Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 10, 2025 20:58

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162 ... 168  Następna strona
 Radio Maryja, cz. 2 
Autor Wiadomość
Post Re: Radio Maryja, cz. 2
meritus napisał(a):
Alus napisał(a):
UPC o 2/3 ludzi ma mniejszy dostęp.

Mam UPC i mam TvTrwam w tym UPC. Po długich bojach zwyciężył w tej firmie szacunek do klienta nad mentalnością ideologiczno-cenzorską. Firma ta dłużej już nie mogła się kompromitować tym, że jest tam miejsce dla ciemnoty i zabobonu izo-tv, a nie ma miejsca dla stacji adresowanej do katolików.

W cyfrowej też mam, ale nie w analogowej.
izo-tv daje konkretny zysk.....

Pn lip 11, 2011 11:24

Wczasie uroczystej mszy św. XIX Pielgrzymki RRM, wspaniałą homilię wygłosił abp Mieczysław Mokrzycki:
http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=pi02.txt

Pn lip 11, 2011 12:21
Gita2 napisał(a):
a Alus dedykuję przeczytanie mojej notki w salonie24:"Kto podsłuchuje Radia Maryja?".

Czytałam...a teraz może napiszesz kto na XIX Pielgrzymce RRM tłukł dziennikarkę i operatorów Polsat News.

Pn lip 11, 2011 18:37
zbanowany na stałe

Alus napisał(a):
...a teraz może napiszesz kto na XIX Pielgrzymce RRM tłukł dziennikarkę i operatorów Polsat News.

Eeee...chrześcijanie?

Pn lip 11, 2011 19:40
zbanowany na stałe

Na pewno nie było tam żadnych ateistów albo innych heretyków? A to ci heca. Przecież wiadomo, że to oni są winni całemu złu świata. Może ukryli się w tłumie i przebrali za wyznawców rydzyka? Prowokacja pełną gębą.... :roll:

Pn lip 11, 2011 19:47

ja byłem tego nie widziałem

ale widzieli to z grupy Polonia niemiecka faktycznie to nie uczestniczyli w tej mszy tylko czekali kiedy uda im się sprowokować
ja bylem w innej cześć placu

Pn lip 11, 2011 21:22

Alus napisał(a):
Gita2 napisał(a):
a Alus dedykuję przeczytanie mojej notki w salonie24:"Kto podsłuchuje Radia Maryja?".

Czytałam...a teraz może napiszesz kto na XIX Pielgrzymce RRM tłukł dziennikarkę i operatorów Polsat News.

Zobacz sama, jak ta "pobita" dziennikarka umyka z miejsca prowokacji.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... rUGXGLLt84

Pn lip 11, 2011 21:54
Wiecie co wam powiem? obojętnie jakie mam zdanie na temat Radia Maryja i Ojca T. Rydzyka to powiem że audycje religijne są na calkiem dobrym poziomie. Nie jestem fanem tego radia ale czasami,okazjonalnie słucham go
Powiem też że środowisko Radia Maryja to są tolerancyjni liberałowie w porównaniu do ewangelikalnych,fundamentalistycznych protestantów ( np tych z : forum.protestanci.info ) .

Pn lip 11, 2011 23:09
zbanowany na stałe

Nie jestem w środowisku Radia Maryja, jednak jakoś przyjemnie mi się zrobiło, gdy przeczytałem te słowa. Trymet, Bóg zapłać :)

Pn lip 11, 2011 23:33
trymet napisał(a):
Wiecie co wam powiem? obojętnie jakie mam zdanie na temat Radia Maryja i Ojca T. Rydzyka to powiem że audycje religijne są na calkiem dobrym poziomie. Nie jestem fanem tego radia ale czasami,okazjonalnie słucham go
Powiem też że środowisko Radia Maryja to są tolerancyjni liberałowie w porównaniu do ewangelikalnych,fundamentalistycznych protestantów ( np tych z : forum.protestanci.info ) .

Robisz podobne odniesienie jak mój mąż....gdy ja się pieklę, że w Polsce coś funkcjonuje nie tak jak powinno, to on ma argument ciesz się czym masz, bo mogłabyś mieszkać w Rosji, Białorusi, Korei Płn

Wt lip 12, 2011 7:15

Coś jak Donald Tusk: Unia ma jakieś tam swoje wady i tak dalej, ale w końcu to jednak nie ZSRR.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt lip 12, 2011 9:09
zbanowany na stałe

Ja to jednak jestem szczęśliwym człowiekiem.
Słucham sobie Mszy Świętej przez Radio Maryja i nie muszę słuchać TVN czy POLSAT, bo nie chcę.
Wyobrażam sobie jednak jak bardzo cierpią ci, którzy nie dość, że muszą słuchać TVN, to nie mogą słuchać radiowej Mszy Świętej bo kojarzy im się to ze świętokradztwem.
Spotkałem takie nastawienie i ci ludzie naprawdę są bardzo, bardzo smutni.

Wt lip 12, 2011 9:42
Ja to jestem szczęśliwym człowiekiem :D
Nie musze słuchać Mszy św. w radio, ale moge pójść uczestniczyc w niej godnie w kościele. Na dodatek mój proboszcz nie wydurnia się na ambonie politykując i nie robi z siebie osła (co niestety czynia niektórzy słabi kapłani). Jest normalnym księdzem i prowadzi mnie do Boga, a nie do urn po to by głosować na skompromitowanych polityków, którzy obiecują gratyfikacje pienięzna za poparcie :D

Ja to mam szczęście !

Niestety nie każdy ma to szczęście i niektórzy musza sie pocieszac namiastkami tego co ja mam :-D

Wt lip 12, 2011 9:50

Humalog, Ty to masz szczęście, którego Ci wcale nie zazdroszczę, gdyż oprócz tego, że uczestniczę we mszy św. w kościele, ważniejsze uroczystości mogę oglądać w TVTrwam.
A co mają powiedzieć ci chorzy ludzie, którzy nie mają już siły iść do kościoła?

Wt lip 12, 2011 10:19
Gita2 napisał(a):
Humalog, Ty to masz szczęście, którego Ci wcale nie zazdroszczę, gdyż oprócz tego, że uczestniczę we mszy św. w kościele, ważniejsze uroczystości mogę oglądać w TVTrwam.
A co mają powiedzieć ci chorzy ludzie, którzy nie mają już siły iść do kościoła?

Hmmmm wiesz!
Jakos nie uważam by była jakas "ważniejsza uroczystość" od uczestnictwa we Mszy św w kosciele. Nawet w dzień powszedni.

Ja nie poruszam tematu ludzi chorych czy tez starszych i zniedołezniałych, gdyż jak to już wcześniej napisałem jest to całkiem inny przypadek i nie podlegający jakiejkolwiek dyskusji.

Nie mam nic przeciwko Mszy św. w radiu czy TV. Jednak ogladając Mszę św z Jasnej Góry (w ubiegłą Niedzielę), stwierdziłem, ze zbyt dużo tam polityki jak dla mnie.

Gdy będę chory albo już stary i niedołeżny to z cała pewnościa będe korzystał z dobrodziejstwa jakim jest transmisja Mszy św w mediach. Mam jednak nadzieję, że na tej Mszy bede mógł słuchac o Bogu, a nie o tym kto jest lepszym i godniejszym politykiem, a kto tym gorszym.
No i mam nadzieje, że nigdy żadna brudna polityka nie zakłóci mi obcowania z Zywym Bogiem.

pozdrawiam :-D

Wt lip 12, 2011 10:35
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162 ... 168  Następna strona