Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 23:21

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 166  Następna strona
 Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska 
Autor Wiadomość
Post Re: Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Johnny99 napisał(a):
http://www.tvnwarszawa.pl/informacje,news,karty-wyborcze-w-bagazniku-bylego-komendanta,244142.html

A wy nadal myślcie, że z wyborami w Polsce na pewno będzie wszystko w porządku, bo przecież rządzi normalna partia, a nie ekstremiści.

Mamy zatem przekazać władzę ekstrmistom z innej partii, którzy wspólnie z o. Rydzikiem odprawią nad nami egzorcyzmy?
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... eista.html

So lip 16, 2011 8:10

Gdzie? Przecież ten gość wyraźnie powiedział, że jego zdaniem wyznanie jego konkurentów nie powinno mieć wpływu na decyzję wyborców.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

So lip 16, 2011 8:34
Johnny99 napisał(a):
Gdzie? Przecież ten gość wyraźnie powiedział, że jego zdaniem wyznanie jego konkurentów nie powinno mieć wpływu na decyzję wyborców.

Jaaaasne...to po co zaznaczał jacy to niegodni są jego konkurencii - Żyd, ewangelik, ateista - nie to co on, jak powiedziała p. Sobecka najlepsza cząstka narodu.
"Stawiam na swoich"....czyli swoi pamiętajcie kto jest swojakiem....w żadnym wypadku nie Żyd, ewangelik, ateista.

So lip 16, 2011 8:39

Przecież nigdzie nie powiedział, że są niegodni. Powiedział tyle, że jego kontrkandydaci go nie lubią, ponieważ jest związany z Kościołem i tego nie ukrywa, podczas gdy jego zdaniem nie powinno to - jak i to, że ktoś jest Żydem czy ateistą - mieć wpływu na decyzję wyborców. Przestań manipulować jego wypowiedzią (tak, jak to już zrobiła Gazeta Wyborcza).

"Stawiam na swoich - wałbrzyszan" - tak brzmi pełna treść komunikatu. Czyli chodzi tu o tradycyjne zawołanie wyborcze: "jestem wałbrzyszaninem, jak wy!". Przestań manipulować. Wasze zachowanie jest naprawdę niesmaczne.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

So lip 16, 2011 8:42
Johnny - pochlebiasz sobie.....gdzież bym śmiała stawać z Tobą w szranki w dziedzinie manipulacji.
Oczywiście......"mówią, że podobno jesteś złodziejem, ale mnie to nie przeszkadza"....."nie powinno miec wpływu na decyzje wyborcze, to że mówi się, że x jest ewangelikiem, y ma pochodzenie żydowskie, z poglądy ateistyczne".....ależ to nigdy nie jest manupulacją :D

So lip 16, 2011 8:59

Alus napisał(a):
Oczywiście......"mówią, że podobno jesteś złodziejem, ale mnie to nie przeszkadza"....."nie powinno miec wpływu na decyzje wyborcze, to że mówi się, że x jest ewangelikiem, y ma pochodzenie żydowskie, z poglądy ateistyczne".....ależ to nigdy nie jest manupulacją

On powiedział wyraźnie, że nie powinno mieć to wpływu na decyzje wyborcze. Natomiast z jego wypowiedzi zrobiono news, z którego wynika, iż chciałby on, by miało to wpływ na decyzje wyborcze (!). To standardowa manipulacja POwiaków i GW: cokolwiek by pisowiec nie powiedział, my i tak wiemy lepiej, co on myśli, nawet jeśli mówi coś dokładnie przeciwnego. Owszem, do wzajemnego nakręcania się może wam to wystarczy. Ale, przepraszam, ja też mam uznać, że koleś powiedział coś dokładnie przeciwnego do tego, co faktycznie powiedział? Sorry, mam swój rozum.

So lip 16, 2011 9:06
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):
Oczywiście......"mówią, że podobno jesteś złodziejem, ale mnie to nie przeszkadza"....."nie powinno miec wpływu na decyzje wyborcze, to że mówi się, że x jest ewangelikiem, y ma pochodzenie żydowskie, z poglądy ateistyczne".....ależ to nigdy nie jest manupulacją

On powiedział wyraźnie, że nie powinno mieć to wpływu na decyzje wyborcze. Natomiast z jego wypowiedzi zrobiono news, z którego wynika, iż chciałby on, by miało to wpływ na decyzje wyborcze (!). To standardowa manipulacja POwiaków i GW: cokolwiek by pisowiec nie powiedział, my i tak wiemy lepiej, co on myśli, nawet jeśli mówi coś dokładnie przeciwnego. Owszem, do wzajemnego nakręcania się może wam to wystarczy. Ale, przepraszam, ja też mam uznać, że koleś powiedział coś dokładnie przeciwnego do tego, co faktycznie powiedział? Sorry, mam swój rozum.

Gdyby autentycznie uznawał, że wyznanie kontrkandydatów nie ma żadnego znaczenia, nie wypowiadałby się w ogóle o ich wyznaniu, pochodzeniu.
Nie musi nikomu tłumaczyć tego ani PO, ani GW......uczciwy człowiek rozumie to sam z siebie.
Prezentowanie własnych walorów "na tle".....dzięki Ci, że nie jestem jak ten celnik...... zawsze jest manipulacją.

So lip 16, 2011 9:18

Alus napisał(a):
Pachołków sowieckich, byłych członków PZPR znajdziesz w składzie wszystkich partii, w rządzie IVRP zajmowali stanowiska ministrów, nawet duchowni wysługiwali się takimi w odzyskiwaniu majątku Kościoła.

Nie wszystkich, ale te w których tacy ludzie są powinny być z góry skreślane. No ale zamiast tego paru panów przy stole wolało powiedzieć Non possumus.

