Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 21:50

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1911 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 128  Następna strona
 Jaki jest Prezydent Komorowski? 
Autor Wiadomość
Post Re: Jaki jest Prezydent Komorowski?
osiris napisał(a):
Cytuj:
A gdyby nawet prezydent Komorowski byl "przecietniakiem", to co w tym zlego?

Na Prezydenta powinno wystawiać się człowieka wyróżniającego się z tłumu a nie przeciętniaka, szaraka.
Jakieś cechy powinny go to tego stanowiska predysponować ale jak widać nie dla Ciebie i dlatego mamy co mamy dzięki Tobie i Tobie podobnym.
A więc sytuację mamy taką że na stanowisku Premiera oraz Prezydenta nie mamy ani fachowca ani sprawnego menadżera ani też charyzmatycznej osobowości porywającej tłumy.

osiris, a jakiego kandydata TY wystawiles? Nieprzecietnego Kaczynskiego? Czy moze samego siebie i przepadles w tlumie rownie wybitnych i niedocenionych?

Napisalam ci: zeby w ogole kandydowac na fotel prezydenta trzeba sie na to zgodzic. Pamietajac, ze rodacy i tak zmieszaja ciebie z blotem, bo to u nas taki "dobry, polski zwyczaj".

No wiec kandyduja ci, ktorzy maja do tego nerwy i poczucie odpowiedzialnosci za Ojczyzne. Chocby takie, ze jak nikt poza (...) nie bedzie kandydowal, to zostanie prezydentem szaleniec, badz czlowiek delikatnie mowiac, niezrownowaznony psychicznie.

Powinienes wiedziec, jakie uprawnienia ma prezydent Polski, a co za tym idzie jakie wyksztalcenie i cechy osobowosci, musi posiadac, jakie moglby, a jakich nie powinien. I wybierasz z kandydatow, ktorzy w stracenczej odwadze zgodzili sie kandydowac tego, ktory najbardziej odpowiada wg ciebie, wymaganiom na prezydenta.

Jezeli masz jakiegos specjalnego kandydata na oku, ktory sie do tej pory nie zglosil - zawsze mozesz ty go zglosic i zebrac za niego podpisy. Moze sie ucieszy i ci podziekuje?

Pt lut 04, 2011 14:14
zbanowany na stałe

A ja dodam jeszcze, że wyrażanie się w następujący sposób, o wybranym w sposób demokratyczny Prezydencie Polski:

Cytuj:
osoba która na siłę wcisnęła się na fotel Prezydenta (ustalenia w Magdalence)

budzi mój głęboki niesmak dla kultury osobistej i pogardę dla wiedzy historycznej wypowiadającej się osoby.

W Polsce, w której ja żyję, nikt, nigdy na siłę nie wcisnął się na fotel Prezydenta Polski.
Jeśli ktoś lubi chodzić na siłę z opaską na oczach, to wyrazy współczucia.
Mnie w takie coś nie da się wciągnąć.

Ja ostatecznie też nie lubiłem każdego Prezydenta.
Ale na litość Boską, to nie sprawiało, bym miał przestać używać rozumu !!!

Pt lut 04, 2011 14:25
Cytuj:
Ale na litość Boską, to nie sprawiało, bym miał przestać używać rozumu !!!

Przecież był to kontraktowy Prezydent, kontraktowego, więc niedemokratycznego sejmu.
Wszystko wcześniej ustalono przy wódeczce i śledziku w Magdalence. Nasz Prezydent - Wasz Premier.
Nie jest to żadna teoria spiskowa tylko fakty.
Nie chcesz - chyba - udowodniać kwiatku że został wybrany demokratycznie?

Pt lut 04, 2011 14:38
zbanowany na stałe

Nic nikomu nie będę udowadniać.
Jak ktoś ma problemy historyczne, to zapraszam do podręczników historii.
Oczywiście rzetelnych podręczników, bo nierzetelnych, pisanych na zamówienie polityczne, nie brakuje.

Trzeba było osiris, wejść do polskiego parlamentu w lipcu 1990, rozedrzeć na sobie koszulę i krzyczeć: Nie macie prawa wybierać prezydenta, nie macie prawa uchwalać ustaw, rząd Mazowieckiego jest nielegalny, Prezydent Jaruzelski ( i jakikolwiek inny, gdyby wówczas został wybrany) jest nielegalny. Nie macie co sobie zawracać głowy pakietem Balcerowicza, bo MY uznamy wszystkie wasze ustawy za nielegalne !

