Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 25, 2025 15:35

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 833 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 56  Następna strona
 na kogo zagłosujesz ? 

na kogo zagłosujesz ?
PiS 22%  22%  [ 31 ]
PJN 4%  4%  [ 6 ]
PO 37%  37%  [ 53 ]
PSL 1%  1%  [ 2 ]
SLD 17%  17%  [ 24 ]
SDPL 1%  1%  [ 1 ]
UPR 6%  6%  [ 9 ]
inna opcja? 13%  13%  [ 18 ]
Liczba głosów : 144

na kogo zagłosujesz ? 
Autor Wiadomość

Post Re: na kogo zagłosujesz ?
Thurs napisał(a):
Obraża się, strzela focha?

Owszem. Gdy ktoś mnie obraża.

Nie lubię mówić, że pada deszcz, kiedy ktoś na mnie pluje.

Pt wrz 09, 2011 12:35

A może obraża twoje myśli? Jak ktoś ci wytknie błąd, to idziesz płakać w kąt? Boisz się krytyki? Chciałbyś pewnie, żeby każdy głaskał cię po głowie za każde słowo które napiszesz a ludzie uważali to za prawdę objawioną? Niestety, tak nie jest. Przyjmij do wiadomości, że możesz się mylić, jeśli się nie mylisz to argumentuj, a nie piszesz 3 kropeczki.

Cytuj:
"Obrzydłe Panu serce wyniosłe, z pewnością karania nie ujdzie" - Księga Przysłów 16,5
"Przed porażką - wyniosłość, duch pyszny poprzedza upadek" - Księga Przysłów 16,18

Ludzie pyszni uznani są za złe towarzystwo:

"Lepiej być skromnym pośród pokornych, niż łupy dzielić z pysznymi" - Księga Przysłów 16,19

Pychę potępiał wiele razy Jezus Chrystus:

"Wielu zaś pierwszych będzie ostatnimi, a ostatnich pierwszymi" - Ewangelia Mateusza 19,30
"Każdy bowiem, kto się wywyższa, będzie poniżony, a kto się poniża, będzie wywyższony"

Obrazek

Pt wrz 09, 2011 12:40
piok333 napisał(a):
Hm... dać się wciągnąć w dyskusję o polityce, to rzeczywiście położenie głowy na szafot.

W ostatnich wyborach prezydenckich głosowałem na początku na Marka Jurka, dopiero potem na Jarosława Kaczyńskiego. Jednego jestem pewien - wyczuwalna agresja, z jaką spotykam się w wypowiedziach osób, którym nie w smak to, że głosowałem i mam zamiar głosować na PiS, przekonuje mnie po raz kolejny, że w Polsce utrwalono już PiSofobię. "Argumenty" typu: "powszechna nienawiść bla, bla, bla" albo "Olszewski, Wildstain mistrz loży masońskiej" bawią mnie podobnie, jak dawniej bajki z Kaczorem Donaldem. Z dowcipów wolę jednak takie jak te, są o wiele dosadniejsze :) Banał "argumentów" tego rodzaju, jak też budowanie antyPiSowskiej atmosfery, które obserwuję w mediach od kilku ładnych lat (z wykorzystaniem wszystkich klasycznych chwytów socjotechnicznych, o których uczono mnie na studiach), odwzorowywane na wielu forach dyskusyjnych, przekonuje mnie, że gdzieś tu "leży pies pogrzebany".

Nie zmienię zdania, a powyższa dyskusja mocno utwierdza mnie w dotychczasowym przekonaniu. Skoro nie mogą rządzić tacy ludzie, jak Marek Jurek, to ja głosuję na PiS. Myślę, że gdyby zdobyli taki sam procent poparcia, jaki poprzednio zdobyła PO, to w Polsce rzeczywiście by się wreszcie poprawiło.

