Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 05, 2025 11:25

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
 Pomóżcie mi się odnaleźć w tych całych wiarach i niewiarach. 
Autor Wiadomość

Post Re: Pomóżcie mi się odnaleźć w tych całych wiarach i niewiar
Szymon24 napisał(a):
Ja spojrzałem na to biblie szatana i powiem wam że coś dziwnego zaczęło się dziać ale szybko wyłączyłem stronę i już więcej nie będę patrzył na takie coś co tylko szkodzi też odradzam czytanie tego.

Jeśli to był dym i zapach spalenizny to mam dwie wiadomości, dobrą i złą:
dobra - to nie Szatan,
zła - pora pomyśleć o kupnie nowego komputera. :-D

Above us only sky”

Wt lut 01, 2011 15:29
@ UP
Ale się uśmiałem <haha>

Nawet nie wiesz co mi się w życiu przytrafiło ....

@ stanislav

Nie to nie był żart ale obrzydzenie mnie wzięło gdy to zobaczyłem jeśli ktoś chcę być zniewolonym przez szatana co mu przyniesie same szkody w życiu to proszę bardzo nikt wam nie zabrania tego czytać my tylko dajemy rady na własnych wnioskach.

Wt lut 01, 2011 15:37
zbanowany na stałe

Doprawdy nie wiem o jakim Szatanie Ty mówisz.

Wg LaVeya który jest autorem "Biblii Szatana", ludzie którzy czczą szatana to nie sataniści tylko chrzescijanie. Z tym że zamiast czcić pozytywnego bohatera swojej mitologii wybierają tego złego.
A satanizm laveyański z chrześcijańska mitologia niewiele ma wspólnego.

No chyba że ktos jest katolik to Diabła widzi wszędzie: w medytacjach, buddyźmie, na wschodzie, w harrym potterze, NLP, pokemonach, gwiezdnych wojnach, muzyce metalowej... i tak dalej bez końca...

Wt lut 01, 2011 15:55
zbanowany na stałe

stanislav napisał(a):
Doprawdy nie wiem o jakim Szatanie Ty mówisz.

Wg LaVeya który jest autorem "Biblii Szatana", ludzie którzy czczą szatana to nie sataniści tylko chrzescijanie. Z tym że zamiast czcić pozytywnego bohatera swojej mitologii wybierają tego złego.
A satanizm laveyański z chrześcijańska mitologia niewiele ma wspólnego.

No chyba że ktos jest katolik to Diabła widzi wszędzie: w medytacjach, buddyźmie, na wschodzie, w harrym potterze, NLP, pokemonach, gwiezdnych wojnach, muzyce metalowej... i tak dalej bez końca...

Stanislav,
dlaczego w sposób oszukańczy i manipulacyjny wciskasz czytelnikom, że Biblia Szatana, to tak samo, neutralna rzecz, co medytacje, buddyzm, wschód, Harry Potter, NLP, pokemony, gwiezdne wojny, muzyka metalowa?

Wt lut 01, 2011 16:09
zbanowany na stałe

Alez ja nikomu niczego nie wciskam. Człowiek swój rozum ma i powinien z niego korzystać.
To raczej wy w sposób oszukańczy i manipulacyjny wciskacie ludziom ciemnote o diable czajacym sie w rzeczach które wymieniłem wyzej jak i całes masie innych.
Wystarczy przejrzec to forum.
Polecam jednak wczesniej kupic paczke popcornu i jakies piwko do tego, doprawdy niezła to rozrywka.

A Biblia Szatana jest tak samo neutralna i w pewnym sensie nieistotna jak ksiązki Dawkinsa, Pismo Świete...poprostu jeden z wielu punktów widzenia.

