Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 22, 2025 7:38

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 Idzie ku nowemu: legalizacja pedofilii. W przededniu. 
Autor Wiadomość

Post Re: Idzie ku nowemu: legalizacja pedofilii. W przededniu.
Rodzice nie mieli znajomości i wszystko. Dlatego dzieci się sprzedają. Dziwi Cie to ? To prosty sztos.
Nie wystawiaj tu oczu że to dziwne. Taka jest prawda. Ooooo niemozliwe. Z choinki się urwał.
Ale pedofilom mówimy konkretnie nie. I tu się zgadzamy. Ale urwał, fujarę. Taka powinna być kara.

Pt mar 18, 2011 13:05

Słuchaj, generalizujesz, albo usprawiedliwiasz działanie dzieci, albo sprowadzasz zagadnienie do tezy z "Galerianek". Słyszałem o przypadku dziewczyny, która jeszcze kilka lat przed tym filmem, robiła coś takiego, mimo że jej rodzice zarabiali dobre pieniądze. Po prostu "chciała się sprawdzić", nie widziała nic złego w tym co robi, tłumaczyła się że "wszyscy TO robią" i nie uznawała się za prostytutkę, bo ciuch czy komórka była tylko "prezentem", "miłym dodatkiem". Nie wiem też czemu podajesz swoje zarobki, nie chcę wiedzieć po co piszesz o tym w tej dyskusji (na prawdę).

Natknąłem sie w necie na pewne stowarzyszenie walczące z tym zjawiskiem, a na stronie tegoż na ankietę (niestety, było to już trochę dawno, nie pamiętam strony). Pytania dały mi do myślenia: na początku pytano o ocenę pokazywania się z kimś na imprezach za pieniądze (osoba towarzysząca), dotykania się za prezenty, oceny tego w kategoriach - zabawa, interes, prostytucja; o obecność zjawiska w szkole, w otoczeniu, o znajomości tematu - jakie źródło.

Niestety, jesli będzie się usprawiedliwiac to ekonomicznie, to jakie będą hamulce przed takimi zachowaniami u młodych dziewczyn? "Mamo jak mi nie kupisz tego a tego, to "chłopak" mi kupi"... ale coś za coś...

Nie twierdzę, ze jest to dziwne, ba jest to dość łatwe do wytłumaczenia, zbyt łatwe wytłumaczenie, usprawiedliwienie. Po prostu pójscie na łatwiznę. Taka dziewczyna nie będzie później szanowała ani siebie ani swojego partnera. Poza tym, jesli przejsć z tym do porządku dziennego, swierdzić "no tak musi być, bo ni ma piniendzy, żyją ludzie w nędzy", tak na prawdę zjawisko stanie się czasem akceptowalne społecznie, uznane za względnie moralne "mniejsze zło". A takie przyklepywanie moralności doprowadzi do samospełniajacej się sugestii - skoro rodzice nie mają pieniędzy, to co Cię broni dziecko przed zrobieniem "tego", nikt nie traci, deal za deal. Społeczeństwo się zmieni, ale czy z naszej perspektywy - na lepsze?

"Ale urwał, fujarę. Taka powinna być kara."
Kastracja mechaniczna, tak? No ale jak potem taki skazany ma żyć? Dla mnie kara nieadekwanta, już prędzej zemsta niż kara. Lepsza już byłaby "terapia" farmakologiczna - obniżenie libido. A jeszcze lepiej system, który zachęcałby osoby z problemami do dobrowolnego poddawania się obniżeniu popędu.

Pt mar 18, 2011 13:18
Zobacz profil WWW

No sam widzisz że to ma podłoże ekonomiczne. Jak zresztą od tysięcy lat. Królowa Jadwiga to niby ile lat miała jak ja swatali ? Jedynym rozwiązaniem jest podniesienie finansowego statusu społeczeństwa. To zmniejszy występowanie takich zdarzeń. Ale nikt tego nie potrafi/nie chce zrobić. I wszystko. Tak będzie i będzie jeszcze więcej. Trzeba się z tym pogodzić. To się zaczęło od Brazylii i teraz doszło do polski. Wniosek ? Jesteśmy dziadami.

