Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 9:29

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168  Następna strona
 Radio Maryja, cz. 2 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Post Re: Radio Maryja, cz. 2
Alus napisał(a):
psy szczekają, karawana idzie dalej.......wszyscy wiedzą, że nie oskarżasz nikogo, nie używasz obraźliwych słów.....

Cytuj:
6. Do wymiany uwag i pytań prywatnych i wszelkich uwag niezwiązanych z tematem powinno służyć PW oraz e-mail.

Cytuj:
Na Jasnej Górze dobiega właśnie końca 19. Pielgrzymka Rodziny Radia Maryja, która przybyła do Częstochowy w 20 roku działania Radia założonego przez o. Tadeusza Rydzyka. Pojawiło się na niej kilkaset tysięcy, jeżeli nie ponad milion wiernych!

Mszy Świętej za Polskę i Radio Maryja przewodniczył wieloletni sekretarz Papieża Jana Pawła II i Benedykta XVI, metropolita lwowski abp Mieczysław Mokrzycki. Wzięło w niej udział wielu biskupów, zakonników i księży z całego świata. Obecni byli przedstawiciele Rodzin Smoleńskich (m.in. Andrzej Melak, Jadwiga Gosiewska, Zuzanna Kurtyka) oraz politycy m.in. Jarosław Kaczyński, Antoni Macierewicz, Anna Sobecka, Krystyna Grabicka, Bogusław Kowalski.

W trakcie uroczystości prowincjał redemptorystów dziękował o. Rydzykowi i stwierdził, że swą działalnością udowodnił, że jest prawdziwym redemptorystą.

Pielgrzymka Rodziny Radia Maryja uświetniona przez tak licznie przybyłych pielgrzymów oraz znamienitych gości udowadnia, że obecnej władzy nie uda się tak łatwo pozbyć Ojca Rydzyka i jego mediów! Nie uda się zamknąć ust tak wielu ludziom, którzy już wielokrotnie udowodnili swoją odwagę!

I za to im dziękujemy!

http://uczciwa.polityka.salon24.pl/3230 ... sie-dobrze

Pięknie rozwija się Radio Maryja :) :) :)

Cz lip 14, 2011 12:21
Gita2 napisał(a):
A ja moę się z tym zgodzić, gdyż wielu słuchaczy/w tym ja/ teraz częściej ogląda TVTrwam
P.S.Za dwie godziny będę na uroczystości rodzinnej, gdzie będzie zdecydowana większość moherów, zaśpiewamy sobie również popularne radiomaryjne piosenki.
Repertuar piosenek patriotycznych, radiomaryjnych i biesiadnych mam juz przygotowany, gdyż to ja na tej uroczystości będę człowiek orkiestra.
Pozdrawiam przyjaciól i adwersarzy, oczywiście szczególnie gorąco przyjaciół Radia Maryja.

0,15% + 2,15% nigdy nie równa się 3,95%

Cytuj:
ponad milion wiernych
....czyli serwis Jasna Góra kłamie pisząc o ok 100 tys. pielgrzymów RRM na Jasnej Górze....a fe! paulini, a konkretnie o. St. Tomoń autor przekazu.....

Cz lip 14, 2011 12:28

Czy może ktoś rzetelnie objaśnić prawdę na temat incydentu z reporterką bodajże tv polsat, bo słyszałam różne wersje najczęściej przeciwników RM i brak mi argumentu. Nie mam tv Trwam a Radia Maryja słucham okazjonalnie. Pozdrawiam

Cz lip 14, 2011 12:59
mareta napisał(a):
Czy może ktoś rzetelnie objaśnić prawdę na temat incydentu z reporterką bodajże tv polsat, bo słyszałam różne wersje najczęściej przeciwników RM i brak mi argumentu. Nie mam tv Trwam a Radia Maryja słucham okazjonalnie. Pozdrawiam

Chyba należy poczekać na wynik dochodzenia policyjnego/prokuratorskiego - mężczyzna, który miał uderzyć dziennikarkę w twarz został aresztowany.

Cz lip 14, 2011 13:05
zbanowany na stałe

Według relacji video na Youtube, reporterka wtargnęła między pielgrzymów, czym naruszyła porządek religijnego zgromadzenia i została stamtąd wyrzucona.
Ojciec Rydzyk wielokrotnie przed zjazdem tłumaczył, że dziennikarze nie prosili i nie uzyskali akredytacji na zjazd Radia Maryja na Jasnej Górze. Tłumaczył, ze jeśli pojawiliby się dziennikarze, to byłaby to kolejna prowokacja. No i właśnie do tej prowokacji doszło. Na szczęście ludzie poradzili sobie z dziennikarka i obyło się bez gorszących incydentów.

Cz lip 14, 2011 13:06
maly_kwiatek napisał(a):
Według relacji video na Youtube, reporterka wtargnęła między pielgrzymów, czym naruszyła porządek religijnego zgromadzenia i została stamtąd wyrzucona.
Ojciec Rydzyk wielokrotnie przed zjazdem tłumaczył, że dziennikarze nie prosili i nie uzyskali akredytacji na zjazd Radia Maryja na Jasnej Górze. Tłumaczył, ze jeśli pojawiliby się dziennikarze, to byłaby to kolejna prowokacja. No i właśnie do tej prowokacji doszło. Na szczęście ludzie poradzili sobie z dziennikarka i obyło się bez gorszących incydentów.

Akredytacja - jakoś żadne inne zgromadzenie religijne nie wymaga akredytacji....jesli wierzę, ufam Bogu, to nie boję się dziennikarzy.
Dziennikarze tvn uzyskali akredytację? :D

Cz lip 14, 2011 13:58
Cytuj:
Ojciec Rydzyk wielokrotnie przed zjazdem tłumaczył, że dziennikarze nie prosili i nie uzyskali akredytacji na zjazd Radia Maryja na Jasnej Górze.

Czegoś tutaj nie rozumiem.
Zjazd RM nie odbywał sie za drzwiami zamknietymi. Błonia jasnogórskie nie sa ogrodzone płotem, ani też nie ma tam nigdzie tabliczek "Teren prywatny - wstęp wzbroniony".
Po co więc jakakolwiek akredytacja?
Nikt na taki zjazd nie musi prosić o zadna akredytacje. O. Rydzykowi cos sie pomerdało :)

Cz lip 14, 2011 18:55

No dokładnie.... chyba każdy ma wstęp na otwarte pole jakim są błonia? Dziennikarze nie stali przy ołtarzu!

Pt lip 15, 2011 12:29

mareta napisał(a):

Dość obszerne wyjaśnienie jest tutaj:
http://lubczasopismo.salon24.pl/RadioMa ... cenariusza

So lip 16, 2011 2:28
Gita2 napisał(a):
mareta napisał(a):

Dość obszerne wyjaśnienie jest tutaj:
http://lubczasopismo.salon24.pl/RadioMa ... cenariusza

Istotą waszych wszystkich wyjasnień jest wiara, że stanowicie NAJLEPSZĄ CZĄSTKĘ NARODU, ludzi uczciwych, ofiarnych, dla których Bóg, honor, ojczyzna, naród sa imperatywem wewnetrzego ducha (Anna Sobecka).
Czujecie się pokrzywdzeni - dokładnie tak czuli się Zydzi - ale dokładnie jak oni izolujecie sie od ludzi, jako ta najlepsza, wybrana część ludzkosci.
Pycha jest bazą takiego pojmowanie swojej wspólnoty.

Na ogół osoby, które nie mają nic na sumieniu, nie ukrywają się za "p. Andrzej" anonim.
Byłam na Mszach podczas wszystkich pielgrzymek bl. JPII - ekip tv, radiowych fuuuul wypas - jakoś nikomu one nie przeszkadzały, nie godziły w papieża.....czyzby o. Rydzyk potrzebował większej niż JPII ochrony???

So lip 16, 2011 6:28

Alus! Nie wiem, czy o.Rydzyk potrzebuje większej niż JPII ochrony.
Natomiast Dyrektor Radia Maryja o.Tadeusz Rydzyk wie, że Polsce potrzeba różańcowej rewolucji:

http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=wi03.txt

So lip 16, 2011 7:36
Gita2 napisał(a):
Alus! Nie wiem, czy o.Rydzyk potrzebuje większej niż JPII ochrony.
Natomiast Dyrektor Radia Maryja o.Tadeusz Rydzyk wie, że Polsce potrzeba różańcowej rewolucji:

http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=wi03.txt

Czytałam....Polska potrzebuje egzorcyzmu - poza najlepszą cząstką narody pozostałe 37 milionów Polaków jest we władaniu szatana - niemowlęta także?

So lip 16, 2011 7:39

Alus! Znowu demagogia, czy czytanie liczb z sufitu?

So lip 16, 2011 8:25
Gita2 napisał(a):

Największym demagogiem jest kard. Macharski.
Od 30 lat jeżdżę do Kalwarii Zebrzydowskiej (nie corocznie) na 3 dniowy odpust Wniebowzięcia NMP w sierpniu.
W piątek jest uroczystość "zasnięcia i złożenie do grobu" NMP.
Zaczyna sie nieszporami a potem uroczysta procesja z udziałem dziesiątek/setek tysięcy pielgrzymów.
Przy 3-ciej stacji, kard Macharski odchodzi od celebransów i sam - bez ŻADNEJ obstawy posród tłumu pędzi do koscioła w Brodach, gdzie zawsze przewodzi uroczystej Mszy św.
Pędzi SAM pośród tłumu, uśmiechnięty, radosny, przytula dzieciak, które do niego lgną, macha do wiernych, do dziennikarzy.
Nie boi się dziennikarzy, nie wymaga od nich akredytacji, nie boi się tłumu, nie oddziela się kordonem ochrony od ludzi....i o dziwo :o .....nikt go nie atakuje....... taki to niesamowity demagog z kardynała:-D

So lip 16, 2011 8:51

Gita2 napisał(a):

Alus! Wydaje mi się, że nie zrozumiałaś mnie.

So lip 16, 2011 9:44
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168  Następna strona