o.Witko mówi ludziom, że mogą zostać uzdrowieni z nowotworów
Autor |
Wiadomość |
Alicja2011
|
 Re: o.Witko mówi ludziom, że mogą zostać uzdrowieni z nowotw
jo_tka napisał(a): Alicja - przepraszam, ale wyjątkowo mnie ten medyczny przypadek nie przekonuje. Chyba że kobieta miała - jak w grze komputerowej - dziewięć żyć, a chirurg nie wiedział, co robi. Mogę poprosić o źródło?
Uszkodzić żyłę... ok, lokalizacyjnie widzę szansę. Aortę - na moje oko znacznie trudniej. Jedno i drugie jest dość spore, nie da się łatwo przeoczyć. Co więcej: jeśli w wyniku krwotoku doszło do zatrzymania akcji serca (w trakcie operacji? na to wskazuje kolejność opisu) to po pierwsze, skuteczna reanimacja wymagałaby zastopowania krwotoku. Przetoczenia płynów, krwi. Kontynuowanie operacji jest w tej sytuacji konieczne, bo trzeba to wszystko uporządkować. Nie da się wieźć otwartej i lejącej z brzucha krwią kobiety, której w dodatku nie bije już serce z racji wykrwawienia. Prędzej można by ściągnąć chirurga na miejsce.
I w końcu co: skoro operację zakończyli, krwawić przestała? Chyba przestała, skoro wyżyła jeszcze kilka dni? Jaka była przyczyna śmierci? Wykrwawienie? Po 3 dniach?
Ale to dygresja, bo przykład mnie oszołomił... Podaje źródło żeby rozwiać wątoliwośći. Okazuje się, że ten lekarz już nie jedną osobę wysłał na tamten świat. Cytuj: Agnieszka S. zmarła po operacji wykonanej w szpitalu. W trakcie laparoskopowej operacji usunięcia woreczka żółciowego ordynator Zbigniew W. przebił aortę brzuszną i żyłę główną. Doszło do krwotoku. Mimo to nie wezwano na pomoc chirurgów naczyniowych z Rzeszowa. W. kontynuował operację, uszkodzone naczynia krwionośne próbował zszywać niedostosowanymi do tego narzędziami, powodując dalsze uszkodzenia naczyń. Dokończył także zabieg usuwania woreczka. Po trwającej kilka godzin operacji pacjentkę odesłano do kliniki w Lublinie. Kobieta zmarła po sześciu tygodniach na skutek powikłań. Osierociła trójkę dzieci: 14-letnią wtedy Anię, 12-letnią Kasię i 4-letniego Michała. W procesie karnym sąd uznał, że Zbigniew W. jest winien śmierci pacjentki i że popełnił błędy w sztuce lekarskiej. Skazał go na karę dwóch lat więzienia w zawieszeniu na cztery lata i na cztery lata zakazał mu wykonywania zawodu. http://rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,3497 ... wanie.htmlhttp://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /708800973
|
So lut 05, 2011 15:46 |
|
|
|
 |
jo_tka
|
No, to już troszkę sensowniejszy opis, choć chyba ta sama pacjentka... Dziękuję.
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
So lut 05, 2011 21:24 |
|
 |
Ewelinka
|
Jak ten o.Witko może wciskać taki kit ludziom, to żaden charyzmatyk to co on robi w imieniu Boga to każdy człowiek to ma w sobie, Bóg jest łaskawy i każdego obdarzył takim darem.
|
N mar 20, 2011 7:31 |
|
|
|
 |
kontolu
|
Wyczytałem, że na mszach o.Witko Cytuj: Większość po dotknięciu dłońmi odchodzi o własnych siłach. Ale zdarza się, że niektórzy bezwładnie osuwają się na posadzkę, jakby tracili przytomność. Ministranci i wierni stojący najbliżej podtrzymują omdlewających i powoli układają ich ciała na ziemi. Czy to nie jest oparte na okultyzmie, a prowadzący stosuje tzw. wampiryzm przejawiający się w dużym osłabieniu korzystających z tego typu praktyk.