Pt mar 18, 2011 13:31

Zawsze będzie jakaś rodzina, która ma "mniej niż inni" albo która "zarabia nieadekwanie do kwalifikacji". W USA w Niemczech poziom życia jest wyższy, ale zjawisko takze występuje. Prostytucja dzieci spowodowana tylko stan finansowym rodziny to wymówka, i to niebezpieczna oraz szkodliwa. Co powiesz o dziewczynach, które nie mają pieniedzy i się nie prostytuują za młodu? Przecież maja gotową wymówkę... co je jeszcze powstrzymuje, niech zarobią na komórkę.

Podłożem ekonomicznym możesz też tłumaczyć złodziejstwo, korupcję. Nie denerwuj się, jesli ktoś Ci się włamie do garażu czy piwnicy, wybije szybę w aucie i gwizdnie radio - zrobił to z przyczyn ekonomicznych. Nie narzekaj też na polityków, nie spełniają Twoich marzeń o "podniesieniu finansowego statusu społeczengo" (jak w jakiejś gospodarce planowanej) z przyczyn ekonomicznych, jakkiekolwiek by nei były (obiektywne - nie mają z czego sypnąć, przecież SP jest zadłużony i to bardzo, lub indywidualnych - myślą tak jak każdy materialista - "inni mają więcej"). Wyobraż sobie, że kazdy równa w górę, jeśli chodzi o zarobki. Politycy też będą przedstawiać dane z państw Europy Zachodniej.

Wg mnie lepiej być dziadem z porzadną córką niż dziadem z córką, która się puściła dla bluzki. Myślac perspektywistycznie off course.

Pt mar 18, 2011 13:46
Zobacz profil WWW

Co by nie mówić zawsze jest to samo. Ekonomia. Nawet ukryta ale ekonomia. Dla forsy się kradnie, dla forsy się sprzedaje, i jak to mówili w filmach "podaj swoją cenę". Nie wiem o czym dyskutujemy jak to wszystko jest proste i jasne. Nawet ta pedofilia wynika z finansów. No i częściowo z chuci. Widziałem filmiki na internecie gdzie młode dziewuszki pokazują za kasę z połączenia takie rzeczy że Teresa Orlowski była by zażenowana. I nie mów że tego nie ma. Gdzie Ty żyjesz człowieku. W jakimś matriksie ?

Pt mar 18, 2011 13:55

CzłowiekBezOczu napisał(a):
I nie mów że tego nie ma. Gdzie Ty żyjesz człowieku. W jakimś matriksie ?

Przecież nikt nie twierdzi, że "tego nie ma". Jak już, to Ty piszesz, że to zniknie gdy podniesie się "finansowy status społeczeństwa". I tu Twoje zawołanie doskonale pasuje: gdzie Ty żyjesz Człowieku(BezOczu), w jakimś matrixie? ;)

Pt mar 18, 2011 14:21

SweetChild napisał(a):
I nie mów że tego nie ma. Gdzie Ty żyjesz człowieku. W jakimś matriksie ?

Przecież nikt nie twierdzi, że "tego nie ma". Jak już, to Ty piszesz, że to zniknie gdy podniesie się "finansowy status społeczeństwa". I tu Twoje zawołanie doskonale pasuje: gdzie Ty żyjesz Człowieku(BezOczu), w jakimś matrixie? ;)

Częściowo. Myślisz że lepiej nic nie robić ? W ciemno strzelam że jesteś głosującym na PO. Zgadłem ? Nie bierz do siebie ale to takie s.....yny co oprócz swojego nosa nic nie widzą tylko by lody kręcili i kiwali głowami nad upadkiem innych. Ale żeby tego loda uszczknąć to już nie. Najlepsze że sami sobie go nie sporządzili tylko dostali od mamy czy taty.

