Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Autor |
Wiadomość |
Gita2
|
 Re: Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Asparagus napisał(a): Gita2 napisał(a): Przpominam , że tematem wątku jest:PZPO, dyskusji o niej unikacie jak ognia. O.K. Moje zdanie jest takie, że pomimo tego iż nie jestem szczególnym miłośnikiem premiera Tuska, to nie widzę żadnej sensownej alternatywy dla PO, w tegorocznych wyborach parlamentarnych. Ewentualnie, jak dla mnie, w grę wchodzi jeszcze głosowanie na PJN. No cóż wszystko wskazuje na to, że na portalu wiara.pl wygra PZPO, na portalu salon24 wygra PiS, a kto faktycznie wygra jesienne wybory? Ja i zdecydowana większość mojej rodziny i znajomych głosować będziemy na lepszych, czyli na PiS.
|
Śr maja 11, 2011 14:46 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: A na temat Polskiej Zjednoczonej Platformy Obywatelskiej co powiesz/napiszesz/? Już kilka razy odpowiadałam - polityka rzadzi się swoimi prawami. Jesli Tobie nie przeszkadzają stare komuchy PZPR w szeregach PiS, to czemu młody lewicowiec, który nie tworzył nieludziego systemu PRLu, ma być gorszy w PO?? Nadto uznajesz, że PiS z PZPR jest zdecydowanie lepszy 
|
Śr maja 11, 2011 15:16 |
|
 |
Gita2
|
Alus napisał(a): Cytuj: A na temat Polskiej Zjednoczonej Platformy Obywatelskiej co powiesz/napiszesz/? Już kilka razy odpowiadałam - polityka rzadzi się swoimi prawami. Jesli Tobie nie przeszkadzają stare komuchy PZPR w szeregach PiS, to czemu młody lewicowiec, który nie tworzył nieludziego systemu PRLu, ma być gorszy w PO?? Nadto uznajesz, że PiS z PZPR jest zdecydowanie lepszy  Czepiasz się PiSu jak rzep psiego ogonu, uparcie i konsekwentnie, pomimo tego, że tych panów z PZPR nigdy w PiS nie było/ z wyjątkiem Jasińskiego/ A ja kolejny raz przypominam, że tematem tego wątku jest PZPO. Na ten temat nie potrafisz sklecić ani jednego zdania? A może się mylę, może jakieś zdanie napisałaś, a ja je przeoczyłam.
|
Śr maja 11, 2011 15:26 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zdań skleciłam fuuuuul......nic nie poradzę, że nie pasują do Twojej koncepcji. Dodam, że 100x wolę ogladać przystojnego Arłukowicza, niż paskudnego członka chyba 8 partii R. Czarneckiego......a styl wypowiedzi obu to przyrównianie to K2 do Rowu Mariańskiego.
|
Śr maja 11, 2011 15:27 |
|
 |
Gita2
|
|
Cz maja 12, 2011 9:52 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
"Teraz nie nazywa sie tego korupcją roku, a transferem roku, a że jest to korupcja jawna bezczelna i śmiała, każdy myslący to widzi. Korupcja w milościwie nam rządzącej Platformie, od czasu do czasu jest ujawniana, a od czasu do czasu pokazywana, ale nie nazywana po imieniu. Hipokryzja to druga priorytetowa cecha Platformy." Ohydna korupcja w PiS: http://janekpradera.salon24.pl/275074,janusz-wojciechowski-przesladowany-komunistahttp://mypis.pl/aktualnosci/897-janusz-wojciechowski-zbigniew-kuzmiuk-i-bogdan-pek-czlonkami-pishttp://www.rp.pl/artykul/192786.html (Ryszard Czarnecki wstąpił do PiS) http://www.tvn24.pl/12690,1666303,1,5,byl-w-po-wstapil-do-pis,wiadomosc.htmlhttp://mypis.pl/blogi/707-pis-szczecin/wpisy/446-krzysztof-zaremba-wsparl-klub-parlamentarny-pisOto jest prawdziwa twarz Beprawia i Niesprawiedliwości.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Cz maja 12, 2011 12:27 |
|
 |
Gita2
|
Elbrus! Nie otwierałam linków, ponieważ tematem wątku jest PZPO, a nie PiS. Jeśli założysz wątek dotyczący PiS możemy podyskutować na temat nieprawidłowościach w tej partii, jeśli takowe są.
|
Cz maja 12, 2011 14:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Elbrus! Nie otwierałam linków, ponieważ tematem wątku jest PZPO, a nie PiS. Jeśli założysz wątek dotyczący PiS możemy podyskutować na temat nieprawidłowościach w tej partii, jeśli takowe są. "jeśli takowe są" ......skoro obecność w PiS uświęca byłych komuszków, to jak znaleźć w PiSowski sacrum nieprawidłowości 
|
Cz maja 12, 2011 17:48 |
|
 |
Gita2
|
Alus! A co powiesz na temat PZPO?
|
Cz maja 12, 2011 18:06 |
|
 |
Asparagus
|
Gita2 napisał(a): Asparagus napisał(a): Gita2 napisał(a): Przpominam , że tematem wątku jest:PZPO, dyskusji o niej unikacie jak ognia. O.K. Moje zdanie jest takie, że pomimo tego iż nie jestem szczególnym miłośnikiem premiera Tuska, to nie widzę żadnej sensownej alternatywy dla PO, w tegorocznych wyborach parlamentarnych. Ewentualnie, jak dla mnie, w grę wchodzi jeszcze głosowanie na PJN. No cóż wszystko wskazuje na to, że na portalu wiara.pl wygra PZPO, na portalu salon24 wygra PiS, a kto faktycznie wygra jesienne wybory? Ja i zdecydowana większość mojej rodziny i znajomych głosować będziemy na lepszych, czyli na PiS. No i dobrze. Ty zagłosujesz na PiS ja na PO. Wygrają ci, którzy zbiorą więcej głosów i w porządku. Na tym polega demokracja.
|
Cz maja 12, 2011 21:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Alus! A co powiesz na temat PZPO? Gita - zaczynasz mantrę....już kilka razy pytałaś o PZPO i otrzymywałaś odpowiedź. Dla odmiany może ja zadam pytanie - Gito co powiesz o potwierdzeniu przez A. Kwasniewskiego w "Kropce nad i" prowadzenych rozmów SLD z PiS o ewentualnym utworzeniu po wyborach wspólnego tzw. "rządu fachowców"? Wieme, wiem  - Kwaśniewski kłamie, podobnie jak "wycieraczka PZPR" koalicjant rządu IVRP, A. Lepper.
|
Pt maja 13, 2011 7:14 |
|
 |
Gita2
|
Oczywiście,że Kwaśniewski jest kłamcą, czyzbyś zapomniała o jego kłamstwie na temat swojego wykształcenia. To po pierwsze, po drugie nie mam w pakiecie tvn24 i nie oglądam "Kropki nad i". Ja natomiast mam dla Ciebie pytania związane z tematem wątku: Czy juz wiesz ile kosztować będzie nas podatników gest Tuska utworzenia na pięć miesięcy przed wyborami nowego ministerstwa? Czy wiesz, że Tusk obiecywał oszczędne państwo? Czy już wiesz ilu jeszcze wasz wódz przyjmie posłów z lewej i prawej strony i w nagrodę da im wysokie miejsca na listach przesuwając swoich poddanych na dalsze miejsca? Czy wiesz, że to nie podoba się tym poddanym? Czy wiesz, że Marek Wikiński w dzisiejszym programie na tvpinfo nazwał waszą formacją Front Jedności Narodu? Pytań nasuwa się więcej,ale te zostawię na później.
|
Pt maja 13, 2011 7:41 |
|
 |
Zoll
Dołączył(a): Pn cze 28, 2010 23:24 Posty: 624 Lokalizacja: Pustynia
|
Kwaśniewski nie jest decydentem w SLD, może mówić co się mu żywnie podoba. Zawsze lepiej powiedzieć przed wyborami coś fajnego dla konkurencji, później bezproblemowo można się z tego wycofać.
Pt maja 13, 2011 8:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Oczywiście,że Kwaśniewski jest kłamcą, czyzbyś zapomniała o jego kłamstwie na temat swojego wykształcenia. To po pierwsze, po drugie nie mam w pakiecie tvn24 i nie oglądam "Kropki nad i". Ja natomiast mam dla Ciebie pytania związane z tematem wątku: Czy juz wiesz ile kosztować będzie nas podatników gest Tuska utworzenia na pięć miesięcy przed wyborami nowego ministerstwa? Czy wiesz, że Tusk obiecywał oszczędne państwo? Czy już wiesz ilu jeszcze wasz wódz przyjmie posłów z lewej i prawej strony i w nagrodę da im wysokie miejsca na listach przesuwając swoich poddanych na dalsze miejsca? Czy wiesz, że to nie podoba się tym poddanym? Czy wiesz, że Marek Wikiński w dzisiejszym programie na tvpinfo nazwał waszą formacją Front Jedności Narodu? Pytań nasuwa się więcej,ale te zostawię na później. Arłukowicz nie dostał ministerstwa....jesteś nie doinformowana. A co tak się troskasz losem członów PO odsuniętych przez desantowców z innych partii Gratuluję autorytetu - Wikliński, napewno lepszy od Kwasniewskiego, wszak z PiS tworzył koalicję medialną. Ale nasiąknęłaś ideologią PiS - "poddani" - to parafraza Dornowskich eunuchów? Zoll napisał(a): Kwaśniewski nie jest decydentem w SLD, może mówić co się mu żywnie podoba. Zawsze lepiej powiedzieć przed wyborami coś fajnego dla konkurencji, później bezproblemowo można się z tego wycofać. Nie jest decydentem, ale jest w stanie "szorskiej przyjaźni" z Napieralskim, więc nie zaszkodzi ujawnić rąbka tajemnicy.....wszak chodzi niby o ideowość lewicową Wszystkie partie z liderującym w tej dziedzinie PiSem są niebywale ideowe 
|
Pt maja 13, 2011 8:32 |
|
 |
Zoll
Dołączył(a): Pn cze 28, 2010 23:24 Posty: 624 Lokalizacja: Pustynia
|
Cytuj: Wszystkie partien z liderującym w tej dziedzinie PiSem są niebywale ideowe PiS mimo swej przaśności jest chociaż wyrazisty, choćby ostatnio przy debacie o prawie miedzynarodowym prywatnym pokazał swoją ograniczoną ideowość (z którą się niezgadzam), ale coś tam jednak prześwituje. Chyba najbardziej jeśli chodzi o ideowośc wypadają SLD i PiS, ale to w zakresie debaty o in-vitro i równouprawnienia mniejszosci seksualnych. tia, Kwaśniewski ujawnia rąbek tajemnicy strategii Napieralskiego, tja.
Pt maja 13, 2011 8:39 |
|
|
|