Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Autor |
Wiadomość |
Gita2
|
 Re: Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Wiadomo, że dwa pierwsze wyrazy to poczatek nazwy partii, która przez okres PRL niepodzielnie rządziła posługując się kłamstwem, niesprawiedliwością, a w momentach zagrożenia nie wahała sie używać siły, nawet w postaci broni ostrej. Obecnie panująca nam Platforma coraz bardziej przypomina Polską Zjednoczoną Partię Robotniczą, chociaż przy roprawianiu się z demonstrantami nie doszło jeszcze, do uzycia broni palnej. Czy dojdzie? Czas pokaże. W Gdańsku, moim wojewódzkim mieście, które określam jako miasto zdrady narodowej, ze względu na zdradę ideałów SOLIDARNOŚCI przez rządy Platformy doszło do brutalnego ataku na demanstrantów: http://gdansk.naszemiasto.pl/artykul/90 ... 63ac,1,3,4
|
So maja 14, 2011 18:00 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Wiadomo, że dwa pierwsze wyrazy to poczatek nazwy partii, która przez okres PRL niepodzielnie rządziła posługując się kłamstwem, niesprawiedliwością, a w momentach zagrożenia nie wahała sie używać siły, nawet w postaci broni ostrej. Z którą PiS świetnie dogadał się w kwestii zawłaszczenia mediów publicznych, a Gierek jest wzorem patriotyzmu 
|
So maja 14, 2011 18:20 |
|
 |
Gita2
|
Alus napisał(a): Gita2 napisał(a): Wiadomo, że dwa pierwsze wyrazy to poczatek nazwy partii, która przez okres PRL niepodzielnie rządziła posługując się kłamstwem, niesprawiedliwością, a w momentach zagrożenia nie wahała sie używać siły, nawet w postaci broni ostrej. Z którą PiS świetnie dogadał się w kwestii zawłaszczenia mediów publicznych, a Gierek jest wzorem patriotyzmu  Czego ty się boisz Alus? Dlaczego nie zakładasz wątku o PiSie? A może są specjalne kursy, które każą wam każdy temat sprowadzać do tego wrednego PiSu?
|
So maja 14, 2011 18:29 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Czego ty się boisz Alus? Dlaczego nie zakładasz wątku o PiSie? A może są specjalne kursy, które każą wam każdy temat sprowadzać do tego wrednego PiSu? Bez kursów wiadomo, że kij ma dwa końce  .....Ty wymierzasz ciosy jednym końcem, ja ripostuję drugim. Stare porzekadło urągała motyka gracy, a oba jednacy pasuje do PiS i PO jak ulał.
|
So maja 14, 2011 18:37 |
|
 |
Gita2
|
Alus! Niezależnie od tego jakich zabiegów będziesz próbowała w wątku o PZPO nie dam się wciągnąć w dyskusję o PiSie.
|
So maja 14, 2011 18:44 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
Gita2 napisał(a): Elbrus! Nie otwierałam linków, ponieważ tematem wątku jest PZPO, a nie PiS. W swoim wpisie nadmieniłaś coś o hipokryzji, więc tak mi się skojarzyło. Gita2 napisał(a): Jeśli założysz wątek dotyczący PiS możemy podyskutować na temat nieprawidłowościach w tej partii, jeśli takowe są. Żeby rozmawiać o nieprawidłowościach w jednej partii należy to odnieść do prawidłowości w innych partiach.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
So maja 14, 2011 18:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Alus! Niezależnie od tego jakich zabiegów będziesz próbowała w wątku o PZPO nie dam się wciągnąć w dyskusję o PiSie. Wiem  ....odzieram Twói ideał z patyny......
|
So maja 14, 2011 18:58 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): a oba jednacy pasuje do PiS i PO jak ulał. Ale Alus będzie głosować na PO. Dlaczego? Bo w PO nie ma "pisowskiego gadania". POwskiego też nie - ponieważ jak polityk PO coś mówi, to po prostu ma rację i tak właśnie jest.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
So maja 14, 2011 19:04 |
|
 |
patryq021
|
Ludzie porównujący PZPR do PO, policje do ZOMO czy Bieruta do Tuska powinni się mocno zastanowić nad tym co głoszą. Jedynym podobieństwem miedzy obiema partiami jest system wodzowski który przedstawiany jest jako centralizacja demokratyczna, ale akurat to obowiązuje we wszystkich partiach w sejmie. Nie specjalnie widzę sens w charakteryzowania działalności pzpr-u zakładam że każdy wypowiadający się na ten temat je doskonale zna, zresztą film Czarny Czwartek genialnie przedstawia tą najgorszą stronę rządów PZPR. Ideologicznie totalne przeciwieństwa z jednej strony liberalne PO i realno-socjalistyczny partia zjednoczona, konserwatywna prawicowa partia i komunistyczna lewicowa, poza tym u nas panuje Demokracja a nie Leninizm. Dzisiejsza policja jest ograniczona do maksimum w działaniach "siłowych" każdy kto wykrzykuje "ZOMO" w ich stronę, jest zwykłym oszołomem który nie zdaje sobie ze sprawy czym było zomo, pałowanie, wiezienia i cały szereg innych "nadużyć" tego zdrowo myślący człowiek nie porówna z policja. Wystarczy spojrzeć na akcje członków związków zawodowych "Solidarności"(z którą wspólnego nic nie mają), pobić ochronę i włamać się do budynku(?) normalny człowiek poszedł by za to do wiezienia. Ale temat związków zawodowych przekształcających się w organy partyjnie zostawię, można mieć pretensje, a nawet trzeba mieć pretensje do rządzącej koalicji ale trzeba to jakoś sensownie argumentować. Rozbudowa biurokracji nie obniżone podatki brak radykalnych reform w najważniejszych sferach ciecia emerytur (o które de facto powinniśmy zadbać sami kupując prywatne polisy) o tym powinno się rozmawiać. Inna sprawa że wcześniejsze partie które rządziły robiły to tak a nie inaczej.. Zasada powinna być prosta, Oni rządzą ich krytykujemy lub chwalimy. Mieszanie w to opozycji czy rządów z przeszłości ma sens tylko w tedy gdy przyczyniła się do jakiegoś problemu, co nie zmienia faktu że nie powinna zajmować całej polemiki.
