"Matka Boża przemówiła do nich po polsku,"
Autor |
Wiadomość |
Iroon
|
 "Matka Boża przemówiła do nich po polsku,"
Cytuj: Objawienia gietrzwałdzkie trwały od 27 czerwca do 16 września 1877 roku. Głównymi wizjonerkami były: trzynastoletnia Justyna S... i dwunastoletnia Barbara S..... Matka Boża przemówiła do nich po polsku, Wierzę, że tak było....... http://fakty.interia.pl/polska/news/abp ... to,1693362
|
N wrz 11, 2011 15:50 |
|
|
|
 |
jaczylija
|
 Re: "Matka Boża przemówiła do nich po polsku,"
Ja też wierze .
|
N wrz 11, 2011 18:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To są uznane przez KK objawienia.
|
N wrz 11, 2011 19:05 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
We wszystkich objawienich Maryja rozmawiała w językach narodowych wizjonerów, mało tego rozmawiała także regionalną gwarą (La Salette) i plemiennym nahuati w Guadelupe.
|
N wrz 11, 2011 19:30 |
|
 |
Iroon
|
Alus napisał(a): We wszystkich objawienich Maryja rozmawiała w językach narodowych wizjonerów, mało tego rozmawiała także regionalną gwarą (La Salette) i plemiennym nahuati w Guadelupe. Koleżanka z odnowy mówiła, że nawet w języku esperanto
|
N wrz 11, 2011 22:22 |
|
|
|
 |
Australijczyk
|
Maryja nie pojawia sie fizycznie, zatem nie produkuje wibracji powietrza, ktore przeniosloby wiadomosc wyrazona w jakimkolwiek jezyku. Wizje Maryi pojawiaja sie w mozgu, a ona wyraza sie w jezyku anielskim, ktory to przez mozg tlumaczony jest na jezyk wlasciwy dla odbiorcy wizji. Dlatego dla Hiszpana bedzie wydawac sie, ze mowi do niego po hiszpansku, a dla Fina, ze mowi po finsku.
|
N wrz 11, 2011 23:13 |
|
 |
Acro
|
Iroon napisał(a): Koleżanka z odnowy mówiła, że nawet w języku esperanto ... i to tak biegle, jakby się tam urodziła! 
_________________ Religia to para kul potrzebnych jedynie tym, którzy mają słabe nogi (Denis Diderot)
|
N wrz 11, 2011 23:41 |
|
 |
LJ91
|
@Australijczyk, wszak już sam Pan nasz, Jezus Chrystus, powiedział, że Królestwo Boże rozkwita w sercu (po naszemu umyśle) człowieka. Co się więc dziwisz?
_________________ "Lud ten czci Mnie wargami, ale ich serce jest daleko ode Mnie. Daremne jednak cześć Mi oddają, głosząc nauki, które są ludzkimi nakazami." - Izajasz 29,13
|
Pn wrz 12, 2011 1:12 |
|
 |
Iroon
|
Australijczyk napisał(a): Maryja nie pojawia sie fizycznie, zatem nie produkuje wibracji powietrza, ktore przeniosloby wiadomosc wyrazona w jakimkolwiek jezyku. Wizje Maryi pojawiaja sie w mozgu, a ona wyraza sie w jezyku anielskim, ktory to przez mozg tlumaczony jest na jezyk wlasciwy dla odbiorcy wizji. Dlatego dla Hiszpana bedzie wydawac sie, ze mowi do niego po hiszpansku, a dla Fina, ze mowi po finsku. Że niby co objawienia maryjne to tylko wytwór naszej wyobraźni, urojenia, nocne omany, choroba psychiczma lub niewiadomo co jeszcze ? Czy to tak trzeba to kumać naszym muzgiem ?
