Polska nie zginie jeśli...
Autor |
Wiadomość |
JózefK
zbanowany na stałe
|
 Re: Polska nie zginie jeśli...
WIST napisał(a): Ja swojego czasu słyszałem wersje o tym że karę na miasto Warszawa, sprowadziła wielka liczba abrocji dokonywanych w trym mieście w okresie międzywojenny. Cóż, to daje mi do myślenia, bo to wcale nie musiał być autorski pomysł, tylko przekonanie krążące w pewnych kręgach, podzielane przez pewnych ludzi. proszę zatem zapoznać się z pamiętnikiem św. Faustyny Kowalskiej, gdzie Pan Jezus przed wojną jeszcze ostrzegł, że upodlenie i grzechy tego miasta nie pozostaną bez kary.W wizji św. Faustyny jest opis czerwonego konia apokaliptycznego z jeźdźcem niszczącego Warszawę. WIST napisał(a): Oczywiście nie da się z tym dyskutować. Bóg pokazał złą Warszawę, za prostytutki, aborcje, oraz masonów... wyniszczeniem ludności, klęską powstania, oraz wyniszczeniem miasta. Wierzyć przecież można we wszystko, wtedy wszystko się pięknie układa, ale czy to przynosi korzyść prawdzie? Zło nic dobrego w bliższej lub dalszej perspektywie przynieść nie może. Obowiązkiem sprawiedliwych jest o tych rzeczach przypominać wątpiącym i zdemoralizowanym, że wcześniej czy później swoją nagrodę odbiorą nawet tu na ziemi.Jest to czytelny znak prawdy która mówi że kary dla niedowiarków na tym świecie są i tak łaska dla pozostałych, aby od zła odstąpili, gdyż inaczej mogą wszyscy zginąć.Pan Bóg ma co prawda calą wieczność na ukaranie złych, ale wtedy jeszcze bardziej by się rozzuchwalali bluźniąc Bogu że Go nie ma i piekła również. Spora część Biblii dotyczy piętnowania zła przez Boga, oraz kary dla tych co lamią Boże przykazania.Ale Biblia przedstawia też łaskę Bożą dla stojących wiernie przy Nim i przestrzegających przykazań.
|
Pn maja 09, 2011 7:15 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mała, zaściankowa Warszawa "zasłużyła" na zagładę za rozpustę, a takie odwieczne siedliska grzechu jak Paryż, Rzym, kilka miast USA pozostają nadal bezkarne.....nie trzyma się kupy to karanie........ Najwygodniej znaleźć prościutkie, bez wysiłku recepty.... upadek wiary i apostazja powszechna to zdobycze V2 
|
Pn maja 09, 2011 7:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Bóg za popełnione grzechy chłostał Izraela, po czym przebaczał, gdy widział pokutę, i tak przez wiele pokoleń. To Bóg ustala zasady swojej pedagogiki. WIST napisał(a): Ja swojego czasu słyszałem wersje o tym że karę na miasto Warszawa, sprowadziła wielka liczba abrocji dokonywanych w trym mieście w okresie międzywojenny. Cóż, to daje mi do myślenia, bo to wcale nie musiał być autorski pomysł, tylko przekonanie krążące w pewnych kręgach, podzielane przez pewnych ludzi. Oczywiście nie da się z tym dyskutować. Bóg pokazał złą Warszawę, za prostytutki, aborcje, oraz masonów... wyniszczeniem ludności, klęską powstania, oraz wyniszczeniem miasta. Wierzyć przecież można we wszystko, wtedy wszystko się pięknie układa, ale czy to przynosi korzyść prawdzie? Może i dobra jest ludzka logika, ale Boża zawsze ma pierwszeństwo, tym bardziej, że zapisana w Biblii i w uznanych przez Kościół objawieniach św. Faustyny, a te źródła jak na razie nie zostały jeszcze podważone.
|
Pn maja 09, 2011 11:04 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Izrael - czyli naród wybrany. Nie wyczytałam nigdzie, że Polacy także są narodem wybranym.
|
Pn maja 09, 2011 11:11 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Pamiętam z dzieciństwa jakąś historię o człowieku, który chciał poznać świat i wobec tego bez przerwy czytał książki. Mijały lata. I w pewnym momencie ten człowiek uświadomił sobie, że nie zna świata, bo go tylko oglądał na stronicach książek, a nie odczuwał w całym bogactwie odczuwania. I zapłakał ten człowiek...