Mnie też bawią, bo ci, którzy straszą masonami działają zgodnie z diagnozą Kurskiego - ciemny lud to kupi - dlatego wespół ze "swoimi" masonami, straszą "obcymi" masonami...zabiorą polskość, zniszczą Kościół, zalegalizują małżeństw homo, wprowadzą aborcję na życzenie, zalegalizują eutanazję.
I oczywiście przez lata epatują poczuciem krzywdy, odrzucenia, niezrozumienia.....i jakżeby inaczej - stale ich ktoś obraża.
Ale insynuować tym, którzy deklarują, że nie poprą PiS: przeszłość agenturalną, profity od rządzących, chęć zabijania nienarodzonych to oczywiście "miłosierne pochylenie się nad zbłąkanymi".
Ale to nie jest w żadnym razie hipokryzja......

Pt wrz 09, 2011 12:50

Thurs napisał(a):
A może obraża twoje myśli? Jak ktoś ci wytknie błąd, to idziesz płakać w kąt? Boisz się krytyki? Chciałbyś pewnie, żeby każdy głaskał cię po głowie za każde słowo które napiszesz a ludzie uważali to za prawdę objawioną? Niestety, tak nie jest. Przyjmij do wiadomości, że możesz się mylić, jeśli się nie mylisz to argumentuj, a nie piszesz 3 kropeczki.

Nie znasz historii dyskursu. Trzy kropeczki są informacją dla użytkownika Witold, że znowu przegina. Otrzymał już pouczenie moderatora za niekulturalne traktowanie mojej osoby. Znajdziesz w wątku, z którego zacytowałem fragment swojej wypowiedzi.

Ponadto uważam, że w dyskusjach ze mną wielokrotnie złamał Regulamin (pkt II.3), przykładem jest epitet "kretynizm" wobec moich poglądów w podanym temacie, które zostały dobrze uargumentowane z jednoczesnym odrzuceniem jego (użytkownika Witold) słabych, w większości pozamerytorycznych, obiekcji. To chyba zrodziło jakąś niechęć z jego strony, czego skutkiem jest napastliwe traktowanie moich dalszych wypowiedzi.

Wobec tej napastliwości pozostaje mi: "...". Ale skoro nawet trzy kropki wzbudzają napastliwość (również w prywatnych wiadomościach), postanawiam sobie, że zaniecham :)

Cytuj:
insynuować tym, którzy deklarują, że nie poprą PiS: przeszłość agenturalną

Warto byłoby przeprowadzić badania: ilu byłych SBków głosowało na PO, a ilu na PiS. Myślę, że wyniki byłyby interesujące. Osobiście spodziewam się, że byłoby podobnie, jak z więźniami głosującymi na Komorowskiego. (link)

Pt wrz 09, 2011 12:57

piok333 napisał(a):
Nie znasz historii dyskursu. Trzy kropeczki są informacją dla użytkownika Witold, że znowu przegina. Otrzymał już pouczenie moderatora za niekulturalne traktowanie mojej osoby. Znajdziesz w wątku, z którego zacytowałem fragment swojej wypowiedzi.

Która to ciężka obelga, dodajmy, w pierwszej kolejności polegała na nazwaniu cię "mędrcem", o co się ciężko obraziłeś :)

Oj, dziecko, co ty wiesz o życiu...

Cytuj:
Ponadto uważam, że w dyskusjach ze mną wielokrotnie złamał Regulamin (pkt II.3), przykładem
Wobec tej napastliwości pozostaje mi: "...". Ale skoro nawet trzy kropki wzbudzają napastliwość (również w prywatnych wiadomościach), postanawiam sobie, że zaniecham :)

Kropki są przede wszystkim zaśmiecaniem tematu. A na PW dałem ci znać, że gdybym miał podobe zwyczaje jak ty (lecieć z płaczem do moderacji kiedy wątek nie idzie po mojej myśli) to zrobiłbym to np. właśnie ze względu na twoje bezsensowne i nie zawierające nawet żadnycb słów posty. Dałem znać na PW, bo tutaj już miejsca zmarnowaliśmy na nie mające nic wspólnego z tematem osobiste przepychanki. Ale ty jak widać, wolisz kontynuować tutaj.

Ale fakt, że do rekordu ci daleko. Gita chciała mnie kiedyś pozwać do prokuratury :D

Ostatnio edytowano Pt wrz 09, 2011 13:06 przez Witold, łącznie edytowano 1 raz

Pt wrz 09, 2011 13:03

Witold napisał(a):
na PW dałem ci znać

mogę tu opublikować?

Pt wrz 09, 2011 13:06
Cytuj:
Warto byłoby przeprowadzić badania: ile byłych esbeków głosowało na PO a ilu na PiS. Myślę, że wyniki byłyby interesujące

Klasyka - główna cecha charakterystyczna PiS.
PiS rozgrzeszył byłych esbeków we własnych szeregach.
Chce rozgrzeszyć czy potępić głosujących na PO?......oczywiście stawiam na to drugie :D

Pt wrz 09, 2011 13:07

Typowe - obawa przed prawdą o sympatiach SBków :)

Pt wrz 09, 2011 13:08

piok333 napisał(a):
mogę tu opublikować?

Jeśli musisz... nie wiem wprawdzie po co, powyżej już właściwie napisałem to samo co tobie na PW.

I skończmy już ten temat... jak chcesz się jeszcze dowodzic jak cię ciężko obraziłem, nazywając cię mędrcem, to pisz na PW, a nie tutaj

Cytuj:
Typowe - obawa przed prawdą o sympatiach SBków

Tak, jak kiedyś zauważył pilaster, kryminaliści w więzieniach głosują na PO, a kryminalisci na wolności (kibole) głosują na PiS.

Pt wrz 09, 2011 13:09

Witold napisał(a):
piok333 napisał(a):
mogę tu opublikować?
Jeśli musisz... nie wiem wprawdzie po co, powyżej już właściwie napisałem to samo co tobie na PW.

I skończmy już ten temat... jak chcesz się jeszcze dowodzic jak cię ciężko obraziłem, nazywając cię mędrcem, to pisz na PW, a nie tutaj

nie zamierzam więcej z tobą dyskutować, ani tu, ani na PW - zwłaszcza patrząc na motywy, które tobą kierują, a które podałeś na PW:

Witold napisał(a):
Piszę do ciebie tą wiadomość z czystej złośliwości, żeby dać ci znać że nie zamierzam sie zniżać do twojego poziomu.

źródło: PW opublikowane za zgodą autora wypowiedzi

Skoro kieruje tobą - jak sam napisałeś - czysta złośliwość, to raczej ja nie będę się zniżał. Mną kieruje głównie poszukiwanie prawdy :)

Pt wrz 09, 2011 13:13
Moderator

Witold napisał(a):
medieval_man napisał(a):
Żeby jednak odhaczyć, że i tu byłem: PiS.
Nie za projekty konkretnych innych rozwiązań w różnych szczegóływych kwestiach.
Za całokształt: wcześniej w latach 90-ych walczący o prezydenturę, stronnicy Mazowieckiego i Wałęsy, stanęli ramię w ramię przeciw Olszewskiemu, za wyjątkiem Kaczyńskich i PC i to był prawdziwy podział w Polsce, który trwa do dziś wzdłuż tych samych wartosci.

"Za całokształt" czyli za kompletnie nic co by było w tej chwili istotne. Program, ideologia tej partii, nie ma najmniejszego znaczenia... :(

Po prostu, tak jak piok333 nie chcę w tym miejscu klócic sie o szczegółowe programy. Chodzi o coś bardziej generalnego. PiS prezentuje pewna tendencje państwa solidarnościowego, a jednoczesnie stawiającego na wartości narodowe (nie nacjonalistyczne), z czym jest mi po drodze. PO natomiast to liberałowie gospodarczy, dla których nie istnieje pojęcie solidaryzmu. W obecnej sytuacji gospodarczej Polski ważny jest solidaryzm spoleczny, aby przemianom gospodarczom towarzyszyła jednoczesnie opieka państwa nad jego obywatelami. Stąd konieczność posiadania przez państwo pewnych struktur gospodarczych (stąd nacjonalizacja zamiast wyprzedaży).
Żeby nie było: jestem jak najbardziej za liberalnymi, prawicowymi pogladami w gospodarce jakie prezentuje między innmi PO. Uważam po prostu, że w dzisiejszej sytuacji nie czas na to. Dlatego głosuję na lewicowe PiS, ktore w dodatku realizuje moją potrzebę promowania wartości chrzescijańskich i narodowych.
Dlatego nie głosuję na prawicowe PO, które w dodatku zapomina o wartościach narodowych (klęcząc przed bogatszymi) i społecznych, nie wspominając o elementarnej uczciwości w sprawach gospodarczych
Witold napisał(a):

