Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 25, 2025 19:23

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 chce mi się płakać 
Autor Wiadomość

Post Re: chce mi się płakać
witajcie ,
Ten problem dotyczy także mnie. Nie wiem czy jest dobrze. Płaczę w kościele tylko w określonych sytuacjach. Po pierwsze najczęściej w kościele moim rodzinnym gdzie jest mój spowiednik czyli ten kto zna moje grzechy, w innych prawie wcale lub wcale. Po drugie najczęściej gdy słyszę słowa o Królestwie Niebieskim, Zbawieniu, życiu Wiecznym. Po trzecie najczęściej gdy jest mało osób w kościele w tygodniu. Czy jest to wzruszenie lub tak działa nawrócenie z ciężkich grzechów?
Często nie dość że mi wstyd płaczu, to jeszcze gdy księża się na mnie patrzą myślę, że oni myślą: o taka młoda a przychodzi do kościoła w tygodniu, coś z nią jest nie tak! Mieszkam w dużym mieście, gdzie na popołudniowej mszy jest do 10 osób i wszystkie po 50-tce lub 60-tce, czuję że mi wstyd że muszę przychodzić do Pana Jezusa w tygodniu i wtedy płacz sam się nakręca. Czy może może to oznaczać zniewolenie przez diabła? Najlepiej proszę o odpowiedź księży jeśli tacy tu są. Uczestniczę w Eucharystii. Pozdrawiam.

Pt sie 19, 2011 13:03

Zniewolenie możesz spokojnie wykreślić.
Widać po prostu wrażliwa jesteś.

Pt sie 19, 2011 16:22

dziękuję za odpowiedź. proszę równie innych o odpowiedz

Pn sie 22, 2011 8:41

też mi się zdarza :)
to piękne uczucie, czasem płaczę przy wieczornym pacierzu,
przy zwykłej modlitwie a czasem zupełnie bez powodu.
To jest ogromny dar !
Nie każdy tak ma ;)

Wt sie 30, 2011 9:10
Może to być dar łez, które oczyszczają Twoją duszę. Sam niejednokrotnie tego doświadczyłem podczas mszy świętej. Istnieje wiele darów od Ducha Świętego... między innymi dar łez, śmiechu, prorokowania, dar języków i wiele, wiele więcej...

Wt sie 30, 2011 9:24

Ja płaczę oglądając filmy, w których jest ukazana tragedia niewinnych ludzi np. katastrofa Titanica :)

Wt sie 30, 2011 14:36

Czesc, moja wiadomosc jest po części zwiazana z tematem wątku stworzonego przez Ciebie, aczkolwiek mam również pare pytan od siebie. Czeka mnie ciężki, długotrwały okres, można nazwać to czymś w rodzaju psychicznego gnębienia, częstych nieprzyjemnosci i przykrości. Kontakt z agresorami jest pewny, natomiast ich zachowanie wyzej wspomniane pewny w 95%. Dowiedziałam się o tym co mnie czeka, dopiero wczoraj. Od wczoraj więc "chodzę po ścianach" starając się zagłuszyć myśli związane z tym. Modlilam się do Boga, jak dziecko w trwodze proszace ojca o pomoc, aby zrobił coś, cokolwiek, aby mnie obronił, nie pozwolił na to co ma się stać. Wiem, że nie dam rady. Usłyszałam w głowie głos, który nakazał mi iść jak najszybciej do spowiedzi i przyjecia Jezusa do oczyszczonego serca. Ma być to porządny rachunek sumienia, zadośćuczynienie i oczywiście wielki żal. Dodam, że mam od dłuższego czasu poważny problem ze szczerą spowiedzią. Jak myślicie, co Bóg chcial przez to powiedziec? Czy mogę liczyć na jego pomoc w powyższej sprawie? Ufam mu, naprawdę ufam, ale boję się jak cholera. Nie wiem co mam że sobą zrobić. Jestem załamana...

Śr sie 31, 2011 0:10

PS. Zawsze gdy szczerze się modlę lecą mi lzy rowniez. Zwlaszcza gdy staram się Bogu zwierzyc, prosic o cos, żałować czegos. Ciężko jednoznacznie powiedziec czy są to łzy szczęścia, rozpaczy, smutku, bojazni czy wzruszenia. Moze wszystko po trochu...wiem natimiast, ze zawsze gdy z nim rozmawiam i placze, że czuję się zrozumiana, czuję Jego obecność i mocna więź.

Śr sie 31, 2011 0:17
Witam serdecznie mam na imię Piotr ja czasami płaczę ze szczęścia jak słyszę Słowo Boże a drugi raz płaczę jak z uwielbieniem w cichości serca po Komunii Świętej się modle.Podpisał Piotr Bartosz

Śr sie 31, 2011 1:12

oazowiczka.z.morąga napisał(a):
wogóle wiecie co to może oznaczać ..
Zabrzmiało to jak pytanie na forum astrologicznym. "A wiecie, śniło mi się to i to, co to może oznaczać?" Moim zdaniem to, że jesteś wrażliwa, może to być związane z przeszłością np. śmierć, bądź otarcie się o śmierć bliskiej osoby wywołuje wzruszenie na myśl o zbawieniu. Myślę, że dalsze drążenie tematu może nas doprowadzić do jakichś magicznych wniosków, jak w książeczkach typu znaczenie imion.

N wrz 04, 2011 15:20

iloveMarylin napisał(a):
Czesc, moja wiadomosc jest po części zwiazana z tematem wątku stworzonego przez Ciebie, aczkolwiek mam również pare pytan od siebie. Czeka mnie ciężki, długotrwały okres, można nazwać to czymś w rodzaju psychicznego gnębienia, częstych nieprzyjemnosci i przykrości. Kontakt z agresorami jest pewny, natomiast ich zachowanie wyzej wspomniane pewny w 95%. Dowiedziałam się o tym co mnie czeka, dopiero wczoraj. ..

i Love Marilyn, czy to nie jest związane z astrologiem lub wróżką? Albo zainteresowaniem horoskopami?
Pan Bóg jest w stanie odwrócic kazdy los i jeśli mu zaufasz mogą się dziać wielkie cuda i nic się nie musi wydarzyć... Oczywiscie jeśli taka będzie Jego wola, której nie musimy rozumieć. Ja już w kościele mniej płączę.... Jak? Podczas mszy gdy napływają mi świeczki do oczu mówię Panu: rób ze mną co chcesz, jeśli chcesz mogę płakać. Zrób co uważasz ze mną. I wtedy tylko lzy mi napływają do oczu i już nikt tego nie widzi i nie patrzy się dziwnie. Chwała Panu!

Cz wrz 08, 2011 11:08
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2