Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Radio Maryja, cz. 2
Najwidoczniej tak zawierzyli w przyjaźń polsko-rosyjską, że zechcieli poruszać się w strefie zakazanej 
|
Cz lut 10, 2011 9:39 |
|
|
|
 |
Gita2
|
Alus napisał(a): Najwidoczniej tak zawierzyli w przyjaźń polsko-rosyjską, że zechcieli poruszać się w strefie zakazanej  Kilkugodzinne zatrzymanie oraz zarekwirowanie sprzętu odbyło się na lotnisku. w/g Alus lotnisko w Moskwie to rewir zakazany dla dziennikarzy ND. To juz tak prezydent Komorowski działa na swych fanów, że popierają ruskie metody? P.S Dziennikarze wystąpili wczoraj w TVTrwam w programie:Polski punt widzenia i opowiedzieli o zatrzymaniu na lotnisku oraz o zarekwirowaniu ich sprzętu:laptopy, dyski, aparaty fotograficzne.
|
Cz lut 10, 2011 10:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Alus napisał(a): Najwidoczniej tak zawierzyli w przyjaźń polsko-rosyjską, że zechcieli poruszać się w strefie zakazanej  Kilkugodzinne zatrzymanie oraz zarekwirowanie sprzętu odbyło się na lotnisku. w/g Alus lotnisko w Moskwie to rewir zakazany dla dziennikarzy ND. To juz tak prezydent Komorowski działa na swych fanów, że popierają ruskie metody? P.S Dziennikarze wystąpili wczoraj w TVTrwam w programie:Polski punt widzenia i opowiedzieli o zatrzymaniu na lotnisku oraz o zarekwirowaniu ich sprzętu:laptopy, dyski, aparaty fotograficzne. Nie czytasz dokładnie - pierwsze aresztowanie odbyło się w pobliżu Dowództwa Wojsk Obrony Powietrzno - Kosmicznej. Jak dobrze pamietasz, za PRL przebywanie w pobliżu stref wojskowych było zakazane, a próby fotografowania także kończyły się aresztowaniami, konfiskatą sprzętu. W Rosji niewiele się zmieniło w tej kwestii. Logiczne, że dalsze kroki obu dziennikarzy były dokładnie śledzone, do lotniska włącznie. Zwłaszcza, że Moskwa przezyła już kilka amachów terrorystycznych, więc na takie zachowania reaguja alergicznie. Dziwne, że dziennikarze nie mieli tej świadomości.
|
Cz lut 10, 2011 10:25 |
|
|
|
 |
Tomek44
|
Alus Cytuj: Dziwne, że dziennikarze nie mieli tej świadomości. A może jednak mieli tą świadomość? I teraz RM robi z nich męczenników w "walce o prawdę"? Gita2 Tak właśnie może powstawać mechanizm kłamstwa stosowanego przez RM. Sprowokować Rosjan do zatrzymania poprzez ŁAMANIE rosyjskiego prawa - O CZYM NASZ DZIENNIK NIE WSPOMNI ANI SŁOWEM - a potem robić z siebie "męczenników", "bohaterów" i "jedynych dziennikarzy, którzy walczą o prawdę z narażeniem życia" Nawet na Frondzie ukazał się artykuł, z którego wynika, iż pierwsze zatrzymanie nastąpiło w miejscu "zamknietym dla cudzoziemców". http://fronda.pl/news/czytaj/msz_nasz_d ... atrzymaniuPoza tym jakoś pominęłaś kwestię rzekomej ochrony przez RM życia poczętego poprzez poparcie tych posłów, którzy wstrzymując się od głosowania nie dopuścili do zaostrzenia ustawy antyaborcyjnej. Właśnie fakt świadomego pomijania prawdy, która jest niewygodna dla Twych poglądów - to powinno byc dla Ciebie naprawdę przekonującym dowodem, że jednak liczne i obiektywne komentarze na temat RM nie są całkowicie bezpodstawne, bzdurne, wyssane z palca itd. Po trzecie: Skoro jak twierdzisz, na temat zbiórki Rydzyka RM wielokrotnie sie wypowiadało - to wytłumacz mi proszę: dlaczego podczas dwuletniego zbierania pieniędzy na ratowanie stoczni Rydzyk "nie zdążył" przekazać na ten cel ANI ZŁOTÓWKI? Na co Rydzyk czekał? Aż stocznia zostanie sprzedana?
