Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 7:45

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 166  Następna strona
 Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska 
Autor Wiadomość

Post Re: Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Założycielce tematu i osobom podzielającym jej zdanie.

A co maly_kwiatek o tym sądzi?

Śr lip 13, 2011 22:10
zbanowany na stałe

Nie jestem pewny jakie poglądy polityczne ma Gita, bo mało mnie to interesuje i nie ma znaczenia dla tematu.

Osobiście uważam, że w Polsce za dużo jest populistycznego pseudo socjalizmu, który wylewa się w Narodzie z powodu masowej biedy i strachu przed gwałtownym zubożeniem. Te strachy wynikają z wieloletnich rządów Platformy, znanej dawniej jako AWS, UW, ZCHN, czy UD. Dlatego połączenie się PO z SLD jest naturalne dla uratowania władzy. Elektorat SLD-owski dostanie jakieś gadżety w związku z PZPO. Reszta Polaków, będąca w mniejszości będzie się dała inwigilować siłami tajnych państwowych służb, stłumić siłami Policji, gdyby za bardzo ci Polacy podnosili głowy.

Śr lip 13, 2011 22:23

Cytuj:
Te strachy wynikają z wieloletnich rządów Platformy, znanej dawniej jako AWS, UW, ZCHN, czy UD.

Co ma wspólnego Platforma z ZChNem poza osobą Niesiołowskiego?

Cytuj:
Dlatego połączenie się PO z SLD jest naturalne dla uratowania władzy.

Natomiast połączenie PiSu z SLD jest naturalne ze względu na profil ich docelowego wyborcy. Podobnie jak naturalne było połączenie PiSu z Samoobroną, niezależnie od tego jak bardzo jego zwolennicy woleliby to zwalić na konieczność dziejową. Platforma natomiast w zasadzie nie ma się z kim łączyć. Koalicja z SLD byłaby wyłącznie koalicją władzy, która na dłuższą mete nie mogłaby działać, podobnie jak nie udała się koalicja z PiSem.

Cytuj:
Osobiście uważam, że w Polsce za dużo jest populistycznego pseudo socjalizmu, który wylewa się w Narodzie z powodu masowej biedy i strachu przed gwałtownym zubożeniem

Masz rację. Np. akcja szefa partii opozycjnej który chodzi na zakupy do najdroższego sklepu w Warszawie, żeby wykazać jaka panuje bieda i nędza, sa tego niezłym przykładem.

Śr lip 13, 2011 23:31

maly_kwiatek napisał(a):
Osobiście uważam, że w Polsce za dużo jest populistycznego pseudo socjalizmu, który wylewa się w Narodzie z powodu masowej biedy i strachu przed gwałtownym zubożeniem. Te strachy wynikają z wieloletnich rządów Platformy, znanej dawniej jako AWS, UW, ZCHN, czy UD. Dlatego połączenie się PO z SLD jest naturalne dla uratowania władzy. Elektorat SLD-owski dostanie jakieś gadżety w związku z PZPO. Reszta Polaków, będąca w mniejszości będzie się dała inwigilować siłami tajnych państwowych służb, stłumić siłami Policji, gdyby za bardzo ci Polacy podnosili głowy.

W zasadzie 95% partii nie zależnie od programu, w czasie kampanii zakłada czerwono socjalistyczne kubraczki. Po wyborach specjalnie się to nie zmienia. Społeczeństwo przyzwyczaiło się do tego że "państwo da" i to jest przeogromny błąd. Strach przed prywatnymi szpitalami, szkołami, emeryturami itp itd. jest nakręcany przez socjalistów a niby liberałowie ze strachu przed utratą władzy chowają poglądy i robią wszystko poza reformami. Sojusz PO z SLD byłbym zaprzeczeniem kompletnym programów obu partii, Ci z PO uważają się za Liberałów Ci z SLD to przecież członkowie Międzynarodówki Socjalistycznej, PO kieruje się nurtem Chrześcijańskiej demokracja z kolei SLD to partia antyklerykalna. Krótko mówiąc taka koalicja jednoznacznie udowodniłaby tezę, że wszystkie partie które obecnie zasiadają w sejmie nie różnią się kompletnie niczym. Jest to wiec w mojej opinii, wysoce prawdopodobne.

"Jeżeli państwo macie odrobinę zdrowego rozsądku, to przede wszystkim głosujcie na wszystkich, (…) tylko nie na tych łajdaków.(…) Jeżeli zagłosujecie na te trzy partie [PiS, PO, SLD], to jest tak samo jak za komuny – głosowaliście na PZPR."

Cz lip 14, 2011 0:05
Realna "masowa bieda"
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... akow_.html
Nabardziej ta "masową biedę" widzi się w przypadku niemożliwości zaparkowania pod blokiem, w supermarketach gdzie zakupione towary nie mieszczą się ludziom w wózkach, i gdy wyjedzie się poza miasto i jedzie kilometrami pośród nowych, wypasionych domów.

Cz lip 14, 2011 9:24

Alus napisał(a):
Realna "masowa bieda"
Nabardziej ta "masową biedę" widzi się w przypadku niemożliwości zaparkowania pod blokiem, w supermarketach gdzie zakupione towary nie mieszczą się ludziom w wózkach, i gdy wyjedzie się poza miasto i jedzie kilometrami pośród nowych, wypasionych domów.

Propaganda sukcesu, skąd my to znamy? Oczywiście bardzo dobrze z epoki gierkowskiej, teraz zanmy to z epoki tuskowej.
Dzięki obecnej miłościwie nam rządzącej Platformie w skrajną biedę jeszcze nie wpadłam. Na razie muszę czynić wyrzeczenia. Np jeszcze dwa lata temu stać mnie było, aby kupić o tej porze czereśnie, lub amerykańskie borówki, w tym roku jeszcze sobie nie kupiłam i wszystko wskazuje na to, że nie kupię. O innych wyrzeczeniach nie piszę, napisałam o tych owocach, gdyż je bardzo lubię. :(

Cz lip 14, 2011 12:10
zbanowany na stałe

Platformiana propaganda sukcesu wypada żałośnie w konfrontacja z realiami. Wystarczy porównać obietnice Tuska sprzed 4 lat z pełnymi niepowodzeń i klęsk dokonaniami tego rządu.

Cz lip 14, 2011 12:24
Gita2 napisał(a):
Alus napisał(a):
Realna "masowa bieda"

Propaganda sukcesu, skąd my to znamy? Oczywiście bardzo dobrze z epoki gierkowskiej, teraz zanmy to z epoki tuskowej.
Dzięki obecnej miłościwie nam rządzącej Platformie w skrajną biedę jeszcze nie wpadłam. Na razie muszę czynić wyrzeczenia. Np jeszcze dwa lata temu stać mnie było, aby kupić o tej porze czereśnie, lub amerykańskie borówki, w tym roku jeszcze sobie nie kupiłam i wszystko wskazuje na to, że nie kupię. O innych wyrzeczeniach nie piszę, napisałam o tych owocach, gdyż je bardzo lubię. :(

A polskie borówki Ci nie wystarcza? :)
Czereśnie w tym roku wszędzie były drogie - wina Tyska, bo zaordynował mrozy w okresie kwitnienia drzew owocowych.
Masz tańsze banany, pomarańcze....a pomidorów, ogórków - dzieki Niemcom - nie da się przejeść przy tak niskich cenach.
Wszędzie wina Tuska ....wychodzi klient z winem za pazuchą ze sklepu, łapie go ochrona, wyciąga ukradzione wino i pyta"
- a co to?
- wina Tuska
odpowiada złodziejaszek.

Cz lip 14, 2011 12:58

Gita2 napisał(a):

Od kiedy wy macie złe zdanie o epoce gierkowskiej?

Cz lip 14, 2011 14:54
zbanowany na stałe

Jacy wy?
To jakieś przyzwyczajenie z epoki jedynie słusznej?

Proszę mnie tak nie tytułować.

Cz lip 14, 2011 15:01

maly_kwiatek napisał(a):
Jacy wy?
To jakieś przyzwyczajenie z epoki jedynie słusznej?

Tak przypuszczam:

Gita2 napisał(a):
Propaganda sukcesu, skąd my to znamy?

Zresztą maly_kwiatek przecież tak samo, niedawno bronił wielkiego patriotę Gierka przed atakami wstrętnych kapitalistów.

Cz lip 14, 2011 15:18
Cytuj:
Zresztą maly_kwiatek przecież tak samo, niedawno bronił wielkiego patriotę Gierka przed atakami wstrętnych kapitalistów.

Czyżby kryptokomunista?
A feeeeee....wyszło szydło z worka

:lol:

Cz lip 14, 2011 19:09

humalog napisał(a):
Cytuj:

Czyżby kryptokomunista?
A feeeeee....wyszło szydło z worka

:lol:

Tak samo mówisz o ludziach w koszulkach Che Guevary ? Mimo to uważam że każdy komunista jakkolwiek wiele by dla danego państwa zrobił, nadal pozostaje komunistą. Tak jak SLD jest partią komunistyczną która istnieć nie powinna w wyniku dekomunizacji, której u nas nawiasem nie było. Czepiacie się "pochwały" dla Gierka, dlaczego nie czepiacie się wspólnych zdjęć Napieralskiego z Jaruzelskim? Dlaczego nie ma krzyków wobec uśmiechania się do pachołka sowieckiego, mordercy, szarlatana itp, który co najmniej już powinien dawno temu wysiec a zamiast tego chodzi i ma się dobrze? Kryptokomunista lider partii prawicowej o zabarwieniu wysoce klerykalnym (to chyba jakiś słaby żart)?

"Jeżeli państwo macie odrobinę zdrowego rozsądku, to przede wszystkim głosujcie na wszystkich, (…) tylko nie na tych łajdaków.(…) Jeżeli zagłosujecie na te trzy partie [PiS, PO, SLD], to jest tak samo jak za komuny – głosowaliście na PZPR."

So lip 16, 2011 1:01
Pachołków sowieckich, byłych członków PZPR znajdziesz w składzie wszystkich partii, w rządzie IVRP zajmowali stanowiska ministrów, nawet duchowni wysługiwali się takimi w odzyskiwaniu majątku Kościoła.

So lip 16, 2011 7:03

http://www.tvnwarszawa.pl/informacje,ne ... 44142.html

A wy nadal myślcie, że z wyborami w Polsce na pewno będzie wszystko w porządku, bo przecież rządzi normalna partia, a nie ekstremiści.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

So lip 16, 2011 7:59
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 166  Następna strona