Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 13:06

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 833 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 56  Następna strona
 na kogo zagłosujesz ? 

na kogo zagłosujesz ?
PiS 22%  22%  [ 31 ]
PJN 4%  4%  [ 6 ]
PO 37%  37%  [ 53 ]
PSL 1%  1%  [ 2 ]
SLD 17%  17%  [ 24 ]
SDPL 1%  1%  [ 1 ]
UPR 6%  6%  [ 9 ]
inna opcja? 13%  13%  [ 18 ]
Liczba głosów : 144

na kogo zagłosujesz ? 
Autor Wiadomość

Post Re: na kogo zagłosujesz ?
Jak to co? Królestwo niebieskie na ziemi. :D

Obrazek

Śr wrz 21, 2011 11:33
Alus napisał(a):
Nie widzę, bo nie zamknęłam się w oblężonej twierdzy, którą strzegą RM, kilku biskupów i duchownych oraz PolGaz.Szatan to domena właśnie ludzi w takich twierdzach - wszystko czego nie potrafią zrozumieć, to niechybnie tylko szatan................

Oj Alus, gdybyś była ateistką to bym się wcale nie dziwił że masz tak zamknięte oczy i sumienie na to jak szatan obecnie próbuje namieszać w Polsce. W jakim błędzie jesteś, jeżeli ktoś kto widzi zło jakie nasila się w naszym kraju za rządów Tuska, nazywany jest przez Ciebie więzniem twierdzy Radia Maryja. Jak to pasuje do Twojego guru od wyzywania ludzi modlących się do Boga i chodzących do Kościoła Jezusa (do którego podobno należysz), od ,,moherowych beretów'', tylko nie pasuje mi to do katoliczki za jaką się podajesz. Czy Tobie podoba się to że dziś wielu młodych ludzi i nie tylko, zwyczajnie wstydzi się chodzić do Kościoła, przez całą medialną otoczkę, i propagandową walkę Donalda Tuska wymierzoną przeciw Panu Jezusowi w którego wierzysz?? Jakie to sprytne kiedy człowiek rządzący krajem, na forum puszcza niby niewinne hasełka, które po czasie zakorzeniają się w całym społeczeństwie i uderzają w wiarę i wierzących ze 100krotną siłą. Nie widzisz tego jak obecnie szatan uderza w Kościół Twojego Pana w Polsce?? Czy podoba Ci się kiedy człowiek którego tak bronisz, nazywa ludzi wierzących (podobno jesteś), tymi którzy chodzą do Kościoła Pana Jezusa po to, żeby tam padać na kolana przed księdzem, a nie przed Jezusem. Czy naprawdę godzisz się na to i popierasz w rządzeniu człowieka który publicznie przed całym narodem, stawia w Kościele księdza nad Pana Jezusa, mówiąc że Kościół to miejsce gdzie ludzie chodzą padać na kolana przed księdzem, a nie przed Bogiem. Czy Ty napewno jesteś katoliczką?

Śr wrz 21, 2011 11:33

Witold napisał(a):
quas napisał(a):
Chyba że to jakiś sztuczny image, ale to już by było żałosne. Katoliczka niby w temacie obecnej polityki obeznana, a udająca że nie widzi jak ten rząd chce w Polsce przeforsować cywilizację śmierci.

Jak na razie nie podałeś żadnego przykładu tego forsowania cywilizacji śmierci przez plugawą PO, jak i nie odniosłeś się do faktu popierania zbrodniczego kompromisu aborcyjnego przez umiłowany PiS.

Niewygodne kwestie quas konsekwentnie omija.

Aczkolwiek czytając jego posty... ewidentnie oczekiwanie od quas jakiejkolwiek rzeczowej dyskusji mija sie z celem :(

Śr wrz 21, 2011 11:45
Witold napisał(a):
Niewygodne kwestie quas konsekwentnie omija.

Przecież napisałem, czytaj uważnie, ostatni post też mozesz uznać za odpowiedz jak i wcześniejsze. Co do drugiej częsći pytania poprosze o konkrety, z uzasadnieniem bo nie bardzo wiem o czym piszesz.

