Tuszowanie pedofilli z polecenia kardynała Ratzingera.
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Tuszowanie pedofilli z polecenia kardynała Ratzingera.
Elbrus, ja nie wiem, czy pod okresleniem "nasz Papiez" Barbara77 nie rozumie Jana Pawla II?
|
Pt paź 22, 2010 15:51 |
|
|
|
 |
Barbara77
Dołączył(a): Wt lip 06, 2010 15:44 Posty: 13 Lokalizacja: Krakow/Gavle
|
No wlasnie Jana Pawla II mam na mysli bo to jest dla mnie najbardziej bolesne ze Go tak oczerniaja! Pisza na Kosciol-kat ze on nie usunal tego dokumentu o ukrywaniu przestepstw ksiezy pedofilii, ja w to nie moge uwierzyc, czy ten dokument wogole jest przetlumaczony gdzies na polski bo ja slabo znam angielski? Tak mnie wszyscy ostatnio atakuja i ja nie wiem co odpowiedziec!!!
Poprawienie moje. Kamyk
|
So paź 23, 2010 23:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Barbara77 napisał(a): No wlasnie Jana Pawla II mam na mysli bo to jest dla mnie najbardziej bolesne ze Go tak oczerniaja! Pisza na kosciol-kat ze On nie usunal tego dokumentu o ukrywaniu przestepstw ksiezy pedofilii, ja w to nie moge uwierzyc, czy ten dokument wogole jest przetlumaczony gdzies na polski bo ja slabo znam angielski? Tak mnie wszyscy ostatnio atakuja i ja nie wiem co odpowiedziec!!! Obszernie, szczegółowo o problemie pedofilii w Kosciele USA i reakcji Vatykanu - Jana Pawła II - opisuje Georg Weigle w ksiązce "Odwaga bycia katolikiem". Znajdziesz w niej dużo informacji, dokumentów.
|
N paź 24, 2010 8:42 |
|
|
|
 |
tommy22
|
W KrK od zawsze wszystko co mogłoby go skompromitować,jest zatajane,ukrywane,odwraca się kota ogonem,mowi sie że to wszechobecny atak na Kościół itd. Jeśli ktos nie dostrzega tych wszystkich przekrętów,bogactw,tego jak Kościoł stoi ponad prawem czy skandali,chociażby tych z pedofilami,to musi byc jednym z nich,i udawac ze tego nie widzi świadomie. A mówienie,że w innych instytucjach tez źle sie dzieje to juz zupełna głupota,podobno Kościól to instytucja kierowana przez Boga,pdobno ma byc ostoja moralności,dobra i sprawiedliwości? Od kogos kto naucza jak żyć,wymaga się aby sam tych zasad przestrzegał. Wy,katoliccy fanatycy,jesteście tak samo zakłamani jak wasi utuczeni pasterze,którzy żrą i tyja za wasze pieniądze. Oczywiście,że JP II zatajał pedofilie,tak samo jak B XVI,przeciez to w ich interesie,żaden z nich nie chciał,żey kościoł został skompromitowany na oczach świata. A to,że nieposłusznych czy robiących skandale księzy,przenosi się w inne miejsca,to tez zadna tajemnica. Znam jednego,który co troche jest przenoszony,bo ma niepochamowana chęć odbywania stosunków z chłopcami,innego z kolei przeniesiono,bo w miejscowosci wszyscy juz wiedzieli że jest z kobietą. Przez tego pierwszego sam byłem podrywany,i to bez zbędnych podchodów,na żywca. tyle że trafił na nieodpowiednia osobe,to go pogonilem szybko,i zwymyslałem. Takich sytuacji jest setki,to nie chodzi o jedna czarną owce,to są cale stada. Mam nadzieje ze dozyje czasów,kiedy w kościele zostanie garstka babek,i nikt nie bedzie się przejmował tym co krzycza te purpurowe pasibrzuchy na górze.
|
Cz wrz 22, 2011 8:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Chcesz zabłysnąć głupotą?....wolna droga....
|
Cz wrz 22, 2011 12:25 |
|
|
|
 |
finest
czasowo zablokowany
|
Aż strach wysłać dziecko do koscioła. Jesli juz ma tam iść, to pod czujnym okiem dorosłego. Dla bezpieczeństwa.
|
Cz wrz 22, 2011 12:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
finest napisał(a): Aż strach wysłać dziecko do koscioła. Jesli juz ma tam iść, to pod czujnym okiem dorosłego. Dla bezpieczeństwa. A nie boisz się dziecka posłać do szkoły? Statystycznie wśród przypadków pedofilii więcej było uwikłanych nauczycieli, policjantów niż księży katolickich
|
Cz wrz 22, 2011 19:03 |
|
|
|