Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 17:54

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1911 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 128  Następna strona
 Jaki jest Prezydent Komorowski? 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Post Re: Jaki jest Prezydent Komorowski?
"Czas polskiej prezydencji w Unii Europejskiej Bronisław Komorowski będzie chciał wykorzystać do zaakcentowania własnej pozycji na scenie politycznej."
Jak ja lubie takie komentarze dziennkarza.
Wlasciwie nie, co ja pisze!? Przeciez to typowe jasnowidzenie. :)

So lut 05, 2011 16:56
Cytuj:
O milości do Moskali obecnego prezydenta pisałam jeszcze przedtem nim został prezydentem.

Co dowodzi, że wypełnia przykazanie - Miłujcie waszych nieprzyjaciół.......Jeśli bowiem miłujecie tych, którzy was miłują, cóż za nagrodę mieć będziecie?. Czyż i celnicy tego nie czynią? (Mt 5,44-46) :)

So lut 05, 2011 17:40
Alus napisał(a):
Cytuj:
O milości do Moskali obecnego prezydenta pisałam jeszcze przedtem nim został prezydentem.

Co dowodzi, że wypełnia przykazanie - Miłujcie waszych nieprzyjaciół.......Jeśli bowiem miłujecie tych, którzy was miłują, cóż za nagrodę mieć będziecie?. Czyż i celnicy tego nie czynią? (Mt 5,44-46) :)

To w zasadzie można już próbować za życia wynieść na ołtarze Jaruzelskiego jak i wszystkich komunistów którzy strasznie kochali wrogów.
Chodzące świętości.
Wychodzi więc na to że wszyscy którzy bili się o naszą ojczyznę do piekła a tych co się bratali z naszymi wrogami na ołtarze.

So lut 05, 2011 18:20
zbanowany na stałe

osiris napisał(a):
Wychodzi więc na to że wszyscy którzy bili się o naszą ojczyznę do piekła a tych co się bratali z naszymi wrogami na ołtarze.

Zgadza się:
"5 - nie zabijaj."
Człowiekowi nie wolno zabijać, robiąc to łamie piate przykazanie.
Ponadto mając świadomośc tego że nie powinien zabijać, decyduje sie na to z powodu obaw przed konsekwencjami jakie pociaga za sobą odmowa wykonania rozkazu wystepuje przeciw pierwszemu przykazaniu:
"1 - nie będziesz miał bogów cudzych przede mną".

Naród czy Państwo w imieniu którego sie zabija staje sie tym cudzym bogiem.

Do piekła z nimi :D

P.S. ten mój post to 666 post w tym temacie :P

So lut 05, 2011 19:34
Czyli Komorowski chce zgodnie z zasadami chrześcijaństwa oddać Polskę Rosjanom co wg tego trzeba przypisać mu jako zasługę i pokłon dla nauk Chrystusa.
I po co ta II wojna światowa gdzie spokojnie mogliśmy być pod okupacją hitlerowską i bolszewicką a tak szarpaliśmy się jak duraki nie wiadomo po co i dla jakiej idei.
Zamiast zasłużyć na niebo pójdziemy do piekła ale jest szansa bo pod wodzą Komorowskiego jeszcze wszystko nie stracone.
Jest światełko w tunelu.

So lut 05, 2011 21:03
zbanowany na stałe

Cytuj:
...a tak szarpaliśmy się jak duraki...

W ktorym pulku zluzyles? :D

So lut 05, 2011 21:19
zbanowany na stałe

Dural napisał(a):
"Czas polskiej prezydencji w Unii Europejskiej Bronisław Komorowski będzie chciał wykorzystać do zaakcentowania własnej pozycji na scenie politycznej."
Jak ja lubie takie komentarze dziennkarza.
Wlasciwie nie, co ja pisze!? Przeciez to typowe jasnowidzenie. :)

Co widzisz złego w jasnowidzeniu, jeśli jest profesjonalne?

A mnie wydaje się, że to nie jest jasnowidzenie, tylko proste przewidywanie na podstawie istniejących i znanych faktów.

So lut 05, 2011 23:50
zbanowany na stałe

Cytuj:
Co widzisz złego w jasnowidzeniu, jeśli jest profesjonalne?

Duzo. Mnie rowniez zastanawia czemu kazdy z jasnowidzow nie jest Billem Gatesem. Biora po te pare groszy od frajerow zamiast obstawic na Sluzewcu. Moze i profesjonalisci, ale durne to niemozebnie.
Cytuj:
A mnie wydaje się, że to nie jest jasnowidzenie, tylko proste przewidywanie na podstawie istniejących i znanych faktów.

Oczywiscie, ze przesadzilem. Mierzi ta nagminna jednostronnosc jaka reprezentuje ND.
Naklad podobno zblizony do nakladu "FiM". Moze dlatego "GW" jest tak denna, kwiat polskiego dziennikarstwa zatrudniony przeciez w dwoch wczesniej wymienionych. :)

N lut 06, 2011 7:58
zbanowany na stałe

Dural napisał(a):
Mnie rowniez zastanawia czemu kazdy z jasnowidzow nie jest Billem Gatesem. Biora po te pare groszy od frajerow zamiast obstawic na Sluzewcu. Moze i profesjonalisci, ale durne to niemozebnie.

Dural,
nie można dwóm Panom służyć jednocześnie, Panu Bogu i Mamonie.
Jak to zrozumiesz, to pojmiesz, dlaczego prorocy i jasnowidze najczęściej byli ludźmi nie bogatymi.

osiris napisał(a):
To w zasadzie można już próbować za życia wynieść na ołtarze Jaruzelskiego jak i wszystkich komunistów którzy strasznie kochali wrogów.
Chodzące świętości.

Pomijając szatański sarkazm tej wypowiedzi, pragnę przypomnieć, że generał Jaruzelski, w odróżnieniu od większości komunistów, ma rodzinne głębokie korzenie chrześcijańskie i ukończoną średnią szkołę katolicką prowadzoną przez Ojców Marianów w Warszawie na Bielanach.

Nie wiem skąd tam wyjmujecie te różne cytaty, wiem, skąd się biorą u Jaruzelskiego teksty i działania chrześcijańskie. I za to szacun dla niego, bo na pewno nie było mu łatwo przechować te wartości w otoczeniu, w jakim był.

Może dodam, że jedną z pierwszych rozmów po ogłoszeniu stanu wojennego (a może nawet przed?), jaką odbył Generał Jaruzelski jako Przewodniczący WRON i de facto Dyktator - była rozmowa z Prymasem Polski, Glempem.
Rozmowa ta zaskutkowała nagraniem przez Prymasa apelu do polskich robotników i całego społeczeństwa, aby nie prowadzili działań prowadzących do rozlewu krwi.

Przez kilka pierwszych dni stanu wojennego w radiu na zmianę szło przemówienie Jaruzelskiego i przemówienie Glempa, przerywane piosenkami zespołów Śląsk i Mazowsze oraz Maryli Rodowicz i Urszuli Sipińskiej.

N lut 06, 2011 13:25
Nie wiem dlaczego Kwiatku żywisz (widoczny gołym okiem) sentyment do Jaruzelskiego.
To że Jaruzelski był wychowany w tradycjach chrześcijańskich nie świadczy o jego wierze i zaangażowaniu i w sumie o niczym, bo w tamtych czasach to była normalka.
Tylko dlaczego porzucił te wartości na rzecz współpracy z naszym - jakby - okupantem.
Ale nie będę rozwijał tego tematu bo to wątek o Komorowskim a nie Jaruzelskim, choć może warto o nim wspomnieć biorąc pod uwagę fakt że był tak ciepło (wręcz serdecznie jak stary przyjaciel domu) przyjmowany przez Komorowskiego, co też o czymś świadczy i raczej nie o szacunku dla starszego człowieka, bo nie w sprawach geriatrycznych go tam zapraszał i że był ciekawy jego zdrowia oraz samopoczucia.

N lut 06, 2011 14:30
zbanowany na stałe

osiris napisał(a):
Nie wiem dlaczego Kwiatku żywisz (widoczny gołym okiem) sentyment do Jaruzelskiego.

To bardzo proste i dla mnie od 30 lat oczywiste.

Generał mógł bez problemu niechcący spowodować śmierć dziesiątków tysięcy Polaków w bratobójczej wojnie. Zrobił wszystko, co umiał, by nikt nie zginał w wyniku stanu wojennego.

Oczywiście, gdyby był wrogiem Polaków i chciał wykorzystać stan wojenny do pacyfikacji polskiego narodu, ofiar stanu wojennego byłyby setki tysięcy. Jest oczywiste, ze tak nie było, a ludzie, twierdzący, ze generał był kolaborantem i zdrajcą, są psychicznymi oszołomami. Proste.

Polska krew jest dla mnie cenna, może z innymi akcentami niż te, słyszalne w przemówieniu Glempa z 13 grudnia 1981. Jednak cenna tym bardziej.
Bo dla mnie nigdy nie jest to krew anonimowa, tylko jest to krew konkretnych ludzi.

I nie sądzę, by przelewu tej krwi nie było z powodu przemówień Glempa.
Jestem przekonany, że do rozlewu polskiej krwi nie doszło w wyniku mistrzostwa wojskowego i organizacyjnego Jaruzelskiego.

A Pan Komorowski, gdyby stanął na pozycji Generała Jaruzelskiego w dniu 13 grudnia 1981, prawdopodobnie by się rozpłakał. Albo dostał rozwolnienia, czy coś w tym rodzaju.

N lut 06, 2011 15:16
Cytuj:
A Pan Komorowski, gdyby stanął na pozycji Generała Jaruzelskiego w dniu 13 grudnia 1981, prawdopodobnie by się rozpłakał. Albo dostał rozwolnienia, czy coś w tym rodzaju.

I to jest jedyna sensowna wypowiedź i w dodatku na temat.

Cytuj:
są psychicznymi oszołomami. Proste.

Wcale nie proste a w dodatku obraźliwe.
Czy uważasz że jak ktoś ma odmienne zdanie niż TY to jest oszołomem i psycholem.
Każdy ma prawo do własnego zdania i nie trzeba ich od razu wyzywać z tego powodu.

Cytuj:
ofiar stanu wojennego byłyby setki tysięcy.

Bez przesady.
Na Węgrzech zginęło z podobnego powodu 2500 osób co nie znaczy że nawet jak kilka osób ginie to nie jest tragedia.

Kwiatku, zauważ że w podobny ton - jak TY - uderza obecnie Tusk wypowiadając się w sprawie śledztwa gdzie wręcz zagroził wojną z Rosją, gdybyśmy przyjęli wariant PiS-u co do przejęcia owego śledztwa.
Jaruzelski z Tuskiem przyjęli identyczny sposób narracji aby w ten sposób tłumaczyć swoje błędne postępowanie i nic ponad to.

A wracając do meritum tematu to Komorowski - moim zdaniem nie popłakał by się lecz zrobił to samo co Jaruzelski, a dlaczego to niech każdy sobie dośpiewa sam.

N lut 06, 2011 16:14
zbanowany na stałe

Mamy odmienne patrzenie na historię stanu wojennego.
Nie miejsce tu na roztrząsanie przyczyn.

A Tusk, znowuż, moim zdaniem, nie jest godzien rozwiązywać Jaruzelskiemu sznurowadła u sandałów. (Z punktu widzenia tego, co obaj panowie zrobili dla Polski).
Jaruzelski doprowadził Polskę bezpiecznie do pełni demokracji, a Tusk doprowadził w ciągu 3 lat Polskę do niebezpiecznego kryzysu na miarę utraty państwowości, o demokracji nie wspominając.

N lut 06, 2011 16:56

maly_kwiatek napisał(a):
niebezpiecznego kryzysu na miarę utraty państwowości, o demokracji nie wspominając.
Przypominam że dyskutujemy o prezydencie Polski, Bronisławie Komorowskim. Co ma z tym wspólnego sytuacja panująca obecnie w Egipcie ?!

N lut 06, 2011 17:27
zbanowany na stałe

Tu chodzi, jak na razie, nie o kryzys egipski, tylko o rosyjsko - polski, którym straszył Tusk.
A jak powszechnie wiadomo, polityka zagraniczna Prezydenta Komorowskiego jest jednobrzmiąca z polityką zagraniczna Tuska. Dlatego zaraz jak się zrobił ten kryzys, to Prezydent Komorowski pojechał do Prezydenta Obamy, aby ustalić warunki bezpieczeństwa małżonek prezydenckich, w czasie, gdy panowie będą oddawać się polowaniu.

N lut 06, 2011 17:35
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1911 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 128  Następna strona