Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 22:39

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 208 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14
 Egipt,Tunezja,Libia.... POLSKA! 
Autor Wiadomość
Post Re: Egipt,Tunezja,Libia.... POLSKA!
Cytuj:
KRUS ruszy partia uczciwa, która zamiast o przyszłych wyborach skupi się na Kraju

Dyzio marzyciel :)
O bezpieczeństwo w kraju i uszanowania godności kobiet, zabiega nieustannie JK, proponuje zatem likwidację firmowych wyjazdów integracyjnych "tych szczególnego rodzaju" :D

Witold - to okropne czarne tło utrudnia czytanie bloga.

Pn lip 11, 2011 7:12

Witold napisał(a):
Właśnie na tym polega problem. Korwin Mikke jest dla wielu swoich zwolenników nieomylnym wodzem, podobnie jak Kaczyński dla wielu swoich. Tych właśnie nazywam "korwinistami". Bezmyślni wyznawcy, którzy nie są wcale zwolennikami konserwatywnego liberalizmu, tylko samego Korwina. Potrafią słowo w słowo cytować wyuczone z jego wypowiedzi regułki i są wobec niego całkowicie bezkrytyczni.

Jest w tym swoista prawda, tylko jak tu wypromować innych gdy media skupiają się głównie na 4 partiach.

Witold napisał(a):
Jakiś czas temu wychodził z taką propozycją Andrzej Czuma z PO, ale na mówieniu się skończyło.

Mówił, mówił aż zajął się bardziej "produktywną" pracą w komisji ds. nacisków i tyle było warte jego mówienie..

Witold napisał(a):
Cholernie liberalny postulat. Zwłaszcza ta konfiskata samochodu jest silnie nacechowana szacunkiem dla prawa własności...

Nie ma takiej ideologi z którą zgadzałbym się w 100%. Jeśli ktoś kupi sobie tygrysa i ten tygrys kogoś "obcego" powiedzmy "podrapie" to naturalną rzeczą będzie że mu tego tygrysa odbierzemy. W identyczny sposób powinno się traktować pijanych rowerzystów. Nie widzę innego bardziej sensownego rozwiązania.

"Jeżeli państwo macie odrobinę zdrowego rozsądku, to przede wszystkim głosujcie na wszystkich, (…) tylko nie na tych łajdaków.(…) Jeżeli zagłosujecie na te trzy partie [PiS, PO, SLD], to jest tak samo jak za komuny – głosowaliście na PZPR."

Pn lip 11, 2011 8:49

Ciekawe czy ktoś zauważył, jak po katastrofie smoleńskiej nagle rosyjskie bezawaryjne samoloty zaczęły spadać dosłownie seriami - teraz znowu czytam o kolejnej katastrofie. Pośród wielu interesujących okoliczności jedna przykuła moją uwagę szczególnie: w każdej z tych katastrof ktoś przeżył, choćby kilka osób. A w naszej nikt, ani jedna. Taki to polski pech.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn lip 11, 2011 10:46

No właśnie o tym mówię, lepiej się zająć sprawami które nie maja najmniejszego znaczenia dla zwykłego obywatela. Ile czasu można rozpatrywać jeden wypadek samolotu, rok, dwa, trzy nie wiem czterdzieści?
Podstawowy punkt programu PiSu na 2011 "odsunąć od władzy PO ( z tym się zgodzę), zdobyć władze(nigdy więcej)" i tyle. Teraz sobie partie pogadały/pogadają a związkach partnerskich o aborcji o przewodniczeniu unią socjalistyczną, w której i tak niczego nie mogą zmienić, a prawa nie tkną już tam pal licho gospodarkę, kto by się tym przejmował?

"Jeżeli państwo macie odrobinę zdrowego rozsądku, to przede wszystkim głosujcie na wszystkich, (…) tylko nie na tych łajdaków.(…) Jeżeli zagłosujecie na te trzy partie [PiS, PO, SLD], to jest tak samo jak za komuny – głosowaliście na PZPR."

Pn lip 11, 2011 12:29

Cytuj:
Ile czasu można rozpatrywać jeden wypadek samolotu, rok, dwa, trzy nie wiem czterdzieści?

Tak długo, jak będzie trzeba. Katastrofę w Lockerbie ostatecznie wyjaśniono po 15 latach.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn lip 11, 2011 12:36
Johnny99 napisał(a):
Cytuj:
Ile czasu można rozpatrywać jeden wypadek samolotu, rok, dwa, trzy nie wiem czterdzieści?

Tak długo, jak będzie trzeba. Katastrofę w Lockerbie ostatecznie wyjaśniono po 15 latach.

To czemu taki lament, że za długo trwa wyjaśnianie katastrofy smoleńskiej?

