
Wt lut 01, 2011 23:31 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Cytuj: ufff ... odlatuję... na drugi krąg... Ja sie nie dziwie. Tak to jest z prawda. Czesto "kole w oczy", jest niepozadana i obskurna. Jednak lepiej sie jej trzymac. Inaczej mozna wyladowac w "psychiatryku", a tam czesto mierza temperature doustnie. Termometr, jak wiadomo, jest instrumentem wielokrotnego uzycia. 
|
Śr lut 02, 2011 5:18 |
|
 |
micked
|
Alus napisał(a): Krzyża "broniono" tylko pod pałacem prezydenckim, aktualnie w kaplicy katyńskiej wisi samotnie - nie interesuje już "obrońców". Modlitwa na Krakowskim Przedmieściu trwa codziennie, jest też obecny kapłan i znak krzyża. Witold napisał(a): Wielka egzaltacja narodowej żałoby, obchodzenie rocznicy co miesiąc, jakby pochówku na Wawelu było mało Każdy ma prawo do żałoby takiej jaką uważa za stosowną. Tym bardziej że w tle jest odwlekające się w nieskończonosć wyjasnienie przyczyn katastrofy, która zabrała nasze elity państwowe i społeczne. I zrozumiałe domaganie się prawdy. Cytuj: I tak oto pamięć o katastrofie w której zginął prezydent RP zostaje sprowadzona do śmieszności, właśnie przez największych tego prezydenta zwolenników. Zginęło 96 osób, nie tylko prezydent. Alus napisał(a): Dzis dowiadujemy się, że J. Kaczyński nigdy nie chciał być prezydentem.....czyli kolejne kłamstwo. Pytanie - teraz kłamie, czy w trakcie kampanii wyborczej. A nie przyszło Ci do głowy, że po prostu wolał realną władzę (szefa rządzacej partii, premiera) od reprezentacyjnej (prezydenta), przecież to widać było w całej jego politycznej działalności? Wypadałoby też zacytować całe zdanie, a nie wyrywać je z kontekstu. Wtedy jego sens jest nieco inny, a i Twoje oskarżenie okazuje się zwykłym pomówieniem. "Jak pan wie, nigdy nie chciałem być prezydentem. Nie miałem takich ambicji, ale zmusiły mnie do tego tragiczne okoliczności."Cytuj: Zaraz wpiszą "co autor miał na myśli" Czyżbys była tak niepewna swoich argumentów, że wolisz się zabezpieczyć tego typu "kneblującymi" wstawkami? 
Ostatnio edytowano Śr lut 02, 2011 10:56 przez micked, łącznie edytowano 1 raz
|
Śr lut 02, 2011 10:32 |
|
 |
micked
|
gunnar napisał(a): o katastrofie smoleńskiej mogę wzorem już chyba ponad 100tys internautów - mam jej dosyć serdecznie! Dokad nie będzie rzetelnego raportu, a raport MAK podważają nawet eksperci rosyjscy, nie mówiąc o polskich, zrozumiałe jest że temat bedzie "żył". Nakręcają go sami Rosjanie nie przekazując podstawowych dowodów i informacji, o które bezskutecznie proszą od 9 miesięcy polscy prokuratorzy. Oraz publikując raport MAK w którym podaje się stronnicze hipotezy bez dowodów. Równie dobrze komisja MIllera mogłaby przedstawić hipotezę sztucznej mgły- miało by to taką samą wartość dowodowa jak tezy o pijanym generale naciskajacym pilotów chcących wylądiować za wszelką cenę. Cytuj: Temat zastępczy zamiast walącej się gospodarki. Przesadna uległość polskiego rządu wobec Rosji odbija się jak najbardziej na gospodarce- vide umowa gazowa. Cytuj: TAK LĄDUJĄ DEBEŚCIAKI. Tyle, ze tego zdania jakoś nie było w stenogramach, a wiemy z prac polskiej komisji, że piloci wcale nie wykonywali manewru lądowania.... Cytuj: Raport został opublikowany Nieprawda, czekamy na raport polskiej komisji, który sądząc choćby po znacznie lepszym odtworzeniu stenogramów VCR przez Polaków, będzie bardziej miarodajny. Cytuj: odszkodowania wypłacone (no z wyjatkiem Gosiewskiej bo tej ciągle mało) Może dla ciebie kasa jest najważniejsza, dla rodzin ofiar akurat nie. Oni woleliby prawdę zamiast pieniędzy. Cytuj: pomniki postawione Tak, zwłaszcza ten o który apelowali harcerze i rodziny ofiar oraz Episkopat w swoim liście....Ale na pomniki katyńskie też czekaliśmy, historia jest cierpliwa. Cytuj: może zajmiemy się OFE, inflacją i cenami chleba? Bo mnie to akurat bardziej interesuje. Mówisz zupełnie jak politycy PiS  Ale od tego są inne wątki na tym forum. Tym, którzy interesują się nie tyle dowalaniem nielubianym przez siebie politykom, co wyjaśnieniem katastrofy polecam porównanie rosyjskiej i polskiej wersji stenogramów- załączam kilkunastosekundowy przykład jak bardzo się one różnią: Wersja MAK10:31:01 (czas rosyjski) nawigator: piątka szóstka, automat ciągu 10:31:04 kapitan: piątka, szóstka przygotowane i zostaję bez automatu 10:31:06 an.: podchodzi do lądowania 10:31:07 2 pilot: wychodzi, że aaa... TAWS, wystarczy, żeby Ziętas wprowadził. 10:31:09 2pilot: (niezr) 10:31:20 nawigator: i w tym momencie mamy 5 mil od centralnej Wersja odczytana przez polskich ekspertów8.30.55 Nawigator: Piątka, szóstka, automat ciągu! 8.30.58 1 Pilot: Piątka przygotowana, szóstka i automat... do lądowania. 8.31.01 Nawigator: Nastawnik statecznika. 8.30.03 1 Pilot: Niech tak zostanie. 8.31.04 Nawigator: Zaznaczę, że będzie taki rodzaj, który widzę. Dziękuję, karta zakończona. 8.31.13 Nawigator: I w tym momencie mamy 5 mil od centralnej.
