Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 15:23

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 833 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 56  Następna strona
 na kogo zagłosujesz ? 

na kogo zagłosujesz ?
PiS 22%  22%  [ 31 ]
PJN 4%  4%  [ 6 ]
PO 37%  37%  [ 53 ]
PSL 1%  1%  [ 2 ]
SLD 17%  17%  [ 24 ]
SDPL 1%  1%  [ 1 ]
UPR 6%  6%  [ 9 ]
inna opcja? 13%  13%  [ 18 ]
Liczba głosów : 144

na kogo zagłosujesz ? 
Autor Wiadomość
Post Re: na kogo zagłosujesz ?
tak , jest za długi , dlaczego mam czytać cos takiego
Cytuj:
Obecna kampania wyborcza na niespodziewanie opróżniony urząd prezydenta toczy się wyjątkowo niemrawo

nie za bardzo rozumiem o jakie wybory chodzi i co ma ten polecony tekst do( dobrych kierunków platformy) . dlatego proszę o wypuktowanie tych dobrych kierunków . jako wyborca będę czytał punkty a nie o wyborach prezydenckich . chyba że to wizja czegoś co chcieli by wyborcy , a co rzuca im platforma w formie wizjii nie do spełnienia - o czym platforma nie powie .bo i po co . człowiek w ładnym opakowaniu kupi wszystko .myślę , że można to zrobić coby ukazać te dobre kierunki .(ładnie brzmi) coś jak jedyna słuszna droga - gdzieś to kiedyś mówili i na transparentach pisali .a więc czekam na konkrety. :)

Cz wrz 01, 2011 15:03
Commander napisał(a):
I marnuje nasze podatki, zapomniałeś dodać.

Który nie marnował?

Cz wrz 01, 2011 15:04
Do zrozpaczonych zwolenników KNP!

Nie płaczcie, otrzyjcie łzy, to że wasza nieudolna organizacyjnie partia nie potrafiła zarejestrować się we wszystkich okręgach wyborczych nie znaczy,że musicie zrezygnować z udziału w wyborach. Sprawdźcie w swoich okręgach listę zarejstrowanych komitetów wyborczych a być może okaże się, że również w najblizszych wyborach będziecie mieli okazję oddać głos na waszą niszową partyjkę. Kto wie może jak się zmobilizujecie to pomimo takich przeciwności losu uda wam się uzyskać lepszy wynik od Polskiej Partii Pracy czego wam serdecznie życzę (Palikot wydaje się niestety już poza waszym zasięgiem). Głowy do góry! Nie możecie ustawać w walce o wolnorynkową rewolucję. Bez was i waszych cudownych recept na uzdrowienie sytuacji , polska scena polityczna wydaje się taka szara i nuda…

Pozdr :)

Cz wrz 01, 2011 16:08

dziwi mnie, że na tym forum tylu jest różnej maści półgłówków, skoro Pis i Po dostało razem 60%. rozumiem, że SLD ma zawsze koło 8%, bo po prostu istnieje stała część społeczeństwa, która nie za bardzo umie myśleć i głosuje na lewicę.
jednak po 4 latach komedii i cyrków i totalnie nieudolnych rządów taki odsetek ludzi tutaj chce zagłosować na tych bałwanów? albo tylu ludzi głosuje na partię, która świruje od półtora roku i robi z siebie klaunów w tv?
a później słyszę w rozmowach z ludźmi, że jest im źle, że nie ma pracy, że niskie pensje oraz że wszystko drogie. ale oczywiście ci sami ludzie pójdą i zagłosują na taki pis/po/psl/sld.
LUDZIE! jeśli nie znacie się na gospodarce i nie chce wam się głową ruszyć to głosujcie sobie na te cztery partie i będzie ok. ale po prostu później nie narzekajcie na pkp, drogi, bezrobocie, niskie emerytury itp. itd.

ja oczywiście na knp, bo na razie alternatywy nie ma.

Cz wrz 01, 2011 17:50

Spragniony napisał(a):

Zakładając, że udało im się zarejestrować listę w twoim okręgu...

Cz wrz 01, 2011 19:00

Alus napisał(a):
Commander napisał(a):
I marnuje nasze podatki, zapomniałeś dodać.

Który nie marnował?

No tak to znaczy że trzeba dać im rządzić dalej, w końcu wszyscy już rządzili prawda?

Alus i Pilaster są nie do zdarcia na nich nie ma siły to jest przykład plastycznych platformersów z całym szacunkiem oczywiście.

Ja powiem krótko będę głosował przeciwko SLD, wole żeby w przyszłych wyborach rządziło PO samo lub z PSL niż PO z SLD, jeszcze przez te 4 straszne lata, ale potem nie ma przebacz, no chyba że coś się w nich odmieni i odrzucą idee Karola Marksa i przyjmą idę Johna Stuarta Milla. Amen.

"Jeżeli państwo macie odrobinę zdrowego rozsądku, to przede wszystkim głosujcie na wszystkich, (…) tylko nie na tych łajdaków.(…) Jeżeli zagłosujecie na te trzy partie [PiS, PO, SLD], to jest tak samo jak za komuny – głosowaliście na PZPR."

Cz wrz 01, 2011 20:10
Cytuj:
No tak to znaczy że trzeba dać im rządzić dalej, w końcu wszyscy już rządzili prawda?

Alus i Pilaster są nie do zdarcia na nich nie ma siły to jest przykład plastycznych platformersów z całym szacunkiem oczywiście.

Ja powiem krótko będę głosował przeciwko SLD, wole żeby w przyszłych wyborach rządziło PO samo lub z PSL niż PO z SLD, jeszcze przez te 4 straszne lata, ale potem nie ma przebacz, no chyba że coś się w nich odmieni i odrzucą idee Karola Marksa i przyjmą idę Johna Stuarta Milla. Amen.

Ty nie chcesz SLD, a ja nie chcę SLD i PiSu, dlatego pozostaje mi PO lub PSL.
Jako, że PSL nie ma wielu szans na wysoki wynik, pozostaje mi jedynie PO.
Nie z miłości - z pragmatyzmu.
Nie chcę socjalizmu ani w wydaniu lewicowym, ani prawicowym.

Cz wrz 01, 2011 21:01
Witold napisał(a):
Spragniony napisał(a):

Dla chcącego nie ma nic trudnego. Jeśli ktoś bardzo pragnie zagłosować na KNP, a w jego okręgu działaczy tej partii przerosło zebranie 5 tys. podpisów to powinien wyrobić sobie zaświadczenie o prawie do głosowania poza miejscem zamieszkania. Wtedy pozostaje już tylko wybrać się 9 pażdziernika na małą wycieczkę do najbliższego okręgu wyborczego gdzie KNP ma zarejsterowane listy. Dla każdego prawdziwego liberała to chyba niewielkie poświęcenie :) .

Cz wrz 01, 2011 21:18

No, o ile wiem to w moim okręgu Nowa Prawica dała radę, także możemy się jeszcze zabawić w głosowanie :)

Cz wrz 01, 2011 21:43

Witold napisał(a):
Spragniony napisał(a):

tam gdzie będę głosować knp się zarejestrowała.

Pt wrz 02, 2011 9:12

Spragniony napisał(a):
dziwi mnie, że na tym forum tylu jest różnej maści półgłówków, skoro Pis i Po dostało razem 60%.

Jak mówi stare przysłowie pszczół, mądry nauczy się więcej od głupiego niż głupi od mądrego. Liberałowie spod znaku JKM-a od niepamiętnych czasów wszystko wiedzą najlepiej i ... przegrywają jak zawsze. Ale Wasza mania wyższości jest nawet zabawna :lol:

Pt wrz 02, 2011 9:47
zbanowany na stałe

Problem polega na tym że JKM nie jest populistą, nie traktuje swoich potencjalnych wyborców jak głupie owce albo inne bydło, które nie będzie pamiętało po roku co zostało mu obiecane, nie stara się przypodobać populistycznie nastawionej socjalistycznej publice, nie proponuje gruszek na wierzbie, i tym podobnych figli migli. Więc automatycznie większość socjalistycznej zwierzyny odpada w przedbiegach, pozostają zadeklarowani przeciwnicy status quo i bandy czworga.

Ostatnio edytowano Pt wrz 02, 2011 10:08 przez Commander, łącznie edytowano 1 raz

Pt wrz 02, 2011 10:02

Commander napisał(a):
Problem polega na tym że JKM nie jest populistą, nie traktuje swoich potencjalnych wyborców jak głupie owce albo inne bydło, (...)

Właśnie dlatego JKM jest populistą - traktuje wszystkich nie-swoich wyborców jak głupie bydło, dając swoim wrażenie elitarności.

Pt wrz 02, 2011 10:06
zbanowany na stałe

Jakby był populistą to by traktował ich jak bydło, które nic nie rozumie, naobiecywał by wszystkiego jak Tusk, albo jak lewica każdemu obiecał jego dolę, nie tłumacząc skąd się weźmie. Piszesz że daje swoim, a kto jest tym jego swoim? Tylko ci do których trafiają argumenty JKM. Reszta? Cóż, reszta kieruje się w stronę żłobu. Jest taka historia o psie który latał od jednego kościoła do drugiego, bo dzwonili na posiłek, biedak zasnął głodny, bo zanim doleciał, to dzwonili w drugim. :D

Ostatnio edytowano Pt wrz 02, 2011 10:16 przez Commander, łącznie edytowano 1 raz

Pt wrz 02, 2011 10:12

To zależy od strategii - albo wdajesz się w walkę konkurencyjną albo szukasz niszy rynkowej. JKM obrał tę drugą drogę.

Pt wrz 02, 2011 10:16
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 833 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 56  Następna strona