Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 12, 2025 16:10

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 181 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Następna strona
 Duch Święty jest Panem Wszechświata 
Autor Wiadomość

Post Re: Duch Święty jest Panem Wszechświata
Piotr napisal:Powtarzam jeszcze raz Duch Święty Jest zemną cały czas.Zaraz wam to opiszę.Na głowie mam koronę cierniową która wciska mi się na głowie.Kolce potwornie bolą jak się wbijają w koło głowy.

Przeciez pisales ze po cudownym uleczeniu ktorego doznales bole glowy ustapily.

Pt wrz 02, 2011 9:36

Piotrze czekam na odpowiedz na moj post dotyczacy Twojego wstawiennictwa w mojej sprawie u Ducha Swietego.

Prosze bardzo o odpowiedz.

Podpisal RED.

Pt wrz 02, 2011 9:39
zbanowany na stałe

Możesz nawet wyjeść wszystkie komunikanty z pucharu, i tak to mnie nie zmieni. :)

Pt wrz 02, 2011 9:42
Witam Australijczyka Przebaczam Ci to że powiedziałeś że mnie uzdrowił szatan,będę się za Ciebie modlił.Podpisał Piotr Bartosz

Pt wrz 02, 2011 11:09

Piotr38 napisał(a):
Witam Australijczyka Przebaczam Ci to że powiedziałeś że mnie uzdrowił szatan,będę się za Ciebie modlił.Podpisał Piotr Bartosz

Zamiast Ty jemu wybaczac, powinienes raczej prosić go, by to on tobie wybaczył.

Ciekawe, z jednej strony piszesz że "Powtarzam jeszcze raz Duch Święty Jest zemną cały czas"
a z drugiej strony piszesz o innych, że dno, że pustka umysłowa, nic z ciebie nie będzie. Czyżby Duch Św. na to pozwalał, na obrażanie innych. Czy moze jednak to Diabeł w przebraniu jest.

Pt wrz 02, 2011 11:48

Australijczyk proszę Cię abyś bardziej uważał na to co piszesz i nie prowokował nikogo.

Piotr38 proszę Cię o nie reagowanie na zaczepki.

Pt wrz 02, 2011 12:27

Ja sie nie gniewam. Jakos od samego poczatku sie nie gniewalem.
Ja zawsze sie zastanawiam, jak mozna odroznic dzielo Boga od dziela Szatana. Na krotka mete obydwa moga wygladac na dobre. Twoj wybuch zlosci byl niepotrzebny, powinienes zaakceptowac, ze na swiecie zyja tez wyznawcy innych religii i ludzie, ktorzy nie wyznaja zadnej.

Pt wrz 02, 2011 12:31

Postaram sie. Trudno mi zapanowac nad moim stylem pisania.

Pt wrz 02, 2011 12:33

Commander napisał(a):
Akurat w Somalii, czyli tam akurat gdzie ludzi spotkała klęska głodu rządzili islamiści i oni posyłali wszystkich do diabła, nawet tych którzy chcieli dostarczyć pomoc humanitarną. Biorąc pod uwagę sposoby rządzenia Islamskich fanatyków (wierzących niby w tego samego Boga) w tej Somalii, to musiało się tak skończyć. Żadna modlitwa tym którym udało się zbiec z terenów objętych głodem nie pomoże, tylko suchary i woda.

A ja najpierw pomodlę się że by ktoś się znalazł, kto im te suchary i wodę dostarczy. Potem proponuję idźmy ty i ja razem wrzucić na ten cel do puszki,lub poszukać innego sposobu pomocy finansowej.Samym gadaniem na forum nic nie pomożemy. Pozdrawiam

Pt wrz 02, 2011 13:12
zbanowany na stałe

Myślę mareta, że najpierw należałoby tych ludzi uczyć jak mają żyć, żeby im starczyło zawsze wody, jak mają uprawiać rolę, kopać studnie itp, ale obawiam się że trudno byłoby to zrobić komuś z naszej strefy kulturowej w dodatku pod bacznym okiem Fanatyków islamskich którzy uznają tylko prawo szariatu.

Pt wrz 02, 2011 13:17
zbanowany na stałe

Piotr38 napisał(a):
Witam serdecznie,moim zdaniem te osoby które tu na forum głupio się odzywają i próbują mnie zdenerwowac lub obrazic.To są Księżą z tytułem Doktora Psychiatra i sprawdzają mnie na różne sposoby jakim jestem człowiekiem.Jestem całkowicie normalny.Jestem po Komunii Świętej i nie będę się denerwował bo nie ma o co.Powtarzam jeszcze raz Duch Święty Jest zemną cały czas.Zaraz wam to opiszę.Zacznę od stóp to znaczy Tam gdzie Pan Jezus miał rany to ja jak stoję w kościele mam ogromny gorąc tak że buty chcą mi się spalic.Ogień który jest,tylko go nie widac.Na głowie mam koronę cierniową która wciska mi się na głowie.Kolce potwornie bolą jak się wbijają w koło głowy.Jak Kapłan się modli w czasie Podniesięnia To w tedy Jezus Chrystus przychodzi najmocniej tak że ja nie dam rady dobudzac się podczas Mszy Świętej ale jest tak cudowne uniesienie którego nie da się opisac ludzkimi słowami.Błogośc ogromna.A JAK Jest Wystawienie Najświętszego Sakramentu to jestem cały w ogniu Bożym jest cudownie.Żadne zło nie stanie przed Najświętszym Sakramentem bo Spłonie.Tak szatan SPŁONIE przed Najświętszym Sakramentem Bo Najświętszy Sakrament to Potęga to Najprawdziwszy Jezus CHRYSTUS ze swoją Świtą Archaniołem Gabrielem !!!!!!!!!!!!!!! i innymi Aniołami chodzącymi tu na ziemi.To jest cała prawda podpisał Piotr Bartosz

Witaj Piotr. Przeczytałem powyższe i jednak stwierdzam, że Tobie nie wierzę.
Ale skoro, jak zaręczasz - piszesz prawdę, to musisz być wybrańcem, masz jakieś chody na górze, więc proponuję - pomódl się o nawrócenie dla Acro, atheista i aprioriego. Jeżeli chociaż jeden z nich w ciągu najbl. miesiąca się nawróci, to coś jest na rzeczy. Pomódl się za nich, a jeżeli Jezus tak Ciebie kocha to nie odmówi, tym bardziej, że prosisz przecież o coś najważniejszego, gdy przyjąć, że Jezus gdzieś tam jest :)

Pt wrz 02, 2011 13:28
Gargamelu: niebezpieczną grę proponujesz. Jeśli rzeczywiście któraś z tych osób nawróci się po miesiącu? Co to będzie oznaczało? Uznamy Piotra na mistyka mającego wspaniałe kontakty z Bogiem? Zarzucimy go prośbami o uzdrowienie?
Pisałam o nawróceniu ateisty Ratisbonne'go. Otrzymal Cudowny Medalik i po dwóch dniach nawrócil się. Pytanie : czy to była sprawa medalika, kilkunastu lat modlitwy jego brata księdza (też byłego ateisty), modlitw i dyskusji z przyjacielem brata? Nie otrzymano odpowiedzi na te pytania. Nawrócił się.
Nie masz wiedzy gargamelu czy za wymienione przez Ciebie osoby już ktoś się nie modli. Może zdarzyć się, że któryś nawróci się. Jak zmierzysz trwałość owego 'cudu' (to podstawa)? Nie wyeliminujesz wpływu innych osób. A jeśli wmiesza się w to zły i podszepnie 'nawrócenie' się któremuś z nich, nawet na jakiś czas? W końcu są bezsilni na jego podszepty. A jeśli owo zdarzenie wbije Piotra w poczucie mocy i to miało byc głównym zadaniem złego?
Piotr cieszy się 'dotknięciem' Boga, tak to odczuł. Ma prawo o tym pisać, tak jak i inni użytkownicy tego forum. Jeśli pomoże wrócić komuś do Boga, utwierdzi kogoś w wierze to będą dobre owoce. I powinniśmy na tym pozostać. Bóg działa dyskretnie i nie daje się wystawiać na żadne próby.

Pt wrz 02, 2011 15:08
zbanowany na stałe

Złego w to nie mieszajmy. A jeżeli nawet dziad się wmiesza to nie moja wina, że mu Pan Bóg na tyle pozwala. Co do nawracania, to jest tak ze jedni się nawracają, inni nie.

Pt wrz 02, 2011 15:20

gargamel napisał(a):
pomódl się o nawrócenie dla Acro, atheista i aprioriego. Jeżeli chociaż jeden z nich w ciągu najbl. miesiąca się nawróci, to coś jest na rzeczy.

Niech pomodli sie o cos wazniejszego. Na przykład o zywnosc dla głodujacej Somali.
Czy to takie ważne czy ktos sie nawróci i bedzie wierzył w to samo co ja?
Ja na przykład nie mam potrzeby namawiac innych by ubierali sie w ten sam sposób co ja, sposób który mi odpowiada i wmawiac im, ze tylko w takich ubraniach beda dobrze wygladac.

Pt wrz 02, 2011 15:22
zbanowany na stałe

Myślisz, że Piotr ma aż takie wpływy w Niebie, że zdoła uprosić Boga o litość dla Somalii? To może od razu niech się pomodli o pokój na świecie i ogólny dobrobyt.

Pt wrz 02, 2011 15:26
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 181 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Następna strona