|
Śr lut 02, 2011 10:53 |
|
 |
Geonides
Dołączył(a): Pt mar 26, 2010 11:38 Posty: 473 Lokalizacja: Rio de Świebodzineiro
|
Micked napisał(a): Wersja odczytana przez polskich ekspertów Zapomniałeś podać źródło.
Śr lut 02, 2011 13:09 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
micked napisał(a): Przesadna uległość polskiego rządu wobec Rosji odbija się jak najbardziej na gospodarce- vide umowa gazowa. To było niezwykle charakterystyczne w przebiegu kolejnych wydarzeń. 1. Sytuacja normalności. 2. Katastrofa smoleńska. 3. Szybka i gwałtowna akcja Rządu i marszałka na rzecz podpisania umowy gazowej z Rosją i sfinalizowanie tej umowy jakby nawet bez czytania, mimo, że niekorzystna - takie wrażenie. 4. Szybkie i gwałtowne podpisanie umów z amerykańskimi przedsiębiorcami na eksploatację polskiego gazu łupkowego. 5. Pogrzeb ofiar katastrofy. 6. Uległość Rządu wobec Rosji - ewidentna, widoczna i nieskrywana. 7. Walka Rządu z Polakami, którzy chcieliby wyjaśnić przyczyny katastrofy. Maly_kwiatek tak odbiera przebieg sytuacji Polski od kwietnia 2010 do teraz. Wytłumaczcie, o co w tym chodzi??????????????????????
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
Śr lut 02, 2011 13:26 |
|
 |
stanislav
zbanowany na stałe
|
Uwaga na pisowskich szpicli i kapusiów od "monitorowania" internetu.
|
Śr lut 02, 2011 14:17 |
|
 |
micked
|
Geonides napisał(a): Micked napisał(a): Wersja odczytana przez polskich ekspertów Zapomniałeś podać źródło. Np: http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... PELNY.htmlI jeszcze ciekawostka. Proponuję poszukać tam rozreklamowanych w rożnych "przeciekach" tekstów " patrzcie, jak lądują debeściaki" czy "Jak nie wyląduję, to mnie zabiją" (wersja TVN) albo " ...będę miał przewalone" (wersja Wyborczej) Nic takiego nie ma. Nie ma też ani jednego słowa gen. Błasika. Nie ma słynnych słow pilota " wkurzy się jeśli jeszcze..."Nie ma "Niech pan zapyta szefa, co będziemy robili"- koronnych dowodów MAK, które miały świadczyć o "naciskach" Ale przecieki i konferencja MAK swoją rolę spełnily i mało kto dziś zwraca uwagę na wspomniane wyżej szczególy.
|
Śr lut 02, 2011 19:29 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
micked napisał(a): I jeszcze ciekawostka. Proponuję poszukać tam rozreklamowanych w rożnych "przeciekach" tekstów "patrzcie, jak lądują debeściaki" czy "Jak nie wyląduję, to mnie zabiją" (wersja TVN) albo "...będę miał przewalone" (wersja Wyborczej)
Nic takiego nie ma. Nie ma też ani jednego słowa gen. Błasika. Nie ma słynnych słow pilota "wkurzy się jeśli jeszcze..." Nie ma "Niech pan zapyta szefa, co będziemy robili"- koronnych dowodów MAK, które miały świadczyć o "naciskach"
Ale przecieki i konferencja MAK swoją rolę spełnily i mało kto dziś zwraca uwagę na wspomniane wyżej szczególy. Ja już nie domagam się, żeby poszli posiedzieć odpowiedzialni za te kłamstwa wobec całego Narodu. Chcę jedynie się dowiedzieć, kto był mocodawcą tych kłamstw, czemu i komu to miało służyć i chciałbym, by ustanowiono mechanizm, aby media w Polsce już nigdy nikogo nie okłamywały. Albo przynajmniej, by sie to nikomu nie opłacało.
|
Śr lut 02, 2011 20:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Śr lut 02, 2011 20:55 |
|
|
|