Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Autor |
Wiadomość |
Johnny99
|
 Re: Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Masz na myśli np. ostentacyjne pielgrzymki Pana Prezydenta do Lichenia?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Wt cze 14, 2011 11:12 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
maly_kwiatek napisał(a): Sięganie do ust Alus, by wydobyć moje słowa jest zabiegiem szczególnie manipulacyjnym. Tak jakby cytowanie małego kwiatka było czynnością obrzydliwą. Tak trudno przyznać się przed sobą do sklerozy, że musisz uciekać się do żałosnej obrony? Nie lękaj się, każdemu zdarzy się zapomnieć, co wcześniej napisał i nie ma w tym nic obrzydliwego.
|
Wt cze 14, 2011 11:14 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Moja ewentualna skleroza nie ma nic wspólnego z Polska Zjednoczoną Platformą Obywatelska. Proszę nie nadużywać mojej cierpliwości i nie próbować obrażać mnie na forum.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
Wt cze 14, 2011 11:28 |
|
|
|
 |
pilaster
|
SweetChild napisał(a): pilaster napisał(a): Inna partia zorganizowała sobie pociągi specjalne do Smoleńska. Faktycznie zbrodnia to niesłychana - wynajęli pociąg  Bo nie ważne co robi, ważne kto robi. A jak sam zauważyłeś, była to inna partia, ta słuszna. Dar proroczy dotknął sweetchilda Johnny99 Cytuj: Porównywanie specjalnego pociągu na miejsce katastrofy, w której zginął prezydent państwa i wielu przedstawicieli jego elity, ze specjalnym pociągiem na.. krajowe plenum Partii jest bardzo w stylu Pilastra. A właściwie w stylu wszystkich partyjnych - całkowicie zdezawuować katastrofę smoleńską. Czyli jak PO wynajmować pociąg na swoją imprezę (swoją drogą gdyby wynajęli autokary, to co by genetyczni patrioci pisali?) to jest zbrodnia. A jak PiS wynajmować pociąg na swoją imprezę - to jest przejaw najwyższego patriotyzmu. Bo przecież imprezy PiS w przeciwieństwie do wszystkich innych imprez są wyjątkowe, jak i sama partia jest wyjątkowa. O tym pociagu piszą na wszystkich forach wszyscy genetyczni patrioci. Piszą jak zwykle używając tych samych sformułowań ustawionych w tej samej kolejności. Widocznie dostają gotowce od swoich oficerów prowadzących i nie wolno im nic w tych gotowcach zmieniać Cytuj: Może Platforma dalej będzie fundować nowe kościoły, by było więcej miejsca na klęczenie [...]Co na to lewica? Lewica połączy się oczywiście z PiS w słusznej walce z agenturą wśród kleru o słuszną sprawę wyzwolenia Wolski spod watykańskiego dyktatu i wprowadzenie polskiego patriotycznego koscioła narodowego z nadubowcem Zaleskim na czele maly kwiatek Cytuj: Obawiam się, że dryf na politykę twardego antyklerykalizmu, potrzebny dla powyborczej koalicji ze spadkobiercami PZPR i jej twardym, betonowym skrzydłem, oznacza falę represji wobec Kościoła i zapewne nowych męczenników. na razie partią, która uprawia twardy antyklerykalizm, zwalczając biskupów, do ich fizycznej eliminacji włącznie, jest właśnie PiS. I PiS jest tym samym największym zagrozeniem dla Kościoła w Polsce
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Wt cze 14, 2011 11:40 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
pilaster napisał(a): partią, która uprawia twardy antyklerykalizm, zwalczając biskupów, do ich fizycznej eliminacji włącznie, jest właśnie PiS. Po raz czwarty, zgłaszam wypowiedź pilastra do moderacji za nawoływanie do nienawiści poprzez głoszenie prowokacyjnej nieprawdy o kierunkach działania partii PIS.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
Wt cze 14, 2011 11:55 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
maly_kwiatek napisał(a): Proszę nie nadużywać mojej cierpliwości i nie próbować obrażać mnie na forum. Zamiast podziękować, że tłumaczę Ci uprzejmie i cierpliwie zawiłości niektórych postów, to jeszcze się obrażasz? Do siebie miej pretensje, że nie pamiętasz co pisałeś. maly_kwiatek napisał(a): Po raz czwarty, zgłaszam wypowiedź pilastra do moderacji za nawoływanie do nienawiści poprzez głoszenie prowokacyjnej nieprawdy o kierunkach działania partii PIS.  Zero samokrytyki. Najpierw łżesz jak bura suka, a potem masz czelność zgłosić kogoś do moderacji za "głoszenie prowokacyjnej nieprawdy"?