Ja jestem szczęśliwy bo na moich oczach, w mojej obecności Polska staje się Narodem świętych i są to osoby znane mi osobiście, których miałem okazję znać, słuchać, cieszyć się ich obecnością.
Z Polski wyjdzie iskra... - mówi Jezus do Faustyny. Widzę tę iskrę, rozpalająca świat w miłości do Boga.
Nie zgubmy tego, nie zagaśmy, choćby niechcący.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
Pn maja 09, 2011 11:32 |
|
|
|
 |
niewazny12
|
To cały naród musi wybrać Stwórcę, nie tylko jednostki. Dobra duchowe są ważniejsze, trzeba się modlić i żyć, jak należy, w łasce.
_________________ Bóg jest tylko jeden. Nie ma boga poza BOGIEM. Nie chcę iść do piekła! Nie chcę być potępiony bez końca! Wszystko, co nie jest Bogiem, jest stworzeniem jedynego Boga, jaki istnieje we wszechbycie. Bóg jest niezmienny, bez początku, bez końca.
|
Pn maja 09, 2011 11:42 |
|
 |
Elbrus
|
Alus napisał(a): Najwygodniej znaleźć prościutkie, bez wysiłku recepty.... upadek wiary i apostazja powszechna to zdobycze V2  To nie recepty - to są spostrzeżenia.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Pn maja 09, 2011 12:14 |
|
 |
niewazny12
|
To z pewnością nie jest wina Soboru Watykańskiego II, lecz słabej wiary, materializmu, grzechu, grzechu i jeszcze raz grzechu.
_________________ Bóg jest tylko jeden. Nie ma boga poza BOGIEM. Nie chcę iść do piekła! Nie chcę być potępiony bez końca! Wszystko, co nie jest Bogiem, jest stworzeniem jedynego Boga, jaki istnieje we wszechbycie. Bóg jest niezmienny, bez początku, bez końca.
|
Pn maja 09, 2011 12:18 |
|
 |
Elbrus
|
niewazny12 napisał(a): To z pewnością nie jest wina Soboru Watykańskiego II A skąd ta pewność?
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Pn maja 09, 2011 12:24 |
|
 |
niewazny12
|
Kościół przed Soborem ustalił, że papież jest nieomylny (jego posługa jest darem Trójcy Świętej). SW II uczynił Kościół bardziej otwartym ,ale nie można przesadzać, wprowadzając grzech. Nie można też oskarżać SW II o laicyzację, bo to może być wina liberałów, wolnomularzy i osób "pseudosoborowych".
|
Pn maja 09, 2011 12:39 |
|
 |
waldek
zbanowany na stałe
|
maly_kwiatek napisał(a): Z Polski wyjdzie iskra... - mówi Jezus do Faustyny.
Teraz odszukajmy mistyczki niemieckie, francuskie, włoskie i sprawdźmy co im Jezus powiedział a moze okaże sie ze iskra wyjdzie nie tylko z Polski... 
|
Pn maja 09, 2011 12:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Elbrus napisał(a): Alus napisał(a): Najwygodniej znaleźć prościutkie, bez wysiłku recepty.... upadek wiary i apostazja powszechna to zdobycze V2  To nie recepty - to są spostrzeżenia. W żaden sposób nie oddające zdecydowanie bardziej skomplikowanej rzeczywistości.