Wt lut 01, 2011 16:16

Dural napisał(a):
Juz myslalem, ze jestes opetany, a Ty piszesz, ze w kosciele czujesz sie dobrze!
Byles obserwowany? A gdziezes siedzial? Moze przy skarbonce na dary? :)
Malolat jestes, to raz. Buntujesz sie jak kazdy z Twego pokolenia, to dwa.
Gdybym ja mial wybierac miedzy Jezusem, a Szatanem, wybralbym tego pierwszego. Jezus byl humanista, duzo madrych rzeczy o zyciu powiedzial. Szatan, to taka przybudowka, stworzona do zrozumienia tych madrosci. No i co najwazniejsze, z Jezusem czeka nagroda, z Szatanem kara. Pomysl o tym zanim podejmiesz decyzje.

Z tego, co mi wiadomo, małolatem jest nastolatek. Ja nastolatkiem przestałem być kilka lat temu. :)
A co do tego, że czułem się dobrze, po prostu źle się wyraziłem. Była bodajże 3 w nocy i mózg pracował nieco inaczej. Mogłeś to tak zrozumieć, nie mam pretensji.

Cytuj:
Jezus byl humanista, duzo madrych rzeczy o zyciu powiedzial. Szatan, to taka przybudowka, stworzona do zrozumienia tych madrosci. No i co najwazniejsze, z Jezusem czeka nagroda, z Szatanem kara. Pomysl o tym zanim podejmiesz decyzje.

Rozumiem, że luzie, którzy przez całe życie byli mili w stosunku do innych, nie robili nikomu krzywdy, a umierają w męczarniach, uświadczą niesamowitych dobroci po śmierci. Tylko jaki to ma sens, skoro później nic nie ma? Pomyślmy, dusza? Ha ha. To jest ciężki do rozmów temat, bo zawsze znajdzie się jakaś odpowiedź na zadane pytanie. A najprostszą odpowiedzią na każde pytanie w temacie Religia, wypowiedziane zresztą przez Księdza do ludzi niewierzących, jest - Boga nie ma, nigdy go nie widziałem, nigdy ze mną nie rozmawiał oraz najważniejsze, dlaczego nie pomaga potrzebującym? Skoro jest tak potężny, niech pomaga.
Wiem, że odpiszesz "Bóg pomoże Ci po śmierci". Proszę Cię... Życie po śmierci? :|

Wt lut 01, 2011 16:31
@ Dok
A Boga to wina,że się ludzie od niego odwrócili? człowiek umiłował bardziej złego niż Boga to teraz ma nam Bóg pomagać jak się od niego odwróciliśmy owszem pomaga min. dał nam swojego syna,który zgodził się nawet na ukrzyżowanie i ubiczowanie przez ludzi i co Bóg mu w tym pomógł? przyjął wole Ojca nie chciał żadnej pomocy Jezus powiedział,że mógłby poprosić Ojca o 12 zastępów aniołów i Bóg by mu pomógł lecz tego nie chciał bo wiedział co jest wolą Ojca.

Cytuj:
Tylko jaki to ma sens, skoro później nic nie ma?

A skąd wiesz,że po śmierci nic nie ma czy kiedykolwiek umarłeś i doświadczyłeś to myślę,że nie.

Wt lut 01, 2011 17:00
zbanowany na stałe

Szymon24 napisał(a):
A skąd wiesz,że po śmierci nic nie ma czy kiedykolwiek umarłeś i doświadczyłeś to myślę,że nie.

A skad wiesz że po śmierci cos jest, czy kiedykolwiek umarłeś i doswiadczyłeś to, myślę ze nie.

Wt lut 01, 2011 17:03
To dowiemy się tego po śmierci i zobaczymy tylko ciekawe kto szybciej umrze ja nie boję się śmierci bo jestem przygotowany na nią teraz ;)

Wt lut 01, 2011 17:07
zbanowany na stałe

Ikkyu - mistrz Zen był bardzo mądry nawet jako chłopiec. Jego nauczyciel miał drogocenna filiżankę do herbaty, rzadki antyk.Ikkyu przypadkowo zbił tą filiżankę co wprawiło go w ogromne zakłopotanie. Kiedy usłyszał kroki swojego nauczyciela schował za plecami szczątki filiżanki. Kiedy mistrz się pojawił Ikkyu zapytał: "Dlaczego ludzie muszą umierać?"

"To naturalne" wyjaśnia starszy człowiek "Wszystko musi umrzeć, po tym jak żyło wystarczająco długo."

Ikkyu pokazując pękniętą filiżankę, dodał "I na tą filiżankę nadszedł czas śmierci."

Wt lut 01, 2011 17:33
zbanowany na stałe

Cytuj:
Wiem, że odpiszesz "Bóg pomoże Ci po śmierci".

A czemu nie? Jesli chcesz zostan ateista, ale i porzadnym czlowiekiem!
Podstawa religii chrzescijan jest 10 przykazan. Mysle, ze zycie zgodne z nimi jest dla Boga wystarczajace. To, ze wielu musi brac udzial w obrzadkach wlasnych Kosciolow, to juz mniej istotne. Prawde mowiac, czynia tak dla podbudowy wlasnego ja lub w innych, mniej zaszczytnych, celach.
Pozorne trudnosci dla ateisty, moga wynikac z pierwszego przykazania. Ale sa pozorne; "Nie będziesz miał innych bogów obok mnie" ateista wykonuje wyjatkowo rzetelnie, w 110%!
Droga do nieba otwarta wiec dla kazdego "dobrego", jak to sie mowi. :)

Wt lut 01, 2011 17:34

Właśnie pisałem o dowodach na istnienie Boga w innym wątku, Myślę, że to na temat więc i tutaj zamieszczę. Może to ci pomoże uwierzyć Dok.

Kilka ciekawostek.

Jonasz 2:6 "Wody objęły mnie zewsząd, aż po gardło, ocean mnie otoczył, sitowie okoliło mi głowę. (7) Do posad gór zstąpiłem".

O górach pod wodą zdaje się, że dowiedzieliśmy się dopiero w XX wieku.

Hioba 26:7 "a ziemię zawiesił na niczem"
O tym też wiemy od niedawna zdaję się. Inne religie głosiły, że ziemia podtrzymywana jest przez Atlasa albo słonia przykładowo.

List do hebrajczyków 11:3 "iż rzeczy, które widzimy stały się z rzeczy niewidomych"
Czyżby mowa tu o atomach?

Izajasza 43:16 "Tak mówi Pan, który sposobił na morzu drogę, i ścieszkę na bystrych wodach." psalmy 8:9 "i cokolwiek chodzi po ścieszkach morskich"
O prądach morskich ?

Izajasz 40:22 "Ten, który siedzi nad okręgiem ziemi,"
Przecież wtedy wierzono, że Ziemia to placek. Skąd więc okrąg ziemi?

Coś nie mogę wersetu znaleźć ale Biblia też stwierdza, że gwiazdy na niebie są niezliczone. O tym dowiedzieliśmy się dopiero od Galileusza. Ówczesna nauka głosiła, że liczba gwiazd na niebie wynosi około 6 tysięcy. To wszystko informacje o których nie miał prawa wiedzieć ówczesny człowiek, a jednak Biblia wie. To jeszcze nic... Wystarczy zainteresować się trochę proroctwami biblijnymi, żeby zobaczyć jak wypełniały się wieki po tym jak były przepowiedziane. To są namacalne dowody.

Wybrane prorocze wersety dotyczące dziejów Izraela.

"I rozproszy cię PAN pomiędzy wszystkie ludy od krańca po kraniec ziemi..."
"Nie zaznasz pokoju u tych narodów ani stopa twej nogi tam nie odpocznie."
"Wywołasz grozę, wejdziesz do przysłowia i w pośmiewisko u wszystkich narodów, do których zaprowadzi cię Pan. "
"Wzbudzi Pan przeciw tobie lud z daleka, z krańców ziemi,.. Będzie cię oblegał we wszystkich twoich grodach, aż padną w całym kraju twe mury najwyższe i najmocniejsze, na których polegałeś. Będzie cię oblegał we wszystkich grodach w całym kraju, który ci dał Pan, Bóg twój."
"Gdy tedy przyjdzie na cię to wszystko, błogosławieństwo i przekleństwo ... i będziesz słuchał jego głosu, zgodnie z tym wszystkim co ja ci dziś nakazuję, ty i twoi synowie ... wtedy przywróci PAN, Bóg twój, twoich jeńców ... i zgromadzi cię z powrotem ze wszystkich ludów ... I sprowadzi cię PAN, Bóg twój, do ziemi, którą posiadali twoi ojcowie..." Pwt. 30:1-5
"I odbudują starodawne ruiny, podźwigną opustoszałe osiedla przodków, odnowią zburzone miasta, osiedla opustoszałe od wielu pokoleń." IZAJASZA 61:4
"Wtedy uznają przestępstwo swoje i przestępstwo swoich przodków, to jest zdradę, którą popełnili względem Mnie, i to, że Mnie postępowali na przekór, 41 wskutek czego Ja postępowałem na przekór im i zaprowadziłem ich do kraju nieprzyjacielskiego, ażeby upokorzyło się ich nieobrzezane serce i ażeby zapłacili za swoje przestępstwo. 42 Wtedy przypomnę sobie moje przymierze z Jakubem, przymierze z Izaakiem i przymierze z Abrahamem. Przypomnę sobie o tym i przypomnę o kraju Jednakże nawet wtedy, kiedy będę w kraju nieprzyjacielskim, nie odrzucę ich i nie będę się brzydził nimi do tego stopnia, żeby ich całkowicie zniszczyć i zerwać moje przymierze z nimi, bo Ja jestem Pan, ich Bóg. 45 Przypomnę sobie na ich korzyść o przymierzu z ich przodkami, kiedy wyprowadziłem ich z ziemi egipskiej na oczach narodów, abym był ich Bogiem. Ja jestem Pan!" 46 To są ustawy, wyroki i prawa, które Pan ustanowił między sobą a Izraelitami na górze Synaj za pośrednictwem Mojżesza

Tak jak było zapowiedziane Żydzi utracili kraj, zostali rozproszenie po całym świecie, stali się pośmiewiskiem i przedmiotem żartów, chyba najbardziej nielubianą i prześladowaną nacją. Mimo wszystkiego nie stracili tożsamości narodowej i przetrwali do dnia dzisiejszego. Odzyskali i odbudowali państwo(w 1947r), wszystko zgodnie z tym jak to zapowiedziała Biblia.

Jeszcze ze 2 filmiki wrzucę chętnie:

http://www.youtube.com/watch?v=MyhkXkWf7D4 - kilka proroctw
http://www.youtube.com/watch?v=OSl31lTNAOk - Miażdżący filmik

Miłego oglądania/czytania. Wybrałem tylko kilka, a tego jest cała masa.

Wt lut 01, 2011 19:00
czasowo zablokowany

@Login2 Jak się wysilisz i odpowiednio zinterpretujesz to w Biblii nawet znajdzie się opis konstrukcji motocykla.

Wt lut 01, 2011 19:39

Jak się jest zaślepionym, to choćby palcem pokazać i tak nie będą chcieli zobaczyć. Jak to mawiał Jezus "Choćby i kto z martwych powstał nie uwierzą"

Wt lut 01, 2011 19:51

jak byłem ateista to krzyz mnie nie ruszało mogło być tysiące ich

to tylko przedmiot a jak ktoś sie obok mnie modlił to mnie na śmiech brało albo obojętny byłem

co piszesz ze masz niechec to poczatki opetania

Wt lut 01, 2011 22:07
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona