PiS - Populizm i Socjalizm
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: PiS- Populizm i Socjalizm.
Wyleczyli sie i znów poczuli sie oszukani http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... abie_.htmlJohnny99 napisał(a): Alus, oczywiście, uważnie go przeczytała. Wystarczy mi tego co się nasłuchałam. Papier jest łaskawy - wszystko przyjmie, ale nie zakryje rzeczywistości.
|
Wt wrz 20, 2011 8:58 |
|
|
|
 |
Gita2
|
Znowu przeginasz Alus! AKO nigdy nie było antypisowskie, więc co to za porównanie? Muniek był zainfekowany wirusem antypisowskim i się z tego wyleczył. Ty jesteś przypadkiem beznadziejnym, więc nie ma na to szans.
|
Wt wrz 20, 2011 11:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Znowu przeginasz Alus! AKO nigdy nie było antypisowskie, więc co to za porównanie? Muniek był zainfekowany wirusem antypisowskim i się z tego wyleczył. Ty jesteś przypadkiem beznadziejnym, więc nie ma na to szans. Właśnie dlatego, że nigdy AKO nie było antypisowskie srodze się zawiedli - liczyli, że zostaną potraktowani jako partnerzy, a nie narzędzia w kampanni wyborczej.
|
Wt wrz 20, 2011 12:23 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
alus napisał Cytuj: Program stałej pogardy, oskarżeń, pomówień, wobec wszystkich, którzy nie podzielają jedynie słusznej wizji świata. nie wiem , ale w programie nic o tym chyba nie ma , stąd wniosek ,że nie idzie ci o program byle tylko cóś powiedzieć przeciw pis. podejście takie powoduje ,że dalej zamiast faktcznej debaty o gpspodarce mamy jakieś wątki o byle niczym i tak powstaje byle jakość życia gospodarczego gdzie byle człek zostaje ministrem i wydaje byle jakie rozporządzenia i pomysły . w polsce zanotowano ujemny przyrost naturalny i to powinno być powodem alarmu dla każdej partii ubiegajacej się o prawo zasiadania w rządzie , ale to wymaga wizji polski za lat dwadzieścia lub dalej , a nie chwalenia się co my zrobimy jak dostaniemy kase z unii (faktycznie tylko zwrot zapłaconych unii nalezności).ujemny przyrost oznacza ni mniej ni wiecej , że któreś z pokoleń będzie pracowało nie 65 a 70 lat nim otrzyma prawo do emerytury- ale jakoś chyba nikt nawet o tym nie wspomniał .nie jestem wielbicielem pisu ani tym bardziej platformy , lecz teraz pis może zagwarantować mocna i stabilną polske . 
|
Wt wrz 20, 2011 13:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
tajfun napisał(a): alus napisał Cytuj: Program stałej pogardy, oskarżeń, pomówień, wobec wszystkich, którzy nie podzielają jedynie słusznej wizji świata. nie wiem , ale w programie nic o tym chyba nie ma , stąd wniosek ,że nie idzie ci o program byle tylko cóś powiedzieć przeciw pis. podejście takie powoduje ,że dalej zamiast faktcznej debaty o gpspodarce mamy jakieś wątki o byle niczym i tak powstaje byle jakość życia gospodarczego gdzie byle człek zostaje ministrem i wydaje byle jakie rozporządzenia i pomysły . w polsce zanotowano ujemny przyrost naturalny i to powinno być powodem alarmu dla każdej partii ubiegajacej się o prawo zasiadania w rządzie , ale to wymaga wizji polski za lat dwadzieścia lub dalej , a nie chwalenia się co my zrobimy jak dostaniemy kase z unii (faktycznie tylko zwrot zapłaconych unii nalezności).ujemny przyrost oznacza ni mniej ni wiecej , że któreś z pokoleń będzie pracowało nie 65 a 70 lat nim otrzyma prawo do emerytury- ale jakoś chyba nikt nawet o tym nie wspomniał .nie jestem wielbicielem pisu ani tym bardziej platformy , lecz teraz pis może zagwarantować mocna i stabilną polske .  Każda partia - bez żadnych wyjątków - ma arcymądre projekty na gospodarke w trakcie kampanii wyborczych, a po wyborach jest "ja zwykle". Moja koleżanka ekonomistka "z górnej półki", twierdzi, że gdyby na kryzys przypadły rządy PiS, to już leżelibyśmy i kwiczeli jak Grecja. I utrzymuje, że zwycięstwo PiS nadal grozi gospodarczą zapaścią. Wierzę jej, bo jako doradca klientów biznesowych, a banki ubiegają sie aby ją zatrudnić, gdyby miała słabe rozeznanie, dawno starciłaby pracę.
|
Wt wrz 20, 2011 13:45 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Ci z górnej półki to największa grupa odbiorców mediów prorządowych - na dodatek są to ludzie wyjątkowo ciężko pracujący, więc nie mający czasu na sprawdzanie, drążenie, czy angażowanie się w politykę. Dopiero po jakimś czasie zorientują się, ile stracili na rządach Platformy.
Swoją drogą, ciekawe, co powiedzą teraz, skoro Tusku coraz częściej sugeruje, że "idą ciężkie czasy" (jak to? po rządach PO?), więc trzeba wyszarpać dotacji ile się da, a Rostowski w PE grozi wojną (!). Zresztą, powołując się na swojego kolegę bankiera.. co dobrze pokazuje stopień oderwania od rzeczywistości tej grupy.
No i pamiętać też trzeba, że kryzys najsilniej uderza w najbiedniejszych i klasę średnią (było o tym wczoraj w Wyborczej). Bankierzy, jak ten od Rostowskiego, już się szykują do ucieczki z Europy.. nawet z "zielonej wyspy" Tuska.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Wt wrz 20, 2011 14:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Ci z górnej półki to największa grupa odbiorców mediów prorządowych - na dodatek są to ludzie wyjątkowo ciężko pracujący, więc nie mający czasu na sprawdzanie, drążenie, czy angażowanie się w politykę. Dopiero po jakimś czasie zorientują się, ile stracili na rządach Platformy.
Swoją drogą, ciekawe, co powiedzą teraz, skoro Tusku coraz częściej sugeruje, że "idą ciężkie czasy" (jak to? po rządach PO?), więc trzeba wyszarpać dotacji ile się da, a Rostowski w PE grozi wojną (!). Zresztą, powołując się na swojego kolegę bankiera.. co dobrze pokazuje stopień oderwania od rzeczywistości tej grupy.
No i pamiętać też trzeba, że kryzys najsilniej uderza w najbiedniejszych i klasę średnią (było o tym wczoraj w Wyborczej). Bankierzy, jak ten od Rostowskiego, już się szykują do ucieczki z Europy.. nawet z "zielonej wyspy" Tuska. Nawet nie łapiesz jakie klepiesz bzdety....."oderwanej od rzeczywistości" koleżance, gdyby jednemu/drugiemu klientowi źle doradziła w zaiwestowaniu np. 300 - 400 tys EURO, przez co wtopiliby kasę, niechybne groziłoby nieszczęście.
|
Wt wrz 20, 2011 14:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
twoja koleżanka - ekonomistka z górnej półki powinna wiedzieć , że to nie grecja lezy i kwiczy - albo inaczej , dlaczego grecja leży - ale nie kwiczy - idąc dalej powinna też wiedzieć dlaczego nie spotkałoby to polski - a dlaczego moze to spotkać polskę po następnych latach platformy. ewentualnie twoja koleżanka ekonomistka z górnej półki nie przedstawia ci faktycznych uzaleznień gospodarki na przykład grackiej i prób jej samodzielności do pożyczek przez banki. zasada jest prosta im wiecej wchodzisz do grupy tym bardziej jesteś uzależniony od grupy i tym bardziej robisz to co proponują ci liderzy grupy . i tak sobie myślę , że biznesmen nie będzie słuchał jednego doradcy aby zainwestować troche kasy .to coś mówi Cytuj: Wierzę jej, bo jako doradca klientów biznesowych, a banki ubiegają sie aby ją zatrudnić, co to jest doradca klientów biznesowych . biznes robi interes z jednym doradcą . jeżeli doradca doradza kilku biznesmenom to nie jest to doradca .tylko człowiek banków . 
|
Wt wrz 20, 2011 14:55 |
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: "oderwanej od rzeczywistości" koleżance, gdyby jednemu/drugiemu klientowi źle doradziła w zaiwestowaniu np. 300 - 400 tys EURO, przez co wtopiliby kasę, niechybne groziłoby nieszczęście. Może się nie orientujesz, ale przyczyną kryzysu było właśnie oderwanie się od rzeczywistości instytucji finansowych..
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Wt wrz 20, 2011 14:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Cytuj: "oderwanej od rzeczywistości" koleżance, gdyby jednemu/drugiemu klientowi źle doradziła w zaiwestowaniu np. 300 - 400 tys EURO, przez co wtopiliby kasę, niechybne groziłoby nieszczęście. Może się nie orientujesz, ale przyczyną kryzysu było właśnie oderwanie się od rzeczywistości instytucji finansowych.. Nie sądzę....nikt oderwany od rzeczywistości nie stawia w zakładach bukmacherskich 850 milionów dolarów w stosunku 1:10 z zakładem, że ranking wiarygodności USA w ciągu 30 dni zostanie obnizony o jedno "A"....czego dokonuje po 21 dniach faitingowa raitingowa - dokładnie ta sama, która wystawiła w 2008r nawyższy status wiarygodnosci dla banku Lehman Brothers..
|
Wt wrz 20, 2011 15:10 |
|
 |
SweetChild
|
Alus napisał(a): Nie sądzę....nikt oderwany od rzeczywistości nie stawia w zakładach bukmacherskich 850 milionów dolarów w stosunku 1:10 z zakładem, że ranking wiarygodności USA w ciągu 30 dni zostanie obnizony o jedno "A".... Dla ścisłości, to nie był zakład bukmacherski, a spekulacja na rynku amerykańskich obligacji. Więcej tutaj: Cytuj: (...) Bloomberg reported: The $1 billion trade placed in the bond market Thursday bet that the United States would lose its AAA credit rating — and the trader confident in that could make $10 billion. This means someone with the ability to place an $850 million bet was likely privy to inside information on the debt-ceiling debate. After the morning trade was placed, the bond market saw a flurry of activity. People who were long 30-year Treasuries panicked as they saw the huge short put on in the futures market, and started to unwind their long exposure.
Similarly, ETF Daily News reported:
Someone dropped a bomb on the bond market Thursday — a $1 billion Armageddon trade betting the United States will lose its AAA credit rating. In one moment, an invisible trader placed a single trade that moved the most liquid debt market in the world. The massive trade wasn’t placed in bonds themselves; it was placed in the futures market. The trade was for block trades of 5,370 10-year Treasury futures executed at 124-03 and 3,100 Treasury bond futures executed at 125-01. Wynika z tego, że "bet" to nie tyle zakład (a tym bardziej bukmacherski), ale sprzedaż kontraktów na amerykańskie obligacje. Wówczas w dniu wygasania kontraktów są one rozliczane po aktualnym kursie, więc kapitał nie przepada (tak jak w przypadku zakładu bukmacherskiego).
|
Wt wrz 20, 2011 15:58 |
|
 |
pilaster
|
Johnny99 napisał(a): Ci z górnej półki to największa grupa odbiorców mediów prorządowych - na dodatek są to ludzie wyjątkowo ciężko pracujący, więc nie mający czasu na sprawdzanie, drążenie, czy angażowanie się w politykę. Dopiero po jakimś czasie zorientują się, ile stracili na rządach Platformy.
Ile stracili na rządach PO ci z górnej półki? Ile stracił Johnny99?
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Śr wrz 21, 2011 9:11 |
|
 |
Gita2
|
pilaster napisał(a): Johnny99 napisał(a): Ci z górnej półki to największa grupa odbiorców mediów prorządowych - na dodatek są to ludzie wyjątkowo ciężko pracujący, więc nie mający czasu na sprawdzanie, drążenie, czy angażowanie się w politykę. Dopiero po jakimś czasie zorientują się, ile stracili na rządach Platformy.
Ile stracili na rządach PO ci z górnej półki? Ile stracił Johnny99? Te pytania powinny być w wątku PZPO. Nim odpowie Jonny, lub ktoś z górnej pólki, to odpowiem ja. Straciłam pół domu i teraz od ponad roku mieszkam w małym mieszkanku, ale za to nie umieram z głodu, gdyż co miesiąc dokładam do nędznej emerytury/nauczycielskiej emerytury/ środki, które mi zostały jako nadwyżka z transakcji kupno-sprzedaż.
|
Śr wrz 21, 2011 22:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): pilaster napisał(a): Johnny99 napisał(a): Ci z górnej półki to największa grupa odbiorców mediów prorządowych - na dodatek są to ludzie wyjątkowo ciężko pracujący, więc nie mający czasu na sprawdzanie, drążenie, czy angażowanie się w politykę. Dopiero po jakimś czasie zorientują się, ile stracili na rządach Platformy.
Ile stracili na rządach PO ci z górnej półki? Ile stracił Johnny99? Te pytania powinny być w wątku PZPO. Nim odpowie Jonny, lub ktoś z górnej pólki, to odpowiem ja. Straciłam pół domu i teraz od ponad roku mieszkam w małym mieszkanku, ale za to nie umieram z głodu, gdyż co miesiąc dokładam do nędznej emerytury/nauczycielskiej emerytury/ środki, które mi zostały jako nadwyżka z transakcji kupno-sprzedaż. I myślisz, że któraś partia podniesie Ci emeryture?
|
Cz wrz 22, 2011 8:22 |
|
 |
Gita2
|
Czy jakaś partia podniesie mi emeryturę? Nie tego się nie spodziewam. Spodziewam sie natomiast tego, że dzięki rządom PiS w Polsce będzie żyło się lepiej niezależnie od mojej emerytury.
|
Cz wrz 22, 2011 8:41 |
|
|
|