|
Pn maja 09, 2011 14:23 |
|
 |
JózefK
zbanowany na stałe
|
Alus napisał(a): Izrael - czyli naród wybrany. Do narodu wybranego nalezą wszyscy, którzy uwierzyli naszemu Panu Jezusowi Chrystusowi. Wybraństwo nie pochodzi z ciała, lecz z ducha.Żydzi nie są narodem wybranym tak długo, jak pozostają poza prawdziwą wiarą w Boga w Trójcy Jedynego. To Ten Bóg objawił się najpełniej chrześcijanom. KOMPENDIUMTEOLOGII DOGMATYCZNEJ OGÓLNEJ O. PARTENIUSZ MINGES OFM DOKTOR ŚW. TEOLOGII I FILOZOFII Część II. O religiach niechrześcijańskich § 5. O religii żydowskiej po ustanowieniu chrześcijaństwa Religia mojżeszowa była tylko poprzedniczką religii chrześcijańskiej, została przez Chrystusa już to dopełniona już to zniesiona. Dlatego też po śmierci Chrystusa już nie jest religią prawdziwą a tym samym stała się religią fałszywą (1). Naród żydowski nie przyjąwszy Chrystusa jako Mesjasza przestał być narodem wybranym, stał się narodem odrzuconym. Ciągle wyczekuje przyjścia Mesjasza, i dotąd religia ta jest budowlą wciąż niewykończoną; ponieważ jednak Mesjasz już nie przyjdzie, tym samym budowla ta musi pozostać niedokończoną, stała się ona zgrzybiałą, ciałem bez ducha. Chociaż religia żydowska z założenia swego i celu jest czymś partykularnym i nacjonalnym, to jednak jej zwolennicy są rozproszeni między wszystkimi narodami. Cały porządek na którym się opierała, jak np. arka, świątynia, ofiary, kapłani, już od ponad 1800 lat nie istnieje. Od czasu śmierci Chrystusa nie było już żadnego prawdziwego proroka, który by pocieszył naród i zwiastował lepsze czasy. Powstali wprawdzie liczni fałszywi prorocy i fałszywi mesjasze, lecz żaden z nich nie mógł czynić cudów albo innym sposobem dowieść, że jest posłany od Boga; przeciwnie: naród, który im uwierzył wtrącili w większą zgubę. Prawo mojżeszowe, które żydzi ciągle przechowują, nie może być przestrzegane w większej i istotnej części, mianowicie co do prawa sądowego i obrzędowego. Wszystko to jasno pokazuje, że naród żydowski ze swoją religią został odrzucony przez Boga, tak jak to już przepowiedział prorok Daniel (a). Według woli Bożej naród ten będzie trwał aż do końca świata. Żydzi, zawsze zachowujący swoje starożytne święte Księgi, świadczą, że proroctwa mesjańskie w nich zawarte są autentyczne czyli że proroctwa zapowiedziały coś zanim się to wydarzyło i że nie są sfabrykowane post factum przez chrześcijan, jak to zauważa św. Augustyn: (2) "Dlatego wciąż jeszcze żydzi istnieją, aby ku swemu zawstydzeniu nosili nasze Księgi. Kiedy bowiem chcemy wykazać poganom, że Chrystus był przepowiedziany, przytaczamy im to właśnie Pismo. I aby przypadkiem nieskorzy do wiary nie powiedzieli, że to my chrześcijanie je ułożyliśmy i że wraz z Ewangelią, którą głosimy, wymyśliliśmy proroków, przez których wydawałoby się że jest przepowiedziane to, co my głosimy, wówczas przekonujemy ich na tej podstawie, że wszystkie te pisma w których Chrystus był przepowiedziany, znajdują się u żydów... Żyd nosi dokument, na podstawie którego wierzy chrześcijanin. Żydzi stali się naszymi księgarzami, tak jak zwykli niewolnicy nosić za swymi panami książki, aby niosąc ustawali a panowie czytając wzrastali". (*) (b) Compendium theologiae dogmaticae generalis. Auctore