Cytuj:
Kaczyński i PiS nie są do końca aniołkami politycznymi, bo w polityce takowych nie ma, ale przy hipotetycznym wyborze między nimi a całą tą bezideową resztą, niby czasami skrajnie różną a jednak zjednoczoną przeciw nim właśnie, to wybieram kocepcję solidarności spolecznej Kaczyńskiego a nie solidarności liberałów Tuska

Są jeszcze partie poza Sejmem, na które też można głosować.

Można. Tylko jak wyżej. Nie czas na to. Takie głosowanie jest niepragmatyczne.

Mam nadzieje, że zrozumiesz argumentacje pragmatyczną a nie ideową

Ostatnio edytowano Pt wrz 09, 2011 13:30 przez medieval_man, łącznie edytowano 1 raz

Pt wrz 09, 2011 13:23
Zobacz profil WWW
Moderator

Witold napisał(a):

Tak, jak kiedyś zauważył pilaster, kryminaliści w więzieniach głosują na PO, a kryminalisci na wolności (kibole) głosują na PiS.

sorry. kibole głosują przeciwko PO i raczej nie sa kryminalistami.

Pt wrz 09, 2011 13:24
Zobacz profil WWW

piok333 napisał(a):
Witold napisał(a):
Piszę do ciebie tą wiadomość z czystej złośliwości, żeby dać ci znać że nie zamierzam sie zniżać do twojego poziomu.

źródło: PW opublikowane za zgodą autora wypowiedzi

Skoro kieruje tobą - jak sam napisałeś - czysta złośliwość, to raczej ja nie będę się zniżał. Mną kieruje głównie poszukiwanie prawdy :)

A może byś tak wrzucił całość?

I owszem, wytknięcie ci, jak niski poziom ze sobą reprezentujesz, było z mojej strony złośliwością, zwłaszcza była to pierowotnie wiadomość prywatna i mnie osobiście, absolutnie nie ruszają te twoje kropeczki. Ale oczywiście mógłbym, tak jak dzieci w piaskownicy i jak piok333, polecieć ze skargą do moderacji, że piok zaśmieca forum. Ale mnie takie przedszkolne metody jakoś nie przekonują, w przeciwieństwie do ciebie.

medieval_man napisał(a):
sorry. kibole głosują przeciwko PO

Czyli na kogo? Przecież to PiS i jego zwolennicy zdążyli już kiboli wynieść do rangi bohaterów narodowych i męczenników za wolność słowa...

Cytuj:
PiS prezentuje pewna tendencje państwa solidarnościowego, a jednoczesnie stawiającego na wartości narodowe (nie nacjonalistyczne), z czym jest mi po drodze. PO natomiast to liberałowie gospodarczy, dla których nie istnieje pojęcie solidaryzmu.

Po pierwsze, to w czym konkretnie się w tej chwili przejawia ten liberalizm gospodarczy Platformy?

Po drugie, błąd PiSu nie polega na tym że PiS nie jest partią liberalną (PO też nią nie jest), tylko na tym że jest liberalizmowi, wolnemu rynkowi i własności prywatnej po prostu wrogi. Przejście od gospodarki centralnej do wolnorynkowej to jest jeden z najważniejszych, ba, najważniejszy element transformacji ustrojowej (czyli dekomunizacji), ale tego PiS wcale nie chce wspierać, tylko możliwie blokować, a nawet iść w całkowicie przeciwną stronę.

Cytuj:
W obecnej sytuacji gospodarczej Polski ważny jest solidaryzm spoleczny, aby przemianom gospodarczom towarzyszyła jednoczesnie opieka państwa nad jego obywatelami.