Śr wrz 21, 2011 11:56
quas napisał(a):
Alus napisał(a):
Nie widzę, bo nie zamknęłam się w oblężonej twierdzy, którą strzegą RM, kilku biskupów i duchownych oraz PolGaz.Szatan to domena właśnie ludzi w takich twierdzach - wszystko czego nie potrafią zrozumieć, to niechybnie tylko szatan................

Oj Alus, gdybyś była ateistką to bym się wcale nie dziwił że masz tak zamknięte oczy i sumienie na to jak szatan obecnie próbuje namieszać w Polsce. W jakim błędzie jesteś, jeżeli ktoś kto widzi zło jakie nasila się w naszym kraju za rządów Tuska, nazywany jest przez Ciebie więzniem twierdzy Radia Maryja. Jak to pasuje do Twojego guru od wyzywania ludzi modlących się do Boga i chodzących do Kościoła Jezusa (do którego podobno należysz), od ,,moherowych beretów'', tylko nie pasuje mi to do katoliczki za jaką się podajesz. Czy Tobie podoba się to że dziś wielu młodych ludzi i nie tylko, zwyczajnie wstydzi się chodzić do Kościoła, przez całą medialną otoczkę, i propagandową walkę Donalda Tuska wymierzoną przeciw Panu Jezusowi w którego wierzysz?? Jakie to sprytne kiedy człowiek rządzący krajem, na forum puszcza niby niewinne hasełka, które po czasie zakorzeniają się w całym społeczeństwie i uderzają w wiarę i wierzących ze 100krotną siłą. Nie widzisz tego jak obecnie szatan uderza w Kościół Twojego Pana w Polsce?? Czy podoba Ci się kiedy człowiek którego tak bronisz, nazywa ludzi wierzących (podobno jesteś), tymi którzy chodzą do Kościoła Pana Jezusa po to, żeby tam padać na kolana przed księdzem, a nie przed Jezusem. Czy naprawdę godzisz się na to i popierasz w rządzeniu człowieka który publicznie przed całym narodem, stawia w Kościele księdza nad Pana Jezusa, mówiąc że Kościół to miejsce gdzie ludzie chodzą padać na kolana przed księdzem, a nie przed Bogiem. Czy Ty napewno jesteś katoliczką?

Interpretacja dowolna, nie oparta na faktach, na autentycznych wypowiedziach, a szatan właśnie uwielbia tego rodzaju "obronę Kościoła".
Prosiłam abyś podał konkretne dowody - wolisz wodolejstwo - Twój problem.

Śr wrz 21, 2011 12:35

quas napisał(a):
Przecież napisałem, czytaj uważnie, ostatni post też mozesz uznać za odpowiedz jak i wcześniejsze

Ostatni post? No to się pośmiejmy:

Cytuj:

Padam na kolana przed siłą twojej jakże konkretnej argumentacji :D

Śr wrz 21, 2011 12:37
Cytuj:
To głosami PO ograniczono prawo rodziców do wychowywania własnych dzieci; ich głosy przyczyniły się do odrzucenia poprawki do prawa prywatnego międzynarodowego, która stanowiła, że małżeństwo to związek kobiety i mężczyzny. Tusk i jego brygada próbuje także przeprowadzić przez polski parlament ustawę o związkach partnerskich i jego partia odmawia polepszenia polskiego prawa.

Cytuj:
en rząd i przyszły, jeśli wygramy wybory, nie będzie się nisko kłaniał ani bankierom, ani związkowcom, nie będziemy klęczeli przed księdzem. Do klęczenia jest Kościół. Przed Bogiem, a nie przed księdzem - mówił Donald Tusk na konwencji z okazji 10. rocznicy Platformy Obywatelskiej.

palikot platforma ustawa o eutanazji .
jeden mały problemik to taki, że tusk i jego ekipa nie muszą się kłaniać bankierom ale muszą robic to co zechcą bankierzy .. :brawo:

Śr wrz 21, 2011 15:14
Kiedy to zgłosił Palikot lub PO projekt ustawy o legalizacji eutanazji??....czy może rzucasz tylko niczym nie poparte słowa-klucze????

