Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 11:02

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1911 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 128  Następna strona
 Jaki jest Prezydent Komorowski? 
Autor Wiadomość

Post Re: Jaki jest Prezydent Komorowski?
Co bardziej samodzielnie myślący (byli) zwolennicy zaczynają już mieć dość specyficznego sposobu bycia Pana Prezydenta. Marcin Meller: Gdyby Lech Kaczyński rzucił jeden z wielu "dowcipów" Bronisława Komorowskiego, zostałby rojechany na miazgę, ale w przypadku tego Prezydenta Wam to nie przeszkadza.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

N lut 13, 2011 14:26
Johnny99, ale dlaczego pan Meller chce zeby zwolennicy prezydenta Komorowskiego "rozjezdzali go na miazge"? Czyzby najwiekszymi krytykami sp prezydenta Kaczynskiego byl PiS? :o

Jakie to PiSowskie i jednoczesnie polskie myslenie: dolozyc komus powinni jego przyjaciele. Wtedy bedzie "sprawiedliwie", czyli "jak my uwazamy" :x

Mysle, ze "rozjezdzanie" prezydenta wy zalatwiacie bezkonkurencyjnie. Pomocy nie potrzebujecie.

N lut 13, 2011 14:56

Kamala napisał(a):
Johnny99, ale dlaczego pan Meller chce zeby zwolennicy prezydenta Komorowskiego "rozjezdzali go na miazge"?

Nie sądzę, by pan Meller oczekiwał czegokolwiek od zwolenników prezydenta Komorowskiego (niczego po nich nie można się spodziewać). Napisał tak głównie po to, by uzasadnić swoją decyzję.

Kamala napisał(a):
Jakie to PiSowskie

Jak widać, dla zwolenników PO nie istnieje już żadne inne myślenie poza "normalnym" = "popierającym PO" i "PiSowskim" = "każdym innym".

Kamala napisał(a):
Mysle, ze "rozjezdzanie" prezydenta wy zalatwiacie bezkonkurencyjnie. Pomocy nie potrzebujecie.

Myślę, że sam Pan Prezydent załatwia się wręcz koncertowo. Nie mam wątpliwości, że z czasem przegnie pałę u coraz większej ilości ludzi. On to potrafi doskonale.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

N lut 13, 2011 15:03
No to mozesz spac spokojnie.

N lut 13, 2011 15:22
Johnny99 napisał(a):
Co bardziej samodzielnie myślący (byli) zwolennicy zaczynają już mieć dość specyficznego sposobu bycia Pana Prezydenta. Marcin Meller: Gdyby Lech Kaczyński rzucił jeden z wielu "dowcipów" Bronisława Komorowskiego, zostałby rojechany na miazgę, ale w przypadku tego Prezydenta Wam to nie przeszkadza.

Gdyby Meller wyraził się podobnie o śp. L. Kaczyńskim wypomniałbyś mu niechybnie Pleyboya, zarzucił demoralizację, zgorszenie, a przez krytykę Komorowskiego dołączy do prawych patriotów :D

N lut 13, 2011 19:01

Cytuj:
Gdyby Meller wyraził się podobnie o śp. L. Kaczyńskim

Jasne, jasne, każdy kto wyrazi się o Komorowskim bez oddania mu hołdu to pisowiec, który nie myśli o niczym innym jak tylko o tym, czy ktoś jest czy nie jest "prawym patriotą". Tak tak, Alus, tak właśnie jest, nie będę ci komplikował obrazu świata.

N lut 13, 2011 19:51

Johnny99 napisał(a):
bardziej samodzielnie myślący (byli) zwolennicy zaczynają już mieć dość specyficznego sposobu bycia Pana Prezydenta. Marcin Meller: Gdyby Lech Kaczyński rzucił jeden z wielu "dowcipów" Bronisława Komorowskiego, zostałby rojechany na miazgę, ale w przypadku tego Prezydenta Wam to nie przeszkadza.

Komorowski to przykład wypromowania "Dyzmy" jak męża stanu. Ja po zobaczeniu jednej jego wypowiedzi ( o in vitro chyba) wiedziałem ,że to figurant , co własnego zdania nie ma. Obecny prezydent to lektor czytający to co trzeba, chodzący długopis podpisujący to co trzeba itd. Wszelkie wpadki pojawiają się tam ,gdzie potrzeba odrobiny obycia ,taktu lub samodzielnego myślenia. U Komorowskiego tego nie ma , więc mamy wpadkę za wpadką.

Mieliśmy już jednego prezydenta o podobnym charakterze - Wałęsa. To praktycznie to samo wypromowana miernota , bredząca trzy po trzy , kreująca się (niesłusznie) na bohatera. Jak się jego rządy skończyły każdy wie.

Pn lut 14, 2011 10:42

ashkel86 napisał(a):
Johnny99 napisał(a):
bardziej samodzielnie myślący (byli) zwolennicy zaczynają już mieć dość specyficznego sposobu bycia Pana Prezydenta. Marcin Meller: Gdyby Lech Kaczyński rzucił jeden z wielu "dowcipów" Bronisława Komorowskiego, zostałby rojechany na miazgę, ale w przypadku tego Prezydenta Wam to nie przeszkadza.

