|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
nie rozumiem tego wydarzenia
Autor |
Wiadomość |
maciekks
|
 nie rozumiem tego wydarzenia
Szczęść Boże, Jak mam rozumieć sytuację, która mnie spotkała ostatnio, a mianowicie: Po nieudanym związku zacząłem się modlić, aby Pan postawił mi na drodze odpowiednią kobietę, taką z wartościami jakie ja wyznaję, z którą można pobawić się, ale i pomodlić, albo jak inna drogę dla mnie Pan przewidział to niech mnie oświeci. I poznałem bardzo fajną kobietę, właśnie taką o jaką się modliłem. I z początku było fajnie, sama dawała mi sygnały, abym się bardziej zaangażował, i tak zrobiłem. I zaczęło coś "iskrzyć",ale po krótkim czasie ona zaczęła się wycofywać, mówiąc mi, że jeszcze nie wie czego chce,a także, że ja nie jestem tym, którego szuka. Pogodziłem się z tym, choć łatwo nie było. I mam pytanie dlaczego ona mi została postawiona na mojej drodze, skoro i tak nic z tego nie wyszło. Próbuje sobie na to odpowiedzieć, modlę się o rozeznanie jak mam to rozumieć, co Bóg chciał mnie nauczyć przez to wydarzenie, ale jak na razie mam mętlik w głowie.
|
Śr sie 31, 2011 19:04 |
|
|
|
 |
piok333
|
 Re: nie rozumiem tego wydarzenia
Może chodzi po prostu o to, że trzeba się trochę pomęczyć i wysilić, zanim znajdzie się odpowiednią osobę...? Hm...
_________________ http://img407.imageshack.us/img407/7421/mjdomtowieczno1.jpg
|
Śr sie 31, 2011 19:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Raczej niewielu wśród nas jest takich,którzy znajdują swoją drugą połowę "od 1szego strzała"(że sie nieładnie wyrażę).Przeważnie te wszystkie zauroczenia,miłosne przygody uczą nas, czego tak naprawdę szukamy,czego potrzebujemy w tej drugiej osobie,a co z biegiem czasu zaczyna nas drażnić i przeszkadzać w tej drugiej osobie...Wybierając kolejnym razem jesteśmy o te doświadczenia dojrzalsi.Tak myślę.
|
Cz wrz 01, 2011 13:11 |
|
|
|
 |
maciekks
|
To nie był "1 strzał". Wydawało mi się, że Bóg wysłuchał moich modlitw i postawił mi osobę, o jaką się modliłem, wyznająca takie wartości jak ja. Może za jakiś czas Bóg mi rozjaśni dlaczego tak akurat się zdarzyło.
|
Cz wrz 01, 2011 20:36 |
|
 |
mareta
|
Wielu zdarzeń na razie nie rozumiemy, nawet obwiniamy Pana Boga,że nas krzywdzi dopiero później przychodzi odpowiedź
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
Cz wrz 01, 2011 21:00 |
|
|
|
 |
ja_ja
|
Z kazania bp. Mariana Rojka, tego roku na kalwarii - "Dziecko w łonie matki, też może nie wszystko rozumie, może być to dla niego zagadką, dlaczego rosną mu ręce i nogi, które wydają się niepotrzebne, a mogą nawet przeszkadzać w świecie w którym się znajduje." [cytat bardzo luźny - z pamięci, jednak chodzi o sens]
_________________ Chwała Panu. Pozdrawiam ja ja
|
Cz wrz 01, 2011 21:20 |
|
 |
eskimeaux
|
Twoja modlitwa niekoniecznie musiała być wysłuchana a ta kobieta niekoniecznie musiała być od Boga.
_________________ Come and see the truth through lies you've been fed. Weigh the worlds at hand, now which direction will you take?
|
So wrz 03, 2011 19:03 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
|