Pt mar 18, 2011 14:27

Częściowo. Myślisz że lepiej nic nie robić ? W ciemno strzelam że jesteś głosującym na PO. Zgadłem ?

:hahaha: Krzysztof Jackowski to Ty?

Nie bierz do siebie ale to takie s.....yny co oprócz swojego nosa nic nie widzą tylko by lody kręcili i kiwali głowami nad upadkiem innych.

Nikt nie jest idealny, ale lepsze to niż bolszewicy Twojego pokroju, którzy na kręceniu głowami nie poprzestają, a czynem doprowadzają do upadku innych :evil: Aha, i nie bierz tego do siebie.

Na marginesie, dobra rada gratis: nie pij tyle, bo Ci się pogarsza. Jeszcze trochę i pokręcę głową nad Twoim upadkiem.

Pt mar 18, 2011 14:39

Znane hity. Jak ktoś mówi szczerze to jest pijakiem albo oszołomem. Teraz już jestem pewny żeś jest POwcem. Gdzie są nasze cukrownie ? Gdzie węgiel ? Gdzie porty ? Łaskawie zapłacimy za to innym ? Niemcom a może oddamy Izraelowi połowę kraju ? Żeby Cię i tobie podobnych..trafiło. Wolę ubrać dresy i kałaszem od juzka powalczyć o jutro. Przejedziesz się na tym bo śmieszne polaki jak są doprowadzone do ostateczności to nie takich zmiatały ze sceny.
http://www.youtube.com/watch?v=Qf1JPnLzV9s

Ostatnio edytowano Pt mar 18, 2011 15:08 przez CzłowiekBezOczu, łącznie edytowano 1 raz

Pt mar 18, 2011 14:48

Jak ktoś mówi szczerze to jest pijakiem albo oszołomem.

Jedno nie wyklucza drugiego, dlatego powinno być "lub" zamiast "albo". :badgrin:

Pt mar 18, 2011 15:03

Lewicowe bądź peowskie pierdolenie. Ja szanuję tylko szczere opinie bez zbędnych dupereli. Chcesz być fajny ? Mów prawdę. Wiem ze to trudne i niepopularne. Ale trzeba.

Pt mar 18, 2011 15:18

Ja szanuję tylko szczere opinie bez zbędnych (censored). Chcesz być fajny ? Mów prawdę. Wiem ze to trudne i niepopularne. Ale trzeba.

Już Ci napisałem prawdę, ale nie doceniłeś tej szczerej opinii :evil:

Pt mar 18, 2011 15:26

Czyli co? Legalizujemy dymanie nielatek ? My chłopy powinniśmy się trzymać razem. A ja mam córkę i niech ręka boska broni tego dziadka co by próbował. Młodzież może być bo to samo życie.

Ostatnio edytowano Pt mar 18, 2011 15:39 przez CzłowiekBezOczu, łącznie edytowano 1 raz

Pt mar 18, 2011 15:32

SweetChild napisał(a):
Jak ktoś mówi szczerze to jest pijakiem albo oszołomem.

Jedno nie wyklucza drugiego, dlatego powinno być "lub" zamiast "albo". :badgrin:

Czy ze spójnikiem lub czy albo - nadal to jest alternatywa łączna, rozłączna byłaby gdyby użyto "albo... albo..."

Panowie, na temat proszę, bez najazdów personalnych, wypominania kto na kogo głosował... co ma piernik do wiatraka?

@ człowiek bez oczu - ale to są Twoje sprawy osobiste, nas nie obchodzi, czy masz córkę czy syna. Nie podchodź też do tematu zbyt osobiście, trochę luzu ;)

pozdrawiam

Pt mar 18, 2011 15:38
Zobacz profil WWW

Dobra już wracam do tematu. Pedofilom mówimy konkretne nie i ale urwał. Jaja.

Pt mar 18, 2011 15:41
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona