Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 16, 2025 7:21

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 166  Następna strona
 Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska 
Autor Wiadomość

Post Re: Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Alus napisał(a):
Wszyscy robią przekręty - różnią się tylko czasem skalą - albo robią pospołu.
Przykład - import skażonego alkoholu zza wschodniej granicy.
Za kadencji SLD sejm uchwalił możliwość zniesienia akcyzy - min finasów oczywiście zniósł akcyzę.
W kadencji IVRP jako interpelację poselską ukazała problem oszustwa poseł PiS Maria Zuba - nikt nie podjął tematu.
Rząd PO też nic nie zmienił.
Gdy w 2004r zezwolenie na import tego alkoholu posiadało 3 firmy, to aktualnie importuje je 27 firm.
Alkohol zostaje oczyszczony i trafia do handlu - importerzy uzyskują krociowe zyski - budżet stracił 3-5 miliardów zł (z opracowań NIK).
Ale zagadnienie jest mało medialne, więc nie trafi do kampanii wyborczej.

"Wszyscy" można tak powiedzieć tylko wtedy gdy faktycznie Ci wszyscy by rządzili. Poza tym jeśli zaprosiłbym Gościa do swojego domu, a ten by mnie okradł nigdy więcej bym go nie zaprosił, nie zapraszałbym go kolejny raz bo okradł mnie tylko z kapci a nie jak inny gość który okradł mi telewizor. Ale partia rządząca nie radzi sobie z przekrętami znaczy to że nie zasługuje na bycie partią rządzącą ani nawet na bycie partią w sejmie.

Gita2 napisał(a):
Patryq! Oczom nie wierzysz? Witold do upadłego będzie Ci tłumaczył, że czarne jest białe, jeśli idzie o PO.

Bez hipokryzji, robisz dokładnie to samo jeśli chodzi o PiS.

"Jeżeli państwo macie odrobinę zdrowego rozsądku, to przede wszystkim głosujcie na wszystkich, (…) tylko nie na tych łajdaków.(…) Jeżeli zagłosujecie na te trzy partie [PiS, PO, SLD], to jest tak samo jak za komuny – głosowaliście na PZPR."

Cz lip 07, 2011 12:00

patryq021 napisał(a):
Alus napisał(a):
Wszyscy robią przekręty - różnią się tylko czasem skalą - albo robią pospołu.
Przykład - import skażonego alkoholu zza wschodniej granicy.
Za kadencji SLD sejm uchwalił możliwość zniesienia akcyzy - min finasów oczywiście zniósł akcyzę.
W kadencji IVRP jako interpelację poselską ukazała problem oszustwa poseł PiS Maria Zuba - nikt nie podjął tematu.
Rząd PO też nic nie zmienił.
Gdy w 2004r zezwolenie na import tego alkoholu posiadało 3 firmy, to aktualnie importuje je 27 firm.
Alkohol zostaje oczyszczony i trafia do handlu - importerzy uzyskują krociowe zyski - budżet stracił 3-5 miliardów zł (z opracowań NIK).
Ale zagadnienie jest mało medialne, więc nie trafi do kampanii wyborczej.

"Wszyscy" można tak powiedzieć tylko wtedy gdy faktycznie Ci wszyscy by rządzili. Poza tym jeśli zaprosiłbym Gościa do swojego domu, a ten by mnie okradł nigdy więcej bym go nie zaprosił, nie zapraszałbym go kolejny raz bo okradł mnie tylko z kapci a nie jak inny gość który okradł mi telewizor. Ale partia rządząca nie radzi sobie z przekrętami znaczy to że nie zasługuje na bycie partią rządzącą ani nawet na bycie partią w sejmie.

Gita2 napisał(a):
Patryq! Oczom nie wierzysz? Witold do upadłego będzie Ci tłumaczył, że czarne jest białe, jeśli idzie o PO.

Nie znajdziesz, ani jednego przykładu mojej hipokryzji, za to ręczę swoją głową.

Cz lip 07, 2011 12:18

Gita - musze ci wyznać, że mnie inspirujesz. Nie ty jedna na tym forum, ale nie będę wytykał palcem...

Catholicus sovieticus

Cz lip 07, 2011 12:30

Witold napisał(a):
Gita - musze ci wyznać, że mnie inspirujesz. Nie ty jedna na tym forum, ale nie będę wytykał palcem...

Catholicus sovieticus

Najwyższy czas, abyś usunął belę ze swego oka, to nawet dyskusja z Tobą będzie możliwa.

Cz lip 07, 2011 12:35

To jak wytłumaczysz swój krytycyzm wobec PO i brak krytycyzmu wobec PiSu? Łagodnością baranka czy może obiektywnością? Może po prostu chwilową amnezją? Jeśli się komuś faworyzując a przeciwników okłada się "argumentami", które równie dobrze pasowały by do własnego faworyta to niestety jest to hipokryzja. I sam fakt że nie uchwyciłaś że celowo wziąłem pod cytat dwie wypowiedzi, jedna mówiąca o korupcji PO druga o korupcji PiS. Gdyby je połączyć wyszła by nam spójna wypowiedz
a) PiS i PO to złodzieje
oddzielnie brzmią one mniej więcej tak:
b) PO to może coś źle zrobiło ale PiS to ZŁOdzieje lub PiS to może coś źle zrobiło ale PO to ZŁOdzieje.

Efekt jest taki a nie inny. I argument że PO teraz rządzi jest słabym argumentem bo 1 partią w kolejce do władzy jest własnie PiS.

"Jeżeli państwo macie odrobinę zdrowego rozsądku, to przede wszystkim głosujcie na wszystkich, (…) tylko nie na tych łajdaków.(…) Jeżeli zagłosujecie na te trzy partie [PiS, PO, SLD], to jest tak samo jak za komuny – głosowaliście na PZPR."

Cz lip 07, 2011 12:35

Patryk o21! W tym wątku tłumaczenie jest jak najbardziej logiczne, a z logiki miałam zawsze bardzo dobre oceny.
W ogóle nie dyskutuję na temat PiS, gdyż jest to off top.
Tematem wątku jest PZPO i na tym temacie się skupiam. Nie zapominam o tym, tymbardziej, że sama ten wątek wprowadziłam.
Niedługo minie miesiąc od pamiętnej konwencji PO i obecnie zaczynam dostrzegać, że w przemianie PO na PZPO zaczyna robić się tłoczno, dlatego w Rybniku jest konflikt dotyczący pierwszego miejsca dla JKR, która z honorami była przyjmowana na konwencji w Gdańsku.
http://lubczasopismo.salon24.pl/konwecn ... bywatelska

Cz lip 07, 2011 12:45

patryq021 napisał(a):

Nic z tego. Stanowczo sprzeciwiam się zrównywaniu mojego stosunku do PO z wiernopoddańczym, religinym oddaniem jakim Gita darzy PiS. Ja na PO nawet nigdy w życiu nie głosowałem i nadal raczej nie zamierzam (jedyny raz to był głos na Komorowskiego w II turze ostatnich wyborów).

Gita2 napisał(a):
Nie znajdziesz, ani jednego przykładu mojej hipokryzji, za to ręczę swoją głową.

Witold po przeczytaniu tego umarł ze śmiechu. Pogrzeb za tydzień.
- z poważaniem, rodzina

Cz lip 07, 2011 13:04

Witold napisał(a):
patryq021 napisał(a):

Nic z tego. Stanowczo sprzeciwiam się zrównywaniu mojego stosunku do PO z wiernopoddańczym, religinym oddaniem jakim Gita darzy PiS. Ja na PO nawet nigdy w życiu nie głosowałem i nadal raczej nie zamierzam (jedyny raz to był głos na Komorowskiego w II turze ostatnich wyborów).

Spokojnie, nie kierowałem tego do Ciebie mówiłem o niesprecyzowanej jednostce/jednostkach.

Co do artykułu
- Każdy współczesna partia organizuje zjazdy/konwencje/kongresy i tak dalej.
- PO nie wypowiada się krytycznie odnośnie kościoła, bo kościół to Bóg a nie księża czy biskupi.
- Posłanka Kluzik-Rostowska i Poseł Arłukowicz to doskonale przykłady prostytucji politycznej. Po jedynie wykorzystało sytuacje by zagarnąć trochę elektoratu.
- Fakt że rządy PO rozczarowują to żadna nowość, no ale osobiście nie wyobrażam sobie by Premier stwierdził że "dzieje się źle" popieram sianie optymizmu. Natomiast "anty pisowską" kampanie najlepiej szerzy sam PiS.

Cz lip 07, 2011 13:14

Wśród wyznawców PZPO jest to jak najbardziej "antypisowska" kampania.

Cz lip 07, 2011 13:24

Gita2 napisał(a):
Wśród wyznawców PZPO jest to jak najbardziej "antypisowska" kampania.

Hm no tak, zupełnie identyczne kampanie prowadzą wyznawcy Pisowscy czy Sldowcy czy inne żadna nowość i żadna różnica.

Cz lip 07, 2011 13:29

A to kolejna notka o PZPO:
http://www.wujekdobrarada.pl/2011/06/14 ... ywatelska/

Cz lip 07, 2011 15:46
Kluzik Rostowska i Ałukowicz to małe pikusie wobec takich tuzów jak:
- R. Czarnecki ZhN>WAK>KKW "Ojczyzna">ZCHN>AWS>ZChN>Samoobrona>PiS = 8 zmian....przy 3 Kluzik i 2 Arłukowicza (nie był członkiem SLD)....
I p. Czarnecki o Kamińskim mówi "zdrajca" :rotfl2:
- Kurski J. PC>ROP>AWS>ROP>ZChN>AWSPrawicy>PiS>LRP>PiS = 9 zmian.

Cz lip 07, 2011 15:50

No cóż a tak Naszego Premiera podsumował w Parlamencie Europejskimi Nigel Farage

http://www.youtube.com/watch?v=HZYKaAMjdOQ&feature=topvideos_mf

I ja się w 100% podpisuje pod Jego słowami.

Cz lip 07, 2011 19:55
patryq021 napisał(a):
No cóż a tak Naszego Premiera podsumował w Parlamencie Europejskimi Nigel Farage

Na rozpoczęcie prezydencji Węgier podobnie jeździł po W. Orbanie - pieniacze tak mają, że lubią sobie pokrzyczeć.

Cz lip 07, 2011 21:48

Alus napisał(a):
patryq021 napisał(a):

Na rozpoczęcie prezydencji Węgier podobnie jeździł po W. Orbanie - pieniacze tak mają, że lubią sobie pokrzyczeć.

Nie rozumiem stwierdzenia pieniacze, zastanawia mnie z którym ze sformułowań się nie zgadzasz? Gdy ktoś chce pokazać dosadnie obrzydzenie pewnymi zachowania czy zjawiskami podnosi głos. Nigel Farage jest odważnym politykiem który wbrew powszechnej agitacji na rzecz unii potrafi wygłosić popartą argumentami wiązankę, których zresztą pełno w internecie w jego wykonaniu.
Pieniacz może pasować do osoby który używa inwektyw jako zastępstwo w braku argumentów nie widzę w jego wystąpieniach pieniactwa. Nasze partie lubią się podpinać pod Unie jako tą wspaniałą i dającą nam pieniądze, ilu z Naszych powie że staliśmy się województwem uni? Ilu z nich mówi o tym że doprowadzili i popierają to że -prawo unijne ma pierwszeństwo przed prawem krajowym państwa członkowskiego,
lub że głównym celem unii jest - powierzenia kompetencji przez państwa członkowskie na rzecz UE.

Cz lip 07, 2011 22:14
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 166  Następna strona