Komorowski to przykład wypromowania "Dyzmy" jak męża stanu. Ja po zobaczeniu jednej jego wypowiedzi ( o in vitro chyba) wiedziałem ,że to figurant , co własnego zdania nie ma. Obecny prezydent to lektor czytający to co trzeba, chodzący długopis podpisujący to co trzeba itd. Wszelkie wpadki pojawiają się tam ,gdzie potrzeba odrobiny obycia ,taktu lub samodzielnego myślenia. U Komorowskiego tego nie ma , więc mamy wpadkę za wpadką.

Mieliśmy już jednego prezydenta o podobnym charakterze - Wałęsa. To praktycznie to samo wypromowana miernota , bredząca trzy po trzy , kreująca się (niesłusznie) na bohatera. Jak się jego rządy skończyły każdy wie.

Zgadzam się, z tym, że nie wpadki są główna wadą obecnego prezydenta.
Gorzej z jego wasalskimi układami z Putinem .

Pn lut 14, 2011 10:49

Gita2 napisał(a):
Zgadzam się, z tym, że nie wpadki są główna wadą obecnego prezydenta.
Gorzej z jego wasalskimi układami z Putinem .

Niestety nie tylko wobec Putina.

http://finanse.wp.pl/kat,33476,title,Po ... &_ticrsn=5

Jeśli te pomysły zostaną zatwierdzone, spodziewajcie się bezrobocia 20 -30 %.

Pn lut 14, 2011 11:17

ashkel86 napisał(a):
Mieliśmy już jednego prezydenta o podobnym charakterze - Wałęsa.

Trafna analogia. Jest dla mnie oczywiste, że Tusk - co najmniej wizerunkowo - byłby o niebo lepszym prezydentem. I to lepszym nie tylko od Bronka, ale także od samego siebie jako premiera. Fakt, że zrezygnował, zostawiając Polskę na pastwę prezydentury Bronka i własnego premierostwa, obciąża jego konto bardzo poważnie (myślę, że zorientował się, co zrobił, bardzo wcześnie - już na kongresie inaugurującym kampanię Bronka, gdy jako jedyny spośród Inteligenckiej Publiczności przyglądał się z nieskrywanym niesmakiem farsie, jaka rozgrywała się na scenie).

Pn lut 14, 2011 11:47

ashkel86 napisał(a):
Jeśli te pomysły zostaną zatwierdzone, spodziewajcie się bezrobocia 20 -30 %.

Jeśli... :)

A co samego Komorowskiego, to, jak do tej pory:

Po swoim wyborze na prezydenta, czyli osobę będącą personifikacją Rzeczpospolitej:

Nie składał publicznie żadnemu prezesowi meldunku z wykonania zadania.

Nie nadał odznaczenia kontrowersyjnemu laureatowi tylko po to, żeby po opieprzeniu go przez rzeczonego prezesa żałośnie i nieudolnie się z tego wycofywać twierdząc, że jego władza nie sięga nawet jego własnej kancelarii.

Nie deklarował publicznie, że interesy obcego kraju są dla niego dużo ważniejsze niż interesy Polski
Nie próbował wywołać paniki na rynku bankowym i doprowadzić tym samym do upadku polskiego systemu bankowego i ruiny kraju i jego mieszkańców.

Nie zapowiadał, że dla pewnej kategorii obywateli (konkretnie "bogatych i wpływowych") w Polsce miejsca nie ma.

A to już wystarczy, żeby Komorowskiego ocenic pozytywnie. Przynajmniej w porównaniu 8)

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Wt lut 15, 2011 13:22

http://antykomor.pl/komor-i-jego-poplecznicy-spia-w-kosciele/
Ojciec Tadeusz miał rację:
Komorowski pokazuje się z biskupami i myli ludzi
Czego to ludzie nie zrobią, żeby się przypodobać elektoratowi...

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Cz lut 17, 2011 8:19
Elbrus napisał(a):
http://antykomor.pl/komor-i-jego-poplecznicy-spia-w-kosciele/
Ojciec Tadeusz miał rację:
Komorowski pokazuje się z biskupami i myli ludzi
Czego to ludzie nie zrobią, żeby się przypodobać elektoratowi...

Skoro w centrum Ewangelii o. Rydzyk i jego zwolennicy postrzegają scenę wypędzenie przekupniów ze świątyni, to tym bardziej "w obronie Kościoła, wiary, Polski" należy przepędzać "nieprawomyślnych" katolików.

Cz lut 17, 2011 8:43

O prosze nawet była Pierwsza Dama krytykuje.Nowy trend?Spontaniczny.
http://www.pardon.pl/artykul/13665/tvn_jolanta_kwasniewska_poucza_komorowskiego

Swoja droga tego ze sztandarem jeszcze nie widziałam. Brawo Sarkozy:)

Cz lut 17, 2011 13:20

Cytuj:
A to już wystarczy, żeby Komorowskiego ocenic pozytywnie. Przynajmniej w porównaniu 8)

No niestety, niektórzy nie mają klapek z nienawiści do Kaczyńskich na oczach.

So lut 19, 2011 12:19
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1911 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 128  Następna strona