Dramatyczny spadek liczby praktykujących
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Dramatyczny spadek liczby praktykujących
Jajko napisał(a): Zdecydowanie bym zrezygnował z pomocy medycznej u proseforów dr nauk medycznych którzy osiągnęli wiek 75-80 lat. A u chirurgów to znacznie wcześniej. W sytuacji gdy nie musisz wybierać....
|
| Wt cze 14, 2011 18:40 |
|
|
|
 |
|
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Czy masz jakieś dane albo choćby przypuszczenia, że istnieje jakaś korelacja między naiwnością i łatwowiernością, tudzież ze zdziecinnieniem na starość i towarzyszącymi jej (starości) nieprawidłowościami w funkcjonowaniu mózgu, a tendencją do przyjmowania (bzdurnego) światopoglądu ateistycznego??
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
| Wt cze 14, 2011 18:44 |
|
 |
|
Jajko
|
Alus napisał(a): Jajko napisał(a): Zdecydowanie bym zrezygnował z pomocy medycznej u proseforów dr nauk medycznych którzy osiągnęli wiek 75-80 lat. A u chirurgów to znacznie wcześniej. W sytuacji gdy nie musisz wybierać.... Nie rozumiem, co chciałeś przez to powiedzieć. Poza tym, wszystkie Twoje dzisiejsze argumenty kupy, za przeproszeniem, się nie trzymają.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
| Wt cze 14, 2011 18:48 |
|
|
|
 |
|
Johnny99
|
Jajko napisał(a): Czy masz jakieś dane albo choćby przypuszczenia, że istnieje jakaś korelacja między naiwnością i łatwowiernością, tudzież ze zdziecinnieniem na starość i towarzyszącymi jej (starości) nieprawidłowościami w funkcjonowaniu mózgu, a tendencją do przyjmowania (bzdurnego) światopoglądu ateistycznego?? Och, wiesz, mam mnóstwo danych i przypuszczeń odnośnie tego, dlaczego ludzie przyjmują światopogląd ateistyczny. Rozpisuję się o nich w wielu wątkach od dawna. A czemu pytasz?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Wt cze 14, 2011 18:51 |
|
 |
|
Jajko
|
Pytam, bo ja podałem konkretne przypuszczenia poparte obserwacjami i wiedzą ogólną na temat korelacji efektów starości i religijności.
Jeśli chcesz wskazać, że przyjecie postawy ateistycznej wiąże się ze zdziecinnieniem na starość, to fajnie by było gdybyś to jakoś uzasadnił.
|
| Wt cze 14, 2011 18:55 |
|
|
|
 |
|
Johnny99
|
Jajko napisał(a): Jeśli chcesz wskazać, że przyjecie postawy ateistycznej wiąże się ze zdziecinnieniem na starość Ależ wcale nie chcę. Napisałem tak jedynie tytułem przykładu.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Wt cze 14, 2011 18:56 |
|
 |
|
Jajko
|
W takim razie był to przykład bez sensu.
|
| Wt cze 14, 2011 19:09 |
|
 |
|
Johnny99
|
Dlaczego?
|
| Wt cze 14, 2011 19:10 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Alus napisał(a): Jajko napisał(a): Zdecydowanie bym zrezygnował z pomocy medycznej u proseforów dr nauk medycznych którzy osiągnęli wiek 75-80 lat. A u chirurgów to znacznie wcześniej. W sytuacji gdy nie musisz wybierać.... Nie rozumiem, co chciałeś przez to powiedzieć. Poza tym, wszystkie Twoje dzisiejsze argumenty kupy, za przeproszeniem, się nie trzymają. Jasne  .....a swoich dziadków też traktujesz jako zdziecinniałych, odmóżdżonych staruchów?
|
| Wt cze 14, 2011 19:49 |
|
 |
|
Elbrus
|
Alus napisał(a): .....a swoich dziadków też traktujesz jako zdziecinniałych, odmóżdżonych staruchów? Ludzi starszych należy szanować, zgodnie ze słowami księgi mądrościowej: A jeśliby nawet rozum stracił, miej wyrozumiałość, nie pogardzaj nim, choć jesteś w pełni sił.(Syracha 3:13)
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
| Wt cze 14, 2011 20:03 |
|
 |
|
Jajko
|
Alus napisał(a): Jasne  .....a swoich dziadków też traktujesz jako zdziecinniałych, odmóżdżonych staruchów? Moi dziadkowie nie żyją od wielu wielu lat... Co nie zmienia faktu, że zdziecinnieli na starość i traktowałem ich jak zdziecinniałych staruszków. Ty chyba bardzo młodą osobą jesteś, mam rację?
|
| Śr cze 15, 2011 14:35 |
|
 |
|
Jajko
|
Johnny99: Raz piszesz że
"będę twierdził co najwyżej, że ateizm jest atrakcyjny dla ludzi naiwnych i łatwowiernych, często wynika ze zdziecinnienia, z faktu, iż umysł człowieka nie funkcjonuje prawidłowo, albo z tego, że przestaje on myśleć logicznie."
A potem nie zgadzasz się że niby " przyjecie postawy ateistycznej wiąże się ze zdziecinnieniem na starość".
To ja już nic nie rozumiem.
|
| Śr cze 15, 2011 14:39 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Alus napisał(a): Jasne  .....a swoich dziadków też traktujesz jako zdziecinniałych, odmóżdżonych staruchów? Moi dziadkowie nie żyją od wielu wielu lat... Co nie zmienia faktu, że zdziecinnieli na starość i traktowałem ich jak zdziecinniałych staruszków. Ty chyba bardzo młodą osobą jesteś, mam rację? Bliżej mi do staruszków niż do bardzo młodej Chodzi o zasadniczy problem...zawsze osoby niewierzące, na różne możliwe sposoby usiłują dowieść, że wiara nieodłącznie towarzyszy jakim anomaliom psychicznym.
|
| Śr cze 15, 2011 15:06 |
|
 |
|
Johnny99
|
Jajko napisał(a): To ja już nic nie rozumiem. A nie zauważyłeś, że moja wypowiedź jest prawie dokładnym powtórzeniem tego, co ty pisałeś? Jak sądzisz, co z tego wynika?
|
| Śr cze 15, 2011 15:15 |
|
 |
|
Jajko
|
Johnny99 napisał(a): Jajko napisał(a): To ja już nic nie rozumiem. A nie zauważyłeś, że moja wypowiedź jest prawie dokładnym powtórzeniem tego, co ty pisałeś? Jak sądzisz, co z tego wynika? Z chęci pokazania, że moja wypowiedź jest bez sensu. Ale ona nie jest. Ja potrafię to uzasadnić podając logiczne przesłanki. Za Twoją wypowiedzią takowych nie ma.
|
| Śr cze 15, 2011 15:16 |
|
|
|