Śr wrz 21, 2011 15:26
Cytuj:
W Polsce potrzebna jest ustawa o prawie do eutanazji, która obecnie jest zakazana -uważa poseł PO Janusz Palikot. - Postaram się przedstawić taki projekt w ciągu miesiąca - mówi "Trybunie".

chyba o tym ci było wiadomo , dlatego nie udawaj zdziwienia , jeżeli nad tym wtedy pracował to tym bardziej zrobia to teraz . :(

Śr wrz 21, 2011 15:37
tajfun napisał(a):
Cytuj:
W Polsce potrzebna jest ustawa o prawie do eutanazji, która obecnie jest zakazana -uważa poseł PO Janusz Palikot. - Postaram się przedstawić taki projekt w ciągu miesiąca - mówi "Trybunie".

chyba o tym ci było wiadomo , dlatego nie udawaj zdziwienia , jeżeli nad tym wtedy pracował to tym bardziej zrobia to teraz . :(

Palikota nigdy nie traktowałam poważnie - wiec i jego zapowiedzi są równie poważne.
Zapowiada np. likwidację religii w szkołach - tylko nigdy nie dodaje wedle jakiego scenarusza.....zerwania Konkordatu nie podejmie się żadna partia, a Palikot jeśli uzyska 5% -w co wątpię - niewiele może zdziałać.
Typowe wyborcze obiecanki-cacanki.

Śr wrz 21, 2011 15:48
Alus napisał(a):
Interpretacja dowolna, nie oparta na faktach, na autentycznych wypowiedziach, a szatan właśnie uwielbia tego rodzaju "obronę Kościoła".Prosiłam abyś podał konkretne dowody - wolisz wodolejstwo - Twój problem.

Hehe, jakie fakty, jaki autentyzm. Sam widziałem jak Tusk, premier Polski publicznie obrażał Kościół Chrystusa i katolików od moherowych beretów, więc nie pisz bzdur że to nie autetyczna wypowiedz, bo widać że w wodolejstwie to Ty jesteś dobra kiedy nie ma argumentów. Moherowe berety to już slogan zakorzeniony w mowie potocznej, nawet kabaerty teraz robią idąc śladami Tuska, gdzie Kościół Chrystusa i ludzie wierzący są wyśmiewani i wyzywani od beretów. Młodzi ludzie i nie tylko wstydzą się przyznawać do wiary i brania aktywnego udziału w Kościele, a wszystko jest efektem walki PO z wiarą polaków i ośmieszaniem jej. Tusk staje się nawet nauczycielem dla Polaków i uczy że w Kościele wierzący nie powinni padać na kolana przed księdzem tylko przed Bogiem, bo w jego miemaniu polacy chodzą do Kościoła nie dla Boga tylko dla czarnego moherowego bereta.
Alus, dla mnie być katolikiem i członikiem Kościoła Chrystusa, to być zawsze i wszędzie, bronić go. Czy mi się wydaje czy dla Ciebie publiczne oczernianie Kośioła Chrystusa przez premiera Polski jest dobre i chętnie oddając głos na PO poprzesz to ??. Alus, czy Ty jesteś katoliczką ??
Alus napisał(a):
Palikota nigdy nie traktowałam poważnie - wiec i jego zapowiedzi są równie poważne.Zapowiada np. likwidację religii w szkołach - tylko nigdy nie dodaje wedle jakiego scenarusza.....zerwania Konkordatu nie podejmie się żadna partia, a Palikot jeśli uzyska 5% -w co wątpię - niewiele może zdziałać.Typowe wyborcze obiecanki-cacanki.

Wieje albo naiwnością albo złą wolą. A czy Tuska obrażającego katolików i Kościół Chrystusa też nie traktujesz poważnie ?? Czy swoją wiarę, Kościół Jezusa publicznie ośmieszany przez premiera też nie traktujesz poważnie ??

Śr wrz 21, 2011 19:56

quas napisał(a):
Sam widziałem jak Tusk, premier Polski publicznie obrażał Kościół Chrystusa i katolików od moherowych beretów

Sam widziałem jak ojciec dyrektor określał swoich wyznawców w ten sam sposób i jakoś nikt pretensji nie miał. PiS czyli Podwójne Standardy, a "i" wstawione żeby brzmiało lepiej...

A poza tym, w kwestii ośmieszania się i kompromitowania niewiedzą - "moherowe berety" to nie jest określenie katolików.

Śr wrz 21, 2011 20:09
quas napisał(a):
Alus napisał(a):
Interpretacja dowolna, nie oparta na faktach, na autentycznych wypowiedziach, a szatan właśnie uwielbia tego rodzaju "obronę Kościoła".Prosiłam abyś podał konkretne dowody - wolisz wodolejstwo - Twój problem.

Hehe, jakie fakty, jaki autentyzm. Sam widziałem jak Tusk, premier Polski publicznie obrażał Kościół Chrystusa i katolików od moherowych beretów, więc nie pisz bzdur że to nie autetyczna wypowiedz, bo widać że w wodolejstwie to Ty jesteś dobra kiedy nie ma argumentów. Moherowe berety to już slogan zakorzeniony w mowie potocznej, nawet kabaerty teraz robią idąc śladami Tuska, gdzie Kościół Chrystusa i ludzie wierzący są wyśmiewani i wyzywani od beretów. Młodzi ludzie i nie tylko wstydzą się przyznawać do wiary i brania aktywnego udziału w Kościele, a wszystko jest efektem walki PO z wiarą polaków i ośmieszaniem jej. Tusk staje się nawet nauczycielem dla Polaków i uczy że w Kościele wierzący nie powinni padać na kolana przed księdzem tylko przed Bogiem, bo w jego miemaniu polacy chodzą do Kościoła nie dla Boga tylko dla czarnego moherowego bereta.
Alus, dla mnie być katolikiem i członikiem Kościoła Chrystusa, to być zawsze i wszędzie, bronić go. Czy mi się wydaje czy dla Ciebie publiczne oczernianie Kośioła Chrystusa przez premiera Polski jest dobre i chętnie oddając głos na PO poprzesz to ??. Alus, czy Ty jesteś katoliczką ??
Alus napisał(a):
Palikota nigdy nie traktowałam poważnie - wiec i jego zapowiedzi są równie poważne.Zapowiada np. likwidację religii w szkołach - tylko nigdy nie dodaje wedle jakiego scenarusza.....zerwania Konkordatu nie podejmie się żadna partia, a Palikot jeśli uzyska 5% -w co wątpię - niewiele może zdziałać.Typowe wyborcze obiecanki-cacanki.

Wieje albo naiwnością albo złą wolą. A czy Tuska obrażającego katolików i Kościół Chrystusa też nie traktujesz poważnie ?? Czy swoją wiarę, Kościół Jezusa publicznie ośmieszany przez premiera też nie traktujesz poważnie ??

Jeśli chodzi o "obronę Kościoła" metodą wyimaginowanych oskarżeń, nadinterpretacji wypowiedzi, konfabulacji na temat rzekomych złych intencji, to stale przypomina mi się zdanie - kto bije bandytę niczego nie naprawia, za to sam staje się bandytą
Tusk użył określenie "moherowa koalicja" (o koalicji PiS+LPR+SO) - więc masz problem z "widzeniem", skoro widziałeś jak Tusk "obrażał Kościół i katolików".
Pierwszy raz określenia "moherowe berety" użyła Rzepa w artykule o śp. ks. H. Jankowskim.

Śr wrz 21, 2011 21:24

Pytanie jest proste:"Na kogo zagłosujesz"?
Odpowiedż też bardzo prosta, na najlepszych, na PiS, których przedstawiciele najlepiej wypadają w debatach i których program jest najlepszy dla Polski.

Śr wrz 21, 2011 22:41

A Gita chociaż przeczytała ten program?

Śr wrz 21, 2011 23:30
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 833 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 56  Następna strona