Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 18:57

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 187 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Następna strona
 Dramatyczny wzrost liczby apostatów 
Autor Wiadomość

Post Re: Dramatyczny wzrost liczby apostatów
Osąd zostawmy Bogu, a Ty wytrwaj w wierze do końca Twoich dni,abyś był zbawiony

Pn sie 01, 2011 15:00

Osąd osądem, ale prawo powinno zostać zmienione.

Pn sie 01, 2011 17:37

znam kilku apostatów . którzy odeszli z przyczyn prostych .mianowicie że nauki kk odbiegają i nie s ą zgodne z naukami Chrystusa. Powiem krótko kk zmienił przykazania . narobił pośredników .gdzie pismo mówi wyraznie że jest tylko jeden pośrednik Chrystus . kk oddaje cześc obrazom i figurom nakaz święcenia niedzieli zamiast soboty i wiele innych.......
co do wypisu potrzebny jest świadek podanie i akt chrztu odpis ; gdyż to na nim będzie odnotowane wystąpienie z kk. to jeżeli chodzi o ludzi wierzacych . nadmieniam iż w podaniu nie można zaznaczyc iż jest się osobą wierzącą . nie przyjmują takiego podania .nie może byc umotywowane też dlaczego . :o
w statystykac widnieje tylko ze odchodzą ateiści. Pozdrawiam :D

Pn sie 01, 2011 19:21

dziunka napisał(a):
nadmieniam iż w podaniu nie można zaznaczyc iż jest się osobą wierzącą . nie przyjmują takiego podania .nie może byc umotywowane też dlaczego . :o
w statystykac widnieje tylko ze odchodzą ateiści.

Czy ja dobrze zrozumiałem? Wg Twoich informacji, w akcie apostazji należy napisać, że jest się ateistą i nie wolno uzasadniać dlaczego podjęło się taką decyzję, pod rygorem nieprzyjęcia podania?
Ja, co prawda, wypisywałem się z Kościoła kat. już dość dawno temu i jak najbardziej napisałem, że jestem niewierzący, ale dość obszernie to wszystko uzasadniłem. I pan w kancelarii nie robił problemów, a po jakimś czasie przyszło powiadomienie o dokonaniu odpowiedniego wpisu w księdze chrztu czy coś takiego. Od tej chwili nie jestem już zniewolony duchowo.

Pn sie 01, 2011 20:30

dziunka napisał(a):
nadmieniam iż w podaniu nie można zaznaczyc iż jest się osobą wierzącą .
nie przyjmują takiego podania .nie może byc umotywowane też dlaczego . :o
Można umotywować, można zaznaczyć, że jest się osobą wierzącą.
Takie podanie bez żadnych problemów powinno być przyjęte (jak choćby to).
dziunka napisał(a):
w statystykac widnieje tylko ze odchodzą ateiści.
W jakich statystykach? Mogłabyś podać ich źródło?

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Pn sie 01, 2011 20:51
dziunka napisał(a):
znam kilku apostatów . którzy odeszli z przyczyn prostych .mianowicie że nauki kk odbiegają i nie s ą zgodne z naukami Chrystusa. Powiem krótko kk zmienił przykazania . narobił pośredników .gdzie pismo mówi wyraznie że jest tylko jeden pośrednik Chrystus . kk oddaje cześc obrazom i figurom nakaz święcenia niedzieli zamiast soboty i wiele innych.......
co do wypisu potrzebny jest świadek podanie i akt chrztu odpis ; gdyż to na nim będzie odnotowane wystąpienie z kk. to jeżeli chodzi o ludzi wierzacych . nadmieniam iż w podaniu nie można zaznaczyc iż jest się osobą wierzącą . nie przyjmują takiego podania .nie może byc umotywowane też dlaczego . :o
w statystykac widnieje tylko ze odchodzą ateiści. Pozdrawiam :D

W co wierzącą????..... skoro odrzuca się słowa Chrystusa ustanawiającego swój Kościól i przekazującemu Piotrowi klucze, skoro odrzuca się Dzień Zmartwychwstania - istotę chrześcijaństwa.

Wt sie 02, 2011 7:48
Moderator

W inną religię?

~ Pink Floyd, "Hey you"

Wt sie 02, 2011 9:52

niestety nie można umotywowac iz jest sie osobą wierzącą występując z kk.Wiem bo jestem świadkiem w tej sprawie i takie właśnie podanie zostało odrzucone. Ma byc krótko i na temat...jednym słowem występuję i basta. Żadnej wzmianki że jest się wierzącym i nie zgadzam się z nauką kk to nie przejdzie. Jeżeli codzi o wiarę jest to osoba bardzo wierząca po rozmowie z proboszczem który osobiście zakazał mu rozmawiac z ludżmi na ten temat[ chodzi o odstępstwa kk].zresztą ten sam proboszcz powiedział że w kk nie powinno byc żadnyc obrazów itp a nawet krzyza. dziekan który wydawał mu odpis aktu chrztu na pytanie dlaczego to robi dostał wyczerpującą odpowiedz nawet nie zaprzeczył i się nie bronił. Jest to szok . Jeżeli chodzi o nauki Chrystusa . to sam Chrystus stwierdza iż nie przyszedł znieśc prawa i proroków : :idea: a same proroctwa są ważne na wieki wieków aż do skończenia świata . jaka może byc inna religia jezeli jest sie osobą wierzacą . Czy potrzeba świetych . sterte medalików . obrazów aby godnie się pomodlic. czy potrzebne są dogmaty . przeciez Bóg jest tylko nieomylny. Dlatego właśnie występuje z krk No chyba ze ktoś jest typowym parafianinem to tam zostanie :x Pozdrawiam

Wt sie 02, 2011 23:11

Alus ty jako osoba wierząca aby godnie przezyc Zmartwychwstanie Chrystusa święcisz pokarmy na jaką cześc i po co Tobie jest to potrzebne .Nie wystarczy sama wiara ze Chrystus zmartwychhwstał. musi byc procesja z obrazami skoro Bóg tego zakazuje a sam Chrystus tego nie zniósł. Dla tego właśnie ludzie odchodzą z krk za jego odstępstwa. Pozdrawiam

Wt sie 02, 2011 23:19
dziunka napisał(a):
Alus ty jako osoba wierząca aby godnie przezyc Zmartwychwstanie Chrystusa święcisz pokarmy na jaką cześc i po co Tobie jest to potrzebne .Nie wystarczy sama wiara ze Chrystus zmartwychhwstał. musi byc procesja z obrazami skoro Bóg tego zakazuje a sam Chrystus tego nie zniósł. Dla tego właśnie ludzie odchodzą z krk za jego odstępstwa. Pozdrawiam

Po co izraelici budowali przybytek z luksusowym namiotem, po co corocznie chodzili do Jerozolimy, po co składali ofiary??....sama wiara im nie wystarczała.
A po co chodził corocznie Jezus na święto Paschy do Jerozolimy i spożywał rytualną wieczerzę paschalną.....po co było mu to potrzebne .

Śr sie 03, 2011 7:56
zbanowany na stałe

Cytuj:
A po co chodził corocznie Jezus na święto Paschy do Jerozolimy i spożywał rytualną wieczerzę paschalną.....po co było mu to potrzebne .

No widzisz, a czemu ty nie chodzisz co roku na święto paschy i nie spożywasz rytualnej wieczerzy paschalnej, i czemu święcisz niedzielę zamiast soboty, bo jak sądzę jesteś katoliczką? Jezus ci to przykazał? Przecież wiadomo, że nie.

W roku 364 n.e. odbył się Sobór w Laodycei i oto co uzgodniono:
Cytuj:
„Chrześcijanie nie powinni judaizować i próżnować w sobotę, ale powinni pracować w tym dniu; powinni szczególnie uczcić Dzień Pański będąc chrześcijanami, i jeśli to możliwe, nie pracować w tym dniu. Jeśli jednak będą judaizować w tym dniu zostaną odłączeni od Chrystusa”

A oto jakoby słowa Jezusa:
Cytuj:
„Daremnie mi jednak cześć oddają, głosząc nauki, które są nakazami ludzkimi” — Ewangelia Mateusza 15,9

Cytuj:
Tak unieważniacie słowo Boże przez swoją naukę, którą przekazujecie dalej; i wiele tym podobnych rzeczy czynicie [Mk 7,13]

Cytuj:
to szabat jest ustanowiony dla człowieka(Mk 2,27)

A w biblii jest tego potwierdzenie, nakaz świętowania szabatu Jahwe podał Mojżeszowi w Dekalogu na górze Synaj (Wj 20,8-11).

Śr sie 03, 2011 8:25

Niestety Kościół kat. wypaczył nauki Jezusa. Przykłady można mnożyć. I trudno się dziwić, że w dobie swobodnego dostępu do informacji ludzie zaczynają zdawać sobie z tego sprawę i odchodzą z Kościoła kat.

Śr sie 03, 2011 9:30
W całej tej tyradzie zapominacie o powierzeniu przez Jezusa swojego Koscioła Piotrowi i apostołom...tobie powierzam klucze....cokolwiek zwiążecie, będzie zwiazane .
Nakaz świętowania szabatu został przekazany przez Boga, zmartwychwstanie zostało dokonane przez Boga....dostrzegacie jakąś różnicę?
Jajko - a co konkretnie wypaczył?...znasz przynajmniej naukę Jezusa?

Śr sie 03, 2011 9:59
zbanowany na stałe

Tak więc nauka następców Jezusa jest nadrzędna w stosunku do nauki jego samego? Alus opanuj się. Masz napisane w ewangelii o szabacie i o prawach wprowadzanych przez ludzi i nigdzie nie ma nic o tym żeby świętować dzień słońca. Jezus miałby według ciebie na darmo to wszystko mówić o szabacie?
Cytuj:
Nakaz świętowania szabatu został przekazany przez Boga, zmartwychwstanie zostało dokonane przez Boga

No i co z tego, że zmartwychwstanie zostało dokonane przez Boga, gdzie Bóg przekazał w piśmie, tak jak Mojżeszowi, że mają odtąd czcić inny dzień zamiast szabatu?

Cytuj:
a co konkretnie wypaczył?...znasz przynajmniej naukę Jezusa?

Przytoczyłem ci słowa z Nowego Testamentu, Czego chcesz więcej? Wypaczyli to może nieodpowiednie słowo, oni po prostu odrzucili naukę Jezusa i wprowadzili nowy dzień do świętowania dla chrześcijan, wyznawców Jezusa. Bo tak, mamy klucze i możemy robić wszystko, nawet ignorować naukę samego Jezusa? Alus, dziwię się, że ty wierzysz tym kłamcom, którzy dzień Słońca uznali za świętszy od szabatu w dekalogu zapisanym, który sam Jezus uznawał za podstawowe przykazania które dał człowiekowi Bóg. :o

Śr sie 03, 2011 10:20

Cytuj:
Tak więc nauka następców Jezusa jest nadrzędna w stosunku do nauki jego samego?

A jakie to ma znaczenie dla ateisty?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr sie 03, 2011 10:51
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 187 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Następna strona