P. Parthenio Minges O. F. M. DOCTORE SS. THEOL. ET PHILOS. ALUMNO PROVINCIAE BAVARICAE. Editio secunda emendata et augmenta. Ratisbonae 1923, ss. 97-98 (nn. 162-163). Z języka łacińskiego tłumaczył Mariusz Gruszeczka Nihil obstat. R o m a e , die 2. Februarii 1922. Fr. M. Albertus O'Neill O. F. M. Imprimi potest, servatis servandis. R o m a e , die 11. Februarii 1922. Fr. Bernardinus Klumper O. F. M., Min. Glis.Imprimatur. M o n a c h i i , die 11. Februarii 1923. Dr. M. Buchberger, Vic. Gen. Przypisy: (1) Zniesienie prawa starozakonnego dokonane samo przez się przez śmierć Chrystusa, ogłoszone zostało w dniu Pięćdziesiątnicy; jednakże przez pewien czas dozwolone było zachowywanie tego prawa, co też sami Apostołowie po części czynili, ale to przestrzeganie starotestamentowego prawa nie było już konieczne. Przepięknie mówi w związku z tym Duns Szkot (4. d. 3, qu. 4, n. 5): "Stare prawo nie było samo w sobie złe tak jak to jest z bałwochwalstwem, i dlatego nie musiało być natychmiast odrzucone... ale winna była być Synagoga z uszanowaniem pogrzebana, aby było okazane że była dobra w swoim czasie" Alus napisał(a): Nie wyczytałam nigdzie, że Polacy także są narodem wybranym. Tylko ci są wybrani którzy trwają w katolickiej wierze.Tak powiada Pismo i uczy KK List do Galatów /III/ Bracia, użyję przykładu ze stosunków między ludźmi. Nikt nie obala ani zmienia testamentu prawnie sporządzonego, choć jest on jedynie dziełem ludzkim. 16 Otóż to właśnie Abrahamowi i jego potomstwu dano obietnice. I nie mówi [Pismo]: "i potomkom", co wskazywałoby na wielu, ale [wskazano] na jednego: i potomkowi twojemu, którym jest Chrystus. (...) Wszyscy bowiem dzięki tej wierze jesteście synami Bożymi - w Chrystusie Jezusie. 27 Bo wy wszyscy, którzy zostaliście ochrzczeni w Chrystusie, przyoblekliście się w Chrystusa. 28 Nie ma już Żyda ani poganina, nie ma już niewolnika ani człowieka wolnego, nie ma już mężczyzny ani kobiety, wszyscy bowiem jesteście kimś jednym w Chrystusie Jezusie. 29 Jeżeli zaś należycie do Chrystusa, to jesteście też potomstwem Abrahama i zgodnie z obietnicą - dziedzicami.
|
Pn maja 09, 2011 17:18 |
|
 |
JózefK
zbanowany na stałe
|
niewazny12 napisał(a): Kościół przed Soborem ustalił, że papież jest nieomylny (jego posługa jest darem Trójcy Świętej). SW II uczynił Kościół bardziej otwartym ,ale nie można przesadzać, wprowadzając grzech. Nie można też oskarżać SW II o laicyzację, bo to może być wina liberałów, wolnomularzy i osób "pseudosoborowych". Masoni zdominowali V2 stąd tyle trucizny i nowinkarstwa wkradło się do Kościoła. Kryzys w KK był przepowiedziany przez Maryję w La Salette czy Fatimie, ale to Ona pokona wszelką herezję.Kościół zajaśnieje wielką chwałą.
|
Pn maja 09, 2011 17:25 |
|
 |
waldek
zbanowany na stałe
|
JózefK napisał(a): Masoni zdominowali V2 stąd tyle trucizny... Jesteś pewien że to byli Masoni a nie Iluminaci? Albo członkowie Bohemian Grove? Albo Reptilianie? JózefK napisał(a): Kryzys w KK był przepowiedziany przez Maryję w La Salette czy Fatimie, A co sadzą na ten temat Maryje z gwadelupy, lourdes, częstochowy, cambrai, akita, rokitna, krużlowej... Zgadzają sie czy doszło do sporów, albo nie daj Boże, rękoczynów?
|
Pn maja 09, 2011 17:48 |
|
|
|