Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 21:47

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 ... 168  Następna strona
 Radio Maryja, cz. 2 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Post Re: Radio Maryja, cz. 2
szyszkownik napisał(a):
nie dobrze jest, iż skądinąd słuszna i zbawienna sprawa złóż geotermalnych, nabrała polityczno-religijnego wydźwięku.

Powiem więcej, to jest COŚ OKROPNEGO !
Właśnie dlatego trzeba jak najszybciej odsunąć od władzy Rząd Tuska i to okropne, partyjne podejście do wszystkiego. Jest okazja przy najbliższych wyborach :)

N lip 03, 2011 13:12

Przyznaję, że dopiero przed chwilą dowiedziałem się o tym wątku i nie śledzę forum.

Z usług RM korzystam jedynie w dziedzinie modlitwy i to rzadko.
Zastanawia mnie dlaczego ten temat pojawił się w kategorii "Z życia Kościoła".
Sugeruje to jakby rozgłośnia była kościelną, a nie prywatną.
A jest to rozgłośnia ściśle prywatna.

Z uwagi na odpowiedzialność, słowa padające z anteny
nie angażują nawet władz zakonnych Ojca Dyrektora.
Skąd więc pewność, że toczone tu spory są "wewnątrzkościelne"?
Może dotyczą tylko faktów medialnych lub społecznych.
Innymi słowy- czy warto poświęcać na nie swój czas, a zwłaszcza nerwy.
Utworzyłbym więc kategorię "inne" lub "pozostałe", by ktoś nie przejmujący się sprawami RM
nie sądził, że ważne sprawy Kościoła go omijają. ;-)

N lip 03, 2011 15:13

CYnick napisał(a):
Innymi słowy- czy warto poświęcać na nie swój czas, a zwłaszcza nerwy.
Utworzyłbym więc kategorię "inne" lub "pozostałe", by ktoś nie przejmujący się sprawami RM
nie sądził, że ważne sprawy Kościoła go omijają. ;-)

Skoro nie warto to nie poświęcaj.
RM jest prywatne, a jego właściciel nosi strój do złudzenia przypominający sutannę używaną przez ksieży katolickich. Na antenie przedstawiane są informacje z życia kościoła, polityki a także kontrowersyjne ideologie polityczne ocierające się o faszyzm, antysemityzm, ksenofobię i inne choroby umysłowe... ;-)

A tak poważnie, to raczeje nie zawuażyłem, żeby ludzie utożsamiali Rydzyka i jego mocherowe imperium z KK. I całe szczęście, bo to byłaby prawdziwa katastrofa dla KK w Polsce.
Nie wiem czy o to chodziło twórcy tego radia, ale jak do tej pory to ogniskuje ono dość niskie emocje z obu stron barykady - zacietrzewienie i zajadłość w obronie pewnych wartości i przeciwko nim. W każdym bądź razie chylę czoła przed niewątpliwym talentem medialnym Rydzyka. Niejedna prywatna rozgłośnia może pozazdrościć tak oddanych i zajadłych fanów.

N lip 03, 2011 16:11
zbanowany na stałe

Szyszkownik,
skąd w Tobie tyle niechęci do Radia Maryja ?

Więcej luzu :)

N lip 03, 2011 16:21

w koncu mamy wolnosc wypowiedzi

tusk terz nawoływał do nienawisci podczas błekitnego marszu w 2006 r
a nie muwiac o palikocie

ojciec rydzyk jest zakonnikiem i podlega przełożonemu a on podlega bezpośrednio Papierzowi

czemu jest taka nagonka bo przez geotermie i szerzenie patriotyzmu
nacisnął na odcisk masonom

N lip 03, 2011 17:46

merkaba napisał(a):

a nie muwiac o palikocie

ojciec rydzyk jest zakonnikiem i podlega przełożonemu a on podlega bezpośrednio Papierzowi

Merkaba - skond w tobie tyle niecheci do mansonów (pisownia zaporzyczona z biuletynów rozdawanych przez zwolenników RM)? Wyluzuj trochę :)

N lip 03, 2011 18:25
merkaba napisał(a):

a nie muwiac o palikocie

Wspaniałe pojęcie wolności :o :o ......no tak wolno Palikotowi, to czemu nie wolno o. Rydzykowi.....komu więcej dano od tego więcej wymagac będą...Wy jesteście solą ziemi, jesli tedy sól zwietrzeje, czymże ją posolą....ale co tam, najważniejsza jest wolność i szerzenie "patriotyzmu".

N lip 03, 2011 18:28
zbanowany na stałe

Pan Palikot jest obsceniczny i zwalcza Kościół Katolicki.

Uważam, że na katolickim forum nie powinno się go promować.

N lip 03, 2011 18:54
maly_kwiatek napisał(a):
Pan Palikot jest obsceniczny i zwalcza Kościół Katolicki.

Uważam, że na katolickim forum nie powinno się go promować.

To czemu o nim piszesz?

N lip 03, 2011 19:35

Szyszkownik! Ortografię zacznij naprawiać korektą swoich błędów:
1.Nie "mocherowe", a moherowe/słowo pochodzi od angielskiego "mohair" znaczy moher/
2.Nie "zaporzyczony", a "zapożyczony" od wyrazu POŻYCZKA

Gdybyś chociaz trochę czytał teksty dotyczące Radia Maryja, Twoja wiedza w zakresie ortografii byłaby znacznie lepsza, uprzejmie zaznaczam, że nie jest beznadziejna.

Proponuję więć zajrzyja na stronę RM i poducz się, nie tylko ortografii.

http://www.radiomaryja.pl/

Pn lip 04, 2011 9:26
Gita2 napisał(a):
Szyszkownik! Ortografię zacznij naprawiać korektą swoich błędów:
1.Nie "mocherowe", a moherowe/słowo pochodzi od angielskiego "mohair" znaczy moher/
2.Nie "zaporzyczony", a "zapożyczony" od wyrazu POŻYCZKA

Gdybyś chociaz trochę czytał teksty dotyczące Radia Maryja, Twoja wiedza w zakresie ortografii byłaby znacznie lepsza, uprzejmie zaznaczam, że nie jest beznadziejna.

Proponuję więć zajrzyja na stronę RM i poducz się, nie tylko ortografii.

http://www.radiomaryja.pl/

Nie dostrzegłaś, że Szyszkownik parodiuje merkabę.

Pn lip 04, 2011 9:34

Nigdy nie słuchałem RM, ale widząc jak jest atakowane przez "cmentarnych" kolesiów to chyba dobrze że jest. Muszą tam widocznie głosić niewygodną prawdę. Bo prawda ostatnimi czasy jest czymś wstydliwym i wręcz chamskim. Jak można mówić niewygodną prawdę, skoro łatwiej jest puścić wesołą muzyczkę, polać piwko i wypuścić stado niebieskich baloników.

Ostatnio edytowano Pn lip 04, 2011 9:42 przez CzłowiekBezOczu, łącznie edytowano 2 razy

Pn lip 04, 2011 9:37

Alus! Przeczytaj jeszcze raz, to może również Ty zmądrzejesz. Nie chcę Ci wykładać kawę na ławę, gdyż iloraz inteligencji masz nieco wyższy niż szyszkownik.

Pn lip 04, 2011 9:38
Ale sie tutaj zacietrzewiacie :)
Nie wiem czy jest w tym jakis sens, poza podnoszeniem sobie ciesnienia, co dla nadcisnieniowców może byc tragiczne w skutkach.

Czym dla mnie jest RM?
Jako dla katolika jest dla mnie po prostu obojętne. Jest to jest, jak zniknie to mnie to tez nie obejdzie.
Nie płace i nie mam zamiaru płacic na RM, ale jeżeli ktos robi to dobrowolnie to to jego całkowicie prywatna sprawa. Ze swoimi pieniedzmi może robić co mu się zywnie podoba.

Nie podobaja mi sie niektóre audycje w RM, dlatego ich nie słucham. A gdyby nie bezmyślne komentowanie tych audycji przez bezmyślnych dziennikarzy z innych mediów. Nikt (poza garstka słuchaczy) nawet by nie wiedział co tam sie gada.

To samo dotyczy tego wątku. Garstka obronców kontra garstka przeciwników, a wokół rzesza obojetnych jak ja.

Tylko prosze mi nie pisać, że jako katolik powinienem bronić (rzekomo) dzieła bozego jakim jest RM. Nie działa to na mnie i nie ma żadnego uzasadnienia. Jako katolik mam obowiazek bronic Koscioła, a Kosciołem sa dla mnie:
1. Moja rodzina
2. Moja parafia
3. Moja diecezja
4. Moji biskupi i kardynałowie (Episkopat jako reprezentacja Koscioła w Polsce)
5. Mój papież (jako najwazniejszy reprezentant mojego Koscioła na ziemi)

RM w tej wyliczance sie nie miesci (tymbardziej, ze nawet biskupi maja w tym wzgledzie różne zdanie). Tak więc bez żadnych obiekcji można byc dobrym katolikiem, bedąc obojetnym w temacie Radia Maryja.

pozdrawiam

Pn lip 04, 2011 9:56

CzłowiekBezOczu napisał(a):
Nigdy nie słuchałem RM, ale widząc jak jest atakowane przez "cmentarnych" kolesiów to chyba dobrze że jest.

Najbardziej niewygodne obecnie w Polsce jest mówienie, że w Polsce źle się dzieje. Niedawno Janusz Rudnicki ujął to - często się tak zdarza, że jakiś przedstawiciel elity rzuca wprost to, co reszta jedynie pośrednio sugeruje - prosto: Polaku, żyjesz w najlepszej z Polsk, więc przestań wreszcie narzekać. Prawda, jakie proste? Jest super. Polska jest w najlepszej kondycji w historii. Władza jest fantastyczna, a faszystowscy ekstremiści i "genetyczni patrioci" zostali od niej odsunięci (choć nadal trzeba się ich bać). Na dodatek rządzimy Europą! Więc przestańcie wreszcie, k...., narzekać. A jak ktoś nie przestaje, to się mu inaczej wytłumaczy.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn lip 04, 2011 10:03
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 ... 168  Następna strona