|
Cz lut 10, 2011 11:50 |
|
 |
Gita2
|
Tomek44. Powiem jedno. Jesteś upierdliwy i zamiast dyskutować z upierdliwym wolę posłuchać Radia Maryja. P.S Z Alus też się nie zgadzam, ani w sprawie RM, ani w ocenie PO i pezydenta Komorowskiego, ale ona nie jest taka upierdliwa jak Ty i dlatego dyskusja z ną jest możliwa.
|
Cz lut 10, 2011 12:18 |
|
|
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Gita2 - zadaje konkretne pytania, Tobie nie na rękę, więc stąd od razu "upierdliwość" orzekasz? 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Cz lut 10, 2011 15:08 |
|
 |
Gita2
|
Czy mam rozumieć, że Tomek44 i ToMu to ta sama osoba? Więc zdecyduj się kim jesteś. Tomkiem, czy ToMu????? 
|
Cz lut 10, 2011 15:23 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Regulamin zabrania mieć dwa nicki na forum. Trzeba się zdecydować.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
Cz lut 10, 2011 15:28 |
|
 |
Tomek44
|
Ja mam jeden nick na tym forum: Tomek44 Kiedyś nawet miałem "ostrą" dyskusję z ToMu na temat pewnego artykułu w GW i Gościu Niedzielnym. viewtopic.php?f=37&t=26239Po drugie ToMu słusznie zauważył (zapewne miał napisać "zadano Tobie" lub "Tomek44 zadaje" a nie samo "zadaje"), iż poruszyłem konkretne kwestie. Twoja Gito ucieczka od nich tych kwestii nie rozwiązuje. Albo inaczej: raczej świadczy o tym, iz sama zdajesz sobie sprawę, iż nie masz racji.
|
Cz lut 10, 2011 15:42 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Gita2 napisał(a): zamiast dyskutować z upierdliwym wolę posłuchać Radia Maryja. Popieram. Dyskutujący zapominają, że dyskusja ma na celu stworzenie wspólnej świadomości obejmującej różne punkty i kąty widzenia. Świadomości, z której wszyscy mogą korzystać - i dyskutanci i słuchacze dyskusji. Pseudo dyskusja, która jest szczególną formą walki między ludźmi, jest prymitywnym narzędziem walki, które na Zachodzie odchodzi już do lamusa. Od dawna bowiem wiadomo, że poglądy każdy ma swoje i należy ochraniać prawo do wolności poglądów osób. Na przykład Konstytucja RP ochrania takie prawo. A co pokazujemy w dyskusjach my, obywatele? No właśnie, lepiej się pomodlić, albo posłuchać radia. A jak kogoś interesuje co się stało z akcjami szczecińskiego przedsiębiorstwa, to niech poczyta historie gospodarcza naszego kraju. Jeśli ma zarzuty co do legalności takiej czy innej transakcji czy jej braku, to niech zgłosi do organów ścigania. Gita2, o ile wiem, nie jest rzecznikiem RM, podobnie jak ja, tylko jego słuchaczem. Ma więc prawo być nie niepokojona zarzutami, które jej nie dotyczą.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
Cz lut 10, 2011 16:00 |
|
 |
Gita2
|
maly_kwiatek napisał(a): Gita2 napisał(a): zamiast dyskutować z upierdliwym wolę posłuchać Radia Maryja. Popieram. Dyskutujący zapominają, że dyskusja ma na celu stworzenie wspólnej świadomości obejmującej różne punkty i kąty widzenia. Świadomości, z której wszyscy mogą korzystać - i dyskutanci i słuchacze dyskusji. Pseudo dyskusja, która jest szczególną formą walki między ludźmi, jest prymitywnym narzędziem walki, które na Zachodzie odchodzi już do lamusa. Od dawna bowiem wiadomo, że poglądy każdy ma swoje i należy ochraniać prawo do wolności poglądów osób. Na przykład Konstytucja RP ochrania takie prawo. A co pokazujemy w dyskusjach my, obywatele? No właśnie, lepiej się pomodlić, albo posłuchać radia. A jak kogoś interesuje co się stało z akcjami szczecińskiego przedsiębiorstwa, to niech poczyta historie gospodarcza naszego kraju. Jeśli ma zarzuty co do legalności takiej czy innej transakcji czy jej braku, to niech zgłosi do organów ścigania. Gita2, o ile wiem, nie jest rzecznikiem RM, podobnie jak ja, tylko jego słuchaczem. Ma więc prawo być nie niepokojona zarzutami, które jej nie dotyczą. Całe zycie musimy dokonywać wyborów i dzięki Bogu mamy te wybory. Angażowanie się w dyskusję zabierające drogocenny czas, w którym mozna przeczytać ciekawą książkę, zrobic cos potrzebnego itd... to prawie grzech. O godz. 15.00 ze słuchaczami RM odmówiłam Koronke do Miłosierdzia Bożego i staram się codziennie tę koronke odmawiać. To jest dobry wybór, takich dobrych wyborów dokonuję częściej , obym dokonywała zawsze.
|
Cz lut 10, 2011 16:14 |
|
 |
Tomek44
|
mały_kwiatek i Gita2 Cytuj: Gita2, o ile wiem, nie jest rzecznikiem RM, podobnie jak ja, tylko jego słuchaczem. Ma więc prawo być nie niepokojona zarzutami, które jej nie dotyczą. To prawda. Jednakże jest pewien problem. Mianowicie w jednym z postów na str. 127 niniejszego wątku Gita2 rzuciła ciężkie oskarżenie: Cytuj: Wszystkie obrzydliwe kłamstwa na temat Radia Maryja są Bogu niemiłe. Zgodnie z regulaminem niniejszego forum taka "jazda po bandzie" musi byc udowodniona, bo inaczej jest uważana za oszczerstwo. Dałem więc szansę Gicie na zrozumienie, czy rzeczywiście przynajmniej niektóre z zarzutów "ciężkiego kalibru" pod adresem RM są "obrzydliwym kłamstwem" czy też jednak to RM kłamie. Tym bardziej, że Gita2 sama zapodała kolejne kłamstwo Naszego Dziennika polegające na sugestii, że dziennikarze tej gazety "byli prześladowani", a ja jedynie, i to za pomocą Frondy, wykazałem iż Nasz Dziennik przemilczał fakt złamania przez tych dziennikarzy obowiązującego w Rosji prawa. Jak nic Gita2 nie ma do powiedzenia - to rzeczywiście niech nic nie pisze.
|
Cz lut 10, 2011 16:42 |
|
 |
Gita2
|
Ksiądz Henryk Łuczak w książce:"Moherowe berety" bardzo pozytywnie ocenia Radio Maryja. Ksiądz w listach kierowanych do różnych osób, najczęściej niechętnych RM udowadnia ogromną pozytywna rolę tego radia. Pierwszy list kierowany jest do o.T.Rydzyka załozyciela RM.W liście ks.Łuczak pisze między innymi:"Podziwiam męstwo Ojca Dyrektora i szaloną wierność w wypełnianiu misji pochodzącej od Boga. Trzeba mieć coś z ducha proroków starotestamentowych, aby wytrzymać presję aroganckich liberałów, postkomunistów i nihilistów, którzy pragną modelować świat na bazie kultu mamony. Znam oskarżenia , pomówienia i kłamstwa, które "cywilizowani barbarzyńcy upowszechniają....." To mały fragment listu do o.T.Rydzyka. Większość listów kierowanych jest do nieprzyjaciół RM. Niech Bóg błogosławi Radiu Maryja.
|
Pt lut 11, 2011 10:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Pt lut 11, 2011 11:44 |
|
 |
Tomek44
|
Gita2 To straszne co piszesz.... Jakimż trzeba być człowiekiem, aby wszystkich oponentów RM traktować jako "aroganckich liberałów, postkomunistów i nihilistów, którzy pragną modelować świat na bazie kultu mamony. (...) cywilizowani barbarzyńcy (...)". Toż to wyraz najwyższej pogardy dla ludzi, którzy ośmielają się myśleć inaczej niż Rydzyk. Jakaż to podłość ze strony tego księdza. Jeśli zatem taki człowiek jak ksiądz Henryk Łuczak bardzo pozytywnie ocenia RM - to jest to bardzo złe świadectwo dla tegoż radia. Jeśli natomiast tenże H. Łuczak jest dla Ciebie autorytetem...... - to szkoda słów.
|
Pt lut 11, 2011 11:46 |
|
|
|