|
Wt cze 14, 2011 12:11 |
|
 |
pilaster
|
maly_kwiatek napisał(a): głoszenie prowokacyjnej nieprawdy o kierunkach działania partii PIS. Doprawdy? A co się stało z bp bp Wielgusem i Życińskim?
|
Wt cze 14, 2011 12:14 |
|
 |
Johnny99
|
Pilaster napisał(a): Czyli jak PO wynajmować pociąg na swoją imprezę (swoją drogą gdyby wynajęli autokary, to co by genetyczni patrioci pisali?) to jest zbrodnia. A jak PiS wynajmować pociąg na swoją imprezę - to jest przejaw najwyższego patriotyzmu. Bo przecież imprezy PiS w przeciwieństwie do wszystkich innych imprez są wyjątkowe, jak i sama partia jest wyjątkowa. Czyli, jak wyżej. Oddawanie hołdu ofiarom katastrofy smoleńskiej to "impreza" - taka sama, jak np. krajowe plenum Partii, a zapewne niczym się też nie różni np. od ewentualnej popijawy po tym plenum. Nie ma ani w samej katastrofie, ani w "imprezach" organizowanych "z jej okazji" niczego wyjątkowego, absolutnie niczego - może poza tym, że są "pisowskie". Widzimy zatem tutaj także kolejny target propagandowy: o ile przez pierwsze miesiące po katastrofie próbowano dowodzić, że nie jest ona "własnością PiS", bo przecież "zginęli w niej politycy wszystkich partii", którzy "mieli różne poglądy", a następnie hołd np. przed Pałacem oddawali ofiarom "wszyscy Polacy, a nie tylko pisowcy" - o tyle teraz ową linię należało zmienić. W tej chwili katastrofa jest wyłącznie pisowska, ofiary są wyłącznie pisowskie, hołdy dla nich są wyłącznie "pisowskimi imprezami", przed Pałacem byli wyłącznie zwolennicy PiS itd.itp. ponieważ "normalni Polacy" są racjonalni i wiedzą, że tylko wariaci i pisowcy mogliby uważać katastrofę smoleńską za jakieś wyjątkowe wydarzenie (kogo w sumie obchodzą ginący prezydenci), a oddawanie hołdu ofiarom katastrof to nekrofilia. Więc jak PiS chce, to może sobie organizować te "imprezy", a my będziemy sobie organizować swoje. Cytuj: Lewica połączy się oczywiście z PiS w słusznej walce z agenturą wśród kleru o słuszną sprawę wyzwolenia Wolski spod watykańskiego dyktatu i wprowadzenie polskiego patriotycznego koscioła narodowego Oczywiście, oczywiście, to PiS najwięcej mówi o watykańskim dyktacie, zaś nikt tak, jak lewica nie marzy o tym, by w Polsce był "patriotyczny Kościół narodowy". Przynajmniej w rzeczywistości Pilastra tak jest. Cytuj: Doprawdy? A co się stało z bp bp Wielgusem i Życińskim? A co się stało?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Wt cze 14, 2011 12:16 |
|
 |
pilaster
|
Johnny99 napisał(a): Pilaster napisał(a): Czyli jak PO wynajmować pociąg na swoją imprezę (swoją drogą gdyby wynajęli autokary, to co by genetyczni patrioci pisali?) to jest zbrodnia. A jak PiS wynajmować pociąg na swoją imprezę - to jest przejaw najwyższego patriotyzmu. Bo przecież imprezy PiS w przeciwieństwie do wszystkich innych imprez są wyjątkowe, jak i sama partia jest wyjątkowa. Czyli, jak wyżej. Oddawanie hołdu ofiarom katastrofy smoleńskiej to "impreza" - taka sama, jak np. krajowe plenum Partii, a zapewne niczym się też nie różni np. od ewentualnej popijawy po tym plenum. nadal nie doczekaliśmy się wyjaśnienia, dlaczego PO nie wolno wynając pociągu (a autokar wynajać to wolno, czy nie?), a PiSowi wolno. Bo przecież wyjaśnienie, że PiSowi wszystko wolno, bo PiS jest wyjątkowy, to żadne wyjaśnienie Cytuj: Widzimy zatem tutaj także kolejny target propagandowy: o ile przez pierwsze miesiące po katastrofie próbowano dowodzić, że nie jest ona "własnością PiS", bo przecież "zginęli w niej politycy wszystkich partii", którzy "mieli różne poglądy", Zawsze mnie dziwiło z jaką łatwością wyznawcy genetycznego patriotyzmu łżą i to łżą tak prymitywnie i z takim tupetem. Na temat katastrofy smoleńskiej pilaster napisał specjalny artykuł w którym o żadnych "politykach wszystkich partii" i ich poglądach nie wspomniał ..ani słowem.  Pisał pilaster wyłącznie o Kaczyńskim Cytuj: a następnie hołd np. przed Pałacem oddawali ofiarom "wszyscy Polacy, a nie tylko pisowcy" - o tyle teraz ową linię należało zmienić. W tej chwili katastrofa jest wyłącznie pisowska, ofiary są wyłącznie pisowskie, hołdy dla nich są wyłącznie "pisowskimi imprezami", przed Pałacem byli wyłącznie zwolennicy PiS No cóż, genetyczni patrioci uczynili gigantyczny wysiłek propagandowy, aby tę katastrofę zawłaszczyć wyłącznie dla siebie i to im się znakomicie udało.  Nie powinni więc zgłaszac pretensyjów, że Polacy im ową katastrofę oddali i teraz traktują ją jako "pisowską". Cytuj: Cytuj: Lewica połączy się oczywiście z PiS w słusznej walce z agenturą wśród kleru o słuszną sprawę wyzwolenia Wolski spod watykańskiego dyktatu i wprowadzenie polskiego patriotycznego koscioła narodowego Oczywiście, oczywiście, to PiS najwięcej mówi o watykańskim dyktacie, zaś nikt tak, jak lewica nie marzy o tym, by w Polsce był "patriotyczny Kościół narodowy". Na odwrót. PiS marzy o "patriotycznym kościele narodowym", a lewica o "wyzwoleniu spod watykańskiego dyktatu". Te cele są w dużej części zbieżne. Cytuj: Cytuj: Doprawdy? A co się stało z bp bp Wielgusem i Życińskim? A co się stało? Proszę zwrócić uwagę. Johnny 99 NIE WIE co się stało z bp bp Wielgusem i Życińskim. W końcu oficjalna wykładnia PiSu (dał jej wyraz niejaki Braun na ...KULu) jest taka, że takich biskupów w ogóle nie ma i nigdy nie było, bo kto jest i może być w Polsce biskupem decyduje wyłącznie PiS. Tu widzimy przykład działania tej zasady w praktyce.
|
Wt cze 14, 2011 13:38 |
|
 |
Witold
|
maly_kwiatek napisał(a): Po raz czwarty, zgłaszam wypowiedź pilastra do moderacji za nawoływanie do nienawiści poprzez głoszenie prowokacyjnej nieprawdy o kierunkach działania partii PIS. ...PRL wiecznie żywy, w głowach fanów PiSu. Jak można mieć co do tego jakiekolwiek wątpliwości...?
|
Wt cze 14, 2011 13:51 |
|
 |
Johnny99
|
Pilaster napisał(a): nadal nie doczekaliśmy się wyjaśnienia, dlaczego PO nie wolno wynając pociągu (a autokar wynajać to wolno, czy nie?), a PiSowi wolno. Bo przecież wyjaśnienie, że PiSowi wszystko wolno, bo PiS jest wyjątkowy, to żadne wyjaśnienie Trudno wyjaśniać cokolwiek komuś, dla którego katastrofa smoleńska i krajowe plenum Partii to wydarzenia tego samego rzędu. Albo komuś, dla kogo stwierdzenie "katastrofa smoleńska była wydarzeniem wyjątkowym" jest równoznaczne ze stwierdzeniem "PiS jest wyjątkowy" (!). Cytuj: Zawsze mnie dziwiło z jaką łatwością wyznawcy genetycznego patriotyzmu łżą i to łżą tak prymitywnie i z takim tupetem. Proszę powiedzieć konkretnie, kto łże i na czym to łgarstwo polega. Cytuj: Na temat katastrofy smoleńskiej pilaster napisał specjalny artykuł w którym o żadnych "politykach wszystkich partii" i ich poglądach nie wspomniał ..ani słowem.  Pisał pilaster wyłącznie o Kaczyńskim Zaś w cytowanej wypowiedzi nikt nie wspomniał ani słowem o Pilastrze. Cytuj: No cóż, genetyczni patrioci uczynili gigantyczny wysiłek propagandowy, aby tę katastrofę zawłaszczyć wyłącznie dla siebie i to im się znakomicie udało. Nic takiego nie miało miejsca. Nikt niczego nie zawłaszczał. Podstawową przyczyną faktu, iż wielu osobom dzisiaj tak się wydaje, była działalność propagandowa Władzy, o której napisałem wyżej. To Władza zrobiła wszystko, by odciągnąć uwagę ludzi od katastrofy smoleńskiej i przyporządkować ją do "pisizmu" - począwszy od systematycznego budowania w ludziach przekonania, że winny katastrofy jest znany, jest nim Lech Kaczyński a zaprzeczanie temu jest "pisizmem". Doprowadziło to w dalszej kolejności do ogólniejszego paradygmatu - przyczyna katastrofy jest "generalnie" znana, zatem nie ma w zasadzie potrzeby dalej się nią zajmować ("szczegóły tego, w jaki konkretnie sposób zawinił Lech Kaczyński, zostawmy ekspertom"), a jeśli ktoś twierdzi inaczej, należy do "pisizmu". I dalej już poszło z górki. Cytuj: PiS marzy o "patriotycznym kościele narodowym" Pilaster na pewno ma w zanadrzu jakiś na to dowód. Na pewno któryś z Kaczyńskich coś takiego powiedział. Albo coś podobnego. Albo coś, co może się z tym kojarzyć. Albo coś, co wprawdzie nie może się z tym kojarzyć, ale przynajmniej pokazuje, jaki Kaczyński jest głupi, hihihi. Cytuj: Proszę zwrócić uwagę. Johnny 99 NIE WIE co się stało z bp bp Wielgusem i Życińskim. O ile mi wiadomo, abp Życiński niedawno zmarł nagle w Rzymie, zaś bp Wielgus żyje i ma się dobrze. O co Pilastrowi chodzi? Cytuj: W końcu oficjalna wykładnia PiSu (dał jej wyraz niejaki Braun na ...KULu) jest taka, że takich biskupów w ogóle nie ma i nigdy nie było Pilaster na pewno ma w zanadrzu jakiś na to dowód. Na pewno któryś z Kaczyńskich coś takiego powiedział. Albo coś podobnego. Albo coś, co może się z tym kojarzyć. Albo coś, co wprawdzie nie może się z tym kojarzyć, ale przynajmniej pokazuje, jaki Kaczyński jest głupi, hihihi. Cytuj: bo kto jest i może być w Polsce biskupem decyduje wyłącznie PiS. Pilaster na pewno zna przykłady decydowania przez PiS o tym, kto może być w Polsce biskupem. Albo coś podobnego. Albo coś, co może się z tym kojarzyć. Albo...
|
Wt cze 14, 2011 14:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
SweetChild napisał(a): maly_kwiatek napisał(a): Proszę nie nadużywać mojej cierpliwości i nie próbować obrażać mnie na forum. Zamiast podziękować, że tłumaczę Ci uprzejmie i cierpliwie zawiłości niektórych postów, to jeszcze się obrażasz? Do siebie miej pretensje, że nie pamiętasz co pisałeś. maly_kwiatek napisał(a): Po raz czwarty, zgłaszam wypowiedź pilastra do moderacji za nawoływanie do nienawiści poprzez głoszenie prowokacyjnej nieprawdy o kierunkach działania partii PIS.  Zero samokrytyki. Najpierw łżesz jak bura suka, a potem masz czelność zgłosić kogoś do moderacji za "głoszenie prowokacyjnej nieprawdy"? Po Liamie, Kamali, mnie, przyszła kryska na matyska - tzn. pilastra  ....nie zauwazyłam - oberwała też Silva...
Ostatnio edytowano Wt cze 14, 2011 14:35 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 2 razy
|
Wt cze 14, 2011 14:15 |
|
 |
pilaster
|
Johnny99 napisał(a): Pilaster napisał(a): nadal nie doczekaliśmy się wyjaśnienia, dlaczego PO nie wolno wynając pociągu (a autokar wynajać to wolno, czy nie?), a PiSowi wolno. Bo przecież wyjaśnienie, że PiSowi wszystko wolno, bo PiS jest wyjątkowy, to żadne wyjaśnienie Trudno wyjaśniać cokolwiek komuś, dla którego katastrofa smoleńska i krajowe plenum Partii to wydarzenia tego samego rzędu. Czy prawo do wynajęcia pociągu przysługuje tylko organizatorom "wydarzeń specjalnego rzędu" (tj wydarzeń pisowskich)? Czy organizatorzy wydarzeń niższczego rzędu nie mają prawa do wynajmowania pociągów? A do wynajmowania autokarów mają? Cytuj: Cytuj: Zawsze mnie dziwiło z jaką łatwością wyznawcy genetycznego patriotyzmu łżą i to łżą tak prymitywnie i z takim tupetem. Proszę powiedzieć konkretnie, kto łże i na czym to łgarstwo polega. Cytuj: Na temat katastrofy smoleńskiej pilaster napisał specjalny artykuł w którym o żadnych "politykach wszystkich partii" i ich poglądach nie wspomniał ..ani słowem.  Pisał pilaster wyłącznie o Kaczyńskim Zaś w cytowanej wypowiedzi nikt nie wspomniał ani słowem o Pilastrze. Cała wypowiedź była o pilastrze, zaczynając od stwierdzenia, że twierdzi pilaster, że impreza w Smoleńsku jest tego samego rzędu co impreza w Gdańsku i zaraz potem, ze kiedyś tak nie twierdził Cytuj: Cytuj: No cóż, genetyczni patrioci uczynili gigantyczny wysiłek propagandowy, aby tę katastrofę zawłaszczyć wyłącznie dla siebie i to im się znakomicie udało. Nic takiego nie miało miejsca. Nikt niczego nie zawłaszczał. Podstawową przyczyną faktu, iż wielu osobom dzisiaj tak się wydaje, była działalność propagandowa Władzy, o której napisałem wyżej. Władza (w domyśle PO) rozkazała pochować Kaczyńskiego na Wawelu mimo zdecydowanych sprzeciwów PiSu i rodziny Kaczyńskiego? Cytuj: To Władza zrobiła wszystko, by odciągnąć uwagę ludzi od katastrofy smoleńskiej i przyporządkować ją do "pisizmu" - począwszy od systematycznego budowania w ludziach przekonania, że winny katastrofy jest znany, jest nim Lech Kaczyński W żadnych poważnych źródłach (także tych od "Władzy") takie twierdzenie nigdzie nie pada. Wg raportu MAKu winny jest dowódca samolotu - Arkadiusz Protasiuk. Polskiego raportu na ten temat jeszcze nie ma. Po raz kolejny genetyczni patrioci tworzą sobie rzeczywistość urojoną. Cytuj: Cytuj: PiS marzy o "patriotycznym kościele narodowym" Pilaster na pewno ma w zanadrzu jakiś na to dowód. Pisowską publicystykę w polskojęzycznej "Gazecie Polskiej", oraz jej elektronicznej mutacji "niezalezna.pl" publicystykę autorstwa niejakich Wyszkowskiego, Wolskiego, "nadubowca" Zaleskiego, (censored), etc. Cytuj: Cytuj: Proszę zwrócić uwagę. Johnny 99 NIE WIE co się stało z bp bp Wielgusem i Życińskim. O ile mi wiadomo, abp Życiński niedawno zmarł nagle w Rzymie, Hipotezy że został zamordowany nigdy nie wykluczono. Żadnego śledztwa w tej sprawie nie przeprowadzono. Zresztą PiS i jego medialne tuby z polskojęzyczną "Gazetą Polską" zabijały go codziennie po trochu. W końcu udało się... Już nie przeszkadza... Cytuj: zaś bp Wielgus żyje i ma się dobrze Żyje, bo w porę z objęcia stanowiska arcybiskupiego się wycofał. Życiński się nie wycofał i Życiński nie żyje...
|
Wt cze 14, 2011 14:26 |
|
 |
Johnny99
|
Pilaster napisał(a): Czy prawo do wynajęcia pociągu przysługuje tylko organizatorom "wydarzeń specjalnego rzędu"? A kto tak twierdzi? Kto tu mówi o jakichś "prawach do wynajęcia pociągu"? Cytuj: Cała wypowiedź była o pilastrze, zaczynając od stwierdzenia, że twierdzi pilaster, że impreza w Smoleńsku jest tego samego rzędu co impreza w Gdańsku i zaraz potem, ze kiedyś tak nie twierdził To pierwsze Pilaster stwierdził wielokrotnie, zestawiając ze sobą "imprezę w Smoleńsku" z "imprezą w Gdańsku" tak, jakby nie było między nimi żadnej różnicy (wskazuje na to samo użycie określenia "impreza" w odniesieniu do oddawania hołdu ofiarom katastrofy). Nikt natomiast nie napisał, że Pilaster kiedyś tak nie twierdził. Cytuj: Władza (w domyśle PO) rozkazała pochować Kaczyńskiego na Wawelu mimo zdecydowanych sprzeciwów PiSu i rodziny Kaczyńskiego? A co to ma do rzeczy? Czy Wawel jest własnością PiS? (bo gdyby był, to faktycznie można byłoby mówić o "zawłaszczeniu prezydenta przez PiS"). Cytuj: W żadnych poważnych źródłach (także tych od "Władzy") takie twierdzenie nigdzie nie pada. Od początku katastrofy padło ze strony Władzy mnóstwo twierdzeń - począwszy od wymyślanych na bieżąco fragmentów stenogramów, po sugestie, że Kaczyński w przeddzień katastrofy brał udział w zakrapianej imprezie - mających na celu wyrobienie w odbiorcach przekonania, że winnym katastrofy jest Lech Kaczyński. Twierdzenia te osiągnęły swój cel: rzeczywiście, wielu ludzi tak wtedy, jak i dzisiaj tak właśnie uważało/uważa. Szczegółowo i na bieżąco omawialiśmy tę praktykę w wątku poświęconym katastrofie. Cytuj: Wg raportu MAKu winny jest dowódca samolotu - Arkadiusz Protasiuk. A jakie, wg raportu MAK, były przyczyny tego, że dowódca samolotu zawinił? Cytuj: Pisowską publicystykę w polskojęzycznej "Gazecie Polskiej", oraz jej elektronicznej mutacji "niezalezna.pl" publicystykę autorstwa niejakich Wyszkowskiego, Wolskiego, "nadubowca" Zaleskiego, (censored), etc. Proszę mi podać przykład jakiejś publikacji ww. w której mówi się coś o "patriotycznym kościele narodowym". Cytuj: Hipotezy że został zamordowany nigdy nie wykluczono. Żadnego śledztwa w tej sprawie nie przeprowadzono. Zresztą PiS i jego medialne tuby z polskojęzyczną "Gazetą Polską" zabijały go codziennie po trochu. W końcu udało się... Już nie przeszkadza... Oho - czyli Pilaster uważa, że być może Życińskiego zamordował.. PiS? To był zamach? Może jakaś sztuczna mgła? Cytuj: Żyje, bo w porę z objęcia stanowiska arcybiskupiego się wycofał. Życiński się nie wycofał i Życiński nie żyje... Och, to brzmi dramatycznie. Są już jakieś śledztwa obywatelskie w sprawie planowanego przez PiS zamachu na życie bp Wielgusa? Kaczyński ponoć nosił kiedyś broń - może to.. on osobiście? 
|
Wt cze 14, 2011 15:32 |
|
 |
Witold
|
Cytuj: Oho - czyli Pilaster uważa, że być może Życińskiego zamordował.. PiS? To był zamach? Może jakaś sztuczna mgła? Rozumiem że domniemanie zamachu tyczy się tylko katastrofy smokeńskiej. Jeśli takie domniemanie mogło by obciążać PiS, to tylko głupia teoria spiskowa. Cytuj: Och, to brzmi dramatycznie. Są już jakieś śledztwa obywatelskie w sprawie planowanego przez PiS zamachu na życie bp Wielgusa? Kaczyński ponoć nosił kiedyś broń - może to.. on osobiście? Johnny99 sam niedawno wyśmiał koncepcje domniemania niewinności, a jeszcze nieco wcześniej inni prawi i sprawiedliwi na tym forum domagali się, żeby Komorowski "odniósł się" do jakichś andronów na temat swojego żydowsko-sowieckiego pochodzenia. Niech więc teraz Kaczyński bedzie wzorem i przedstawi dowody swojej niewinności. Dopóki nie przedstawi, jest co najmniej podejrzany 
|
Wt cze 14, 2011 16:06 |
|
|
|