Czy częścią tego solidaryzmu jest wprowadzenie 50% stawki PiT, za którą PiS głosował w 2004 roku? Nacjonalizacja banków? Ograniczanie własności prywatnej do minimum? To może od razu zmieńmy nazwę państwa z powrotem Polska Rzeczpospolita Ludowa, żeby wszystko było jasne?

A czas na wolny rynek przyjdzie kiedy? Kiedy nacjonalizacja gospodarki doprowadzi ją do takiego stanu, w jakim była w latach 80-tych?

Cytuj:
Żeby nie było: jestem jak najbardziej za liberalnymi, prawicowymi pogladami w gospodarce

Jestem za, ale głosuję przeciw :(

Cytuj:
Dlatego głosuję na lewicowe PiS, ktore w dodatku realizuje moją potrzebę promowania wartości chrzescijańskich i narodowych.

A na czym polega to jego rzekome promowanie wartości chrześcijańskich i narodowych? Przeciez PiS już nawet tego nie robi.

Cytuj:
Można. Tylko jak wyżej. Nie czas na to. Takie głosowanie jest niepragmatyczne.

Mam nadzieje, że zrozumiesz argumentacje pragmatyczną a nie ideową

Rozumiem, ale sie nie zgadzam. Nie zgadzam się nawet z tym, że to rzeczywiście jest głosowanie pragmatyczne. Nacjonalizacja części gospodarki jest po prostu dla gospodarki szkodliwa.

Ostatnio edytowano Pt wrz 09, 2011 14:11 przez Witold, łącznie edytowano 1 raz

Pt wrz 09, 2011 13:42
piok333 napisał(a):
Typowe - obawa przed prawdą o sympatiach SBków :)

Nie obawiałam się esbeków w PRL, nie pisałam pracy magisterskiej przywołując dzieła Lenina.
Nigdy nie nie byłam w PRLu na żadnym głosowaniu, ani pochodzie 1-majowym.
A pośród moich znajomych, ci, którzy w PRLu kornie dreptali do urn, nosili portrety Lenina lub Maksa w pochodach 1-majowych, aktualnie chcą odwetu i z tej racji popierają całym sercem PiS, który ma wziąc odwet za ich bojaźliwość.
Piszę o znajomych, bo nie chcę generalizować, pomawiać wyborców PiS.
Nie jestem oburzona żadnymi preferencjami wyborczymi - w wolnym kraju, każdy wybiera wedle własnego sumienia i przekonań.
I ne zasługuje przez to na złośliwości, insynuacje, potępianie.

PiS promuje wartości chrześcijańskie i narodowe medialnie, a gdy przychodzi do realizacji posłowie uciekają z głosowania o aborcji.
Pozwalają na opluwanie śp. L. Kaczyńskiego - tak wygląda realizacja wartości narodowych?
Nie głosowałam w wyborach prezydenckich na śp. L. Kaczyńskiego, ale obraża mnie jako Polkę i katoliczkę oskarżanie, że Bóg ukarał go tragiczną, nagłą śmiercią za sprzyjanie Żydom.

Cytuj:
Kibole głosują p-ko PO i raczej nie sa kryminalistami

Powiedz to rodzicom stojącym nad grobem 22 letniego syna zamordowanego przez kibiców Wisły Kraków, za to tylko, ze szedł ulicą z szalikiem Korony Kielce na szyi.

PS. od kiedy to przemożna chęć odwetu stanowi wartośc chrześcijańską??
A unikanie podania ręki na znak pokoju w trakcie Mszy św, lub pogardzenie Mszą zorganizowaną przez Episkopat w rocznicę katastrofy smoleńskiej - też stanowi propagowanie wartości chrześcijańskich?

Pt wrz 09, 2011 13:46

Szukając prawdy nie okłamywać siebie, to jest sztuka. :)

Można mieć sympatie, ale patrząc na ręce politykom dostrzegamy jedno, żadne nie są czyste. Jak potraktuje to każdy z nas, to jego sprawa.

Obrazek

Pt wrz 09, 2011 14:25
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 833 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 56  Następna strona