Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 08, 2025 17:14

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 Horror na Utoya.... 
Autor Wiadomość

Post Horror na Utoya....
90 minut. Tyle potrzebowała policja i norweskie oddziały specjalne żeby dotrzeć na wyspę gdzie zamachowiec mordował nastolatków. Póltorej godziny- w jednym z najbogatszych krajów świata, 30 kilometrów od stolicy (!!!) http://niezalezna.pl/13606-horror-na-ut ... i-martwych Znalazłam informację że w tym czasie cywil, odpoczywający na sąsiedniej wyspie swoją łódką zaczął ratować dzieci z Utoya i obrócił 3 razy (!!!!) zabierając je z wyspy.
Bezwzględnemu mordercy grozi maksymalnie 20 lat kary i więzienia norweskie należą do najbardziej luksusowych na świecie....

Pn lip 25, 2011 18:58
Post Re: Horror na Utoya....
Cytuj:
Bezwzględnemu mordercy grozi maksymalnie 20 lat kary i więzienia norweskie należą do najbardziej luksusowych na świecie....

To się nazywa humanitaryzm, poprawność polityczna...itp idiotyzmy.
Skandynawowie słyną z tych idiotyzmów.

Jestem przeciwnikiem kary śmierci, ale nie dlatego ze to niehumanitarne, ale dlatego, ze to zbyt łatwe rozwiązanie.
Bezwględni bandyci, a szczególnie mordercy powinni na tym swiecie poczuc czym jest kara za popełniony czyn. Poczuć dotkliwie i bolesnie najlepiej poprzez ciezka i całkowicie bezsensowna pracę (np. przenoszenie cięzkich kamieni z miejsca na miejsce przez 10 h dziennie) do tego warunki socjalne i racje żywnościowe zbliżone do minimum... i tak przez cały nałozony przez sąd okres kary.
Niech dyma jak koń aż wyjdzie lub sam zdechnie...

Pn lip 25, 2011 19:22
Zgubiło ich poczucie bezpieczeństwa - Norwegia uważana była za najbezpieczniejszy kraj świata.
Mało tego zbagatelizowali ostrzeżenie służb angielskich, które wyłapały fakt zakupy przez zamachowca dużych ilości środków w polskiej firmie, które mogły być wykorzystane do budowy bomby.
Inna sprawa - widok munduru przerażał dzieciaki, którzy w panice traktowali policjantów jako kolejnych morderców.

Pn lip 25, 2011 19:24

Papież JPII nawoływał:Kraj, który zabija własne dzieci, to kraj bez przyszłości.
Czy mozna te słowa w jakiś sposób powiązać z fanatycznym zabijaniem swoich ziomków przez 32-letniego Norweg Breivika?
Gdyby nie zabijano dzieci poczętych, do Europy nie napływałoby tylu wyznawców Islamu i innych religii i nie byłoby powodu, aby w głowie fanatyka, urodziło się takie okrucieństwo.
Jeśli w innych krajach Europy, gdzie istnieją partie widzące zagrożenie w napływie obcych będą rodzić się tacy fanatycy jak Breivik, słowa Błogosławionego Papieża JPII staną się nie tylko przestrogą, ale faktem.

Pn lip 25, 2011 20:17

Z ciekawostek można dodać że Breivik poza byciem fundamentalistą chrześcijańskim był również masonem. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że w tej chwili norwescy politycy wpadają na genialny pomysł by jeszcze bardziej zaostrzyć możliwość posiadania broni. Niby nic, ale problem polega na tym że chcą również ostrych regulacji w zasięgu całej UE a nie jedynie ich kraju. Tymczasem gdyby ktoś ze zgromadzonych *w końcu uczestnikami nie były jedynie osoby przedziału wiekowego 14-19* posiadał broń, liczba ofiar drastycznie spadła by do minimum. Może nie koniecznie strzał powinien oddać jeden z cywili, ale dziwi fakt braku choćby jednego uzbrojonego funkcjonariusza na miejscu tragedii. Jestem ciekawy w jaki sposób zostanie potraktowany norweski zwyrodnialec, ciekawe czy 21 lat resocjalizacji da jakieś rezultaty.. No chyba że Skandynawowie pójdą po rozum do głowy i zastosuj kare śmierci, co w takich wypadkach powinno być karą naturalną i budzącą oburzenie tylko wśród "obrońców praw człowieka" karą. Najdziwniejsze w tym wszystkim jest zdrowie psychiczne mordercy, jak bardzo zdegenerowany musi być system moralny by świadomie popełnić taki czyn.
W takich chwilach zawsze widnieją dwie jakże skrajne postacie, jedna totalnie zdegenerowana, zwyrodniała, bestialska nieludzka jaką był Breivik druga/ie które narażając własne życie próbują ratować innych ludzi. Dopóki taka równowaga istnieję, chce mi się wierzyć że może kiedyś Ci dobrzy przeważa tych złych i nastanie lepszy dzień.