|
N mar 27, 2011 9:29 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
kontolu napisał(a): Cytuj: Większość po dotknięciu dłońmi odchodzi o własnych siłach. Ale zdarza się, że niektórzy bezwładnie osuwają się na posadzkę, jakby tracili przytomność. Ministranci i wierni stojący najbliżej podtrzymują omdlewających i powoli układają ich ciała na ziemi. Czy to nie jest oparte na okultyzmie Dobra okazja, aby ktoś mądrzejszy napisał nam, jak to się bada, czy sprawdza, że coś jest oparte na okultyzmie, a co nie. Z lektury postów niektórych osób wynika dla mnie, że uczenie się dzieci do matury to jest już wstęp do okultyzmu, bo one nakręcają się w ten sposób do badania zjawisk nieznanych. Oczywiście wszyscy uczeni, którzy zajmowali się, lub zajmują badaniami naukowymi ( w tym ja  ) to okultyści. Pal sześć, że ktoś badania nad obszarami nieznanymi zechce nazywać tak czy siak. Tylko dlaczego u licha, uważać, że to jest złe? Nie wiem jak jest u księdza Witko, nie znam tej postaci. Oglądałem w internecie wielokrotnie działania T.B. Joshua czy Benny Hinna. Wszyscy się przewracają pod wpływem strumienia energii, które ci charyzmatycy przekazują. Nie wiem dlaczego charyzmatycy to robią. Z opowiadań ludzi wynika, że to robi ogromne wrażenie i być może dla wrażenia wysyła się te strumienie energetyczne. Nie wiem. Wiem, że gdybym ja zajmował się tego rodzaju charyzmatycznym uzdrawianiem, to na pewno nie dążyłbym do spektakularnych gestów i skutków, bo nie o gesty i spektakle tu chodzi.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
N mar 27, 2011 11:33 |
|
|
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
maly_kwiatek napisał(a): Wszyscy się przewracają pod wpływem strumienia energii, które ci charyzmatycy przekazują.
Nie wiem dlaczego charyzmatycy to robią. Z opowiadań ludzi wynika, że to robi ogromne wrażenie i być może dla wrażenia wysyła się te strumienie energetyczne. Nie wiem. Charyzmatycy wysyłający strumienie energii... paradne. Czytam sw. Pawła, (1Kor 12, 14), czytam Dzieje Apostolskie, czytam pisma wczesnochrześcijańskie, czytam teksty współczesnej Odnowy charyzmatycznej. Już nie wspomne o uczestniczeniu w spotkaniach Odnowy. i .... NIGDZIE nikt nie pisze o przekazywaniu strumienia energii. Duch Świety o czymś zapomniał? A mały_kwiatek to odkrył?
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
N mar 27, 2011 19:56 |
|
 |
kontolu
|
medieval_man napisał(a): ....... NIGDZIE nikt nie pisze o przekazywaniu strumienia energii. Nigdzie o tym nie pisze bo to może być nic innego jak tylko wampiryzm. Ludzie po tym działaniu są osłabieni.
|
N mar 27, 2011 20:08 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Ja nie znam tego rodzaju uzdrowień, dlatego pytam, a nie odkrywam. Jeśli ktoś ma wiedzę lub własne odkrycia w tym zakresie, to prosiłem, by się tym podzielił. Tylko nie chodzi mi o przytaczanie opinii świętego Pawła, a wyniki współczesnych badań, czy współczesne opinie. Bo, jak zrozumiałem, Ojciec Witko żyje i uzdrawia współcześnie?
Jeśli ludzie, poddający się działaniu charyzmatyka, czują się osłabieni w wyniku jego działania, to nie musi oznaczać jego wampiryzmu. Może oznaczać też przesilenie choroby, albo osłabienie po wyrzuceniu złych duchów. Dodam, że jeśli ludzie by uważali charyzmatyka za wampira, i tak go odczuwali, to na pewno nie chodziliby do niego po uzdrowienie. Ten trop można więc śmiało uznać za fałszywy. Jeśli ktoś wie, jak to jest u ojca Witko, to ponownie proszę by się z nami podzielił tym.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
N mar 27, 2011 21:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Byłam na mszy z o. Witko. Nic nowego nie usłyszałam. Dobrze skonstruowany tekst w stylu dla każdego coś dobrego. Wyszłam z niesmakiem, ponieważ tylko o. Witko miał "moc i prawo" nakładania rąk, a było kilku kapłanów. Przed kościołem tłum ludzi chciał przewrócić kramik z książkami oczywiście o. Witko.
Do naiwnych: Uzdrawia Pan Jezus! Jego trzeba prosić o uzdrowienie!
|
N mar 27, 2011 21:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Byłam wiele razy na mszach ojca Witko, lecz nigdy nie miałam spoczynku w Duchu Świętym -chociaż modlono się tam z nałożeniem rąk również nade mną. Jednak niektóre osoby mają spoczynek, chociaż nie jest to zjawisko masowe. Od osób, które spoczynku zaznały usłyszałam, że jest to cudowne doświadczenie, połączone z poczuciem szczęścia, nieznanego w życiu spokoju a także czegoś, co można by nazwać zmianą perspektywy w odniesieniu do spraw powszednich. Stan ten wygasał u nich powoli, trwał jeszcze jakiś czas po tym doświadczeniu. Na You tubie był z całą pewnością filmik z migawką z Mszy odprawianej przez o. Witko, lecz mam w tej chwili problem ze znalezieniem go. Oto inne materiały na ten temat; http://www.youtube.com/watch?v=N-9UT1FipJkhttp://twojregion24.pl/religia/ojciec-j ... rezyserii/http://pierzchalski.ecclesia.org.pl/ind ... z=&pyt=153Maria-Magdalena napisał(a): Byłam na mszy z o. Witko. Nic nowego nie usłyszałam. Dobrze skonstruowany tekst w stylu dla każdego coś dobrego. Wyszłam z niesmakiem, ponieważ tylko o. Witko miał "moc i prawo" nakładania rąk, a było kilku kapłanów. Przed kościołem tłum ludzi chciał przewrócić kramik z książkami oczywiście o. Witko.
