Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 12:27

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Problem. [w kościele bolą ramiona, a po wyjściu już nie] 
Autor Wiadomość

Post Problem. [w kościele bolą ramiona, a po wyjściu już nie]
Witam! Nie wiem czy założenie tego tematu jest tutaj odpowiednim wyjście , ale jestem świeżo upieczoną forumowiczką.
Mianowicie chodzi mi o to , ze jeśli jestem w kościele bolą nie ramiona , o dziwo kiedy z niego wyjdę problem znika. ( nie wiem czy to ma jakiekolwiek znaczenie , ale była u spowiedzi generalnej , wyrzekłam się wszystkiego co mnie w jakikolwiek wiązało) Problemów zdrowotnych raczej wiążących się z ty nie mam(ramiona , kręgosłup) , zastanawiam się co z tym zrobić. Proszę o radę.
z góry dziękuję! :-D

Pn sie 08, 2011 19:57

Post Re: Problem.
problem może się ciągnąć jakiś czas.. nie znika jak reką odjął..
trwaj przy Bogu, módl się, przyjmuj sakramenty, a z czasem te objawy "odpuszczą"

z Panem Bogiem :)

Wt sie 09, 2011 10:04

Post Re: Problem. [w kościele bolą ramiona, a po wyjściu już nie]
Proszę abyś na przyszłość Julio tytułowała tematy zgodnie z ich treścią :)

Śr sie 10, 2011 0:34

Post Re: Problem.
noOne napisał(a):
trwaj przy Bogu, módl się, przyjmuj sakramenty, a z czasem te objawy "odpuszczą" z Panem Bogiem :)

Mój syn miał podobny problem lecz z kolanami i głową. Nie pomogły mu sakramenty ani modlitwa. Lekarka mu doradziła aby chodził na msze wyłacznie dla dzieci i nie siedział w otoczeniu ludzi starszych, schorowanych.
Śmieszna ta porada ale problem zniknął z chwilą jak dostosował się.

Śr sie 10, 2011 3:02

Cytuj:
noOne napisał(a):
trwaj przy Bogu, módl się, przyjmuj sakramenty, a z czasem te objawy "odpuszczą" z Panem Bogiem :)

Tak , wiem cierpliwość, jeszcze raz cierpliwość i oczywiście modlitwa! : )

Cytuj:
prokonto napisał(a):

Mój syn miał podobny problem lecz z kolanami i głową. Nie pomogły mu sakramenty ani modlitwa. Lekarka mu doradziła aby chodził na msze wyłacznie dla dzieci i nie siedział w otoczeniu ludzi starszych, schorowanych.
Śmieszna ta porada ale problem zniknął z chwilą jak dostosował się.

Bardzo często bywam na mszy dla dzieci i bóle/uczucie zdjęcia wielkiego ciężaru/jak po wysiłku ( nie potrafię jednoznacznie tego opisać) nadal są obecne.

Bardzo dziękuję za każdą pomoc!
Z Panem Bogiem ! :)

Śr sie 10, 2011 13:38
Zdam pytania:
Czy w kościele stoisz?
Czy w kościele jest chłodno?

Śr sie 10, 2011 13:43

To chyba trochę nietakt chodzić w wieku dorosłym i mając dojrzałą świadomośc tego co się dzieje uczęszczać na Msze dla dzieci, które z założenia różnią się od Mszy dla dorosłych formą. Osobiście nie podzielam takiego kategoriowania Mszy ale to Kościół sam to robi wprowadzając Msze dla dzieci, dla młodzieży i dla dorosłych. Dochodzi do tego, że na wielu tego typu incydentach uśmierca się sacrum wprowadzając profanum. Wcześniej czy później takie dziecko będzie musiało skonfrontować się z pojęciem Boga osobowego, który działa w życiu, nieustannie się ofiarowuje i pragnie miłości od człowieka ale myślę, że to temat na osobną dyskusję, chciałem jednak zwrócić uwagę na ten problem.

Śr sie 10, 2011 17:50

Proponuje iść na adoracje i posiedziec ze trzy godziny . Myśle , że trzeba siedziec aż minie, a w miedzyczasie oddawac Bogu ten problem .

Śr sie 10, 2011 20:01

Julio,
Problem moze byc nieco inny. Moj maz mial dosc podobne problemy. Wybralismy sie do kaplana, ktory jest egzorcysta i pomoga rowniez osobom z problemami z depresja itp. Kaplan ten przeprowadzil z mezem wywiad podczas, ktorego zadawal pytania np. czy miewa Pan bole w kolanach, lub czy odczuwa Pan jakby nosil ciezar na ramionach itp., czy z prawej czy z lewej strony itp. Pytania jakie zadawal zgadzaly sie z odpowieziami meza.wedlug tego wywiadu orzekl, iz jest to obciazenie pokoleniowe historia jego rodziny. zalecil odprawienie 3 mszy sw. w intencji uwolnienia z tego ciezaru i modlitwe o uzdrowienie wewnetrzne. Od tego czasu wiele z tych objawow minelo. Polecam poszukac podobnego kaplana, nieraz nie jestesmy swiadomi, a "nosimy na sobie niepotrzebny ciezar", z ktorego Pan Jezus chce nas uwolnic.
Z Panem Bogiem !

Śr sie 10, 2011 21:24

A czy ta świątynia to stary kościół? Czasami w starych murach powietrze bywa wilgotne i wspomniane objawy mogę być reakcją organizmu na zbyt dużą wilgotność

Śr sie 10, 2011 22:55
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 10 ]