Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 12, 2025 10:33

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 166  Następna strona
 Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska 
Autor Wiadomość

Post Re: Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
modlę się o zakończenie kadencji tej koalicji w najbliższych wyborach

Wt wrz 13, 2011 18:18

anna_marta napisał(a):

Potrzebna jest wielka Krucjata Modlitewna w intencji naszej Ojczyzny.
Dzisiaj w tvpinfo Palikot powiedział, że w nowym sejmie chce zawrzeć koalicję z PO i SLD i rezerwuje dla swego ugrupowania MEN-dla Środy. Na salonie24 napisałam notkę:"Powiało grozą"
Niektórym z Plarformy podoba się Nergal np Nowakowi, warto o tym wiedzieć i katolikom głosującym na Platformę przypominać:
http://pietrasiewicz.salon24.pl/342540,pogratulujmy

Śr wrz 14, 2011 9:36
Gita2 napisał(a):
anna_marta napisał(a):

Dzisiaj w tvpinfo Palikot powiedział, że w nowym sejmie chce zawrzeć koalicję z PO i SLD i rezerwuje dla swego ugrupowania MEN-dla Środy. Na salonie24 napisałam notkę:"Powiało grozą"
Niektórym z Plarformy podoba się Nergal np Nowakowi, warto o tym wiedzieć i katolikom głosującym na Platformę przypominać:

Nowakowi "podoba się" Nergal, innym podoba się orędownik eutanzji prof. Wolniewicz - kwestia gustu.

Śr wrz 14, 2011 11:14

Alus napisał(a):
Gita2 napisał(a):
anna_marta napisał(a):

Nowakowi "podoba się" Nergal, innym podoba się orędownik eutanzji prof. Wolniewicz - kwestia gustu.

No cóż, każdy przed Bogiem odpowie za swoje sympatie, antypatie i inne grzechy zaniedbania oraz złych wyborów.

Śr wrz 14, 2011 14:43

Cytuj:

Np. komu z PiS podoba się Wolniewicz?

I jeszcze jedno: Wolniewicz mocno angażował się w obronę Radia Maryja, wiele razy występował na antenie itp. Co Nergal zrobił, by zaskarbić sobie sympatię polityków Platformy Obywatelskiej, którzy "nie kłaniają się księżom" - poza podarciem Biblii i rzuceniem jej jako "gówna" fanom, bądź nawoływaniem, by chrześcijan rzucić lwom na pożarcie? Bardzo się to podoba politykom Platformy Obywatelskiej jak widać, skoro niczego więcej nie potrzebują, by nazwać go "ziomalem". A "postępowi" katolicy niech dalej na PO głosują. Przyszłość pełna chwały nas czeka. Tusku właśnie ruszył autobusem w Polskę, przekonując, że czeka nas wielki bój, w którym najważniejszą dla tego liberała stawką są.. dotacje z UE - na których utrzymaniu, jak widać, wszelkie ambicje Platformy Obywatelskiej się wyczerpują (http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... olske.html). Ale wy dalej na nich głosujcie. Was nic nie przekona. Miłość jest wszak ślepa.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn wrz 19, 2011 10:25
Johnny99 napisał(a):
Cytuj:

Np. komu z PiS podoba się Wolniewicz?

I jeszcze jedno: Wolniewicz mocno angażował się w obronę Radia Maryja, wiele razy występował na antenie itp. Co Nergal zrobił, by zaskarbić sobie sympatię polityków Platformy Obywatelskiej, którzy "nie kłaniają się księżom" - poza podarciem Biblii i rzuceniem jej jako "gówna" fanom, bądź nawoływaniem, by chrześcijan rzucić lwom na pożarcie? Bardzo się to podoba politykom Platformy Obywatelskiej jak widać, skoro niczego więcej nie potrzebują, by nazwać go "ziomalem". A "postępowi" katolicy niech dalej na PO głosują. Przyszłość pełna chwały nas czeka. Tusku właśnie ruszył autobusem w Polskę, przekonując, że czeka nas wielki bój, w którym najważniejszą dla tego liberała stawką są.. dotacje z UE - na których utrzymaniu, jak widać, wszelkie ambicje Platformy Obywatelskiej się wyczerpują (http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... olske.html). Ale wy dalej na nich głosujcie. Was nic nie przekona. Miłość jest wszak ślepa.