Pn lip 11, 2011 12:39

Cytuj:

Nic nie wiem o żadnym takim lamencie. Jedyny lament jaki znam to ten, że za długo się gada o Smoleńsku, że czas już kończyć tą całą żałobę i patrzeć w przyszłość itp.

Pn lip 11, 2011 12:43

Johnny99 napisał(a):
Cytuj:

Ta nie ma to jak porównywać zamach terrorystyczny z wypadkiem samolotowym gratuluje. Sobie rozmawiajcie, szukajcie, przesłuchujcie ile wlezie tylko nie kosztem paraliżu ważnych spraw społecznych i gospodarczych. I tyle, wątek o katastrofie smoleńskiej już był tu na forum zajął 101 "kart" i znalazło sie w nim 1500 postów także jeśli komuś mało to może należy założyć kolejny na przykład "skutki przyczyny refleksje 2 lata po katastrofie smoleńskiej".

Pn lip 11, 2011 12:57
Johnny99 napisał(a):
Cytuj:

Nic nie wiem o żadnym takim lamencie. Jedyny lament jaki znam to ten, że za długo się gada o Smoleńsku, że czas już kończyć tą całą żałobę i patrzeć w przyszłość itp.

Dobry jesteś :D ....jako jeden z głównych argumentów p-ko PO non stop podajesz długość śledztwa, brak raportu.....wymarzony kandydat na rzecznika partii

Pn lip 11, 2011 13:09

Aluś napisał(a):
Dobry jesteś :D ....jako jeden z głównych argumentów p-ko PO non stop podajesz długość śledztwa, brak raportu.....wymarzony kandydat na rzecznika partii

Ile ja razy mam to wyjaśniać? :( Nigdzie nie używałem jako argumentu przeciwko PO samego faktu "długości śledztwa" - argumentami było np. to, że dopiero tydzień temu Rosjanie łaskawie zgodzili się ogrodzić miejsce katastrofy! Tylko że to nie ma nic wspólnego z narzekaniem na "długość śledztwa"! To samo gdy chodzi o "raport Millera" - ja nie mam pretensji o sam fakt, że on się "opóźnia", ja mam pretensje o to, że jest on celowo opóźniany w imię partyjnego interesu. Gdyby był w tym samym celu przyspieszany, to miałbym pretensje o przyspieszanie ;). Śledztwo blogerskie, rozpatrujące teorię o zamachu, trwa już ponad rok, rozwija się w najlepsze i nikt tam nie podnosi zarzutu, że "trwa zbyt długo". Wytykanie komuś narzekania na "za długie śledztwo" to od początku był tylko i wyłącznie twój wymysł.

patryk napisał(a):
Ta nie ma to jak porównywać zamach terrorystyczny z wypadkiem samolotowym gratuluje.

Tzn.? W czym problem? Katastrofa w Lockerbie też nie od razu była "zamachem terrorystycznym".

Cytuj:
Sobie rozmawiajcie, szukajcie, przesłuchujcie ile wlezie tylko nie kosztem paraliżu ważnych spraw społecznych i gospodarczych.

No to wiadomo - niestety, Platforma nie robi nawet tego.

Pn lip 11, 2011 13:35
Cytuj:
- ja nie mam pretensji o sam fakt, że on się "opóźnia", ja mam pretensje o to, że jest on celowo opóźniany w imię partyjnego interesu.

czyli....jak nie kijem, to go pałą....

Pn lip 11, 2011 15:14

Cytuj:
czyli....jak nie kijem, to go pałą....

Nie, po prostu istota rzeczy nie tkwi w opóźnianiu, jak próbujesz sugerować, tylko w czymś innym ;)

Pn lip 11, 2011 15:16

Ale wracając do tematu...

Pozwolenie na broń w celach ochrony osobistej lub ochrony bezpieczeństwa innych. Obecnie dwukrotnie mniej obywateli posiada legalną broń niż dekadę temu. Podczas gdy groźni bandyci mają broni pod dostatkiem, nam oferuje się szereg badań i testów których zdanie i tak nie gwarantuje nam zakupu broni. W naszej Konstytucji w przeciwieństwie do konstytucji USA niestety nie gwarantuje się swobody posiadania broni. Prawo do posiadania krótkiej broni palnej jest obywatelskim prawem podmiotowym. Przytłaczająca większość przestępstw popełnianych przy użyciu broni palnej jest popełniana przy użyciu broni nielegalnej. Liberalizacja prawa o posiadaniu broni rozruszała by nasz rynek zbrojeń broni palnej. Wraz z tym powinna wejść w życie ustawa dotycząca samoobrony. Niedopuszczalne jest prawo w którym człowiek który rani przestępce/zwyrodnialca ponosi większą lub nawet jakąkolwiek odpowiedzialność karną. To jest moje zdanie i wierze że jeśli nie wszyscy to przynajmniej większość się z tym zgodzi.

Pn lip 11, 2011 15:46
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 208 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14