Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr wrz 10, 2025 18:20

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 90 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 Coś dla wierzących, którzy praktykują modlitwę. 
Autor Wiadomość

Post Coś dla wierzących, którzy praktykują modlitwę.
.
>>>Dlatego powiadam wam: Wszystko, o co w modlitwie prosicie, stanie się wam, tylko wierzcie, że otrzymacie.<<<
(Mk 11, 24)

Jesteś Chrześcijaninem? Często się modlisz i prosisz Boga? Jeżeli tak, to powinieneś wierzyć w to, że Bóg słyszy Twoje modlitwy, i chce spełniać Twoje prośby jeżeli tylko prosisz o coś dobrego. Każdy znajdzie coś, o co przydałaby się bardziej intensywna modlitwa, np. o zdrowie, pracę, tą jedyną właściwą bratnią duszę, zgodę w rodzinie, siłę do walki z nałogiem, drogowskaz życiowy...itp. Często jednak mamy problem z tym, by uwierzyć, że Ojciec nasz naprawdę chce spełniać nasze prośby. I żeby łatwiej nam było zaufać słowom "proście a otrzymacie", proponuję założyć, nazwijmy to, grupę wsparcia modlitewnego.
Otóż, poszukuję 10-15 chętnych osób, które poważnie potraktują ten pomysł. A chodzi o to, że gdy już będzie nas tyle, to ja jako inicjator pozwolę sobie wytypować osobę, w intencjach której, danego dnia o danej godzinie wszyscy się pomodlimy. Następnego dnia inna osoba. Wystarczy podać imię, czy ksywkę i swoją prośbę do Pana Boga(na pewno będzie wiedział o kogo chodzi :) )
Ale to może pózniej, najpierw poważnie zainteresowane osoby, proszę o post ze słowem tak i ewentualnymi uwagami, a gdy będzie nas więcej wtedy dam znać (powiedzmy, za tydzień)

Wystarczy pięć minut, by w skupieniu wypowiedzieć kilka słów do Boga. Proponuję godzinę wieczorną, np. 23 (może być?)

Są różne internetowe skrzynki, ale nie wiadomo kiedy, i czy w ogóle ktoś modli się w nadesłanych intencjach. A tak będziemy połączeni duchowo w modlitwie, w konkretnym czasie, w konkretnych prośbach kogoś z nas. I myślę, że dzięki temu łatwiej będzie nam uwierzyć, że nasze prośby zostaną spełnione, a przecież to wiara jest najistotniejsza.

Ja obecnie bardzo potrzebuję modlitwy, i miło mi będzie wiedzieć, że ktoś jeszcze modli się w mojej sprawie. Ale ja ustawiam się na końcu w kolejce.

Pozdrawiam i czekam na Wasz odzew.
Maciek :)

Pt lut 25, 2011 6:32

Post Re: Coś dla wierzących, którzy praktykują modlitwę.
Myślę, że pomysł jest jak najbardziej trafny.

W grupie, do której należę też to działa, tylko my wysyłamy smsa do pewnej osoby, która wysyła intencję innym i każdy kto w danej chwili odczytał i może w danym momencie się modli.
Ale do czego zmierzam? A no do tego, że wiadomo lepiej modlić się o jednej godz, tylko że tą którą podałeś wydaje mi się na trochę późną i czy nie lepiej byłoby, żeby te 10- 15 osób pomodliło się jak odczyta taką wiadomość?

I jeszcze jedno :) nie pisz, że ustawiasz się ostatni do kolejki, jak potrzebujesz modlitwy to ja się pomodlę. To nie jest problem.

pozdrawiam

Pt lut 25, 2011 6:58

O.K. zgłaszam się. Wszystko co przybliża mnie do Pana Boga, jest dobre.
Dla mnie może być 23.00
pozdrawiam Marzena:-)

Pt lut 25, 2011 7:20

Pomysl bardzo fajny od siebie bym tylko dodal aby w kazdej takiej modlitwie prosic Boga aby spelniala sie Jego wola w zyciu osoby za ktora sie modlimy.Bo nie zawsze nasze drogi sa Jego drogami,i nie zawsze to o co prosimy spelni sie tak jakbysmy chcieli.Pozdrawiam i z checia sie dolacze

Pt lut 25, 2011 10:05

Maciek03, zgłaszam się na ochotnika

sam potrzebuję żeby się ktoś za mnie pomodlił i chętnie pomodlę się za kogoś innego :)

Pt lut 25, 2011 11:06

Aniluap, dziękuję !
A co do tych smsów to, chyba za mocno to skomplikowane. Jasny sposób(dany dzień, godzina i osoba) jest najlepszy, i od Ciebie zależy czy się zaangażujesz, czy nie.

Terezjusz, oczywiście, że niech się dzieje wola Nieba, ale i tak warto napomknąć Stwórcy o naszych rozterkach, może Jego wola nie odbiega zbyt mocno od naszych planów, kto wie.

Zephyr7, to tak jak ja :)

Rozumiem, że każdy udzielający się w tym wątku deklaruje chęć wspólnej modlitwy.

Pt lut 25, 2011 12:52

Nie jest skomplikowane :)
Z chęcią się zaangażuję. Nie ma problemu. Tylko ja nie raz po całym dniu o 23 przewracam się na drugi bok, więc proponuję tak do 22 ;)

Zgadzam się z Terezjuszem - wszystko wg woli Pana

Pt lut 25, 2011 16:05

Mnie w sumie też pasuje tak między 21 a 22, bo później to już się nie chce :)

Pt lut 25, 2011 19:08

Pewnie, że może być 22, najwazniejsze żeby wszystkim ta godz. pasowała. Tylko wtedy to ma sens.

Pt lut 25, 2011 21:17

Cool. To kiedy zaczynamy? :)

So lut 26, 2011 19:40

Możemy od dzisiaj :) Inni mogą do nas pózniej dołączyć.

Czyli od góry zaczynając;
aniluap, o co mamy się dla Ciebie pomodlić ?

Jeżeli aniluap nie zajrzy tu dzisiaj, to może Marzena, a wtedy niech Marzena napisze swoje intencje. Jak nie Marzena, to kolejna osoba. Pamiętajmy żeby jednego dnia, intencje napisała jedna osoba. Jeżeli ktoś je nam przedstawi, wtedy o godzinie 22 pomódlmy się w tych intencjach tej konkretnej osoby.

Módlmy się za innych tak, jakbyśmy chcieli aby oni modlili się za nas.
Pozdrawiam

N lut 27, 2011 13:05

Maciek, myślę, że może najpierw w Twojej intencji się pomodlimy bo to Ty założyłeś ten temat i masz pierwszeństwo ;)
W intencji, którą ja przedstawię możemy pomodlić się jutro.

N lut 27, 2011 13:20

Miło, niech będzie żeby nie mnożyć wątków.

Ja proszę Boga o drogowskaz życiowy, o rozpoznanie Jego woli co do mnie, i jak najlepsze jej wypełnienie :)

Proszę Was, pomódlcie się dzisiaj o to razem ze mną.

N lut 27, 2011 13:30

O.K.
22.00 w Twojej intencji, Maciek.
Rozumiem, że w mojej intencji będzie nasza modlitwa we wtorek. Dziękuję
z Panem Bogiem

N lut 27, 2011 21:19

dołączam się!

N lut 27, 2011 21:42
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 90 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona