Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 04, 2025 22:18

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 233 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 16  Następna strona
 Mama idzie do bioenergoterapeuty !!! 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Post Re: Mama idzie do bioenergoterapeuty !!!
liee napisał(a):
Każdy z nas ma charyzmat uzdrawiania, wystarczy tylko trochę wiary, Bóg był tak łaskawy obdarzył każdego z nas.

Dokładnie o tym piszę tu na forum od kilku lat, choć może innymi słowami. Bo nie nazywam tej naturalnej zdolności charyzmatem, tylko naturalną zdolnością, która nie ma nic wspólnego z cudami.
Ludzie maja z tym problem, gdyż w związku z chorobą oczekują albo wydatków na leczenie albo cudu. Tak są po prostu nauczeni przez wieki i oduczeni dbania o swoje zdrowie.

Inny problem ma pewna część ludzi, którzy chcą chorować, cierpieć i dlatego chorują i cierpią. Tym się nie da pomóc, można z nimi rozmawiać, czy aby to co czynią, czynią świadomie. Bo część z nich może również działać pod wpływem zakodowanego programu, który realizują nieświadomie wbrew własnej wewnętrznej faktycznej woli.

Cz maja 19, 2011 8:15
TQu, gratuluję zdrowia Twojej mamie.

N maja 29, 2011 21:55

maly_kwiatek napisał(a):
Charyzmatycy, tacy jak Ojciec Witko i inni, są opluwani przez anonimowe siły krążące po internecie, w tym na niniejszym forum.

A to wynik tego, że on sam opluwa podczas mszy między innymi bioenergoterapeutów. Szkaluje pod pretekstem rzekomych opętań. Za kogo on się uważa. Brak pokory. Bóg oceni co są warci tzw. charyzmatycy kościelni.

Bo jak podaje Alicja:
Ks. Marian Piątkowski koordynator posługi egzorcyzmów w Polsce mówi:
" Są demony pychy, pogardy."

Inny już nie anonimowy duchowny twierdzi:
Dziś już szatan wdarł się na najwyższe stanowiska świeckie
i kościelne i kieruje biegiem wydarzeń.

Pn maja 30, 2011 5:43
moja mama już 10 lat leczy się tą metodą u jednego radiostety i jest, przyznam się, zadowolona. widzę w tym raczej formę uzależnienia się od swego radiostety. no cóż, bywa...

Pn maja 30, 2011 10:07

straszne te wszystkie reklamy i opowieści, wręcz wyjete z filmu fantasy. Ludzie! na księżyc latamy a Wy cały czas wzmacniacie sie jego tzw. AURĄ???
a moze miotły dac między nogi i dalejże na apteki, fabryki, na naukę i eksperymenty naukowe !!! a niech tam! niech gina!! najgorsza czarownica - lepsza od doktora! szrlatan i oszust bioterapeuta - najlepszy od leków i operacji!!
LUDZIE W CO WY WIERZYCIE !? nawet to mało śmieszne stało sie. poczytajcie o faktach, tragedia!

http://www.eioba.pl/a/2v8b/mistrzowie-zycia

Pt cze 17, 2011 19:04
zbanowany na stałe

Szkoda, że ta pani nie napisała więcej konkretów, co zarzuciła terapeucie i jaki był konkretnie wyrok Sądu,a także dlaczego Cech odmówił działań.

Słyszałem o takiej sprawie, gdzie faktycznie kobieta szkalowała dobre imię terapeuty nie mając na to uzasadnienia w postaci faktów. Po skazaniu jej przez Sąd za naruszanie prywatności i fałszywe oskarżenia w internecie wobec niego, przestała podawać jego imię i nazwisko, nadal jednak czasem wylewała żale w internecie, od tej pory już anonimowo.

Pt cze 17, 2011 20:02

tiltak napisał(a):
szrlatan i oszust bioterapeuta - najlepszy od leków i operacji!!
LUDZIE W CO WY WIERZYCIE !? nawet to mało śmieszne stało sie. poczytajcie o faktach, tragedia!
http://www.eioba.pl/a/2v8b/mistrzowie-zycia

Nazywasz po imieniu bioterapeutów, a oszuści są też wśród księży, lekarzy, itp.

Podajesz adres do strony gdzie porusza sie tematy:
1."Wykrywacz Religijnej Manipulacji – program antywirusowy dla umysłu."
2."Topimy się w wodzie święconej i własnej głupocie"
3."Religijna wolność i psychologia strachu"
to jest bardzo wiarygodne źródło wiedzy dla katolika.

So cze 18, 2011 1:55
zbanowany na stałe

Po raz kolejny ktoś na forum usiłuje przedstawić eioba.pl jako serwis katolicki.
Zajrzałem tam przed chwilą i okazało się, że to nie tylko nie jest serwis katolicki, ten portal jest w pełni anonimowy, brak jakichkolwiek autorów strony czy patronującej instytucji właścicielskiej.

Oczywiście na portalu pisze sie o Kościele katolickim, tylko jak rzuciłem okiem, zazwyczaj bardzo negatywnie.
Jednocześnie w rankingu polskich mediów internetowych zajmuje 16 miejsce.

http://media2.pl/i/megapanel/2102-47927 ... 930174.png

Ciekawe, prawda?
Nie dajcie się omamić wizerunkami Jezusa na portalach. Pytajcie o właścicieli i autorów.

Cz cze 23, 2011 14:43

http://pl.gloria.tv/?media=168569&connection=cabledsl

Cz sie 11, 2011 9:40
jaki wpływ oddziaływania na innych w rodzinie ma osoba uzależniona od bioenergoterapełty?

Cz sie 11, 2011 20:16

Aleksander napisał(a):
moja mama już 10 lat leczy się tą metodą u jednego radiostety i jest, przyznam się, zadowolona. widzę w tym raczej formę uzależnienia się od swego radiostety. no cóż, bywa...

Mama twoja i inna pójdzie bo popierają to profesorowie

Ryszard Ks. Bąk należy do wąskiego grona najwybitniejszych bioenergoterapeutów polskiego Rzemiosła w UE, o niezwykle wysokiej skuteczności w terapii najcięższych chorobach. Jego postać jest ważnym elementem dowodzącym znaczenia bioenergoterapii jako rzemiosła. Jest On wysokim autorytetem moralnym i etycznym, a jego Członkostwo jest dla naszego Cechu zaszczytem.
Wszystkie te Odznaczenie wręczał Prof. dr hab. Jan Klimek – Wiceprezes Zarządu Związku Rzemiosła Polskiego, jednocześnie Prezes Izby Rzemieślniczej oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Katowicach.

http://www.ryszardbak.pl/opinia.html

Pt lut 08, 2013 6:40
Cytuj:
Ryszard Ks. Bąk

To "Ks" to pewnie od drugiego imienia - "Ksawery" :D

Czyli - Ryszard Ksawery Bąk :D

Pt lut 08, 2013 7:03
Odradzam WSZYSTKIM na prawdę szczerze - wizyty u Ryszarda Bąka.
Jeździłam do tego człowieka kilkakrotnie - nie dla siebie lecz dla kogoś, poznałam osobiście działania i skutki bioenergoterapii jeśli chodzi właśnie o Niego.
Nie pozwólcie sobą manipulować , zwróćcie uwagę na zadawane przez Niego pytania przed osobistym seansem.
Nie pozwólcie wmówić sobie , że ta siła leczy - ponieważ nie leczy - wyniszcza człowieka.
Otwórzcie oczy na " prawdę " która jest ukryta pod tym co się tam dzieje.
Autorowi tego wątku mogę napisać tylko jedno:
Nie przekonuj mamy , ze to co robi nie przyniesie żadnego rezultatu i Jej nie pomoże.

Pokaż Jej uboczne skutki działania bioenergoterapii , ludzi którzy się od tego odwrócili , wiele takich świadectw znajdziesz i zapewniam Cie , że są to świadectwa prawdziwe.
Jeśli Twoja mama nadal nie zrozumie - to Ją poproś tylko o jedno.
W czasie trwania takiego seansu niech prosi Chrystusa cały czas o obronę.Cały czas podczas trwania seansu nie skupiając się na tym co mówi bioenergoterapeuta.

Pt lut 08, 2013 15:04

Powinna pójść do specjalisty a nie do czarownika. Potem nie ma się co dziwić, gdy zacznie duchowo upadać, Ja mam baaardzo złe doświadczenia z bioenergoterapeutami.

Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

Pt lut 08, 2013 15:17

TQu napisał(a):
Dalej powołuje się na słowa kardynała Dziwisza:
Cytuj:
Jeśli to ma służyć dla dobra ludzi, to nie ma w tym nic złego, co byłoby przeciwne wierze katolickiej. Jest to naturalny dar Boży, który posiada wielu ludzi. Nie korzystanie z niego byłoby obrazą dobrego Stwórcy, dawcy tegoż daru.

Czy ja śnię ? Nie mogę w to uwierzyć.

Może w sprawie księdza Natanka też się pomylił...

Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

Pt lut 08, 2013 15:20
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 233 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 16  Następna strona