"Jeżeli państwo macie odrobinę zdrowego rozsądku, to przede wszystkim głosujcie na wszystkich, (…) tylko nie na tych łajdaków.(…) Jeżeli zagłosujecie na te trzy partie [PiS, PO, SLD], to jest tak samo jak za komuny – głosowaliście na PZPR."

Pn lip 25, 2011 20:39

Patryq, z niego tylko próbowali zrobić chrześcijańskiego fundamentalistę (o ile istnieje coś takiego wogóle, bo byłoby całkowicie sprzeczne z chrześcijaństwem) . Facet w swoim blogu za głównego wroga uważał obecnego Papieża. Psychol, chory z nienawiści.
Gita, sory, odbiło ci? Gdyby do Europy nie napływali muzułmanie to nie miałby powodu mordować norweskich dzieci? Dziewczyno ty wiesz co piszesz? Tak jakby muzułmanie byli winni temu że psychol strzela do dzieci? Gita ludzie mają prawo mieszkać w innych krajach. Muzułmanie też. I nikt nie ma z tego powodu nikogo mordować.

Pn lip 25, 2011 21:45
kropeczka_ns napisał(a):
Patryq, z niego tylko próbowali zrobić chrześcijańskiego fundamentalistę (o ile istnieje coś takiego wogóle, bo byłoby całkowicie sprzeczne z chrześcijaństwem).

Wiesz, muzułmanie w większości też twierdzą, że zabijanie jest całkowicie sprzeczne z ich religią i że zamachowcy samobójcy to szalańcy, którzy działają wbrew islamowi. Więc to, że Tobie wydaje się, że chrześcijaństwo może nawoływać tylko do miłości niekoniecznie może być tak samo zinterpretowane przez wszystkich a zwłaszcza przez szaleńców. A na to, że jednak możliwe jest coś takiego jak "chrześcijański fundamentalizm" dowodów jest wiele a jeden parę postów wyżej:

Gita2 napisał(a):
Papież JPII nawoływał:Kraj, który zabija własne dzieci, to kraj bez przyszłości.
Czy mozna te słowa w jakiś sposób powiązać z fanatycznym zabijaniem swoich ziomków przez 32-letniego Norweg Breivika?
Gdyby nie zabijano dzieci poczętych, do Europy nie napływałoby tylu wyznawców Islamu i innych religii i nie byłoby powodu, aby w głowie fanatyka, urodziło się takie okrucieństwo.
(...) słowa Błogosławionego Papieża JPII staną się nie tylko przestrogą, ale faktem.

Można oczywiście tę wypowiedź potraktować jako przykład niewinnej choć bezdennej głupoty, ale ja sądzę, że jest to właśnie przejaw niebezpiecznego chrześcijańskiego fanatyzmu.

Pn lip 25, 2011 23:45
Nie ma co się licytowac. Czy to chrześcijaństwo, czy islam, czy jakakolwiek inna religia lub jej całkowty brak.
Fanatyzm i fundamentalizm jest najgorszym co sie moze przytrafić i to niezaleznie od swiatopogladu.
Takich szaleńców można spotkać wszędzie i należy ich jak najszybciej wyłapywać oraz bezwględnie separowac od reszty społeczeństwa i to tak jak powiedziałem - niezależnie od wyznawanej bądź nie religii.
Zgodnie z tym co zaleca KKK separowac nie zabijać:
Cytuj:
Kiedy tożsamość i odpowiedzialność winowajcy są w pełni udowodnione, tradycyjne nauczanie Kościoła nie wyklucza zastosowania kary śmierci, jeśli jest ona jedynym dostępnym sposobem skutecznej ochrony ludzkiego życia przed niesprawiedliwym napastnikiem.

