Autor |
Wiadomość |
noOne
|
 Re: Chcę umrzeć
gargamel napisał(a): Ja o dar istnienia wiecznego nie prosiłem. To że mogę mieć nieśmiertelną dusze nie jest dla mnie powodem do radości. tylko demon może podyktować człowiekowi takie slowa..
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
So sie 06, 2011 10:11 |
|
|
|
 |
kamil193
|
Ależ znalazłem piękny cytat, taki prosty, a taki piękny: "Jakie to szczęście, że istnieje śmierć. " Autor: Paulo Coelho . Cały czas myślę o śmierci, ale czuję, że wita mnie ona ciepło. Po przeczytaniu tego cytatu uświadomiłem sobie co, by było, gdyby moje życie nie miało końca. To, by była dopiero katorgia. Mam nadzieję, że śmierć jest ostatecznością i nic po niej niema tak jak i przed urodzeniem. Zastanawia mnie tylko jedno, dlaczego ludzie świadomie decydują się na wydanie nowego życia na świat. Nie mówię tu o nieświadomych przypadkach typu: bara bara ,o k,urwa gumka mi pękła. Nie. Mówię tu o świadomym stwarzaniu. Osobiście, gdyby to do mnie należał wybór to raczej na 99 % nie zdecydowałbym się przyjść na świat pod żadną postacią. Przecież życie to pewien rodzaj tortury, a może i jedna wielka tortura, w której zdarzają się momenty kulminacyjne bólu. Śmierć jest wybawieniem i ukojeniem, wiecznym odpoczynkiem po wyczerpującej drodze życia i wiem, że nie odkryłem ameryki, ale osobiście zdałem sobie z tego sprawę.
|
N sie 07, 2011 20:15 |
|
 |
dimko
|
Wejdź na tą stronę: http://misericordiadei.eu/pag.08.html wpisz intencje modlitwy, a jak możesz to pojedź tam albo zadzwoń. Czytałem, że nienawidzisz Kościoła, ale pomimo to zrób to. 15 Znam twoje czyny, że ani zimny, ani gorący nie jesteś. Obyś był zimny albo gorący! 16 A tak, skoro jesteś letnii ani gorący, ani zimny, chcę cię wyrzucić z mych ust14. Według apokalipsy masz szansę, obyś tylko letni nie był;) Pozdrawiam i przeczytaj dalszy fragment apokalipsy, tam jest o tych co mają kasę.
|
N sie 07, 2011 20:41 |
|
|
|
 |
Kris65
|
Cytuj: dlaczego ludzie świadomie decydują się na wydanie nowego życia ... Będącego ofiarą grzechu pierworodnego.Całe to zagadnienie prokreacji to jedna wielka pruderia 
_________________ Zdrowego rozsądku życzę...
|
Pn sie 08, 2011 0:41 |
|
 |
owieczka91
zbanowana na stałe
|
kamil193 napisał(a): Ależ znalazłem piękny cytat, taki prosty, a taki piękny: "Jakie to szczęście, że istnieje śmierć. " Autor: Paulo Coelho A ten z Nietzschego "Myśl o samobójstwie jest wielkim pocieszeniem. Dzięki niej udaje się przetrwać wiele złych nocy"
|
Pn sie 08, 2011 0:42 |
|
|
|
 |
Andy72
|
Bardzo destrukcyjny jest ten cytat o samobójstwie
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
Pn sie 08, 2011 7:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
owieczka91 napisał(a): A ten z Nietzschego "Myśl o samobójstwie jest wielkim pocieszeniem. Dzięki niej udaje się przetrwać wiele złych nocy" Poglądy na życie osoby chorej psychicznie maja dla mnie wątpliwą wartość.
|
Pn sie 08, 2011 7:45 |
|
 |
Kris65
|
Ktoś kiedyś powiedział,że nie ma konkretnej granicy zdrowy-chory psychicznie.Każdy jest na swój sposób w czymś upośledzony 
|
Pn sie 08, 2011 11:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kris65 napisał(a): Ktoś kiedyś powiedział,że nie ma konkretnej granicy zdrowy-chory psychicznie.Każdy jest na swój sposób w czymś upośledzony  Brak sympomów choroby jest zdrowiem. Choroby psychiczne potrafimy nie tylko diagnozować, ale i leczyć. Nietzche był zdiagnozowany i leczony psychiatrycznie.
|
Pn sie 08, 2011 12:05 |
|
 |
owieczka91
zbanowana na stałe
|
Każdy geniusz ma w sobie trochę szaleństwa. Motłoch, stado, chodzące odbitki ksero, gdzie kazdy jest taki sam, myśli i wierzy w to samo, takiej osoby nie rozumieją. Motłoch jedynie wrzeszczy histerycznie: "wariat", "ukrzyżowac go", "szaleniec"
|
Pn sie 08, 2011 12:22 |
|
 |
Kris65
|
Cytuj: Brak sympomów choroby jest zdrowiem. Ja sobie czasami zadaję pytanie:Czy jestem normalny czy to świat sfiksował ? 
|
Pn sie 08, 2011 12:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Liza napisał(a): owieczka91 napisał(a): A ten z Nietzschego "Myśl o samobójstwie jest wielkim pocieszeniem. Dzięki niej udaje się przetrwać wiele złych nocy" Poglądy na życie osoby chorej psychicznie maja dla mnie wątpliwą wartość. Wszystko co najważniejsze Nietzsche przekazał zanim zapadł na chorobę psychiczną. Powyższy cytat o samobójstwie miał związek z dolegliwościami na które cierpiał – straszliwymi trwającymi wiele dni atakami bólu głowy o charakterze migrenowym, których nie dawało się w żaden sposób uśmierzyć.
|
Pn sie 08, 2011 12:48 |
|
 |
kamil193
|
Co myślicie o tym aby jak Bervik kupić kałacha i zemścić się na ludziach? Pójdę do piekła?
|
Pn sie 08, 2011 17:41 |
|
 |
Elbrus
|
kamil193 napisał(a): Co myślicie o tym aby jak Bervik kupić kałacha i zemścić się na ludziach? To zależy, na jakich ludziach? kamil193 napisał(a): Pójdę do piekła? Nie możesz mieć pewności. Jedynym pewnym sposobem na pójście do piekła, jaki potwierdzają katolicy, jest bluźnierstwo przeciwko Duchowi Świętemu, a nie wielokrotne morderstwo.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Pn sie 08, 2011 17:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kris65 napisał(a): Cytuj: Brak sympomów choroby jest zdrowiem. Ja sobie czasami zadaję pytanie:Czy jestem normalny czy to świat sfiksował ?  To może być symptom choroby.  Świat jest taki jak zawsze, wielowymiarowy....
|
Pn sie 08, 2011 18:26 |
|
|
|