Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 21:50

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
 Ciało Jezusa 
Autor Wiadomość

Post Ciało Jezusa
Jezus po swojej śmierci zmartchwywstał - jego ciało juz było nowym ciałem. Takim jakie otrzymają ludzie na końcu dziejów po powszechnym zmartchwywstaniu. Jezus był Bogiem - jedna z trzech osób boskich. Jezus wniebowstąpił z tym nowym ciałem. To było realne ciało - wszak według ewangelii spożywał posiłki a Tomasz sprawdzał rany w tym ciele.
Moje pytanie brzmi - co się stało z ciałem Jezusa ??? prosta konkluzja brzmi od czasów Jezusa, Bóg jest nie tylko duchem ale ma ciało, realne konkretne. Szukałem odpowiedzi na to pytanie ale nie znalazłem. Jak to traktuje teologia - co się stało z nowym ciałem Jezusa ????

Cz maja 26, 2011 8:29
Zobacz profil WWW

Post Re: Ciało Jezusa
viewtopic.php?f=27&t=3494 - Chwalebne cialo Jezusa

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Cz maja 26, 2011 8:34
Moim zdaniem to nie potrzebne.
Po co ci odpowiedź co się stało z ciałem Jezusa?dla nas Bóg jest nie pojęty nie lepiej zamiast czas marnować tu w internecie pomodlić się o dary Ducha Św. ? chociaż nie wiem ile naprawdę siedzisz na necie więc spoko ;p

Dobrze,że Elbrus jest wydaję mi się,że on zna forum na pamięć :P

Cz maja 26, 2011 9:08

Szymon24 napisał(a):
Moim zdaniem to nie potrzebne.
Po co ci odpowiedź co się stało z ciałem Jezusa?

Fajna filozofia - rodem ze sredniowiecza. Cicho siedź i się módl. Tylko jedno ale - jakbym urodził się w Turcji - też miał bym cicho siedzieć, nie zadawać głupich pytań i modlić się do .......... Allacha ??/

Cz maja 26, 2011 9:32
Zobacz profil WWW

Ciało Jezusa jest Ciałem Uwielbionym, może On jeść, dotykać, ale jednocześnie nie jest poddany prawom natury jak my. Temu Ciału potrzeby fizjologiczne nie są już potrzebne. Fajnie na to odpowiedział w książce Bóg i świat Jospeh Ratzinger, ale oczywiście Wątpiący nic nie czyta tylko woli udawac, że jego pytanie jest odosobnione i nadzwyczajne, na które nikt nie może odpowiedzieć, bo nie ma takiej wiedzy. Zacznij więc czytać, a wiele rzeczy zrozumiesz.

Cz maja 26, 2011 9:52

dejricz napisał(a):
Ciało Jezusa jest Ciałem Uwielbionym, może On jeść, dotykać, ale jednocześnie nie jest poddany prawom natury jak my. Temu Ciału potrzeby fizjologiczne nie są już potrzebne.

W takim razie mamy Boga który ma ciało. Jest w niebie z ciałem - innym uwielbionym, ale ciałem. Więc niebo to musi być miejsce a nie stan. Bo ciało uwielbione/czy nie musi gdzieś być. To dość dziwne - Bóg posiada ciało ale anioły już nie, taka różnorodność form.

dejricz napisał(a):
Fajnie na to odpowiedział w książce Bóg i świat Jospeh Ratzinger, ale oczywiście Wątpiący nic nie czyta tylko woli udawac,

Skąd informacja że nic nie czytam, tego akurat nie ale to nie oznacza że w ogóle nie czytam. A czy tam kardynał/papież pisze o tym ciele ( Jezusa ) w niebie ???

Cz maja 26, 2011 10:15
Zobacz profil WWW

jw - powielenie tematu - więc zamykam i zapraszam do dyskusji w temacie już istniejącym

Cz maja 26, 2011 10:47
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 7 ]