Przeszedłbyś wtedy do historii, osiris.
Jednak tak nie zrobiłeś.
Dlatego podręczniki, w których są napisane głupoty o tamtym czasie będę zawsze uważał za szmatławce pisane na zamówienie.

Pt lut 04, 2011 14:47
Cytuj:
Jak ktoś ma problemy historyczne, to zapraszam do podręczników historii.
Oczywiście rzetelnych podręczników, bo nierzetelnych, pisanych na zamówienie polityczne, nie brakuje.

I tu jest problem bo zależy kto komu i jakiej książce wierzy, ale przypominam że to temat o Komorowskim.

Pt lut 04, 2011 14:56
zbanowany na stałe

Cytuj:
Trzeba było osiris, wejść do polskiego parlamentu w lipcu 1990, rozedrzeć na sobie koszulę i krzyczeć:

Tu moze byl problem. Z postow osirisa wynika, ze Polska jest tak biedna, ze nie kazdy koszule posiada. Chcial, ale nie mogl, jak to sie mowi. :D

Pt lut 04, 2011 14:59
zbanowany na stałe

Witold napisał(a):
Komorowski przecież też nie został prezydentem za myślistwo, tylko za to że drugi kandydat był jeszcze gorszy.

Więc w czym problem...?

Jak to w czym. Osiris też by chciał ale...

osiris napisał(a):
...myślistwo to nie "sport" dla plebsu tylko dla elit..

...i tu go boli. :P

Ustalmy że Prezydent Komorowski to chodzaca gafa, zaprzaniec, kłamca, gbur, cham, jest głupi, nieodpowiedzialny, naiwny, bez honoru, wredny, podły, fałszywy, przecietny, nijaki, niekompetentny, gnusny, szalony, zły...
To leming oraz zakała Narodu i Ojczyzny.

Słowem Gała i Jackass.

I zakończmy już ten temat.

Pt lut 04, 2011 23:12
Cytuj:
Ustalmy że Prezydent Komorowski to chodzaca gafa, zaprzaniec, kłamca, gbur, cham, jest głupi, nieodpowiedzialny, naiwny, bez honoru, wredny, podły, fałszywy, przecietny, nijaki, niekompetentny, gnusny, szalony, zły...
To leming oraz zakała Narodu i Ojczyzny.

Słowem Gała i Jackass.

I zakończmy już ten temat.

Musisz jeszcze dodać, że wybrany przez tłum szaraków, którzy nie mają specjalie innych zainteresowań, jak własne podwórko, impreza na weekend i jak najdalej polityki. Trochę kontaktu z przyrodą, trochę pogoni do domu, do zony, czasem męska przygoda.
Dlatego Naród[/] - [i]Pan Kaczyński reperezentował zupełnie innych ludzi ...czyli Prawdziwi Polacy, Patrioci, Katolicy, nie zakończa tematu, póki nie zrozumiesz, że przynalezysz do tłumu szaraków.

So lut 05, 2011 9:13
Cytuj:

Ja wymieniłem tylko trzy cechy a WY sami dodajecie jakieś dodatkowe, tylko nie wiem czemu to ma służyć?
To jakaś frustracja? ;)
Zawsze swoim adwersarzom wsadzacie słowa, stwierdzenia które nie miały miejsca.

Oto słowa które nie padły z moich ust:
Cytuj:
zaprzaniec, kłamca, gbur, cham, jest głupi, nieodpowiedzialny, naiwny, bez honoru, wredny, podły, fałszywy, niekompetentny, gnusny, szalony, zły...

Całkiem niezły repertuar określeń które nie miały miejsca.

So lut 05, 2011 10:01
osiris napisał(a):
Cytuj:

Ja wymieniłem tylko trzy cechy a WY sami dodajecie jakieś dodatkowe, tylko nie wiem czemu to ma służyć?
To jakaś frustracja? ;)
Zawsze swoim adwersarzom wsadzacie słowa, stwierdzenia które nie miały miejsca.