_________________ "Jeżeli państwo macie odrobinę zdrowego rozsądku, to przede wszystkim głosujcie na wszystkich, (…) tylko nie na tych łajdaków.(…) Jeżeli zagłosujecie na te trzy partie [PiS, PO, SLD], to jest tak samo jak za komuny – głosowaliście na PZPR."
|
So maja 14, 2011 19:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Alus napisał(a): a oba jednacy pasuje do PiS i PO jak ulał. Ale Alus będzie głosować na PO. Dlaczego? Bo w PO nie ma "pisowskiego gadania". POwskiego też nie - ponieważ jak polityk PO coś mówi, to po prostu ma rację i tak właśnie jest. Nie zawsze PO ma rację, ale z racji, że w PO nie ma "pisowskiego gadania" zdecydowanie wybiorę PO 
|
So maja 14, 2011 19:37 |
|
 |
Gita2
|
Alus napisał(a): Johnny99 napisał(a): Alus napisał(a): a oba jednacy pasuje do PiS i PO jak ulał. Ale Alus będzie głosować na PO. Dlaczego? Bo w PO nie ma "pisowskiego gadania". POwskiego też nie - ponieważ jak polityk PO coś mówi, to po prostu ma rację i tak właśnie jest. Nie zawsze PO ma rację, ale z racji, że w PO nie ma "pisowskiego gadania" zdecydowanie wybiorę PO  A tak zdecydowanie to jaki urząd Twój mąż piastuje dzięki PO?
|
So maja 14, 2011 20:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): A może są specjalne kursy, które każą wam każdy temat sprowadzać do tego wrednego PiSu? Następne pytanie będzie zapewne o oficera prowadzącego.
|
So maja 14, 2011 22:06 |
|
 |
Zoll
Dołączył(a): Pn cze 28, 2010 23:24 Posty: 624 Lokalizacja: Pustynia
|
A jeśli do PiS przeszło część działaczy LPR, część działączy Samoobrony, później też ci z Polski Plus, przed wyborami samorzadowymi może i rozbitkowie z JPN, to czy można mówić o Przymierzu Prawa i Sprawiedliwości ? (PPiS)? Cytuj: Wystarczy spojrzeć na akcje członków związków zawodowych "Solidarności"(z którą wspólnego nic nie mają), pobić ochronę i włamać się do budynku(?) normalny człowiek poszedł by za to do wiezienia. Ale temat związków zawodowych przekształcających się w organy partyjnie zostawię, można mieć pretensje, a nawet trzeba mieć pretensje do rządzącej koalicji ale trzeba to jakoś sensownie argumentować. Solidarnosć swoją drogą... jako zwiżek istniejacy jeszcze w PRL nie musiał nigdy sie rejestrować, a to znaczy, że nie ma w KRS rejestru związków zakładowych wchodzących w skład Solidarnosci; oznacza to, że 3 pracowników po cichu może założyć taki związek zakładowy bez rejestracji i wiedzy pracodawcy (wystaczy telefon jednego z nich z prośbą o potwierdzenie założenia z.z. do centrali Solidarności) aby potem korzystać z dobrodziejstw ustawy o z.z. i ochronie przedstawiciela z.z. przed wykopsaniem z pracy.
So maja 14, 2011 22:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: A tak zdecydowanie to jaki urząd Twój mąż piastuje dzięki PO? A tak zdecydowanie mój mąż nigdy nie był "na urzędzie", sam sobie stworzył "urząd". Głosuje w 90% wyborów na PSL- jego rodzina od dziada pradziada działała w ruchu ludowym, nawet w książce o ruchu ludowym na kielecczyźnie poświecono im cały dział. Raz jedyny zaufał propagandzie i w 2005r oddał głos na PiS....i teraz często powtarza raz zgłupiałem i wystarczy 
|
N maja 15, 2011 9:13 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): z racji, że w PO nie ma "pisowskiego gadania" zdecydowanie wybiorę PO Niezłe pranie mózgów - tyle lat wmawiano nam, że nie ma nic gorszego od "pisowskiego gadania", że bycie "jedyną partią zdolną powstrzymać pisowskie gadanie" staje się wystarczającym powodem do głosowania na PO, niezależnie od wszystkiego, nawet od smoleńskiego pola. To jest właśnie przykład etycznego horroru. A o tym, co jest "pisowskim gadaniem" decyduje, oczywiście, PO i wyszkoleni przez nią fani. Cytuj: Raz jedyny zaufał propagandzie i w 2005r oddał głos na PiS....i teraz często powtarza raz zgłupiałem i wystarczy Ja zdążyłem już zaufać propagandzie obu tych partii. W obydwu przypadkach był to błąd, jednak w przypadku PO - niewspółmiernie większy. Nie sądziłem, że to, co działo się po katastrofie smoleńskiej, w ogóle jest możliwe, że polskie władze mogą być do tego stopnia odcywilizowane. Jest to dla mnie sytuacja nie do zniesienia.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
N maja 15, 2011 9:20 |
|
|
|