|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Beliver
|
 kiedy przepraszać
Mam pytanie kiedy należy przepraszać? np. taka sytuacja kolega dał mi zwolnienie, po to bym dał go pani, a ja połowę przeczytałem, czy to grzech i należy go przeprosić?
|
So lut 05, 2011 14:26 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
 Re: kiedy przepraszać
Beliver napisał(a): kolega dał mi zwolnienie, po to bym dał go pani, a ja połowę przeczytałem, czy to grzech i należy go przeprosić? Nie.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
So lut 05, 2011 14:31 |
|
 |
WIST
|
A widzisz tu grzech? Osobiście uważam że nie powinno się czytać czyichś tekstów. Ale zwolnienie jest na tyle banalną sprawą że "grzech" to ja widzę jedynie w zawracaniu sobie tym głowy. Oczywiście z tym "grzechem" to ironia.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
So lut 05, 2011 14:34 |
|
|
|
 |
Beliver
|
WIST napisał(a): A widzisz tu grzech? Osobiście uważam że nie powinno się czytać czyichś tekstów. Ale zwolnienie jest na tyle banalną sprawą że "grzech" to ja widzę jedynie w zawracaniu sobie tym głowy. Oczywiście z tym "grzechem" to ironia. właśnie się zastanawiam nad tym, należy przepraszać??
|
So lut 05, 2011 16:17 |
|
 |
WIST
|
Pytanie jest proste, czy widzisz tu grzech, czy umiesz wskazać na czym polega tu zło, kogoś skrzywdziłeś, oszukałeś, skradłeś niesamowitą tajemnice?
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
So lut 05, 2011 16:40 |
|
|
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Beliver napisał(a): Mam pytanie kiedy należy przepraszać? np. taka sytuacja kolega dał mi zwolnienie, po to bym dał go pani, a ja połowę przeczytałem, czy to grzech i należy go przeprosić? Ale za co przeprosić w ogóle?
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Pn lut 07, 2011 14:06 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
|