|
Pn wrz 12, 2011 3:34 |
|
 |
Australijczyk
|
Iroon napisał(a): Australijczyk napisał(a): Maryja nie pojawia sie fizycznie, zatem nie produkuje wibracji powietrza, ktore przeniosloby wiadomosc wyrazona w jakimkolwiek jezyku. Wizje Maryi pojawiaja sie w mozgu, a ona wyraza sie w jezyku anielskim, ktory to przez mozg tlumaczony jest na jezyk wlasciwy dla odbiorcy wizji. Dlatego dla Hiszpana bedzie wydawac sie, ze mowi do niego po hiszpansku, a dla Fina, ze mowi po finsku. Że niby co objawienia maryjne to tylko wytwór naszej wyobraźni, urojenia, nocne omany, choroba psychiczma lub niewiadomo co jeszcze ? Czy to tak trzeba to kumać naszym muzgiem ? Nie wiem, co Ty robisz swoim "muzgiem", natomiast dla mnie jasne jest, ze objawienia maryjne (nie wdajac sie juz, czy sa prawdziwe, czy nie) projektowane sa w mozgu. Sny tez sa podobna projekcja, widzimy dokladnie wszystko, slyszymy, rozmawiamy, a przeciez nikt nie powie, ze to oczy widzialy. Te obrazy powstaja w mozgu. Tak samo objawienia.
|
Pn wrz 12, 2011 4:13 |
|
 |
Iroon
|
Australijczyk napisał(a): ....... dla mnie jasne jest, ze objawienia maryjne (nie wdajac sie juz, czy sa prawdziwe, czy nie) projektowane sa w mozgu. Sny tez sa podobna projekcja, widzimy dokladnie wszystko, slyszymy, rozmawiamy, a przeciez nikt nie powie, ze to oczy widzialy. Te obrazy powstaja w mozgu. Tak samo objawienia. Wszystko juz jest jasne to umysł jest sprawcą objawień. Prawdziwe czy fałszywe to tylko wielebni potrafią rozpoznać, ja nie mam takiego daru. Trochę się pomodlą i juz wszystko wiedzą.
|
Pn wrz 12, 2011 5:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Iroon napisał(a): . Prawdziwe czy fałszywe to tylko wielebni potrafią rozpoznać, ja nie mam takiego daru. Trochę się pomodlą i juz wszystko wiedzą. To prawda. Kościół to ocenia. Sporo jednak się modlą, mają też klucze do oceny objawień wynikające z wiedzy. Sam A.Eistein powiedział, że nauka bez religii jest sparaliżowana, religia bez nauki-ślepa. L.Tołstoj zaś uważał, że tylko błędy i kłamstwa wymagają argumentów. Prawda może być samotna. Jak ktoś chce wierzyć w uznane przez KrK objawienia może wierzyć.
|
Pn wrz 12, 2011 7:47 |
|
 |
Iroon
|
Liza napisał(a): Kościół to ocenia. Sporo jednak się modlą, mają też klucze do oceny objawień wynikające z wiedzy. Te "klucze" to są bardzo interesujące. Czy to może jakiś dar nadprzyrodzony?
|
Wt wrz 13, 2011 5:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Iroon napisał(a): Liza napisał(a): Kościół to ocenia. Sporo jednak się modlą, mają też klucze do oceny objawień wynikające z wiedzy. Te "klucze" to są bardzo interesujące. Czy to może jakiś dar nadprzyrodzony? Te "klucze" przekazał Chrystus - po owocach poznacie. A kryterium wskazał Gamaliel - Jeżeli bowiem od ludzi pochodzi ta myśl, czy sprawa, rozpadnie się, a jeżeli rzeczywiscie od Boga pochodzi, nie poraficie ich zniszczyć i może sie czasem okazać, że walczycie z Bogiem.
|
Śr wrz 14, 2011 17:06 |
|
 |
Iroon
|
Liza napisał(a): To prawda. Kościół to ocenia. Sporo jednak się modlą, mają też klucze do oceny objawień wynikające z wiedzy. Te klucze to my wszyscy chcielibyśmy posiąść nie tylko wielebni. Dlaczego robi sie z tego tajemnice dla wybranych. Modlę się jeszcze więcej niż nie jeden ojciec.
|
Cz wrz 15, 2011 4:52 |
|
|
|