Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 3:06

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1911 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 128  Następna strona
 Jaki jest Prezydent Komorowski? 
Autor Wiadomość
Post Re: Jaki jest Prezydent Komorowski?
Ja uważam że posłanka Mucha zrobiła coś gorszego bo wprowadziła w przestrzeń publiczną znieczulicę i pogardę dla starości.
Tylko piękni i młodzi mają do wszystkiego prawo a starzy powinni stać się ludźmi drugiej kategorii gdzie - wg Pani Muchy - powinni być odcięci od pewnych świadczeń. To swoista dyskryminacja.
Jest to okrutne i to powinniśmy tępić a nie Kwiatka za słowo zastosowane nieprecyzyjnie.

Zastanawiam się tylko dlaczego ten temat kwitnie w wątku o Prezydencie?

Śr lut 09, 2011 9:25
maly_kwiatek napisał(a):
To są tylko nagłówki medialne mediów sympatyzujących z Platformą Obywatelską.

No, to faktycznie pokazały swoją sympatię...

Śr lut 09, 2011 9:32
zbanowany na stałe

Dla mnie to jest dowodem, że media katolickie są naprawdę na bardzo wysokim poziomie w Polsce i nie zajmują się tłuczeniem piany czy wyciąganiem cudzych brudów.

Temat jest ciągnięty tu, bo tu swoje zarzuty postawił SweetChild. Nie wiem dlaczego tu to zrobił, skoro i ja i Dural poruszaliśmy temat emerytów w wątku o sukcesach Premiera Tuska.

Śr lut 09, 2011 9:39
osiris napisał(a):
Ja uważam że posłanka Mucha zrobiła coś gorszego bo wprowadziła w przestrzeń publiczną znieczulicę i pogardę dla starości.
Tylko piękni i młodzi mają do wszystkiego prawo a starzy powinni stać się ludźmi drugiej kategorii gdzie - wg Pani Muchy - powinni być odcięci od pewnych świadczeń. To swoista dyskryminacja.
Jest to okrutne i to powinniśmy tępić a nie Kwiatka za słowo zastosowane nieprecyzyjnie.

"Nieprecyzyjnie".......najniebezpieczniejsze kłamstwo, to prawda nieco zniekształcona
Starymi ludźmi pogrywają ci, którzy wieszczą im, że ktoś chce wprowadzić w Polsce prawo do eutanazji.
Dziwne tylko, że te same osoby nie oburza autentyczna wieloletnia działalnośc w kwestii legalizacji eutanazji w Polsce, prof. stałego bywalca w radiu, które ponoć walczy o każde życie i jest nośnikiem "jedynej prawdy".

Śr lut 09, 2011 9:46
Dla mnie to jest dowodem, że media katolickie są naprawdę na bardzo wysokim poziomie w Polsce i nie zajmują się tłuczeniem piany czy wyciąganiem cudzych brudów.
Też się zajmują, tylko tych drugich brudów.

Tak naprawdę to nie ma chyba w Polsce żadnych mediów na wysokim poziomie. Przez chwilę aspirowało do profesjonalizmu TVN24 - tak jakoś w początkach działalności - a potem ich też zjadła pogoń za sensacją i wrzaskiem. Cóż, to się sprzedaje, niestety. Może kiedyś dorośniemy jako społeczeństwo, ale prędko to pewnie nie nastąpi.

Śr lut 09, 2011 9:47
zbanowany na stałe

Zbliża się niebezpieczeństwo zamiany tematu o Prezydencie Komorowskim, na temat o eutanazji.

Pozor! Wnimanie! Attention!

Śr lut 09, 2011 9:50
Ta sprawa niefortunnej wypowiedzi posłanki Muchy powinna zamienić się w oddzielny wątek, bo to wymaga omówienia w szerszym aspekcie.
Kwiatku załóż taki wątek!

PS: Peowiacy celowo zaśmiecają ten wątek - dla nich wybitnie nie wygodny więc szukają pretekstu do jego zamknięcia.

Śr lut 09, 2011 10:04
zbanowany na stałe

Ja mam dość Pani Posłanki Muchy, szmatławych mediów, które natrafiłem w internecie szukając środki na obronę moich tekstów. Jestem przekonany z całą pewnością, że te szmatławce nie należą ani do PIS ani do Kościoła.
W szczególności mam dość eutanazji. Koncepcja eutanazji czy samobójstwa osób starszych jest mi bardzo obca, nawet na własne życzenie zainteresowanych.

Jeśli wątek jest potrzebny, to niech go urządzą moderatorzy.

Śr lut 09, 2011 10:13

Alus napisał(a):
"Nieprecyzyjnie".......najniebezpieczniejsze kłamstwo, to prawda nieco zniekształcona
Starymi ludźmi pogrywają ci, którzy wieszczą im, że ktoś chce wprowadzić w Polsce prawo do eutanazji.
Dziwne tylko, że te same osoby nie oburza autentyczna wieloletnia działalnośc w kwestii legalizacji eutanazji w Polsce, prof. stałego bywalca w radiu, które ponoć walczy o każde życie i jest nośnikiem "jedynej prawdy".

Potrzeba masowego propagowania eutanazji jest ściśle związana z państwowym systemem emerytalnym. Po przekroczeniu wieku emerytalnego taka osoba staje się wrogiem państwa. Przecież składki emerytalne pobierane od obecnie pracujących już od dawna są wydawane na bieżące emerytury. A i to nie wystarcza , dlatego budżet musi się nieustannie ratować kredytami. Państwo zwyczajnie nie chce wypłacać emerytur , ale jak najbardziej chce pobierać składki emerytalne.

Groteskowe hasło znane z PRL : "Emerycie ! Poprzyj partię czynem umrzyj przed terminem". Staje się powoli rzeczywistością.

Śr lut 09, 2011 11:01

maly_kwiatek napisał(a):
SweetChild lubi poglądy Platformy Obywatelskiej i nie lubi gdy popularność tej partii spada. Dlatego zapewne, postanowił zgłosić małego kwiatka do wyrzucenia z forum rękami jego moderatorów. Tylko jakim cudem mały kwiatek może mieć wpływ na notowania partyjne?

Nie dramatyzuj, nikt nie został z forum wyrzucony za takie teksty. Gdyby groziło Ci wyrzucenie, to bym nic nie zgłaszał.

maly_kwiatek napisał(a):
Jezu, przecież ja ani przez moment ani nie uważałem, ani nie starałem się przekonać nikogo, ze Pani Posłanka Mucha NAPRAWDĘ chce eutanazji starszych ludzi. To idiotyczny chory żart mediów zbliżonych do Platformy Obywatelskiej.

To w głównej mierze idiotyczny chory żart polityków zbliżonych do PiS, powtarzany przez media. Ale z faktu, że media bezmyślnie powtarzają chore żarty nie wynika, że na Forum wiara.pl maniery rodem z brukowców mają być powielane.
Jeśli faktycznie podałeś to formie żartu, to wyszło zupełnie nieczytelnie i nieśmiesznie, ale lepiej tak niż gdybyś napisał to na poważnie. Dla mnie EOT, dziękuję jo_tce za merytoryczną interwencję. Dla jasności dodam, że o nic więcej jak sprostowanie mi nie chodziło.

Śr lut 09, 2011 11:24
Założyłem temat o wypowiedzi posłanki Muchy tutaj:
viewtopic.php?f=37&t=27609
więc proszę już dalej nie offtopować w tym temacie.

Śr lut 09, 2011 11:25
zbanowany na stałe

Cytuj:
"Miedwiediewa zaprosili do Trójkąta" - napisał rosyjski dziennik "Izwiestia" zwracając uwagę czytelników, że prezydent Polski chce, aby w pracach "Trójkąta Weimarskiego" wziął udział prezydent Rosji. Według dziennika propozycja polskiego prezydenta stała się sensacją warszawskiego spotkania przywódców: Polski, Niemiec i Francji.

Źródło: http://wiadomosci.onet.pl/swiat/rosyjsk ... omosc.html

Warto spojrzeć do linka na zdjęcie uradowanych gości, cieszących się jak dzieci, po usłyszeniu propozycji, o której wzmiankuje artykuł. Mimo braku ochronnego parasola nad głowami.

Swoista i niezwykła kwadratura trójkąta weimarskiego rzeczywiście jest zacieszająca.

Śr lut 09, 2011 11:46
Tylko że nasi prześwietni politycy nie rozumieją że Polska zostanie z tego czworokąta wydmuchana i dalej będzie trójkąt.
To nie cztery kraje będą dyktować Europie kierunki rozwoju tylko trzy - jeśli już.
Naiwność Tuska a szczególnie Komorowskiego nie zna granic.
Polska jest tu pionkiem a nie figurą.
Kiedy to pojmiemy?
Czy PO żadnej nauki nie wyciągnęła po raporcie MAK-u i dalej im się wydaje że to MY Polacy rozdajemy karty?

Śr lut 09, 2011 11:54
zbanowany na stałe

osiris napisał(a):
Tylko że nasi prześwietni politycy nie rozumieją że Polska zostanie z tego czworokąta wydmuchana i dalej będzie trójkąt.

Ja to wiem. Całe moje kilkudziesięcioletnie doświadczenie mi to mówi. :D :D :D
Dlatego się nie dziwię, z czego mogą się tak cieszyć dwa rogi trójkąta na fotografii.

Już przed wojną minister Beck jeździł od Moskwy do Berlina tam i z powrotem usiłując skonstruować jakiś trójkąt. Jak to się skończyło, dowiedzieliśmy się 17 września 1939.

Skończy się na tym, że my będziemy płakali, a trójkąt, już bez Prezydenta Komorowskiego, będzie żył swoim odrębnym życiem.

Zresztą takie życie i współżycie Europy i USA z Rosją ponad Polską zaczęło funkcjonować tuż przed katastrofa smoleńską. O czym więcej pisałem w temacie katastrofy smoleńskiej.

Śr lut 09, 2011 12:24
Ale najważniejsze jest dobre samopoczucie Prezydenta które jest dobrem wyższym. ;)

Śr lut 09, 2011 12:29
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1911 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 128  Następna strona