Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 4:27

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 101 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
 Aborcja = holocaust ?? 
Autor Wiadomość

"Prawo do życia nie jest tylko kwestią światopogladu, nie jest tylko prawem religijnym, ale jest prawem człowieka."

Odbierzmy sobie i innym prawo do życia, a właściwie walka o inne prawa będzie miała charakter groteski. Jak można walczyć o prawo do np. wolności słowa, skoro tak naprawdę nie mamy prawa do życia.
Upraszczam problem?

Myślę sobie, że przykrość sprawiłabym mojej matce pytająć "Dlaczego dałaś mi prawo do życia." Dla niej to było coś naturalnego, bo to jest naturalne - prawo do życia dziecka, drugiego człowieka. Odwrotna sytuacja jest nienaturalna i wbrew ... . Człowiek z natury chce bronić życia, a nie odbierać go (dotyczy również życia innych).

Ziarno nie jest drzewem, jednak ma w sobie zdolność bycia drzewem.
Mówi się, że to nie człowiek - to płód. Powiem tak, z tego płodu wyrosłam ja. Wtedy choć nie byłam w pełni ukształtowana, po części było we mnie to kim jestem teraz. Więc to byłam ja. "O człowieku nie można powiedzieć, że jest, albowiem człowiek jest w stadium ciągłego stawania się." ks. J. Tischner

Dziecko poczęte w skutek gwałtu, to też potencjalna osoba w przyszłości.
A co z kobietą? A co z dzieckiem? A co z człowieczeństwem?
Co usprawiedliwia taką decyzję; wygoda, cierpienie, ból, trudna sytuacja, choroba dziecka, niedojrzałość rodziców.
Ciekawe, kto z nas by się urodził?
Jeśli kogoś uraziłam - PRZEPRASZAM!
Szukam odpowiedzi.

Pt mar 25, 2005 14:49

Twoj post z pewnoscia nikogo nie uraza.Jest poprostu wspanialy.

Pozdrawiam :)

Pozdrawiam :)

Pn mar 28, 2005 1:02

Aborcja =TAk !! jezeli sa jakies wazne przyczyny do tego naprzyklad gwalt ale zabijanie dziecka dlatego ze to byl przypadek = zabojstwo zgodnie z filozofia satanistyczna

Pn mar 28, 2005 21:42
Zobacz profil WWW

No jak to? Przecież liczy się tylko dany człowiek. Jeżeli dla matki dziecko jest niewygodne, przeszkadza jej w realizacji jej celów to dlaczego (zdaniem satanistów) nie może dokonać aborcji ?
Natomiast ten "poważny powód" w postaci gwałtu to chyba musisz wyjaśnić... Czyżby w filozofii satanistycznej słusznym było karanie pana X za przestępstwo popełnione przez pana Y ?

Pn mar 28, 2005 21:44

Kod:
Człowiek i zwierzę są dla satanisty czymś boskim. Najczystsza forma cielesnej egzystencji spoczywa w ciałach zwierząt i małych dzieci, które nie stały się na tyle dojrzałe, aby czynić wbrew swoim naturalnym pragnieniom. Są w stanie dostrzegać rzeczy, jakich przeciętny dorosły nigdy nie spodziewa się zobaczyć. Dlatego też satanista uważa te istoty za święte, zdając sobie sprawę, że może wiele się nauczyć od tych naturalnych magów świata.

cytat pochodzi z bibli szatana

a teraz o gwalcie
w mysl tezy ktora mowi o zaspokojeniu gwalt nie jest tego zrodlem dla zgwalconej osoby czyli ze dziecko nie jest z przyjemosci wiec jezeli zgwalcona osoba tego sobie zyczy wiec nikt nie moze byc przeciwko

Pn mar 28, 2005 21:53
Zobacz profil WWW

Za gwałt popełniony przez faceta można dziecku wymierzyć karę śmierci ?
Przecież matka równie dobrze może sobie nie życzyć dziecka z powodu tego, że jej przeszkadza w karierze... jaka więc różnica ? Też nikt nie powinien jej przeszkadzać w tej przyjemności kariery. Widzę tu ogromną niekonsekwencję.
A co na przykład w sytuacji kiedy dziecko zostało poczęte w małżeństwie, ale kobieta nie miała satysfakcji ze współżycia, tylko spełniła małżeński obowiązek. Wówczas dziecko też nie jest owocem przyjemności więc jak rozumiem również można je zabić.

Pn mar 28, 2005 21:57

przy gwalcie dziecko nie jest winne ale pomysl ze moze matka go sobie nie zyczy a co do tej 2 opcji jush to wyjasnialem wiec nie rozwijaj motywu ktory byl poruszany

Pn mar 28, 2005 22:20
Zobacz profil WWW

Jeżeli jedynym powodem zabicia dziecka z gwałtu jest fakt, że zostało poczęte bez przyjemności... to jesteś strasznie niekonsekwentny

Pn mar 28, 2005 22:26

mam do ciebie pytanie na ktore sobie sama odpowiedz
czy jakbys zostala zgwalcona to chciala bys tego dziecka i czy bys na niego patrzyla na jako owoc milosci czy owoc grzechu ?? chyba lepiej zaoszczedzic dziecku cierpienia niz jak mialabys mu powiedziec kiedys "twoj "tata" mnie zgwalcil jestes tutaj przypadkiem"

Pn mar 28, 2005 22:37
Zobacz profil WWW

Zanim odpowiem zapytam ciebie: a jeżeli dziecko się poczęło bo pękła prezerwatywa? To co mu powiesz? "Ty jesteś Leonek bo pękł kondonek" ? To też przypadek. Czy takiego cieprienia też lepiej dziecku zaoszczędzić i je zabić ?

Pn mar 28, 2005 22:38

Jeszcze jedno pytanie... Jeżeli ojciec dziecka na przykład jeszcze przed jego urodzeniem kogoś innego zabił, to również lepiej jest oszczędzić dziecku cierpienia związanego z byciem dzieckiem mordercy i zabić dziecko ?

Pn mar 28, 2005 22:41

Tenebrosus - powiedzenie takiego zdania jest zabijaniem za życia - są prawdy które nigdy nie powinny wyjść na jaw.

I przypominam o opcji "adopcja"... Niemowlak ma na nią pełne szanse - zwłaszcza zdrowy...

Pn mar 28, 2005 22:42

ludzie sa wscibscy teraz i predzej czy puzniej sie dowie skad sie wzial na swiecie
zadna antykoncepcja nie jest bezpieczna w tym miejscu pozostawiam wobor matce posluze sie cyctatem L.Wałesy "Jestem za, a nawet przeciw"

nie odpowiedzialas mi na pytanie wiem ze lubisz zmieniac temat wypowiedzi ale ja sie trzymam swojego tematu twardo

Pn mar 28, 2005 22:50
Zobacz profil WWW

Czyli nawet pęknięta gumka jest usprawiedliwieniem zabójstwa...
I ty się dziwisz moim słowom, że jest to ideologia bardzo niebezpieczna ?
Ciesz się że ja nie jestem satanistką... bo może wpadłoby mi do głowy odszukać cię i zastrzelić bo na przykład twoje teksty na forum psują moje dobre samopoczucie ? ;)

Pn mar 28, 2005 23:04

Satanista szanuje zycie zwierzece nie zabije drugie zwierze tak jak nie zabije siebie taka jest teoria ale interpretacji jest tyle co ludzi ktorzy stosuja filozofie Laveya

Pn mar 28, 2005 23:07
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 101 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona