Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 04, 2025 18:11

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1501 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 101  Następna strona
 Katastrofa smoleńska - przyczyny, skutki, refleksje 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Post Re: Katastrofa smoleńska - przyczyny, skutki, refleksje
Cytuj:
Alus przyjdź 10 kwietnia pod pałac i policz..potem możemy pójść na kawę

Nie zapomnij wziaśc krzyz i przywiązac sie do niego, robiąc narodowa komedie.

Jakos nikt nie przywiazuje sie do TEGO krzyża w kaplicy.

Widać, ze nie o krzyz chodziło, ale o chorą ambicje małego zakompleksionego kartofla, który nie potrafi sie pogodzić z przegraną. Pewnie tez chciałby spocząc na Wawelu. Przemianowalibysmy ten historyczny gród na Kaczygród, przez który płynie Macierewka, a w pieczarze czai sie straszliwy PuTusk z Komorowa

Wt mar 15, 2011 20:10
Cytuj:
Nielegalny naród?Zakazana Polska?

Inaczej.......Mówimy partia, myślimy naród
Cytuj:

Ci z czerwonymi legitymacjami uwilbiający mówić w imieniu narodu mieli jednak liczniejsze szeregi.

Wt mar 15, 2011 21:55

kenfollett napisał(a):
Cytuj:

Widać, ze nie o krzyz chodziło, ale o chorą ambicje małego zakompleksionego kartofla, który nie potrafi sie pogodzić z przegraną. Pewnie tez chciałby spocząc na Wawelu. Przemianowalibysmy ten historyczny gród na Kaczygród, przez który płynie Macierewka, a w pieczarze czai sie straszliwy PuTusk z Komorowa

Jak Ci wisi że Rosjanie robią sobie komedię z polackiego kartofla który rozbił się w miejscu gdzie zabijali strzałem w głowę setki polskich oficerów, jeżeli raduje cie nagonka na "kartofla" razem z "kartoflanym" bratem i chciałbyś ujawnienia ich komórkowej rozmowy , jeżeli cieszy Cię wiadomość o drugim pogrzebie na wawelu i lubisz się z tego wyśmiewać to znaczy że jesteś debilem i to tak wielkim że szkoda w ogóle z tobą rozmawiać ani nawet splunąć w Twoją stronę.
Jest miejsce w Polsce gdzie takie pasożyty mogą egzystować. To scena pełna świateł, szumu kamer i brzdęku szmalu. Zwykła ulica kieruje się zwykłą sprawiedliwością i strzeż się żebyś przypadkiem nie zapędził się w nocy po pijaku z pędzącego królika miedzy zwykłych ludzi.

Jeszcze pomyśl durniu kwadratowy że jakby nie twoja ukochana unia to mielibyśmy cukrownie i gwizdalibyśmy na cenę cukru na rynkach zagranicznych. Może olej tez nie sięgnąłby 7 złotych ?
To wszystko robią podobni Tobie kompletni kretyni. Nie masz sobie nic do zarzucenia ? To co masz oddajesz innym i się z tego cieszysz że musisz płacić za nic ? Zaprawdę jesteś głupi po stokroć. Dobrze że mnie to nie dotyczy. Zdążyłem co swoje nachapać i teraz patrzę i płaczę. I mam to w nosie. Topcie sie w tym bagnie jak chcecie sami.

Śr mar 16, 2011 3:05
zbanowany na stałe

CzłowiekBezOczu napisał(a):
kenfollett napisał(a):
Cytuj:

Jak Ci wisi że Rosjanie robią sobie komedię z polackiego kartofla który rozbił się w miejscu gdzie zabijali strzałem w głowę setki polskich oficerów, jeżeli raduje cie nagonka na "kartofla" razem z "kartoflanym" bratem i chciałbyś ujawnienia ich komórkowej rozmowy , jeżeli cieszy Cię wiadomość o drugim pogrzebie na wawelu i lubisz się z tego wyśmiewać to znaczy że jesteś debilem i to tak wielkim że szkoda w ogóle z tobą rozmawiać ani nawet splunąć w Twoją stronę.
Jest miejsce w Polsce gdzie takie pasożyty mogą egzystować. To scena pełna świateł, szumu kamer i brzdęku szmalu. Zwykła ulica kieruje się zwykłą sprawiedliwością i strzeż się żebyś przypadkiem nie zapędził się w nocy po pijaku z pędzącego królika miedzy zwykłych ludzi.

Jeszcze pomyśl durniu kwadratowy że jakby nie twoja ukochana unia to mielibyśmy cukrownie i gwizdalibyśmy na cenę cukru na rynkach zagranicznych. Może olej tez nie sięgnąłby 7 złotych ?
To wszystko robią podobni Tobie kompletni kretyni. Nie masz sobie nic do zarzucenia ? To co masz oddajesz innym i się z tego cieszysz że musisz płacić za nic ? Zaprawdę jesteś głupi po stokroć. Dobrze że mnie to nie dotyczy. Zdążyłem co swoje nachapać i teraz patrzę i płaczę. I mam to w nosie. Topcie sie w tym bagnie jak chcecie sami.

Typowy PiSowiec, nawet nick się zgadza "CzłowiekBezOczu" dodałbym także BezRozumu i Cham.
Takich potrzeba w PiS.

Śr mar 16, 2011 8:56
Jesli chodzi o cenę cukru, to gdyby polscy spekulanci znalezli się aktualnie w Japonii, to ilośc ofiar klęski głodu przekroczyłaby ilośc ofiar trzęsienia, tsunami, pyłu radioaktywnego :(
Cena cukru w sąsiednich Niemczech jest niższa o połowę od wyśrubowanej przez cwanych, bezwzględnych polskich spekulantów.
Zapasy cukru mamy ogromne, buraki tanieją, a na półki sklepowe trafia co dzień cukier z nową spekulacyjną ceną.

Śr mar 16, 2011 9:16

Awa napisał(a):
Cytuj:
Naród to 38 milionów, nie grupka 200-300 osób, wyznawców JK.
Kto owej grupie nadał uprawnienia przemawiać w imieniu narodu?

Nielegalny naród?Zakazana Polska?

Policzyliśmy się niecały rok temu przy okazji wyborów prezydenckich i policzymy się za niecały rok przy okazji wyborów parlamentarnych. W ten sposób naród wybiera swoich przedstawicieli. Dlatego w PRLu mówienie o "nielegalnym narodzie/ zakazanej Polsce" miało podstawy, a obecnie nie ma.

Natomiast prawo obowiązuje (a przynajmniej powinno obowiązywać) wszystkich. Jeśli stawianie zniczy w danym miejscu jest dozwolone, to takie prawo powinien mieć każdy, bez różnicy, czy będzie to 300-osobowa "elita narodu" czy 3 "polskojęzycznych obywateli" czy nawet 1 naczelny rabin Izraela. Nie powinno być tak, że wszyscy obywatele są równi, ale "my naród" jesteśmy równiejsi". Podobnie nie powinno być tak, że duży (liczny) może więcej.

Alus napisał(a):
Cena cukru w sąsiednich Niemczech jest niższa o połowę od wyśrubowanej przez cwanych, bezwzględnych polskich spekulantów.

:shock: To zabrzmiało jak z czasów PRLu...

Śr mar 16, 2011 9:34
Cytuj:
:shock: To zabrzmiało jak z czasów PRLu....

Trudno....ale prawdą jest, że mieszkańcy przygranicznych terenów masowo jeżdżą do sąsiednich Niemiec po o 1/2 tańszy cukier.
I założę sie, że część z nich sprzedaje go w swoich sklepikach po 5 zł/kg, albo nawet w wyższej cenie.
Kiedyś w Realu widziałam jak klienci kupowali po 2-3 wózki mandarynek, bo była superpromocja 3,80zł /2 kg.
Kielkadziesiat kg tych samych mandarynek napewno sprzedawali w swoich sklepach po 4-5 zł/kg.
I przy okazji zapewne psioczyli na wstretny rząd, którzy niszczy drobnych sklepikarzy :D

Śr mar 16, 2011 9:42

Alus napisał(a):
Trudno....ale prawdą jest, że mieszkańcy przygranicznych terenów masowo jeżdżą do sąsiednich Niemiec po o 1/2 tańszy cukier.
I założę sie, że część z nich sprzedaje go w swoich sklepikach po 5 zł/kg, albo nawet w wyższej cenie.

Jak jest popyt, to dlaczego nie? Niech sprzedają i za 10 zł/kg, jeśli ktoś chce kupić. Sprzedawca ma prawo ustalić cenę a klient ma prawo nie kupić. Akurat jak nie kupi cukru, to mu wyjdzie na zdrowie :D

Śr mar 16, 2011 10:14

kenfollett napisał(a):
Typowy PiSowiec, nawet nick się zgadza "CzłowiekBezOczu" dodałbym także BezRozumu i Cham.
Takich potrzeba w PiS.

Pis tez mi dynda. Teraz tylko odcinam kupony i całą politykę uważam za bagno w którym się z lubością taplają różni szmaciarze w celu załatwienia sobie kasy, kasy, KASY. To dno dna. Żal mi tylko Polski bo była fajna a teraz znowu robicie z niej szambo. To tylko mnie gryzie, ale w końcu trzeba to olać bo szkoda nerwów i zdrowia.

Śr mar 16, 2011 11:50

Pis tez mi dynda.
Teraz tylko odcinam kupony i całą politykę uważam za bagno
w którym się z lubością taplają różni szmaciarze w celu załatwienia sobie kasy, kasy, KASY.
I dlatego, jeśli ktoś się wyraża w sposób tobie nieodpowiadający,
to od razu musi się taplać w polityce załatwiając sobie kasę?
Jakaś mania prześladowcza, czy co?
To dno dna. Żal mi tylko Polski bo była fajna a teraz znowu robicie z niej szambo.
To tylko mnie gryzie, ale w końcu trzeba to olać bo szkoda nerwów i zdrowia.
To olewaj, a jeśli jeszcze cię gryzie,
to nie wymagaj od innych właściwych zachowań, jeśli sam sypiesz bluzgami (choć złożonymi z cenzuralnych słów).
Prawie jak ta pani, która wymagała od młodzieży "trochę kultury" (super partia, k**wo!).

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Śr mar 16, 2011 12:11

Lubisz te zabawy to się baw. Ja powiedziałem co moje i dość. Może mam manię, może jestem ciemnogrodem, może niewierzącym beretem moherowym, może synem Rydzyka z nieprawego łoża i jeżdzę jego maybachem a może kumplem męża żony siostrzenicy Kaczyńskiego. MTV. Bawcie się w to sami, a ja popatrzę i wypije flaszke bo na trzeźwo tego nie idzie znieść.

Śr mar 16, 2011 12:21

niezalezna.pl/7620-wrog-ludu-gdy­-byl-za­mach
Kondominium zostało zdemaskowane.

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Śr mar 16, 2011 19:45
zbanowany na stałe

Sakiewicz to naprawdę wsza (łonowa). Albo jest taki durny, albo odgórnie sterowany po to by przygotowywać w kraju podłoże pod zamieszki. Jeżeli to drugie to powinien dostać dożywocie za działalność szkodzącą Polsce. Jeżeli to pierwsze to natychmiast do psychiatry i na oddział zamknięty razem z Macierewiczem, Kaczyńskim i całą PiSowską wierchuszką.

Cz mar 17, 2011 10:48
kenfollett napisał(a):
Sakiewicz to naprawdę wsza (łonowa). Albo jest taki durny, albo odgórnie sterowany po to by przygotowywać w kraju podłoże pod zamieszki. Jeżeli to drugie to powinien dostać dożywocie za działalność szkodzącą Polsce. Jeżeli to pierwsze to natychmiast do psychiatry i na oddział zamknięty razem z Macierewiczem, Kaczyńskim i całą PiSowską wierchuszką.

Normalnie tylko sprytny.....katastrofa smoleńska uratowała mu gazetę, podwoił nakład, więc będzie tłukł temat ile tylko się da.

Cz mar 17, 2011 12:11

kenfollett napisał(a):
Takich potrzeba w PiS.

Pis tez mi dynda.

Widzisz drogi CzłowiekuBezOczu - tak to działa w Polsce - albo ślepo ufasz PO, albo jesteś PISowcem czy jak sam wyraziłeś np. synem Rydzyka itp.

So mar 19, 2011 16:34
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1501 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 101  Następna strona