Tyle tylko, że PO nie mieni się partią propagującą, walczącą o "wartości chrzescijanskie", nie kreuje się na jedynych obrońców życia.
PiSowi nie przeszkadza współobrona RM - rzekoma oczywiście - w jednym froncie z osobą zwalczającą życie.
"Postępowi" katolicy jak to sarkastycznie nazywasz - lepiej może stara nazwa "katolewica" - poprostu nie biorą się na plewy.
Potrafimy rozróżnić autentyk od politycznych zagrywek Kosciołem, wespół z niektórymi duchownymi, na czym jak ukazuje historia i wspólczesne czasy początku lat 90-tych i zaangazowania politycznego duchownych, zawsze boleśnie Kościół tracił.
Bez miłosci do PO i tak nigdy mnie nie namówisz do głosowania na PiS i o. Rydzyka :D....nie dodałeś jeszcze, że posiadamy intratne posady dzięki PO, albo niechybnie byliśmy TW.

Pn wrz 19, 2011 11:42

Jeśli katolikowi nie przeszkadza to, że prominentny polityk Platformy :Sławomir Nowak prawie po przyjacielsku traktuje satanistę, który publicznie drze Biblię i wygłasza obelżywe słowa o tej Świętej Księdze, to po prostu ręce opdadają.
Zostawiam to bez komentarza, bo brak słów.
Ten ziomal Nergala z Platformy opanował wszystkie przystanki osobowe na trasie Sopot-Gdańsk.
Gdy jechałam na spotkanie formacyjne Civitas Christiana widziałam na peronach rozkłady jazdy, a po obu stronach ziomal Nergala-Nowak.
Na niektórych peronach ziomal Nergala-Słwomir Nowak, kandydat Platformy, na liści nr1 okręgu gdańskieg wystąpił w ilości np 8 sztuk portretów, oczywiście za szkłem gabloty, zawsze to bezpieczniej.

Pn wrz 19, 2011 14:50
Gita2 napisał(a):
Jeśli katolikowi nie przeszkadza to, że prominentny polityk Platformy :Sławomir Nowak prawie po przyjacielsku traktuje satanistę, który publicznie drze Biblię i wygłasza obelżywe słowa o tej Świętej Księdze, to po prostu ręce opdadają.
Zostawiam to bez komentarza, bo brak słów.
Ten ziomal Nergala z Platformy opanował wszystkie przystanki osobowe na trasie Sopot-Gdańsk.
Gdy jechałam na spotkanie formacyjne Civitas Christiana widziałam na peronach rozkłady jazdy, a po obu stronach ziomal Nergala-Nowak.
Na niektórych peronach ziomal Nergala-Słwomir Nowak, kandydat Platformy, na liści nr1 okręgu gdańskieg wystąpił w ilości np 8 sztuk portretów, oczywiście za szkłem gabloty, zawsze to bezpieczniej.

Kandydatowi z list PiS w Warszawie Jonaszowi Rewińskiemu też Nergal zupełnie nie przeszkadza i rozumie zadymy wokół niego....widzisz Gita masz już 2 do nielubienia :D

Wt wrz 20, 2011 8:53

Alus napisał(a):
Tyle tylko, że PO nie mieni się partią propagującą, walczącą o "wartości chrzescijanskie", nie kreuje się na jedynych obrońców życia.

Oczywiście, że nie, ostatnio wręcz przeciwnie - mieni się partią możliwie w największym zakresie (obecnie jest on niewielki) zwalczającą Kościół i wartości chrześcijańskie. I to się właśnie tak bardzo platformianym katolikom podoba. Na tym polega destrukcyjny wpływ Platformy - zauroczeni nią katolicy nie widzą, nie słyszą, nie rozumieją, tylko dalej bezmyślnie głosują, bo przecież "może przyjść PiS". Samych satanistów byście pewnie wybrali, byle tylko nie wrócił PiS. Oto efekty rządów Platformy.

Cytuj:
Potrafimy rozróżnić autentyk od politycznych zagrywek Kosciołem, wespół z niektórymi duchownymi, na czym jak ukazuje historia i wspólczesne czasy początku lat 90-tych i zaangazowania politycznego duchownych, zawsze boleśnie Kościół tracił.

Autentyk? Który jednego dnia "nie kłania się księżom" i nazywa Nergala "ziomalem", a drugiego wysyła do księży diecezji tarnowskiej ulotki, żeby głosowali na PO, bo PO wyremontuje wszystkie kościoły, a potem jedzie na rekolekcje partyjne do kard. Dziwisza? Taki autentyk ci się podoba? Zero myślenia, zero refleksji, zero szerszego otwarcia oczu. Miłość bezwarunkowa do PO, nienawiść bezwarunkowa do PiS.

Cytuj:
Bez miłosci do PO i tak nigdy mnie nie namówisz do głosowania na PiS i o. Rydzyka

Nigdy nikogo nie namawiałem do głosowania na PiS - powtarzam to setny raz. Ale doskonale rozumiem, że platformiani katolicy wolą Nergala od Rydzyka. Samego diabła by woleli od Kaczyńskiego i Rydzyka. Czym to wytłumaczyć? Ja nie potrafię.

Tusku ostatnio zachwycił się "pomysłowym", "świeżym", "pierwszym skandalistą RP" Januszem Palikotem: http://www.wprost.pl/ar/262175/Tusk-Pal ... -swiezego/. Nie bez pewnych zastrzeżeń oczywiście, metody mu trochę nie odpowiadają, ale przecież nikt nie jest doskonały - ale z pewnością ze względu na szczytny cel wiele mu można wybaczyć.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt wrz 20, 2011 9:04
Juz mi odechciewa odpowiadaćTobie - bo stosujesz stałą swoją zasadę - na jednym fakcie tworzysz nadbudówkę insynuacji, wciskasz innym poglądy jakie im przypisujesz.....brakuje jedynie "odkrycia" o intratnej posadzie dzieki PO i przeszłości TWę
Nie może szerzyć wartości chrześcijańskich ktoś kto stale trwa w grzechu nienawiści.
Alenektórzy uznają, że gorsze jest stwierdzenie nie będziemy klękac przed księdzem, bo kleka się przed Bogiem, niż manipulowanie Kosciołem dla celów osobistych.
Zachowanie Nergala zupełnie nie przeszkadza kandydatowi PiS w Warszawie J. Rewiński....ale "nasz sprzymierzeniec Nergala to dobry sprzymierzeniec, ich sprzymierzeniec uosabia samo zło".
A mnie ostatnio zachwycił email pani profesor z AKO Poznań :D

Wt wrz 20, 2011 10:51

Alus napisał(a):
Juz mi odechciewa odpowiadaćTobie - bo stosujesz stałą swoją zasadę - na jednym fakcie tworzysz nadbudówkę insynuacji, wciskasz innym poglądy jakie im przypisujesz.....brakuje jedynie "odkrycia" o intratnej posadzie dzieki PO i przeszłości TWę
Nie może szerzyć wartości chrześcijańskich ktoś kto stale trwa w grzechu nienawiści.
Alenektórzy uznają, że gorsze jest stwierdzenie nie będziemy klękac przed księdzem, bo kleka się przed Bogiem, niż manipulowanie Kosciołem dla celów osobistych.
Zachowanie Nergala zupełnie nie przeszkadza kandydatowi PiS w Warszawie J. Rewiński....ale "nasz sprzymierzeniec Nergala to dobry sprzymierzeniec, ich sprzymierzeniec uosabia samo zło".

Nie dziwię się, że odechciewa Ci sie dyskutować z Jonnym, gdyż w dyspucie do pięt mu nie sięgasz.
Zamiast argunentów wywlekasz jakieś historie z przeszłości, lub np. porównujesz ministra w kancelarii prezydenta Sławomira Nowaka z Rowińskim, który z wielu rzeczy raczy żartować, gdyz znany jest jako aktor komediowy.

Wt wrz 20, 2011 11:31
Gita2 napisał(a):
Alus napisał(a):

Nie dziwię się, że odechciewa Ci sie dyskutować z Jonnym, gdyż w dyspucie do pięt mu nie sięgasz.
Zamiast argunentów wywlekasz jakieś historie z przeszłości, lub np. porównujesz ministra w kancelarii prezydenta Sławomira Nowaka z Rowińskim, który z wielu rzeczy raczy żartować, gdyz znany jest jako aktor komediowy.

Dokładnie o to mi biega...pogarda....do pięt mu nie siegasz...bo jesteś na etacie PO, była TW, która zasługuje na lanie w mordę.
Nie słyszałam aby 23 latni syn Rewińskiego uprawiał zawód ojca.

Wt wrz 20, 2011 11:41

No cóż czasami ktoś zasługuje na lanie w mordę i wcale nie za upierdliwość.
P.S.
Ostatnie prognozy: Koalcja PO, PSL i RPP, a więc Palikot już przebiera nogami, a Tusk patrzy na niego coraz przychylniejszym okiem.

Wt wrz 20, 2011 11:54
Gita2 napisał(a):
No cóż czasami ktoś zasługuje na lanie w mordę i wcale nie za upierdliwość.
P.S.
Ostatnie prognozy: Koalcja PO, PSL i RPP, a więc Palikot już przebiera nogami, a Tusk patrzy na niego coraz przychylniejszym okiem.

Oczywiście za brak popiercia "jedynej słusznej" ostoi polskosci PiSowsko-toruńskiej.....a prezesa "czołowego obrońcy życia" nie umieszczono na liscie 75 obrońców życia....ciekawe na co zasługują ci, którzy tak haniebnie typowali....

Wt wrz 20, 2011 11:58

finest napisał(a):
Ale z tej Gity Pisda

Kolejny przykład wyrażeń "milości" w Platformie,której fani coraz częściej sięgają do wyrażeń z rynsztoka.

Wt wrz 20, 2011 12:13
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 166  Następna strona