Do naiwnych: Uzdrawia Pan Jezus! Jego trzeba prosić o uzdrowienie! Nie jest to zgodne z prawdą. Do modlitwy z nałożeniem rąk po nabożeństwach o. Witko zawsze wychodzi kilku zakonników. A księgarnia przyklasztorna mieści się w budynku odległym od kościoła, i tam są sprzedawane książki. A uzdrawia Pan Jezus, i nikt na tych nabożeństwach nie twierdzi inaczej.
Ostatnio edytowano N mar 27, 2011 22:14 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
N mar 27, 2011 21:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie o te filmiki mi chodziło, ale są również dobre- dają możliwość popatrzenia w oczy kapłana, który na tym forum wzbudza tyle negatywnych emocji, zapoznają z tym, czego naucza i jak się modli. http://www.youtube.com/watch?v=C-z6E_3e ... re=related http://www.youtube.com/watch?v=uPXzt1dy ... re=related
|
N mar 27, 2011 22:11 |
|
 |
kontolu
|
Niektórzy ojcowie tego zakonu są przeciwni stosowania tego typu praktyk, bo wiedzą o niebezpieczeństwie i zagrożeniu. Są starsi lepiej wykształceni, mają doświadczenie i ogromną wiedzę. Ostrzegają ojca Witko przed pychą ale on jest niepokorny i nieposłuszny. Nawet o. Pio nie stosował takich sztuczek, że po nałożeniu rąk ludzie sa słabi i padają. Wampiryz polega na tym, że blokuje się dopływ mocy Boskiej, co gorsza wysysa się z nich, oni słabną, a on kwitnie.
|
Pn mar 28, 2011 4:32 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
kontolu napisał(a): Niektórzy ojcowie ... Którzy? Jakieś dowody? kontolu napisał(a): Nawet o. Pio nie stosował takich sztuczek, że po nałożeniu rąk ludzie sa słabi i padają.Wampiryz polega na tym, że blokuje się dopływ mocy Boskiej, co gorsza wysysa się z nich, oni słabną, a on kwitnie. Tu chodzi o spoczynek w Duchu Świętym a nie o osłabienie, ani tym bardziej o wampiryzm. Czy na pewno przejrzałaś filmy, które zaproponowała Oleksa57? Tam jest to wyjaśnione, między innymi przez ojca starszego od ojca Witko. Kontolu, z całym szacunkiem, czy jesteś pewna, że jesteś wolna od złych duchów? Człowiek, który dźwiga na sobie ducha, z pewnością poczuje się słabiej pod wpływem działania charyzmatyka. Czy nie masz tego problemu?
|
Pn mar 28, 2011 7:09 |
|
 |
kontolu
|
maly_kwiatek napisał(a): kontolu napisał(a): Niektórzy ojcowie ... Którzy? Jakieś dowody? kontolu napisał(a): Nawet o. Pio nie stosował takich sztuczek, że po nałożeniu rąk ludzie sa słabi i padają.Wampiryz polega na tym, że blokuje się dopływ mocy Boskiej, co gorsza wysysa się z nich, oni słabną, a on kwitnie. Tu chodzi o spoczynek w Duchu Świętym a nie o osłabienie, ani tym bardziej o wampiryzm. Czy na pewno przejrzałaś filmy, które zaproponowała Oleksa57? Tam jest to wyjaśnione, między innymi przez ojca starszego od ojca Witko. Kontolu, z całym szacunkiem, czy jesteś pewna, że jesteś wolna od złych duchów? Człowiek, który dźwiga na sobie ducha, z pewnością poczuje się słabiej pod wpływem działania charyzmatyka. Czy nie masz tego problemu? Tak twierdzi o.Albin z Jarosławia A spoczynek to tylko przykrywka. Na tych mszach nie brakuje nawiedzonych fanatyków z fantazją....i
|
Pn mar 28, 2011 7:52 |
|
 |
jo_tka
|
Jaki o. Albin z Jarosławia? Proszę o konkret i link do wypowiedzi.
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
Pn mar 28, 2011 13:51 |
|
|
|