Oto słowa które nie padły z moich ust:
Cytuj:
zaprzaniec, kłamca, gbur, cham, jest głupi, nieodpowiedzialny, naiwny, bez honoru, wredny, podły, fałszywy, niekompetentny, gnusny, szalony, zły...

Całkiem niezły repertuar określeń które nie miały miejsca.

Krótką masz pamieć.....

So lut 05, 2011 10:09
Cytuj:
Krótką masz pamieć.....

To proszę o przytoczenie tych słów lub zgłoszę to Saxonowi.
Jeśli to ja nie mam racji i takie słowa padły (zostały przeze mnie napisane) może mnie spokojnie zbanować.
Musi się skończyć to ciągłe pomawianie swoich adwersarzy o to czego nie zrobili i nie napisali, bo cały czas bazujecie na insynuacjach.

So lut 05, 2011 10:28
zbanowany na stałe

Cytuj:
...Saxonowi.

Kurde, ale wazelina! Saxon zyczy sobie byc nazywanym saxon, a ten nie. Z duzej litery wali. Punkty nabija! :D
Osiris, a chocby pomylka, to juz pomylic sie nie mozna w dyskusji z Toba? Takis czuly?

So lut 05, 2011 12:08

Pan Kaczyński reprezentował zupełnie innych ludzi.
Nie miejsce tu, by opisywać jakich.

Napisz jakich??? Bo nie masz chyba na mysli nawiedzonych religiantów co robili z siebie pośmiewisko pod Pałacem Prezydenckim???? Poczytaj czasem roczniki statystyczne, albo inne źródła mówiące o "targecie" kandydatów na wysokie urzędy państwowe. Kaaczyńscy wyłącznie wykorzystują/-stywali najbardziej proste i prymitywne techniki wyborcze oparte na demagogi i agresji, skierowane do ludzi słabo wykształconych, bardzo religijnych (stąd masz koalicje z Rydzykiem) i grubo starszych. Czemu Kaczorki zawsze praktycznie wygrywają w tzw. Polsce B????? A dostaja baty w dużych miastach i w klasie społecznej wykształcenia wyższego i wśród młodego pokolenia???? Młodzi nie nabiorą się na obronę krzyża, drugi Katyń czy inne bzdury podsycane przez Jarosława K. Ta pseudo partia to już przeszłość. Zostaje PJN ale ci też nie mają zamiaru walczyć agresją tylko dialogiem i reformami. Nie układami i teczkami. Wyjdź z dziupli!

So lut 05, 2011 13:07
Zobacz profil WWW
gunnar napisał(a):
Pan Kaczyński reprezentował zupełnie innych ludzi.
Nie miejsce tu, by opisywać jakich.

Napisz jakich??? Bo nie masz chyba na mysli nawiedzonych religiantów co robili z siebie pośmiewisko pod Pałacem Prezydenckim???? Poczytaj czasem roczniki statystyczne, albo inne źródła mówiące o "targecie" kandydatów na wysokie urzędy państwowe. Kaaczyńscy wyłącznie wykorzystują/-stywali najbardziej proste i prymitywne techniki wyborcze oparte na demagogi i agresji, skierowane do ludzi słabo wykształconych, bardzo religijnych (stąd masz koalicje z Rydzykiem) i grubo starszych. Czemu Kaczorki zawsze praktycznie wygrywają w tzw. Polsce B????? A dostaja baty w dużych miastach i w klasie społecznej wykształcenia wyższego i wśród młodego pokolenia???? Młodzi nie nabiorą się na obronę krzyża, drugi Katyń czy inne bzdury podsycane przez Jarosława K. Ta pseudo partia to już przeszłość. Zostaje PJN ale ci też nie mają zamiaru walczyć agresją tylko dialogiem i reformami. Nie układami i teczkami. Wyjdź z dziupli!

A co to ma wspólnego z tytułem wątku?

So lut 05, 2011 13:15

Niechęc do braci Kaczyńskich, tak zamula niektórym szare komórki, że w wątku o Komorowskim piszą o Kaczyńskim, podobnie jak w przeróżnych innych tematach.
Zgadzam się z treścią artykułu z ND i podpisuję się pod nim. O milości do Moskali obecnego prezydenta pisałam jeszcze przedtem nim został prezydentem.

http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=po01.txt

So lut 05, 2011 16:26
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1911 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 128  Następna strona