"Jeżeli państwo macie odrobinę zdrowego rozsądku, to przede wszystkim głosujcie na wszystkich, (…) tylko nie na tych łajdaków.(…) Jeżeli zagłosujecie na te trzy partie [PiS, PO, SLD], to jest tak samo jak za komuny – głosowaliście na PZPR."

So lip 16, 2011 9:58
zbanowany na stałe

patryq021 napisał(a):
paru panów przy stole wolało powiedzieć Non possumus.

Co masz na myśli? Bo nie łapię tego kontekstu.

"Non possumus" powiedział Prymas Polski, Kardynał Wyszyński, na propozycję stalinowskiej władzy, ze stanowiska biskupów będą obsadzane duchownymi wskazanymi przez władzę.
Powiedział - i został uwięziony za to na kilka lat.

a z manipulantami nie wdawaj się w dyskusje, bo cię mogą tak zmanipulować, że w końcu zaczniesz twierdzić że jesteś lewica. I potem sam sobie się zdziwisz.

Pozdrawiam serdecznie :)

So lip 16, 2011 10:15

Alus napisał(a):
Gdyby autentycznie uznawał, że wyznanie kontrkandydatów nie ma żadnego znaczenia, nie wypowiadałby się w ogóle o ich wyznaniu, pochodzeniu.

Wypowiedział się dlatego, że oni się wypowiadali na temat jego przynależności do Kościoła. Wyraźnie to zaznaczył.

Cytuj:
Nie musi nikomu tłumaczyć tego ani PO, ani GW......uczciwy człowiek rozumie to sam z siebie.

No to najwyraźniej PO i GW nie składają się z ludzi uczciwych (dla mnie żadne odkrycie).

So lip 16, 2011 10:51

maly_kwiatek napisał(a):
patryq021 napisał(a):
paru panów przy stole wolało powiedzieć Non possumus.

Co masz na myśli? Bo nie łapię tego kontekstu.

Paru panów jako ogólny przedział ludzi ignorujących lub zwalczający dezubekizacja i dekomunizacja. To tyczy się też całego procesu zmian ustrojowych tej tak zwanej transformacji systemowej z 89-91. 10 milionowa Solidarności powinna rozwalić ten kołchoz komunistyczny twór zbrodniarzy z PZPR-u, pozbawić ich możliwości brania czynnego udziału w życiu publicznym patrz. Procesy lustracyjne w Czechach, NRD i na Węgrzech. Odebrać wszelkie emerytury nie tylko "przywileje" funkcjonariuszy sb PRL-u. Ogółem osądzić, ujawnić, oskarżyć, odebrać, wykluczyć, powiesić. Jeśli chodzi o konkrety Lech Wałęsa grudzień 1992, Aleksander Kwaśniewski grudzień 1997, Adam Michnik "Nie wypadało kopać lezącej komuny" i wielu innych z uczestników okrągłego stołu. Innymi słowy sprawiedliwość społeczna została przygnieciona i odrzucona, przynajmniej Ja to tak widzę.

"Jeżeli państwo macie odrobinę zdrowego rozsądku, to przede wszystkim głosujcie na wszystkich, (…) tylko nie na tych łajdaków.(…) Jeżeli zagłosujecie na te trzy partie [PiS, PO, SLD], to jest tak samo jak za komuny – głosowaliście na PZPR."

So lip 16, 2011 11:11

BTW mam nadzieję, że swoimi słowami nie obraziłem 400 pracowników Agora SA i pan mec. Rogowski nie będzie mnie teraz ścigał, jak Rymkiewicza..

So lip 16, 2011 11:23
zbanowany na stałe

Non possumus - znaczy nie pozwalam.
Jeśli chcesz budować nową, autentyczną siłę polityczną nie pozwól się zaciągnąć w spory dotyczące historii. One dla współczesnej Polski nie niosą niczego dobrego i nie dają nic dobrego.
Dyskutowanie na śmierć i życie zaskutkowało śmiercią Prezydenta Polski i wielu znakomitych Polaków.
Ostatni przykład jaki pokazali samorządowcy w sondażach w potencjalnych wynikach wyborów do Senatu pokazuje wyraźnie i krzyczy, że Polacy potrzebują nowej władzy, ludzi którzy obejmą władzę bez skażeń minioną i mijającą epoką.

Nie dajcie się zwieść liderom, tłumaczącym że są jakieś względy na wzgląd.
Polska potrzebuje uczciwej, mądrej dobrej władzy.
Jeśli czujecie, że macie takie kwalifikacje, po prostu zaproponujcie siebie Polakom w wyborach :)

So lip 16, 2011 11:30

Cytuj:
Non possumus - znaczy nie pozwalam.

"Nie możemy", jeśli chodzi o ścisłość.

So lip 16, 2011 13:18
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):

Wypowiedział się dlatego, że oni się wypowiadali na temat jego przynależności do Kościoła. Wyraźnie to zaznaczył.

Jasne....katolik nie może zapomniec o obowiązującym go przykazaniu oko za oko, ząb za ząb

Cytuj:
No to najwyraźniej PO i GW nie składają się z ludzi uczciwych (dla mnie żadne odkrycie).

Ważne, aby nie robili sobie tła.....dzięki, że nie jestem jak ten celnik

Johnny99 napisał(a):
BTW mam nadzieję, że swoimi słowami nie obraziłem 400 pracowników Agora SA i pan mec. Rogowski nie będzie mnie teraz ścigał, jak Rymkiewicza..

Gdy zaczniesz mówić językiem Rymkiewicza....precz z papieżem, niech żyje Stalin.....a j***ł was pies....kto wie, czy nie popędzisz do pisowskiego adwokata.

So lip 16, 2011 15:02
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 166  Następna strona