Jeżeli jednak środki bezkrwawe wystarczą do obrony i zachowania bezpieczeństwa osób przed napastnikiem, władza powinna ograniczyć się do tych środków, ponieważ są bardziej zgodne z konkretnymi uwarunkowaniami dobra wspólnego i bardziej odpowiadają godności osoby ludzkiej.

Istotnie dzisiaj, biorąc pod uwagę możliwości, jakimi dysponuje państwo, aby skutecznie ukarać zbrodnię i unieszkodliwić tego, kto ją popełnił, nie odbierając mu ostatecznie możliwości skruchy, przypadki absolutnej konieczności usunięcia winowajcy są bardzo rzadkie, a być może już nie zdarzają się wcale (KKK 2267

Niestety dzisiejszy świat szczególnie ten tzw "cywilizowany", wierzy w resocjalizację fanatyków. Na dodatek resocjalizacje polegajaca na stwarzaniu im prawie że domowych warunków w więzieniach. Dla mnie to nonsens, ale cóz namnożyło nam się "specjalistów" od psycho i socjologii, którzy nasiaknieci głupim pojmowaniem humanitaryzmu wymyslaja podobne nonsensy.

Zresocjalizowany fanatyk? Kompletna bzdura!
Kara dla takiego powinna byc długotrwała i bardzo dotkliwa. Oczywiście ta dotkliwość powinna być pod kontrolą by nie upodobnić sie do radzieckich gułagów czy nazistowskich koncentraków.

Wt lip 26, 2011 6:44

Gita2 napisał(a):
Jeśli w innych krajach Europy, gdzie istnieją partie widzące zagrożenie w napływie obcych będą rodzić się tacy fanatycy jak Breivik, słowa Błogosławionego Papieża JPII staną się nie tylko przestrogą, ale faktem.

Przeczytajcie jeszcze raz i zastanówcie się nad tym co ja napisałam.
Oczywiście zwolennicy aborcji i wojujący ateiści nie zgodzą się ze mną, gdyż dla nich zabijanie nienarodzonych to sprawa brzucha kobiety.

Wt lip 26, 2011 7:36

Gita2 napisał(a):
Oczywiście zwolennicy aborcji i wojujący ateiści nie zgodzą się ze mną, gdyż dla nich zabijanie nienarodzonych to sprawa brzucha kobiety

Co ma piernik do wiatraka? Świr zabił kilkadziesiąt osób, a Ty wyskakujesz z Janem Pawłem II.
Chcesz powiedzieć, że to kara boska?

Wt lip 26, 2011 7:54

Asparagus napisał(a):
Gita2 napisał(a):
Oczywiście zwolennicy aborcji i wojujący ateiści nie zgodzą się ze mną, gdyż dla nich zabijanie nienarodzonych to sprawa brzucha kobiety

Co ma piernik do wiatraka? Świr zabił kilkadziesiąt osób, a Ty wyskakujesz z Janem Pawłem II.
Chcesz powiedzieć, że to kara boska?

Gdy ja się uczyłam religii było to przykazanie:Bóg za dobre wynagradza, a za złe karze.
Teraz mówi się przede wszystkim o Bogu Miłosiernym.

Wt lip 26, 2011 8:03
Czyli świr ma być karzącym narzędziem w ręku Boga??? :o

Wt lip 26, 2011 8:20

Alus napisał(a):

Sama odpowiedz sobie na to pytanie i równiez na to czy Breivik jest świrem.

Wt lip 26, 2011 9:00

A najgorsze, że dla poniektórych stanie się guru, jak Manson np. Mówią o nim na całym świecie i to mu odpowiada. Chce, by wszyscy mogli oglądać proces, chce wystąpić na nim w mundurze.

Wt lip 26, 2011 10:57
Gita2 napisał(a):
Alus napisał(a):

Sama odpowiedz sobie na to pytanie i równiez na to czy Breivik jest świrem.

Nie może byc normalnym ktoś, kto masowo morduje ludzi w imię jakiejkolwiek ideologi.
Nie potrafię wyobrazić sobie Boga, który "karze" za grzechy niewinne osoby....Bóg jest sprawiedliwy...Bóg bowiem nie jest Bogiem zamieszania, lecz pokoju (1 Kor 14,33)

Wt lip 26, 2011 11:18
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona