Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt paź 24, 2025 13:02

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1911 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 128  Następna strona
 Jaki jest Prezydent Komorowski? 
Autor Wiadomość

Post Re: Jaki jest Prezydent Komorowski?
Alus uważa, że jeśli tylko uda jej się znaleźć kontrprzykład w działaniach PiS czy kogokolwiek, kto nie popiera PO, to załatwia to całą sprawę. Tymczasem tak się składa, że prezydentem nie jest dzisiaj Lech Kaczyński, ani Jarosław Kaczyński, ani nikt z PiS, tyko Bronisław Komorowski, który zachowuje się tak, jakby miał problemy ze zdrowiem i jest to problem, który należy rozwiązać.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn maja 09, 2011 15:52

Johnny99 napisał(a):
Trudno, trzeba było o tym pomyśleć wcześniej.

To znaczy co - wybrać Kaczyńskiego? Tak jakby on był wiele lepszy.

Pn maja 09, 2011 16:19

Może nie o wiele, ale na pewno lepszy. A najlepiej byłoby pomyśleć jeszcze wcześniej i w ogóle nie wystawiać Komorowskiego. Niestety, dla Tuska najważniejsze było, by kandydat za bardzo mu nie zagroził.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn maja 09, 2011 16:22
zbanowany na stałe

Tak zupełnie przy okazji.
Prezydent w Polsce jest bezpartyjny i ciągłe walenie tekstami, że Prezydent X to PO a Prezydent czy Kandydat Y to PIS oznacza, że dyskutujący w ten sposób nie orientuje się do końca w specyfice Konstytucji RP, która jasno wykłada, że Prezydent RP jest Prezydentem wszystkich obywateli. Oczywiście nie mogą go wiązać żadne instrukcje partyjne.
Oznaczać to też może, że dyskutujący, w istocie zna polskie życie polityczne nie bezpośrednio, lecz z jakichś trzecich źródeł, nie zawsze prawidłowo przekazujących fakty.

Troska o zdrowie Prezydenta Komorowskiego nie ma charakteru partyjnego, dla wielu Polaków nie ma i nigdy nie będzie miała charakteru politycznego.
Bo to jest nasz, polski prezydent. A nie delegat takiej czy innej partii. Choćby wyglądało, że jest inaczej.

Pn maja 09, 2011 16:52
Johnny99 napisał(a):
Alus uważa, że jeśli tylko uda jej się znaleźć kontrprzykład w działaniach PiS czy kogokolwiek, kto nie popiera PO, to załatwia to całą sprawę. Tymczasem tak się składa, że prezydentem nie jest dzisiaj Lech Kaczyński, ani Jarosław Kaczyński, ani nikt z PiS, tyko Bronisław Komorowski, który zachowuje się tak, jakby miał problemy ze zdrowiem i jest to problem, który należy rozwiązać.

Tak się skałda, że złym stanem zdrowia śp. L. Kaczyńskiego "martwili się" także inni poza Palikotem i też szukali wyjścia.
Kij ma zawsze dwa końce......a każda opozycja usiłuje go zawłaszczyć....oczywiście kierowana troską :D

Pn maja 09, 2011 18:04

maly_kwiatek napisał(a):
Tak zupełnie przy okazji.
Prezydent w Polsce jest bezpartyjny i ciągłe walenie tekstami, że Prezydent X to PO a Prezydent czy Kandydat Y to PIS oznacza, że dyskutujący w ten sposób nie orientuje się do końca w specyfice Konstytucji RP, która jasno wykłada, że Prezydent RP jest Prezydentem wszystkich obywateli. Oczywiście nie mogą go wiązać żadne instrukcje partyjne.
Oznaczać to też może, że dyskutujący, w istocie zna polskie życie polityczne nie bezpośrednio, lecz z jakichś trzecich źródeł, nie zawsze prawidłowo przekazujących fakty.

Czy ty naprawdę jesteś takim naiwnym idealistą, czy to miał być żart?

Pn maja 09, 2011 18:22
zbanowany na stałe

Znaczy... ja uważam, że Konstytucja jest w Państwie po to, by ja szanować i realizować.

Pn maja 09, 2011 19:08

maly_kwiatek napisał(a):
Znaczy... ja uważam, że Konstytucja jest w Państwie po to, by ja szanować i realizować.

to chyba, niestety, pomyliłeś państwa.

Pn maja 09, 2011 20:53

maly_kwiatek napisał(a):
Prezydent w Polsce jest bezpartyjny i ciągłe walenie tekstami, że Prezydent X to PO a Prezydent czy Kandydat Y to PIS oznacza, że dyskutujący w ten sposób nie orientuje się do końca w specyfice Konstytucji RP, która jasno wykłada, że Prezydent RP jest Prezydentem wszystkich obywateli.
(...)
Choćby wyglądało, że jest inaczej.

Nie każdy uznaje nadrzędność teorii nad faktami.

Śr maja 11, 2011 9:36

Jeszcze o naszym Bul Komorowskim:
http://www.gazetapolska.pl/3798-komorow ... kna-bikont

Śr maja 11, 2011 15:09
Gita2 napisał(a):

Dorota Kania.....dziennikarz sledczy, wie kto komu myje okna, a biedula nie potrafiła wyśledzić, że weszła do portfela Dochnala :D :lol:

Śr maja 11, 2011 15:22

Pan Prezydent Bronisław Komorowski (piszę tak, bo nie orientuję się, które sformułowania są dla ABW obraźliwe, a które nie - a nie mam ochoty na niezapowiedzianą wizytę o 6 rano) powiedział był w przemówieniu do Ślązaków: Wszystkich łączyło przekonanie, że Śląsk i Polska to jedno ciało tej samej ojczyzny. Że śląskość, to polskość. A polskość to tu, śląskość. Trzeba o tym pamiętać, zwłaszcza dzisiaj, kiedy partyjno-polityczne namiętności, i polityczne kalkulacje, doprowadziły do wypowiedzi przeciwstawiających śląskość - polskości. Kiedy padłe złe i szkodliwe słowa, boleśnie raniące wielu Ślązaków, zwłaszcza potomków powstańców śląskich. Z całą pewnością takie właśnie słowa padły (ważne jest przecież nie to, co Jarosław Kaczyński mówi, tylko to, jak to przedstawią media i grono oburzonych autorytetów), ale mniejsza z tym. Państwo Ślązacy, Marek Jurek zaproponował doskonałe rozwiązanie dla was wszystkich, którzy jesteście oburzeni przeciwstawianiu śląskości polskości (czy tam odwrotnie). Na znak protestu przeciwko oburzającej wypowiedzi Jarosława Kaczyńskiego, insynuującej, że wy, Ślązacy, nie jesteście Polakami, tylko Niemcami i w sposób zakamuflowany walczycie z Polską, wszyscy w spisie powszechnym deklarujcie narodowość POLSKĄ! Ja też tak zrobię, na znak solidarności z wami! Wspólnie walczmy z PiSem, który dzieli Polaków!

So maja 21, 2011 15:40

Ja jestem Ślązakiem, ale nie wiedziałem że to już inny kraj. W spisie ludności jest to podane jako narodowość...
heh

So maja 21, 2011 17:48
zbanowany na stałe

Johnny99 napisał(a):
Pan Prezydent Bronisław Komorowski (piszę tak, bo nie orientuję się, które sformułowania są dla ABW obraźliwe, a które nie - a nie mam ochoty na niezapowiedzianą wizytę o 6 rano)

Słowem tchórz.

So maja 21, 2011 18:41

Cóż, cześć Pana Prezydenta Bronisława Komorowskiego nie zajmuje mnie aż tak bardzo, bym w imię jej naruszania miał ryzykować karierę.

So maja 21, 2011 18:48
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1911 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 128  Następna strona